To si bom pa naredila, imam doma ta C vitamin.

Krema / serum za obraz
Posted 26 August 2015 - 01:51 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 August 2015 - 10:45 AM
Komedogene sestavine (Marmelada, Lauric Acid je v Andalou toniku - analiza na Cosdna). Nisem vedela sploh, da je K, jaz se pa čudim odkod skoooz neka štala na obrazu. Počutim se glupo ):
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 August 2015 - 11:08 AM
Hmm, meni se ne zdi, da bi imela kožo kaj slabšo po toniku. Se mi zdi, da imam vedno bolj ali manj enako - včasih obdobje lepe kože, včasih neki mozolji. Sicer pa škoda ja. :/ Imaš kakšen drug tonik za alternativo?
Kaj pa pomenijo te številke ob sestavinah? A to je kak novejši seznam? Ker jaz imam enega, kjer je ful več sestavin. Na tem seznamu zgoraj recimo tudi caprylic/capric triglycerida ni, za katerega sem vedno mislila, da je ful komedogen.
Posted 27 August 2015 - 11:08 AM
Kaj je komedogeno? A pa se ti mozolji nič ne izboljšujejo, od česa maš take napade? Jaz mam tut zdele skor isto kožo kot na uni fotki (minus opeklina seveda), ampak to je izključno posledica stresa in mojega konstantnega prčkanja, tko da pričakujem najkasneje v dveh tednih izboljšanje.
After all this time?
Always.
Posted 27 August 2015 - 11:47 AM
To pomeni, da ima sestavina visok potencial, da maši pore. Ta seznam je iz acne.org in predstavlja tiste, ki največkrat in velikemu številu ljudi delajo težave (pač 5 najbolj in 3 malo manj, ampak še vedno). Pri c/c t. so mnenja deljena. Nimam nobene alternative trenutno, Marmelada.
Nincha, verjetno tudi stres in posledično še hrana, ke se tako tolažim. Ta teden se zaradi dveh stvari tako sekiram, da se ponoči zbujam pa že tri migrene hude sem imela. Dva tedna nazaj sem recimo imela porcelanasto kožo še potem pa tole čez noč.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 August 2015 - 12:01 PM
Aha ja saj potem identicno kot pri meni. Stres in slaba hrana za tolazbo, zmagovalni combo.

Btw, a si ti pisala v eno temo, kako si te migrene cisto omilila?

After all this time?
Always.
Posted 27 August 2015 - 12:19 PM
Tonik je komedogen. Včasih se mi pred menstruacijo naredi, včasih pa ne. Še en misterij. Hormonski so ponavadi po bradi oz. po celi čeljustni liniji in jih drugače nimam.
Sem, ja. Nič alkohola/cigaret, to je najbolj pomagalo Ampak na čustvene pretrese pa težko vplivam, razen s tableti.
Posted 27 August 2015 - 12:31 PM
Kako visoko na seznamu sestavin pa sploh mora biti komedogena sestavina, da je nevarnost, da bi mašila pore? Pri toniku je na 4. mestu, to je kar visoko. Tisti njihov serum s spf ima lauric acid na 6. mestu, nočna krema z vitaminom C pa nekje na 9., 10. mestu. Pri kremi je verjetno že tako pozno med sestavinami, da bi imela slab učinek, ali pač?
Posted 27 August 2015 - 01:23 PM
Recimo prvih 5. Odvisno tudi od formulacije in %.
Posted 27 August 2015 - 01:36 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 August 2015 - 01:54 PM
Posted 27 August 2015 - 05:29 PM
Recimo prvih 5. Odvisno tudi od formulacije in %.
Potem s serumom, ki ima lauric acid na 6. mestu in kremo, ki jo ima šele na 10., ne bi smelo biti kake panike glede mašenja por? Sem videla, da ima Andalou Naturals skoraj povsod lauric acid. :/
Jaz sem Biodermo Sebium Global ravno pred kratkim porabila, ampak je zaenkrat ne bom več kupila, ker bom kmalu spet začela s PC AHA. Bom pa mogoče potem maja, junija, ko bom nehala s PC, spet Biodermo nabavila. Razmišljam, če bi mogoče tudi BHA nabavila za kombinirat.
Posted 04 September 2015 - 08:39 AM
Zanimivo, lahko poveš kaj več? : )Jih po 15ih letih že prepoznam, če so od hrane, hormonov ali sestavin v izdelkih.
Podgana, tudi jaz rada preberem tvoje nasvete, sploh odkar ni Sonchike. Sicer nekatere poste samo preletim, ampak rdečo nit pa spremljam. : )
Posted 04 September 2015 - 09:55 AM
To jih tudi jaz. Če je od sestavin so tak bulasti, praviloma podkožni in zlepa ne zginejo-tiste bule se svalkajo lahko nekaj mesecev. Od hormonov so praviloma taki majhni, od hrane jih je pa več na kupu, recimo na bradi.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 September 2015 - 07:22 PM
Posted 09 September 2015 - 09:01 AM
Meni zelo odgovarja PHB Ethical Beauty Brightening serum v kombinaciji z l'Occitane potonika kremo. Imam zelo lep in čisti ten. Imam občutek, da mi ta serum kar zabriše vse, prepreči mašenje por in zato koža sije. Ponavadi ga uporabljam zvečer, podnevi pa PHB Anti-Aging serum, ki je tudi dober in se vpije zelo hitro.
Posted 10 September 2015 - 04:51 PM
Meni se je pa končno tisti izbruh na čeljustih nehal. Bioderma Sebium Global, na fleke pa mažem vitaminsko mazilo iz lekarne, katerega glavna sestavina je retinol. To mi najbolj pomaga.
― V. Van Gogh
Posted 10 September 2015 - 06:30 PM
Jina, kater izdelek iz lekarne to? Sori, če si že kje napisala.
PC nima več na voljo 8%AHA gel, samo 5% in 10%.
Posted 10 September 2015 - 06:36 PM
To je čisto majhna tuba, 5 ml. Namešajo v lekarni, reče se mu pa prav "vitaminsko mazilo za oko". Meni je vsestransko fajn, tudi za ustnice, celjenje ran.
Sestavine:
1 g vsebuje: 10 000 I.E. retinola, 0,5 mg tiaminijevega klorida, 5 mg D-pantenola
― V. Van Gogh
Posted 10 September 2015 - 06:45 PM
Jaz ravno spet ugotavljam, da imam najlepšo kožo, ko jo pustim pri miru. Zadnje dni se še s kremo ne mažem več, tonik bom porabila do konca in ne bom drugega kupila, skenslala sem vse maske in pilinge. Mi je pa jasno, da bom verjetno kaj rabila nanašat, ko bo hladneje, po mojem bom šla po Sanctum gel za mastno kožo ali kaj podobnega - lahko vlažilno nego.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users