Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2901 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 September 2010 - 08:20 AM

Ne, Kalypso, dejansko so skoraj vse te novodobne romantične komedije en kup dreka. Jaz sem se nazadnje smejala iz srca pri Butec in Butec. down.gif

Children of the Corn (1984)

IPB Image

imdb: KLIK

Film je bil posnet po kratki zgodbi Stephena Kinga, kar že v štartu pomeni, da od njega ogromno pričakuješ. wink.gif (spomnimo se samo Cujo, Misery, It, in podobnih mojstrovin).

Ta film mene ni posebej navdušil, čeprav vsebuje nekaj momentov, kjer ti kri zaledeni, in kjer ti srčni utrip skoči krepko čez mejo normalnega. Čestitke tudi za izbiro igralca, ki v filmu nosi ime Isaac (the kid scared the shit out of me ohmy.gif ohmy.gif - res, imel je takšen obraz kot odrasel človek, a je bil otrok; grozljivo - in a BAD way cry.gif

In še tak poseben glas ima. Mamicaaaa. cry.gif cry.gif

IPB Image

Zgodba je sledeča: Isaac pride v majhno ameriško mesto v Nebraski, in pripravi otroke do tega, da pobijejo vse odrasle; kaj se bo zgodilo, ko v mesto prideta 2 odrasla, po treh letih, si poglejte v filmu.

6 ali šibka 7/10

Super, po ogledu filma se bojim:

- otrok
- koruze

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2902 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 September 2010 - 08:31 AM

^ haha, zato jst ne gledam grozljivk.

Čeprov, men je bil IT smešen, ne vem zakaj se eni bojijo klovnov po tem filmu...

Dva huda filma k sta me fajn prestrašla sta bla: Signs in The Others.

Some creepy shit ej.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2903 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46140 posts

Posted 17 September 2010 - 09:29 AM

QUOTE(Kinky @ 17. 9. 2010 - 9:20) View Post

Ne, Kalypso, dejansko so skoraj vse te novodobne romantične komedije en kup dreka. Jaz sem se nazadnje smejala iz srca pri Butec in Butec. down.gif
Ja ne. Žalostno. down.gif

Meni pa je bil The others dogločasen in niti malo grozen.

• 0

#2904 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46140 posts

Posted 18 September 2010 - 04:54 PM

There Will Be Blood (2007)
IPB Image
Od tega filma sem zaradi vseh oskarjevskih nominacij in uvrstive med 250 najboljših filmov na imdb-ju pričakovala precej več. Po ogledu sem bila zato razočarana. Zgodba je sicer dokaj zanimiva. Govori o vzponu naftnega mogotca Daniela Plainviewa. Od obdobja ko popolnoma sam koplje po rovih do obdobja ko to zanj počno drugi. Je človek, ki gleda le na lasten profit. Ljudi naplahta, da mu prodajajo zemljo po smešno nizkih cenah, sam pa kasneje z nafto zasluži še veliko več...
Zgodba teče zelo počasi, za moj okus prepočasi, Pri tem moram poudarit da me počasnost pri takšnih filmih navadno ne moti, vendar me tukaj je. Dve uri in pol, kolikor traja film, sta se mi na precej vlekli. Poleg tega so mi prehodi med nekaterimi prizori in tudi sami prizori delovali preveč trdo - narejeni preveč na silo.
Kar pa mi je bilo všeč in me ni razočaralo je bila igra Daniela Day Lewisa. Po mojem mnenju je oskar več kot zaslužen. Res je prepričljiv. Hkrati se je še enkrat dokazal, da je pravi filmski kameleon. Brez problema deluje prepričljivo kot naftni mogotec, lahkoživi režiser iz Nine ali kot poslednji mohikanec. Mislim, da je prav on tisiti, ki drži film pokonci. Stranski liki okrog njega kar zbledijo. Po mojem mnenju prav on naredi film gledljiv. Žal je bila njegova igra edina stvar, ki me je navdušila in hkrati prepričala, da nisem filma ugasnila že po pol ure gledanja.
4,5/10
  • 0

#2905 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 September 2010 - 09:01 AM

Ja, Kalypso, ko sem ga jaz gledala, sem se morala pri določenih prizorih prav potruditi, da sem prišla čez film; zelo zelo je počasen, ga moram pa obvezno še enkrat pogledati, mogoče ga bom drugače doživljala. wink.gif

MacGruber (2010)

