Ko sem dala sušit belo srajco, se je očitno malo dotaknila rdečih žab in zdaj je na rokavu majhen rdečkast madež. Sem probala na roke podrgnit s tekočim detergentom, ampak ni šlo stran. Kako naj ga spravim ven? Dam na madež tekoči detergent in pustim nekaj časa, potem pa zdrgnem? Dam gor Ariel professional/Vanish in pustim nekaj časa? Namočim v razredčeno varekino? Dam gor malo nerazredčene varekine, podrgnem in takoj sperem? Čeprav tega z varekino se malo bojim, ker je na zapestnem delu srajca črne barve in se bojim, da bi mi kaj kapnilo tja in se razbarvalo. Pa še čisto nova srajca je, še nikoli nošena. ![]()
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 06 September 2013 - 03:24 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 September 2013 - 03:27 PM
Odstranjevalec madežev našpricaj gor (tistega, ki sicer uporabljaš?) in daj še enkrat prat. Ne drgni kaj dosti, ker boš samo poslabšala.
Če še vedno ne bo šlo, lahko daš Varikino, tisto light - nežno, ki se jo uporablja v ta namen.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 September 2013 - 03:31 PM
Kateri odstranjevalec madežev misliš? Tisti, ki se ga uporablja za pranje perila ali za čiščenje po hiši? Za perilo sem zdaj imela Ariel professional, mi ga je pa ravno zmanjkalo. Bom pogledala, če ga je še kje kaj, ali pa Vanish za madeže. Sicer ni izrazit madež, je majhen in sprano rdeče rave, ampak tako pač ne morem imet.
Posted 06 September 2013 - 03:43 PM
odstranjevalec madežev za perilo. Vanish za madeže bo okej. Ampak pomoje ti ne bo šlo dol ![]()

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 September 2013 - 03:49 PM
Shit no, upam, da go šlo dol. Sicer bom pa z varekino probala, tisto bi pa pomoje moralo pomagat.
Posted 06 September 2013 - 05:19 PM
Namoči v vaerekino. Ne bo se razbarvalo.
Jaz sem zadnjič dala prat bele srajce, jopco in rožasto belo obleko z vijoličastimi fisshy hlačami ki bi jih moral prat na roke (Gredo FUL ob barvo). ne vem kako mi je uspelo spregledat, v glavnem vse je blo ROZA. Najbolj me je skrbela rožasta obleka, da bodo šle vse barve stran.
No vseeno sem tvegala in namočila v varekino ter hodila gledat na pol ure.
Rešila sem VSE cunje.
Razbarvala sem po navodilih - ne vem točno al deci varekine na 10 L vode al kako je že.
Naredi enako, zajebat skorda ne moreš. Če vidiš da pobira barvo samo vzami ven...
Posted 06 September 2013 - 05:35 PM
VARIKINA.
Od kje vam ta varekina?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 September 2013 - 06:26 PM
V soli so nas tako naucili
.
Posted 06 September 2013 - 06:33 PM
Vi mate neko čudno šolo ![]()
Drugače se je mami enkrat obarvala moja bela bunda in vetrovka. Vetrovko je skoraj celo prrežokala z Vanishem in jo oprrala...pa postopek ponovila ene 4x. Bundo smo dali pa v čistilnico.
Posted 06 September 2013 - 10:01 PM
VARIKINA.
Od kje vam ta varekina?

Obstajata Varikina in Arekina. Najbrž je iz tega prišla Varekina.
Pogovorno doma mi vedno rečemo Varekina.
Sem pošpricala z Vanish sprejem za oblačila, pustila ene 5 minut, kot piše v navodilih in zdaj dala prat. Če se bo še poznalo, bom pa tisti del, kjer je flek, namočila v vodo z VARIKINO. ![]()
Posted 07 September 2013 - 09:54 PM
Jaz sem sicer dala pol manj, kot stane ta na linku, ampak imam prav tako Sonyja in sem ful zadovoljna.
Posted 08 September 2013 - 06:17 PM
Katerega pa imaš?
Posted 08 September 2013 - 06:30 PM
Evo, se mi je zdelo, da sem to že omenjala v tej temi ![]()
Marmelada, jaz se sicer "ne spoznam", ampak ko sem lani kupovala fotoaparat (ali je morda že celo dve leti od tega), sem si prej poiskala nekaj informacij po internetu, na koncu sem se odločila za Sony in mi še danes ni žal, ker se super obnese: http://www.sony.si/p...s/dscw570v.cee8
fant ima sicer še DSLR Olympusa, ki pa ga sploh ne uporabljava, ker sva z malim Sonyjem ful zadovoljna, pa še tako lep jeBil je pa 160 €.
Posted 12 September 2013 - 02:16 PM
A mi lahko ena prosim pomaga - z nekom naj bi se danes dobila na obracaliscu Rudnik (LPP postaja) - kje je to? Naj bi bilo na koncu rudnika, pri juzni obvoznici. Jaz primejdus ne najdem tega na LPP-jevih shemah.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 September 2013 - 03:03 PM
To gres iz centra Lj po Dolenjki, potem pa levo pri cisto pri zadnjih (ali predzadjnih) semaforjih pred prikljuckom na obvoznico, kjer cesta zavije na levo, potem pa se takoj razcepi na NM in KP). V tistem velikem kriziscu potem z desne strani pride cesta iz Leclerca (mimo trznice), na levo imas pa obracalisce.
Posted 12 September 2013 - 03:08 PM
To bi moglo bit to, ce me spomin ne vara ![]()

Posted 12 September 2013 - 03:16 PM
Si zelo zmedeno razložila, ampak slika je pa OK ![]()
Posted 12 September 2013 - 03:27 PM
Le cevlje sodi naj kopitar
.
Posted 12 September 2013 - 03:30 PM
Kaj si hotla pa s tem povedat?
![]()
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users