Za tiste, ki imate indukcijsko ploščo - na kateri stopnji pečete palačinke?
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 24 September 2013 - 06:27 PM
Posted 24 September 2013 - 07:43 PM
MIslim da 5 ali 6.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 September 2013 - 07:52 PM
Frčica, koliko pa je max? Ma meni se je zdaj že dvakrat zgodilo, da je plošča, kjer pečem palačinke (na stopnji 7/8 od 10), nehala delat, kar eno napako javlja, pač sklepam, da se pregreva.
Posted 24 September 2013 - 08:11 PM
Max imam 10.
So pa palačinke ena jed, ki se jo na plinu mnogo bolje in lažje speče.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 September 2013 - 08:30 PM
Jaz imam max 9, pečem jih pa na 7.
Posted 24 September 2013 - 08:42 PM
Hm, zdaj pa ne vem, verjetno tudi jaz na več pečem ![]()
Posted 24 September 2013 - 08:43 PM
A ima katera Gorenje plato?
Posted 24 September 2013 - 09:58 PM
Jaz (Korting).
Posted 25 September 2013 - 08:13 AM
Jaz imam electrolux indukcijo in pečem palačinke na 9/9, potem pa zmanjšam na 7. Pečem pa palačinke večkrat na teden, ker jih ima tamali ful rad.
Posted 25 September 2013 - 08:31 AM
Hmm, pomoje bom jest enkrat na servis poklicala, ker pomoje je kej narobe z mojo ploščo, da tako ven meče...
Hvala vsem ![]()
Posted 25 September 2013 - 08:35 AM
Ali pa s posodo. Meni na kafetjeri, ki je pač manjša včasih ven vrže. Sploh, če je malo mokra na dnu, potem jo pa indukcija malo prestavi in pade ven iz magneta in se plošča ustavi. Če ti ploščo meče ven samo pri peki palačink, preveri posodo.
Posted 25 September 2013 - 08:36 AM
Dvomim, ker to ponev zelo pogosto uporabljava, pa je vedno vse OK. Je ena Tefalova, prav za indukcijo.
Posted 25 September 2013 - 08:39 AM
Potem pa ne vem, hecno mi je, da bi ti pri peki palačink ven metalo. Potem pa pokliči servis. Dokler je pod garancijo se splača kar poklicat.
Posted 25 September 2013 - 09:25 AM
Mi imamo gorenjevo plosco (tisto z eno 'rinko') in tam gor ni varjante, da palacinke speces, ker takoj zacne piskat v znak protesta, cim ponev dvignes, da bi jo obrnil ali kaj. Se pa ne spoznam hudo na plosce, mozno, da je kak drug mehanizem posredi pri 'klasicnih' indukcijskih ploscah.
Posted 25 September 2013 - 09:29 AM
Mene tudi zanima eno pravniško vprašanje:
V "Javni jamstveni, preživninski in invalidski sklad RS" je fant vložil vlogo za uveljavljanje pravice do izplačila:
- neizplačane plače in neizplačanih nadomestil plače...
- nadomestila plače za čas neizrabljenega letnega dopusta...
- odpravnine
Sedaj pa vprašanje: Kako, oziroma po katerem ključu je bil izračunan znesek za izplačilo, ki je določen z odločbo? Odobrenih je dobil cca 25% vrednosti vseh vloženih terjatev.
Nihče?
Posted 25 September 2013 - 10:11 AM
Hvala za odgovore.
Zanima me, ali so kakšne omejitve okoli tega, KJE imaš govedo, kakšen mora biti njihov življenjski prostor. Po šestih letih bivanja v tej hiši sem ugotovila, da ima sosed že nekaj let na nekaj kvadratih zaprtih 40 krav in bikov, živali še nikoli niso videle sončne svetlobe. Kaj to je normalno? Meni je grozno.
Konkretno na pamet ne vem, ampak to preverja/nadzoruje inšpekcija, stanje hleva in število živali. Za svetlobo ni normativov, Pol pa spet vprašanje ali so na privezih ali boksih. MIslim, da je tudi najbolj bistveno, da imajo skidano, in da je iz tega vidika hlev OK. (to ti zdaj tak čisto na pamet govorim). Pri nas je recimo na en boks tudi na prvi pogled gužva, ampak morajo imeti dovolj prostora, da se vsi poležejo.
Posted 25 September 2013 - 10:20 AM
AP, koliko sta vidva plačala za prevoz do Bergama z GoOpti?
Posted 25 September 2013 - 10:56 AM
80€ na osebo za povratno
Posted 25 September 2013 - 12:28 PM
Na enem kuponu za IPL odstranjevanje dlak berem, da ti bodo oni sami določali termine in da bojo npr. prvi štirje obiski na en teden, potem en mesec premora in potem spet 4 obiski v enem mesecu. Je to ok? Sem imela vedno v glavi, da naj bi bili na ene 3 tedne...
Posted 25 September 2013 - 12:46 PM
To ni kul...itak morajo dlake najprej zrast, da jih potem IPL spet zadene.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users