IPB Image

Bolj McFail, kot kaj drugega. Kakšno neverjetno razočaranje in izguba časa. Katastrofa, pa še to je mil izraz za ta film. down.gif

To naj bi bila nekakšna parodija na vse akcijske filme, tiste iz 80ih pa sploh; in pri parodijah naj bi se kdaj pa kdaj človek tudi nasmejal, ampak tega vam ta film ne ponudi; mogoče le v enem prizoru. Zgodba se norčuje iz filmov, Mac Gruber je upokojeni borec za ameriško svobodo ermm.gif , katerega Amerika zopet potrebuje v boju zoper Dieter Von Cuntha(???) - igra ga Val Killmer (zadnje čase me je v vseh filmih, kjer sem ga videla, precej razočaral; v obraz postaja nerapoznaven, ker je pridobil na kilaži - skratka: le še senca samega sebe).

Patetičen poskus, da bi naredili eno dobro komedijo; meni je bila obupna, mogoče se kdo z mano ne strinja - pač imamo različen okus, mnenje, pričakovanja. Od filma pričakujem, da me bo nasmejal z originalnim scenarijem, in glede na to, da so hoteli narediti parodijo na že prej omenjeni žanr filma - je materiala VEČ kot preveč, in nekatere fore so res klišejske; iz njih bi se dalo na inteligenten način norčevati. Ne pa kot v primeru MacGruberja, kjer so šale izpete, neoriginalne (razen dveh svetlih momentov), ponekod se zelo približaju ogabnemu.

Poraz.

2/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 20 September 2010 - 08:18 AM

QUOTE(Kalypso @ 18. 9. 2010 - 15:54) View Post

There Will Be Blood (2007)
IPB Image
Od tega filma sem zaradi vseh oskarjevskih nominacij in uvrstive med 250 najboljših filmov na imdb-ju pričakovala precej več. Po ogledu sem bila zato razočarana. Zgodba je sicer dokaj zanimiva. Govori o vzponu naftnega mogotca Daniela Plainviewa. Od obdobja ko popolnoma sam koplje po rovih do obdobja ko to zanj počno drugi. Je človek, ki gleda le na lasten profit. Ljudi naplahta, da mu prodajajo zemljo po smešno nizkih cenah, sam pa kasneje z nafto zasluži še veliko več...
Zgodba teče zelo počasi, za moj okus prepočasi, Pri tem moram poudarit da me počasnost pri takšnih filmih navadno ne moti, vendar me tukaj je. Dve uri in pol, kolikor traja film, sta se mi na precej vlekli. Poleg tega so mi prehodi med nekaterimi prizori in tudi sami prizori delovali preveč trdo - narejeni preveč na silo.
Kar pa mi je bilo všeč in me ni razočaralo je bila igra Daniela Day Lewisa. Po mojem mnenju je oskar več kot zaslužen. Res je prepričljiv. Hkrati se je še enkrat dokazal, da je pravi filmski kameleon. Brez problema deluje prepričljivo kot naftni mogotec, lahkoživi režiser iz Nine ali kot poslednji mohikanec. Mislim, da je prav on tisiti, ki drži film pokonci. Stranski liki okrog njega kar zbledijo. Po mojem mnenju prav on naredi film gledljiv. Žal je bila njegova igra edina stvar, ki me je navdušila in hkrati prepričala, da nisem filma ugasnila že po pol ure gledanja.
4,5/10

U, mater, js dam temu filmu gladko 9, pa se malo cez! Men je bil fantasticen! smile.gif

• 0

#2907 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46140 posts

Posted 20 September 2010 - 08:26 AM

Res? Zakaj? Kaj ti je bilo tako všeč na njem?
Meni se je res vlekel kot jara kača. Če bi bil za pol ure krajši, pa če bi tisto zgodbo z župnikom malo drugače izpeljali bi bilo boljše... IMO. smile.gif
  • 0

#2908 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 September 2010 - 08:30 AM

IZABELA; ne bit smotana in napiši 5 stavkov o filmu. sleep.gif
  • 0

• Guests

Posted 20 September 2010 - 08:42 AM

Se opravicujem, ampak film sm gledla pred leti, tako da tezko grozno na veliko razpravljam o njem.

