Obratno ni mogoce ker me privlacijo samo precej starejsi, tako da sestnajstletnik se mi zdi se od mleka okrog ust umazan

Sem pa gledala lifeguard ze neeekaj casa nazaj in je cisto kul film.
Posted 20 October 2016 - 01:01 PM
Posted 23 October 2016 - 07:04 PM
Posted 09 November 2016 - 07:38 AM
The Huntsman: Winter's War
Drugi del fantazijske drame o lovcu, Sneguljčici in zlobnih 2 sestrah kraljicah. Tako kot prvi del tudi ta ne ponuja presežkov, moram pa rečti, da mi je bil drugi del
nekoliko bolj všeč. Zopet vidimo Ravenno (čeprav bolj malo), ki ima končno vsaj vizualno enakovredno tekmico (njena sestra The Ice Queen Freya), malo več pa
je zgodbe o lovcu, njegovi preteklosti in seveda njegovi veliki ljubezni. Chris in Jessica sta oba nadvse simpatična in prepričljiva v svojih vlogah
(nekoliko manj simpatični, a prepričljivi pa sta bili tudi kraljici). Pa tisti naglas, joooj, za popizdit seksi Skratka, čisto soliden film za nedeljsko popoldne.
Silver Linings Playbook
Zelo gledljiva in simpatična ljubezenska drama, ki jo iz povprečja dviga tematika o duševnih motnjah in njihova destigmatizacija. Bradley in Jennifer sta dober
par na platnu, pa tudi sicer ju rada gledam.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 November 2016 - 07:22 PM
Včeraj sva na A-kanalu gledala Zlom (Fracture) in sva bila zelo pozitivno presenečena.
Zelo gledljiv film z dobro igralsko zasedbo v kateri nedvomno blesti Anthony Hopkins, ki je bil ustvarjen za creepy vloge, me je vmes praktično prav zmrazilo ob teh njegovih pogledih. Toplo priporočam!
Posted 14 November 2016 - 07:48 PM
^^Fracture je meni zakon film. Hopkins pa tako nima konkurence tukaj, spet briljira v vlogi sociopata. Film sem videla že nekajkrat, ampak sem še vedno vsakič znova napeta ob gledanju, in mislim da ravni zaradi Hopkinsa. Goslinga je pa nadvse lepo gledat.
Posted 25 November 2016 - 12:22 AM
A mi zna še kdo s foruma povedati kaj o filmu Nočne ptice? Konec novembra se začne vrteti v Kinodvoru.
Za gledati v kino mi je padel v oči tudi Allied.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 November 2016 - 01:28 PM
Jaz ti boljše od te recenzije ne znam povedati. Mogoče celo preveč piše. Meni osebno je bil popoln.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 November 2016 - 03:26 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 December 2016 - 04:18 PM
Je katera že gledala Inferno? Kako je?
Gre za tretji film posnet po knjigah Dan Browna, ki se tokrat dogaja v Firencah, rojstnem mestu Danteja Alighieri, ki ima v tem delu pomembno vlogo.
Akcija prepletena oz. podkrepljena z zgodovinskimi ugankami, ki te potegne v vrtinec borbe s časom. Koncept, ki je bil viden že pri prejšnjih dveh filmih, in ki bi tudi tukaj lahko izpadel več kot solidno. Vendar pa sem imela občutek, da posamezne scene niso bile razvite dokonca. Knjige nisem brala, tako da ne morem primerjat, ampak gledalec dobi občutek, da je ogromno dogajanja v roku 24 ur na različnih lokacijah tokrat bilo preveč, da bi lahko vse stisnili v 2 uri trajajoč film. Film je tako eno samo preganjanje sem ter tja po različnih lokacijah, nerazvite scene pa delujejo nekako razdrobljeno. Vidimo en kup ljudi, za katere ti včasih ni popolnoma jasno kam spadajo oz. kakšna je povezava med njimi. V primerjavi z DaVincijevo šifro je bilo tekom knjige kot tudi filma, podanega precej ''zgodovinskega ozadja'', ki je nekako vodilo protagoniste. Tukaj je ''zgodovinska tematika'' vezana na Danteja in njegov Pekel, pa se mi je zdelo, da je bilo vse skupaj precej boj površno obdelano oz. predstavljeno.
