Si! Ampak ti ga lahko dam šele v nedeljo, če ti ni prepozno?

Recepti - SLADICE
Posted 17 October 2013 - 08:44 PM
Pablo Picasso
Posted 17 October 2013 - 08:51 PM
Ni problema, kadar hočeš. Itak imam 100 stvari na spisku za naredit, tako da ne vem kdaj točno bo tole na vrsti . Danes smo imeli žurko ob upokojitvi ene sodelavke, in je to tut prinesla in je bila njama. Ampak verjetno zato, ker ni bila tako sladka, kot so sicer. Pa povrhu je imela rezine limone.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 October 2013 - 08:59 PM
Ja, mati vedno dajo limone na vrh, pa ne delajo tako sladke. Pa s sesekljanimi orehi, kar je meni osebno dosti boljše kot z mletimi.
Pablo Picasso
Posted 19 October 2013 - 09:41 PM
Glede kostanja: po receptu sestre Vendeline sem naredila kostanjevo kremo. Olupiš še surov kostanj-pol kile, načeloma preliješ s kropom, da gre kožica dol, v praksi ta korak spustiš ker ne gre dol, razen če se vam da strgati z nohti V kostanj daš 3 dcl mleka, vanilijo in 50 g sladkorja.
Ko je kuhan ga zmiksaš in dodaš en šluk ruma.
Včeraj sva s fantom to jedla s smetano, danes sem naredila dve ruladi. Super je!
Sedaj bi si upala ponovno naresti torto. Očitno gre s kuhanjem v vodi ven preveč okusa.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 October 2013 - 07:32 PM
Lepo bi vas prosila za kak recept za pecivo za diabetike (torej da je low carb, oz da ni veliko sladkorja) in da je ful dobro.
Vem, da je tega že bilo dosti objavljeno, ampak bi bila ful hvaležna za kak preizkušen recept.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 October 2013 - 07:38 PM
Frčica, a to kremo lahko tud zamrzneš in kasneje uporabiš v ruladah, itd?
Posted 20 October 2013 - 08:49 PM
Lepo bi vas prosila za kak recept za pecivo za diabetike (torej da je low carb, oz da ni veliko sladkorja) in da je ful dobro.
TUKAJ boš ziher kaj našla, drugače je tega mali milijon na spletu, malo nerodno je predlagat, če ne vem niti približno kaj bi. Išči pod fitnes recepti, boš še prej našla kot pa če iščeš med "diabetološkimi".
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 October 2013 - 06:51 AM
Frčica, a to kremo lahko tud zamrzneš in kasneje uporabiš v ruladah, itd?
Po moje, da ja. Jaz sem sicer dala kar olupljene kostanje zmrznit.
Po moje pa lahko narediš tudi kot marmelado, le brez mleka, in v lončke.
svtujem ti, da ne lupiš povsem svežega kostanja, ker gre precej težje kot potem ko ga imaš kak dan doma.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 October 2013 - 07:01 AM
Frčica hvala! ga mam doma od včeraj...bom vidla kok ga je količinsko in se odločila pol kaj narediti z njim
Posted 21 October 2013 - 08:06 AM
Jaz sem porabila dobre pol kile neoluščenega kostanja za dve ruladi in kremo s smetano. Veliko ga pride iz tega.
Posted 23 October 2013 - 09:14 AM
Mi lahko prosim katera pomaga pri pretvorbi količin v nekem receptu, angleških namreč do zdaj nikoli nisem uporabljala…?
Rabim:
7 oz butter
7 oz dark chocolate
5 oz raspberries
14 oz cream cheese
1 cup flour
2 cups sugar
Koliko je to v gramih, pleeease?
Posted 23 October 2013 - 09:22 AM
Google is your friend, drugače, ampak naj ti bo, malo sem zaokrožila, kakšen gram gor ali dol, ne bo nobene panike.
200 g masla
200 g črne čokolade
140 g malin
400 g maskarponeja
140 g moke
400 gramov sladkorja (tukaj je odvisno od tega katerega uporabljaš, različno pretvori, od 400 g do 500 g, daj raje malo manj, ker ti ameriški recepti so itak vsi 10 krat presladki)
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 23 October 2013 - 09:22 AM
To je malo bolj problematično, ker so tu sestavine navedene glede na prostornino in ne na težo, tako da je v bistvu odvisno od gostote. Če imaš kaj merilnega, boš najlažje kar na prostornino delala, 1 cup je 240ml, 1oz pa 30 ml. Če hočeš pa res prav težo, imaš na netu strani (PRIMER), kjer imaš napisano, koliko tehta določena količina nečesa, ampak to je zoprno počet.
Edit: vidim, da je bila Kinky hitrejša in uporabnejša
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 23 October 2013 - 09:29 AM
Ma superrrr, res ful ful hvala
Posted 23 October 2013 - 09:30 AM
Ot, ampak moja kuhinjska tehtnica ima tudi možnost nastavitve na oz. Zelo uporabno
Posted 23 October 2013 - 09:49 AM
Ma superrrr, res ful ful hvala
Upam, da ti uspe. a bo čizkejk?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 23 October 2013 - 09:54 AM
Hvala; kakor razumem, je nekaj vmes med cheesecake in browniji, recept je z unega linka, ki ga je Kami v drugi temi lepila, evo: http://www.kayotic.n...secake-brownies
Posted 23 October 2013 - 09:57 AM
Ja, poznam, sem včasih večkrat naredila. Zelo enostaven recept je.
Posted 23 October 2013 - 10:15 AM
Njamiiiii
Posted 23 October 2013 - 09:30 PM
Coco, ti je uspelo dobit recept za baklavo?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users