Spomnim se pa, zakaj mi je bil vsec. Daniel Day Lewis je... enkraten. In zgodba... v bistvu ti prikaze eno tako tragicno zivljenje enega anti-junaka (kar mi je vsec, ker se navelicam gledat same neke super-ljudi, ki bodo resili svet, jadajada), ki je sicer neizprosen, ampak ma nekje globoko v sebi srce, in potem vidis, kako se skozi zivljenje to spreminja prakticno v kamen. Pa mogoce tudi ne, ampak je to vse, kar se kaze na zunaj. Mislim, mene je film na trenutke sokiral, na trenutke pretresel, vcasih se mi je Daniel smilil, vcasih gnusil... dober, res dober film mi je bil.

(OT - v isttem casu sem gledala tudi No Country for Old Men) in po prve pol ure sem bla cist... fak, uau, tako dobrega filma pa ze dolgo ne, potem je bil pa predolg, malo se je vlekel, in na koncu nisem bila vec tako zadovoljna s celoto kot pri tem. Samo medmisel. smile.gif )
  • 0

#2910 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 September 2010 - 11:33 AM

QUOTE(Sally @ 17. 9. 2010 - 9:31) View Post

Čeprov, men je bil IT smešen, ne vem zakaj se eni bojijo klovnov po tem filmu...

Dva huda filma k sta me fajn prestrašla sta bla: Signs in The Others.

Some creepy shit ej.

Zase lahko rečem, da me je film iber presral, ker sem bila pač še otrok. Medtem ko, če ga pogledam zdaj, mi ni sploh nekaj strašen (še vedno zelo zanimiv sicer).

Signs je bil deloma scary, po eni strani že zato, ker me je že od malega strah vesoljcev, tako da mi je večina filmov na to tematiko creepy as fvk ... Samo me je hkrati zgodba ful razočarala, preveč odrezano se konča, mislim čisto bv. down.gif

Pri The Others je pa lih kontra - zgodba zelo všečna, film pa čisto nič grozljiv.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2911 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46140 posts

Posted 20 September 2010 - 04:23 PM

izabela evo to smo želeli slišati. wink.gif thumbup.gif
  • 0

#2912 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 September 2010 - 08:13 PM

Get Him to the Greek (2010)

IPB Image

Ta film je pa zame eno prijetno presenečenje; ker sem zadnje čase več ali manj razočarana ob komedijah, oz. filmih, ki so označeni kot komedije, ampak so komedija toliko kot je Sanja Grohar pevka ermm.gif .

Popolnoma brez pričakovanj (in še vedno malo pod vtisom podebiljenega MacGruberja) sem se danes odločila za ogled tega filma; predhodno sem bila prepričana, da mi bo bolj NE kot Da všeč, ampak sem na koncu bila resnično prijetno presenečena. thumbup.gif Še en razlog, da sem verjela, da je film 'poden' - je ta, da v filmu eno glavnih vlog igra Russell Brand, ki mi gre zelo na živce. twisted.gif Ampak me je s svojo igro prepričal, in tudi ta vloga mu je bila pisana na kožo. wink.gif

Vsebina: A record company intern is hired to accompany out-of-control British rock star Aldous Snow to a concert at L.A.'s Greek Theater.

V filmu igra tudi Puff Daddy, ki igra Sergia, menedžerja glavnega akterja, in dasiravno ga ne cenim preveč kot pevca, mi je v tem filmu bil všeč.

Dvakrat sem se iz srca nasmejala, zaradi res posrečenega dialoga. Na koncu tudi moralen nauk.

7/10 (mogoče sem malo bolj milostna, ker ta film v poplavi bednih komedij res malo izstopa; malo)
  • 0

#2913 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 September 2010 - 08:05 AM