Gledala včeraj in se strinjam s tvojo oceno. Meni je bil film res slab, bojda še slabši od knjige. Mož jo je bral in rekel, da so kup pomembnih stvari spustili, konec pa čisto spremenili.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 December 2016 - 06:10 PM
Priporočam Deepwater Horizon, film o največji naftni katastrofi v zgodovini, seveda če vam je všeč ta žanr. Meni je bil eden boljših filmov letos.
― V. Van Gogh
Posted 01 January 2017 - 06:27 PM
Za The Girl on the Train mi ni jasno, zakaj tako slabe kritike. Nama je bil ful všeč, definitivno presežek.
― V. Van Gogh
Posted 01 January 2017 - 09:54 PM
Mogoče zato, ker so prej prebrali knjigo in so bili ob filmu razočarani. Ne vem...samo ugibam, običajno je tako. Ampak hvala za idejo, to moram pogledat, ker do knjige nisem uspela prit.
Posted 01 January 2017 - 11:28 PM
Jaz sem ga ravno pogledala (hvala za idejo), ampak mi ni bil posebej všeč, mož je pa zaspal. Res je, da mi tudi knjiga ni bila vau.
Pogledala sva še Age of Adaline, ki je ok, gledljiv, ni pa noben presežek, razen seveda kostumografije. Bi ga pogledala še enkrat le zaradi tega.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 January 2017 - 05:45 PM
Včeraj sem pogledala belgijski film De behandeling. Meni je bil zelo dober, priporočam ljubiteljem trilerjev.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 January 2017 - 07:16 PM
Jaz pa priporočam The Light Between Oceans. Take filme bi skos gledala. Mislim, da bo Alicia spet nominirana za oskarja, meni je v vseh vlogah fantastična. Pa punčka iz filma mi je najlepša, kar sem jih videla, jaz bi jo tudi ukradla.
― V. Van Gogh
Posted 08 January 2017 - 02:11 PM
Schellen Ursli (2015)
Prikupen mladinski film o prigodah in nezgodah dečka Urslija iz majhne vasice v švicarskih Alpah, ki poletja preživlja s starši, kozami in kravami na visokogorskih pašnikih, zime pa v vasici v dolini. Nekakšen švicarski Kekec povedan na moderen in zanimiv način. Priporočam ogled, ko se vam zalušta ogled filma podobnega stila kot je naš Kekec.
Posted 20 January 2017 - 07:18 PM
Par dni nazaj sem gledala Arrival in nisem posebej navdušena. Zadnja leta so mi sicer ZF filmi vedno bolj pri srcu, ta pa me je kljub dobrim kritikam in odlični igralski zasedni pustil hladno. Zgodba in sporočilo sta sicer dobra, ampak bi se vse skupaj dalo veliko bolje izpeljati. Mogoče bi bil moj vtis drugačen, če bi ga gledala v kinu. Ne dvomim pa, da bo pobral kakšnega oskarja.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2017 - 09:17 AM
Najprej naj povem, da so smučarski skoki eden mojih najljubših športov in sem bila blazno navdušena, ko sem ugotovila, da so posneli film o legendarnemu Michaelu Edwardsu, ljubkovalno poimenovanem "Eddie the Eagle".
Pričakovanja so bila visoka in Eddie the Eagle jih je povsem zadovoljil. Film je bil natanko tak kot sem pričakovala: zabaven, "feel good" s pozitivnim sporočilom.
Sem ga pogledala čez vikend in sem bila pozitivno presenečena. Res prijeten in zabaven film.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 January 2017 - 10:43 AM
V soboto sva šla v Kino Dvor (bravo midva, boni, veljavni eno leto, so nama potekli ravno 4 dni prej) gledat Rdečo želvo. Osvežujoče, lepo, poetično, navdihujoče. Včeraj sva si pogledala še kratki film Oče in hči, dostopen na yt. Krasen!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 January 2017 - 10:46 AM
Gledala sva film Colonia (2015) v kateri igra Emma Watson, se razpišem ko bom imela čas v drugi temi, eden boljših filmov kar sem jih gledala zadnje čase!
Govori o paru v Čilu, njega zajamejo in ga odpeljejo v kolonijo ki je nekakšno koncentracijsko taborišče, ona pa se pridruži prostovoljno da bi ga rešila. Posneto je po resnični zgodbi in najbolj šokanten mi je bil podatek da je bilo to doprto vse do leta 2007
0 members, 0 guests, 0 anonymous users