Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5208 replies to this topic

#2901 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17333 posts

Posted 09 December 2023 - 01:37 PM

O, faaak, kaksne zobe ima otrok. Tega se nisem nikoli videla v zivo :o
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2902 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27371 posts

Posted 09 December 2023 - 01:38 PM

Ma iscem pa ne najdem da bi se kje prav videlo.
  • 0

#2903 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17333 posts

Posted 09 December 2023 - 01:41 PM

Tam, ko je nov jutranji story z Jutrooo ❤️.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2904 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27478 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 December 2023 - 01:42 PM

Če prav razumem, bi ona morala otroku operirat ušesa, da drugih vizualno ne motijo, ker odstopajo od standarda?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2905 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27371 posts

Posted 09 December 2023 - 01:43 PM

Aha, saj potem sem nasla eno fotko. Tudi Sasa jo je vceraj malo izvrgla z njenimi predragimi torbicami in neurejenimi zobmi in stanovanjskim problemom.

Ok pogledala se story 😮

Coco,usesa otrokom operirajo na napotnico,ker so taki otroci najpogosteje tarca posmeha potem tudi za druge stvari in kasneje v zivljenju ostajajo zaznamovani s temi stvarmi (zasmehovanje v otrostvu ima lifelong posledice).
  • 0

#2906 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86075 posts

Posted 09 December 2023 - 01:49 PM

Pa ne samo zaradi zasmehovanja, a je komu vsec, ce ima taka usesa?
Drugace pa to baje ni vec na napotnico.

Ora, katera Sasa? S Foodivo sta kolegici in delali bosta skupaj (v skupni pisarni).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2907 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16879 posts

Posted 09 December 2023 - 02:00 PM

Mene ta usesa res ne motijo.
Ma sj ne cudno da je druzba kakrsna je. Naj si sam operira usesa ce ga bodo motla ane, ne vem zakaj bi zaradi pricakovanja druzbe moral otrok pod noz.
Zasmehovanje gre pa v otrostvu od vsega - krive zobje, mozolji, nic josk, prevelike joske, ocala, zobni aparat, usesa so samo se en dodatek v paketu travm....ne vem no. Eno je nosit aparat ker imas krive zobe, drugo je pa it pod noz zato da bos ugajal okolici.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2908 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86075 posts

Posted 09 December 2023 - 02:02 PM

Kolikor vem, se z razlogom operira usesa ze otrokom, je lazje, kot ce se caka do odraslosti.
  • 0

― V. Van Gogh

#2909 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27478 posts

Posted 09 December 2023 - 02:03 PM

Aha, razumem. Bog ne daj, da bi se ljudje začeli ukvarjati s svojimi otroki in jih vzgojili, da ne zasmehujejo drugih zaradi stvari, ki jih ne morejo zlahka spremeniti, rešitev je v tem, da otroke pošljemo na estetske operacije.
Jina, kaj pa če so njemu ta ušesa naravnost imenitna, ker se mu zdi, da je zaradi njih podoben Pikachuju (ali komurkoli že)?
  • 0
Pablo Picasso

#2910 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86075 posts

Posted 09 December 2023 - 02:15 PM

To se ti res zdi realno, eno in drugo? Kot da lahko vplivamo na to, kako drugi vzgajajo svoje mulce.
Pa meni bi slo res v prvi vrsti za samopodobo.
  • 0

― V. Van Gogh

#2911 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17640 posts

Posted 09 December 2023 - 02:25 PM

Estetski popravki niso rešitev, pri otroku še manj...za zasmehovanje pa se lahko vedno nekaj najde.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2912 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27371 posts

Posted 09 December 2023 - 02:30 PM

Ja pri nas pediater svetuje obisk pri psihologinji ki potem poda mnenje za operacijo,ki je nato brezplacna. Meni se zdi vec kot samo estetsko. Pa to je motece,od E peijateljica ima tezave s celadami,kapami,... To je bolece. Gre na napotnico pred solo.
  • 0

#2913 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86075 posts

Posted 09 December 2023 - 02:33 PM

Ja, točno to. Mami je sicer rekla, da so vedno večje težave z zavarovalnicami pri tem, včasih je bilo takih in drugačnih operacij na napotnico več.

Pa pri Tamarinem sinu res ne gre za malo štrleča, ampak ima praktično pravokotna na glavo in še velika povrh. :/ 

• 0

― V. Van Gogh

#2914 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27371 posts

Posted 09 December 2023 - 02:55 PM

Ma ja, ne vem jaz nikakor ne bi cakala. Njene zobe sem pa tudi komaj zdaj opazila,da jih res en del prav v ustni votlini raste.
  • 0

#2915 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27478 posts

Posted 09 December 2023 - 03:20 PM

Jina, zakaj pa ne? Kaj pa, če bo ravno zaradi ušes naslednje veliko ime modeling industrije čez 15 let?
Meni se iskreno to komentiranje otrok zdi tako neokusno; že res, da so ga starši javno izpostavili na spletu in dali vsem na pladnju, pa vendar bi se lahko kot odrasli vzdržali takega komentiranja. Kako naj potem od otrok pričakujemo, da ne komentirajo drugih na tak način?
  • 0
Pablo Picasso

#2916 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25950 posts

Posted 09 December 2023 - 03:22 PM

Sem ravno spisala podoben komentar okrog komentiranja otrok, ampak sem ga potem izbrisala. Se absolutno podpišem pod Coco.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2917 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27371 posts

Posted 09 December 2023 - 05:21 PM

Jaz drugace res ne opazim,mi druge stvari bolj bodejo kot pa nasteto, ampak se mi pa res ne zdi samo estetski problem.
  • 0

#2918 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25950 posts

Posted 09 December 2023 - 05:38 PM

No, če da dudo do cca 3. leta stran, se zobje v veliki večini primerov sami čisto solidno poravnajo. Ušesa ima pa moj brat tudi štrleča in nikoli ni bilo problemov, ne z zbadanjem ne s cim drugim 🤷‍♀️ Pa je pediater tudi mami omenil že zgodaj v osnovni šoli (večkrat), da se to da popravit. Tako da za opcije sigurno ve, pa po prebranem sodeč ima Tamara tudi izkušnje iz prve roke ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2919 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17333 posts

Posted 09 December 2023 - 06:06 PM

Ampak zakaj bi ga cakal, da bo on sam dudo dal stran. Midva vem, da bi se noro sekirala, ce bi imel otrok luknjo v obliki crke O namesto zob. In to meni ze malo meji na zanemarjanje. Z usesi se pac rodis, take zobe ti pa starsi naredijo.
  • 0

Tumblr

#2920 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16879 posts

Posted 09 December 2023 - 06:17 PM

A to o Juno govorimo al kaj?

Od moje sestre dec je dal popravit usesa ko je bil star 20 let. Pa se man boobs. To je naredil, ko je bil dovolj zrel.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users