QUOTE(Kalypso @ 16. 5. 2010 - 12:46) View Post

Robin Hood (2010)
IPB Image
Moja pričakovanja pred ogledom tega filma so bila visoka, saj so mi bili zgodovinski spektakli izpod režijske taktirke Ridleya Scotta (Gladiator, Kingdom of Heaven) zelo všeč. Najnovejša verzija filma o Robinu Hoodu je natanko takšna kot sem pričakovala da bo.
Zgodba je malce drugačna od zgodb iz predhodnih filmov o Robinu Hoodu. Postavljena je v čas preden se prične legenda in Robina predstavi v malce drugačni luči. Kljub temu pa je potrebno priznat, da film ne odkriva nove vode. Robin Hood še vedno ostaja junak, ki je sicer res malo manj spoliran, kot v predhodnih filmih, vendar je za moj okus še vedno predstavljen preveč brez napak. Vendar to malenksot še lahko odpustim, saj je sicer Russel Crowe kot Robin odličen. Rada ga gledam v tovrstnih vlogah. Prav tako me je navdušila tudi Cate Blanchett v vlogi Lady Marian. Njen lik pa je res predstavljen popolnoma drugače kot v predhodnih filmih. Ni več nedolžna devica, temveč je močna vdova, ki ji ni težko vzeti v roke orožja, da bi pregnala tatove, ki plenijo njene kašče z žitom. Mogoče gre film skoraj malce predaleč v tej njeni moči, vendar mi je to bolj všeč kot pa da bi bila predstavljena kot mila jera, ki samo sedi in čaka na rešitev. Kemija, ki vlada na platnu med njo in Russlom alias Robinom je tud odlična.
Glavni negativec je tokrat Mark Strong - isti tip, ki je igral glavnega negativca tudi v Sherloku Holmesu. Če me je tam pustil hladno, sem tukaj skozi ves film stiskala pesti, da naj vendarle že dobi kazen za svoja izdajstva. Ostali liki so tudi na nivoju. Princ oziroma kralj John (v slo. zgodovinopisju znan kot Ivan brez zemlje) je tud prav tak kot sem si ga predstavljala. Enako tudi Robinova druščina. Edino nottinghamski šerif mi deluje malce preveč medlo, ampak on tak ne igra večje vloge, tako da me to niti ne moti.
Scenografija in kostumografija sta tud odlični. Akcijski prizori so dobri. Morda se bo kak navdušenec le teh pritoževal, da jih je premalo, vendar jih je za moj okus ravno prav.
Če zaključim... film mi je bil kljub nekaterim kiksom zelo všeč. Toplo priporočam ogled.
9/10

Najprej - film sem si ogledala iz razloga, da ga je režiral Ridley Scott; to je bil prvoten razlog. Je namreč meni en boljših režiserjev na sceni, top 5.

V filmu se najbolj izkaže Mark Strog, ki sem ga gledala kot negativca že v Sherlocku Holmesu (Lord Blackwell), Kick-Assu je tudi bil negativec, v Body of Lies pa je imel malo drugačno vlogo (no, tam ga mogoče malo zasenči Leo di Caprio). Russel Crowe, ki je dobil nehvaležno vlogo Robina Hooda (za odličnim Kevinom Costnerjem), se v filmu odlično izkaže, mene je kot Robin Hood definitivno prepričal.

Nasploh je film malo bolj temačen, kar mi je bilo všeč, saj so tisti časi, tisto obdobje bilo zelo temačno; zamenjal se je krat, Levjesrčnega je zamenjal Kralj John, popolnoma drugačna osebnost. In film nam prikaže kako je Robin Longstride sploh postal Robin of the Hood. wink.gif

Tudi Max von Sydow, kot Lord William Loxley je odlično odigral svojo vlogo; možakarja se najbrž spomnijo vsi Bergmanovi fani, kajti igral je v veliko njegovih mojstrovinah.

Cate Blanchett kot Lady Marion je prepričljiva, nasploh sem velika oboževalka Cate, in mi je všeč v večini filmov, v katerih se pojavi.

Žal moram pa tudi jaz spljuvati konec, ki je bil nepotreben, in zelo klišejski; četudi Marion ne bi šla v boj, in se izpostavljala, bi Francoze nagnali odkod so pripluli; element, ko jo pokaže kot bojevnico, je bil povsem neprimeren in neprepričljiv. down.gif Tako tudi kot tisti prisiljen poljub na obali, pač . . . ni spadal v kontekst, in ni mi bil povšeči - minus. Brez težav bi se lahko ognili primežu klišeja, in malo drugače prikazali, tako pa so dali filmu še en ogaben kvazi romatičen pečat.

Kot že rečeno - atmosfera, fotografija, atmosfera - vse zelo dobro.

7/10
  • 0

#2914 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24800 posts

Posted 22 September 2010 - 10:46 AM

QUOTE(Kinky @ 22. 9. 2010 - 9:05) View Post

Žal moram pa tudi jaz spljuvati konec, ki je bil nepotreben, in zelo klišejski; četudi Marion ne bi šla v boj, in se izpostavljala, bi Francoze nagnali odkod so pripluli; element, ko jo pokaže kot bojevnico, je bil povsem neprimeren in neprepričljiv. down.gif Tako tudi kot tisti prisiljen poljub na obali, pač . . . ni spadal v kontekst, in ni mi bil povšeči - minus. Brez težav bi se lahko ognili primežu klišeja, in malo drugače prikazali, tako pa so dali filmu še en ogaben kvazi romatičen pečat.

