Kontracepcijske tablete
Posted 31 May 2010 - 07:30 PM

Posted 31 May 2010 - 11:36 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 June 2010 - 09:50 AM
Lo-Fi, o Mireni sem neke kritike brala, pa me ne pritegne preveč. Itak je vsa hormonska k. eno veliko sranje.
jaz k sreči za enkrat nimam problemov, nekatere pa menda imajo.
Meni je zakon, ko ne razmišljaš - samo akcija!
Je pa spet isto kot z vsemi drugimi stvarmi: ene dobro prenesejo KT, kondome, ... ene pa ne.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 01 June 2010 - 02:25 PM
No ok. Sej ne vem zakaj sem sploh vprašala. Mene pa tako ali tako živ bog ne prepriča, da bi šla na tablete ali na katerokoli hormonsko kontracepcijo.

Word.
Pa meni kondomi sploh niso nekaj strašnega. Da uničijo vso kemijo in elan med seksom je pa itak bullshit. Raje ena mala prekinitev, kot pa:
1. spb
2. froc
3. hormonska zmešnjava

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 01 June 2010 - 02:32 PM
Posted 01 June 2010 - 03:05 PM
tablete so en ogromen kurac, od 18leta sem jih morala jest preventivno zarad enih težav in so pač vzporedno služile kot 'fajn' zaščita, takrat mi je itak dol viselo, ko pa mi ni več, sem jih takoj nehala jest, zdaj sm že se mi zdi, da 4 leto brez
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 01 June 2010 - 03:10 PM
No ok. Sej ne vem zakaj sem sploh vprašala. Mene pa tako ali tako živ bog ne prepriča, da bi šla na tablete ali na katerokoli hormonsko kontracepcijo.

Word.
Pa meni kondomi sploh niso nekaj strašnega. Da uničijo vso kemijo in elan med seksom je pa itak bullshit. Raje ena mala prekinitev, kot pa:
1. spb
2. froc
3. hormonska zmešnjava

Da.
In...niso.
Posted 01 June 2010 - 03:42 PM
^ 2. word.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2010 - 03:48 PM
Posted 01 June 2010 - 03:57 PM
Po prenehanju pa čist nečista koža in težave z njo, celulit je mal zginu to je pa to
Posted 01 June 2010 - 04:33 PM
Posted 01 June 2010 - 07:21 PM

Pač hormoni.
Zakaj bi jih vnašala če ni potrebno.
Posted 01 June 2010 - 07:49 PM
Posted 01 June 2010 - 07:53 PM
Posted 01 June 2010 - 07:55 PM
^ Modre besede.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2010 - 07:58 PM
No pač meni so res grozni, pa jaz ful ne občutim stranskih učinkov zaradi tabletk, zato jih jemljem. Če bi imela povečan apetit, slabosti karkoli takega, bi najbrž nehala.
enako,
jaz sem na tabletkah (ok zdaj pač obročku, ampak je itak isto) že 10 let
nimam nobenih stranskih učinkov in jih bom jedla še dooolgo
Saj jabolka, ki jih kupimo v šparu so tudi umetna, da se ne pogovarjamo o paradižniku, ki raste v kemiji ... Pa niti pomislimo ne, da tega ne bi jedle ..
itak
ja!
Posted 01 June 2010 - 08:42 PM
zdj govort kok je kej umetno je bv ker dejansko nimam 100% vpogleda v to kar seprodaja, vem pa, da ne želim v telo vnašat miljone količine estrogen hormona, če že zarad druzga ne, zato, ker sem se zamislila, ko je mat dobila hormonsko odvisnega raka na dojki in ne želim še pospeševat cele zadeve, če sem že tako v rizični skupini + želim, da vsaj tam kjer lahko, izbiram in mam možnost odločitve. Jest pa pač morm.
Ja saj te razumem, ampak pač jaz dokler ne bom mela kakih strašnih stranskih učinkov, ki bodo res negativno vplivali na moje življenje (ker 5cm celulita na riti pač ne), jih bom jedla. Itak imam nizkohormonske (Logest) in v tem obdobju življenja mi je pač ta varnost prioriteta.
Posted 01 June 2010 - 08:55 PM
Drugače pa stranski učinki pri teh zadevah niso takojšnji ( vsaj ne tisti zaresni itd., res je, da od par cm več okol riti in celulita in vedenjske muhavosti in suhe lulike ne bo noben umrl ) ampak dejansko kaj pa dela tone estrogana na telo dolgoročno, se je za zamislit.
Posted 02 June 2010 - 08:46 AM
Moja mami je na KT, pa je preko 40, ampak ona brez njih ne more funkcionirat, ker ima hormonsko ravnovesje sicer čisto porušeno. Ne zagovarjam tega da jih je, ampak ker se sama dobro počuti in tako lažje živi, se mi zdi to ok.
Kot je rekla Farha, jaz mislim enako. Imam možnost izbire, mogoče KT kratkoročno ne povzročajo nobenih stranskih učinkov, dolgoročno pa se lahko zadeva kje pozna.
Konkretno: jaz sem pred KT imela redne M, zdaj po kt pa je vse skupaj en velik cirkus.
Na njih sem bila ena druga oseba, kar sem ugotovila šele ko sme prenehala z njimi.
Jaz ne bom jedla hormonsko kontracepcije. Edina varianta da jo bom je ta, da brez nje pač ne bom mogla funkcionirat. (počutje...)
Mam frendico, ki je brez hormonske kontracepcije taka kot ženska sredi mene, zato ji drugega ne preostane. Brez hormonske KT se poti, obliva jo vročica, živčna je, joka brez razloga, malodušna...
Podpiram da jemlje KT.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users