Potem bom verjetno res kar tako naredila. Sem se zaljubla v one okvirje, se mi ne da niti drugih iskat.
Jaz ne vem niti koliko imam, a to v optiki zmerijo, ali moram se naročat h okulistu?
Posted 06 October 2013 - 09:06 PM
Potem bom verjetno res kar tako naredila. Sem se zaljubla v one okvirje, se mi ne da niti drugih iskat.
Jaz ne vem niti koliko imam, a to v optiki zmerijo, ali moram se naročat h okulistu?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 October 2013 - 09:10 PM
V optiki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 October 2013 - 09:12 PM
Hvala! ![]()
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 October 2013 - 10:02 PM
Ampak okulist ti lahko da recept za očala in imaš krito del leč, a to ti v optiki tudi naredijo?
Posted 07 October 2013 - 06:52 AM
Kolikor jaz vem, ne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 October 2013 - 06:56 AM
Ne, ker je vse samoplačniško v optiki. Razen če greš po recept, in nato s tem receptom do okulista.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 07 October 2013 - 07:21 AM
Sarah, eno steklo pride okrog 30 €, mogoče je v tem fora, da so ti v It povedali skupno ceno za obe stekli, nekaj pa nanese še delo (montaža).
Posted 07 October 2013 - 08:04 AM
@Sarah: nima smisla hoditi k okulistu po recept, ker boš čakala na vrsto nekaj mesecev. Če greš samoplačniško, je isto, kakor da ti izmeri dioptrijo kar optik. Cena leče je odvisna od proizvajalca. Za Hoyo, ki velja za najboljše leče, boš dala 100 € po komadu, samo imaš 5 let garancije na premaze. Lahko pa vzameš ene domače delane po licenci in te bo ena prišla kakih 60 €. Kupovati leče v eni optiki, v drugi pa okvir, ni najpametneje. Prvič zato, ker optiki tega ne marajo, drugič zato, ker ni nujno, da tebi ustrezne leče pašejo v izbrani okvir. Ustreznost leč ugotovi in predpiše tisti, ki ti je izmeril diotrijo, zenično razdaljo in druge parametre tvojega vida. Če se boš zezala, tvegaš nepotrebne stroške. Če imaš očala na nosu 24/365, se ti splača vzeti najboljše leče. Vsaj taka je moja izkušnja.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 07 October 2013 - 08:04 AM
odvisno ali imaš stekelca plastična ali steklena, tanjšana (kar v tvojem primeru verjetno ne bo), en namaz, da se ti z ekrana ne sveti .... in podobne stvari.
Jaz sem ravno pred enim mesecem dala 70€ za okvir in 100€ za stekla (z že upoštevanim popustom od ZZZS). Imam pa večjo dioptrijo (3 in 3,5)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 October 2013 - 08:47 AM
Errol, malo pretiravaš, pomoje
Jaz sem dala 70 € za eno steklo (plastično, z antirefleksnim premazom ali kako se že reče) ) pred enim letom, pa so menda višji cenovnega razreda in imam visoko dioptrijo (-3,75 in -5) ter cilinder, tako da so bile precej tanjšane. Skupaj z okvirjem DG in delom ter nekaj malega popusta sem plačala dobrih 200 € za očala
Posted 07 October 2013 - 09:02 AM
Jaz sem ravno kupila nova očala, imam Hoya leče z najboljšimi premazi, kar so mi jih ponudili, pa dvojno tanjšanje leč in cilinder na eno oko. Imela sem recept od okulista, tako da ne vem, koliko je bilo krito s te strani, pa 30% študentski popust, prišlo pa me je vse skupaj (okvir+leče+montaža) 160€, res poceni. Me pa vsekakor niso prišle leče po 100€ ena.
Aja, dioptrijo imam -3 in -5.25, predvidevam, da ima Sarah kaj manj ![]()
Posted 07 October 2013 - 09:40 PM
Posted 07 October 2013 - 09:49 PM
^^ spleta, vedno. Ne poznam pa cen v salonu, ampak sem ziher, da so višje.
Hvala vsem za mnenja! Jaz imam nizko ja, pod -1. Bom še malo premislila. Fora je, da sem se v ene okvirje že zaljubila, zato vse to sprašujem. ![]()
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 October 2013 - 08:10 AM
Kje pa naročaš? Jaz sem ravnokar ugotovila, da na feelunique nimajo več tega mojega produkta. ![]()
Posted 08 October 2013 - 08:52 PM
Kam se lahko gre odklenit telefon? Hvala.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 08 October 2013 - 08:59 PM
Meni so ga odklenili v eni od poslovalnic tu pri nas, pred leti sicer...
Posted 08 October 2013 - 09:00 PM
Kje pa naročaš? Jaz sem ravnokar ugotovila, da na feelunique nimajo več tega mojega produkta.
FeelUnique, Lookfantastic, Ebay.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 October 2013 - 09:05 PM
Meni so ga odklenili v eni od poslovalnic tu pri nas, pred leti sicer...
Za Lj me zanima, če slučajno katera ve, Hvala.
Posted 08 October 2013 - 09:56 PM
Mene pa zanima če se lahko naredi figova marmelada iz suhih fig?Da bi jih recimo čez noč namočila v vodi?
Ker svežih nimam bi jo pa ful delala...
0 members, 2 guests, 0 anonymous users