7/10

Hvala bogu, da je še nekdo to opazil!!! Sem že mislila, da sem nora.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2915 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 26 September 2010 - 03:33 PM

KICK ASS
IPB Image

sicer ne maram tovrstnih "superherojskih" filmov , a na srečo sem zaupala bratu,ki mi ga je priporočil in oceni na IMDB-JU, se z rahlim odporom in dvomom spravla pred TV in na koncu filma obsedela z odprtimi usti biggrin.gif thumbup.gif

film govori o čist običajnem najstniku Dave-u, ki rad prebira stripe s superheroji...in tako se nekega dne odloči, da bo tudi sam postal superheroj...kupi si masko,obleko,poimenuje KICK ASS in "zabava" se začne...

evo še ocena I.Gartnerja;http://iztokgartner....h-in-revolt-2/.

jaz mu dam močno 8/10

• 0

#2916 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 September 2010 - 06:43 PM

IPB Image
Eat, Pray, Love

Film je romantična drama, dokaj moj žanr morem rečt. Govori o Liz, ki se odloči oditi za eno leto po svetu, da bi našla sebe in se spet veselila življenja. V Italiji je, v Indiji moli in na Baliju ljubi. smile.gif Slika je čudovita, meni je všeč naprimer Italija, kjer prikazuje vso kulinariko, vso globino Italije... Cel problem filma je na žalost ta, da se preveč vleče in, da dejansko ni nobenega vrhunca. To potem filmu da nek grenek priokus in pač ni tak dober kot bi lahko bil. V Indiji tudi, res pol stvari bi lahko ven spustili, enako na Baliju.
Film je res lep, ima sporočilo, ampak je ekstremno dolgočasen. Traja namreč 2uri in 20 minut, jaz bi to skrajšala za eno uro.
Priznam, da sem ekstremno dosti pričakovala od samega filma, dobila pa razvlečenooooo dramo, ki v bistvu nima vrhunca in ima sto nepomembnih dogodkov. Priznam, da že dolgo nisem tako težko sedela pri miru dve uri in pol ...

5,5/10
  • 0
Viens, reste ici!

#2917 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 26 September 2010 - 07:42 PM

QUOTE(Ana @ 26. 9. 2010 - 19:43) View Post

Eat, Pray, Love

Film je romantična drama, dokaj moj žanr morem rečt. Govori o Liz, ki se odloči oditi za eno leto po svetu, da bi našla sebe in se spet veselila življenja. V Italiji je, v Indiji moli in na Baliju ljubi. smile.gif Slika je čudovita, meni je všeč naprimer Italija, kjer prikazuje vso kulinariko, vso globino Italije... Cel problem filma je na žalost ta, da se preveč vleče in, da dejansko ni nobenega vrhunca. To potem filmu da nek grenek priokus in pač ni tak dober kot bi lahko bil. V Indiji tudi, res pol stvari bi lahko ven spustili, enako na Baliju.
Film je res lep, ima sporočilo, ampak je ekstremno dolgočasen. Traja namreč 2uri in 20 minut, jaz bi to skrajšala za eno uro.
Priznam, da sem ekstremno dosti pričakovala od samega filma, dobila pa razvlečenooooo dramo, ki v bistvu nima vrhunca in ima sto nepomembnih dogodkov. Priznam, da že dolgo nisem tako težko sedela pri miru dve uri in pol ...

5,5/10

js sm zdej začela knjigo brat, in se mi zdi, da je to eden od pointov zgodbe - tako je pač življenje večino časa, ane, mala odstopanja v plus in minus.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2918 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 September 2010 - 08:27 PM

Že, že, ampak knjiga je vrjamem da stokrat boljša, ker ima drugačen čar kot film. Preberi knjigo, poglej film pa boš vidla razliko! Enako je pri The beach, ki je moja res najljubša knjiga in sem jo prebrala že stokrat, medtem ko je film nekak pust, ker želi predstavit celotno knjigo, izgubi pa na hm, gledljivosti in zabavnosti ...
  • 0
Viens, reste ici!

#2919 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 27 September 2010 - 12:15 PM

QUOTE(Immortelle @ 1. 7. 2010 - 16:16) View Post

IPB Image

Our Family Wedding

Lahkotna romantična komedija, že 1000x videna zgodba, ko se dve družini ne marata, pa na koncu le prebrodita zamere in razlike.
4/10

Se strinjam z oceno. Jaz sem ga pogledala na željo prijateljice, ki je bila nad filmom totalno navdušena, čeprav imam občutek, da je njeno navdušenje bolj posledica Lance Grossa tongue.gif . Zame pa je film, ki je gledljiv, ni mi bil zopern, ima nekaj smešnih momentov, ampak ga bom verjetno kmalu pozabila.

QUOTE(Kinky @ 30. 8. 2010 - 17:51) View Post

August Rush (2007)
IPB Image
Ta film je pa . . . z eno besedo čaroben; popolnoma me je očaral, čeprav vam postreže tudi z nekaj (nepotrebnimi?) klišeji, tak (in srečen) je tudi konec, a vseeno - mu vse oprostim. Tudi nekaj solzic sem spustila tekom gledanja, oz. če sem poštena, sem cmerala od začetka do konca. laugh.gif

Igralska zasedba je vrhunska, Robin Williams igra stransko vlogo, sama ga sicer ne bi izbrala ravno za to vlogo, a se solidno odreže; sem že vajena, da je pravi kameleon, kar se filmskih vlog tiče. 11-letnega fantka, ki je glavni protagonist tega filma je upodobil Freddie Highmore wub2.gif (talent, sem ga občudovala že v Charlie and the Chocolate factory, ter Finding Neverland). Njegovo mamo igra zame vedno Felicity, Keri Russel, njegovega očeta pa Jonathan Rhys Meyers (s to vlogo se mi je pa totalno priljubil, božanski je, in tudi odigra fenomenalno).

Vsebina: A drama with fairy tale elements, where an orphaned musical prodigy uses his gift as a clue to finding his birth parents.

Film, ki se vas resnično dotakne, vam pogleda v dušo. Film, ki govori o glasbi, ki vas spremlja v vseh obdobjih in trenutkih vašega življenja, tako slabih, kot dobrih. Mestoma klišejsko (in za moj okus malo preveč nekih naključij, kar dela film malo manj 'realen'), in pričakovan konec, a vseeno - prečudovito.
9++/10

Film mi je bil ZELO všeč, ne spomnim se kdaj me je nazadnje kateri film tako navdušil kot me je ta. Sem ga že predlagala bratu v pogled.
Skozi ves film se predvaja res prijetna glasba, zaradi katere je bil užitek gledanja še večji. Sem prepričana, da ga bom verjetno še kdaj, če ne celo v kratkem, ponovno pogledala, kar se pri meni zgodi zelo redko.
Igralci so mi bili odlični, sploh Evan oz. Freddie Highmore (ki sem ga tudi jaz občudovala v Finding neverland), za katerega menim, da je na podobni poti kot Dakota Fanning (oba mlada igralca z odličnimi filmskimi vlogami).
Pri meni dobi oceno 10.

• 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#2920 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17118 posts

Posted 27 September 2010 - 02:25 PM

QUOTE(Ana @ 26. 9. 2010 - 19:43) View Post

IPB Image
Eat, Pray, Love

5,5/10

Se kr podpišem pod to oceno. Mene je film pustil dokaj hladno. Film sem gledala v španščini, kar je bila zanimiva izkušnja, ker imajo vse sinhronizirano. Ampak je film totalno predolg. Dogajanje v Italiji mi je bilo še všeč, pač kako so vso njihovo kulinariko predstavili, medtem ko se je Indija vlekla in vleeeekla, sploh prej je pol leta imela probleme s dojemanje same sebe, potem pa je po praih meditacijah bilo vse okej. Bali je bil delno zanimiv, predvsem pač pokrajina, samo dogajanje pa nekaj srednjega. Kot je ana rekla ni nekega praveha vrhunca, ampak eno samo razvlečeno doganjane. Javier je v filmu deloval zelo utrujeno in postarano. Pred par dnevi sem gledala Vicky Christinas Brcelona kjer je bil za pojest, tu pa niti malo. Res da je nekaj let razlike, ampak spet ne toliko.

Letters to Juliet

Ta film mi je bil za razliko od zgornjega zelo všeč. Predvsem me ne ja navdušila pokrajina. Ena boljši plati filma je vsekakor scena. Zgodba sama je solidna, o nadebudni mladi pisateljici, ki pomaga starejši ženski najti ljubezen njenega živlenej, po tem ko je našla njeno pismo, napisano pred petdesetimi leti in je nanj odgovorila. Seveda se vmes sama zaljubi v lepega ampak na začetku nekoliko hladnega britanskega vnuka. Konec tipično kljišejski in pričakovan. Je pa Amanda v tem filmu res lepa.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users