Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#2881 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 26 October 2015 - 11:42 AM

Na meji:

Ne glede na to kaj hočejo mediji pokazati, prihajajo večinoma mladi moški. Vsi so v sorodu, vsak otrok ima ene štiri matere, ista ženska je od nekoga mama, hči, sestra. Kar jim prav pride. Kurijo VSE (odeje, hrano, vse, kar dobijo) in grozno smrdi po plastiki. Vsake toliko med njimi izbruhnejo pretepi, nekateri so nasilni tudi do policije in humanitarcev. Najbolj iskano blago so cigareti, ki se prodajajo za nore cene. Odkrili so že kar nekaj primerov tuberkuloze.

So pa tudi bosi in napol goli otroci, invalidi, stari...

Skratka KAOS. Za tako množico mi sami ne bomo mogli dolgo skrbeti.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2882 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 02 November 2015 - 09:33 AM

Ta referendumski dan ali Matiček se ženi
  • 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2883 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27728 posts

Posted 03 November 2015 - 11:33 AM

Ali lahko slovenska medijska negativnost rodi družbeni plus

Jaz sem novice enostavno začela ignorirat (ne berem, ne poslušam, ne spremljam) in se imam večino časa super :D

+1
  • 1
Rape of the mind is a social disorder...

#2884 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16844 posts

Posted 03 November 2015 - 09:21 PM

Jaz ne spremljam novic v nekem obseg že več kot leto.

Super je.

berem pa bloge, pa kaj alternativnega na youtube....pač e kaj zasledim mimgrede.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2885 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 November 2015 - 12:42 PM

Če jo je kdo videl... Jaz sem jo spoznala na eni delavnici kakšno leto nazaj... Upam, da jo bodo našli...

12187738_10153023921450194_8166871649760

http://www.24ur.com/...parkiriscu.html

Svojci pogrešajo Ano Popovič. Če ste jo morda videli ali kar koli veste o njenem izginotju, kontaktirajte policijo. Visoka je 173 centimetrov. Je svetle polti, suhega obraza, sivo-modrih oči in svetlih las.

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2886 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 November 2015 - 02:22 PM

12208681_1547354352042957_72660287195893

Na kraju “zločina”: H & M x Balmain
  • 0

#2887 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 06 November 2015 - 11:25 AM

Bolano. :lol:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2888 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86004 posts

Posted 06 November 2015 - 06:12 PM

To ni še nič. Na Japonskem so kampirali pred trgovinami 5 dni prej (ja), v Londonu 24 ur prej ... Bolniki pač. Sintetične obleke pa po 500 €.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2889 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2015 - 06:27 PM

Ohoho...  :butl:

• 0

#2890 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 07 November 2015 - 07:40 AM

Edino "opravicljivo" je, ce so res potem prodajali na eBay za 3 ali 4x ceno ...
Zasluzek je dober 😉
  • 0

Put A Kilt On It!

#2891 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 12 November 2015 - 09:09 AM

Evo spet malo Mihija

Jaz sem fetišistični predmet poželenja za najbolj zagamane birokrate

Kako ravnati, če bolj rabite banko kot ona vas? Primer nepravočasnega podaljšanja elektronskega potrdila za Proklik NLB.

Sem serijski pozabljivec, nemarnež, za nameček pa še divje nenadarjen za birokratizme vseh sort. Preziram jih, kot preziram birokrate in obenem iznadljiveže z afiniteto do natezanja z birokrati. To so ljudje, ki znajo naokrog prinesti kasko zavarovanje, dacarje, operacijske sisteme telefonov in policaje in poskrbeti, da se popust in akcijski kupon ne izključita. Mali ljudje malih zadovoljstev!

Polovično globo mi je doslej uspelo poravnati samo enkrat. Trajnikov ne preverjam. Postavk na računih tudi ne. Davčne številke ne znam na pamet. Izpolnjevanje položnic, formularjev, računov in spletnih obrazcev primerjam s Tantalovimi mukami. Pekel si predstavljam kot neskončno vpisovanje sklica na položnico za Telekom ob hkratnem brskanju po nastavitvah pametnega telefona.

Sem fetišistični predmet poželenja za najbolj zagamane birokrate.

In spet se mi je zgodilo.

NLB Proklik

Kljub opozorilu sem pozabil pravočasno podaljšati elektronsko potrdilo za uporabo NLB-jevega Proklika. (Mimogrede: že leta in leta se sprašujem, odkod sploh ta predpona pro-.) Da že sam program s svojim ZX Spectrum lookom spominja na Brasil Terryja Gilliama in da ga moram gnati na dislocirani PC platformi — ker na Macu (letnik 2015) ne dela —, najbrž ni samo posrečeno naključje. To je bržkone stranska, nezavedna posledica razpršenega delovanja posameznih birokratov. Neusklajenost, ki je postala čista popolnost. Poezija. Distopična instalacija tukaj in zdaj. Dokaz o tem, kako se onkraj osladnih sloganov firmi v resnici jebe za tebe.

Prelaganje odgovornosti

V trenutku, ko sem pogruntal, da je nekaj narobe, sem vedel, da me najprej čaka niz prelaganja odgovornosti.

Korporativni birokratek živi za trenutek, ko vam lahko izreče znameniti stavek: “Trenutek, vežem.” Po štirih Baladah za Adelino in petih pojasnilih, da se “zaradi zagotavljanja kakovosti storitve” pogovor snema, končno zaslišim klasično trpek glas, ki mi je pripravljen povedati, da sem v resnih težavah. Da je moja zabloda ireverzibilna. Da sem ga najebal.

In to do konca.

Kaj do konca, do začetka!

Digitalnega potrdila ni več, postopek moram sprožiti znova. Od začetka! In to s fizično prisotnostjo, pri mojem skrbniku računa osebno. Ne po telefonu ali pošti, temveč tako, da se gledava, dotikava, izpolnjujeva papirje, črkujeva moje ime, naslov, status. Vse, kar sva doslej že večkrat vpisala. Vse, kar je že v jebenem sistemu!

Potem pa vse to še enkrat dosledno podpiševa — včasih on, malo jaz — in podpisano pošljeva nekim drugim institucijam. Te bodo, ko tamkajšnji vpisovalci opravijo svoj del vnosa podatkov, kmalu poslale ugodne odgovore, kode, pine, puke, nov ključek itd.

Če seveda ne bodo te institucije zaznale kake nepravilnosti, ki bo terjala ponovitev postopka. Ker imam na enem dokumentu hišno številko ulice stalnega bivališča 22, na drugem pa 22A, se bojim, da tudi ta možnost obstaja.

Kako dolgo?

Teden dni? Deset dni? Moledovanje, da v kubiklju za birokratovim hrbtom zagotovo živi in dela kakšen geek, ki bi lahko z nekaj kliki po drobovju programa vzpostavil funkcionalno plačevanje položnic in izdajanje računov, ni naletelo na plodna tla. “Gospod, tako pač je! Jaz bi rad, a ne morem nič. Ne smem,” je bridko zazvenel njegov zadnji žebelj v krsto.

Dejansko sem bil iz sistema izbrisan, ker nisem bil pravočasno podpisan. In ker nisem bil podpisan v soboto, sem se moral v ponedeljek za kazen 17-krat podpisati, da se bom čez teden dni spet lahko digitalno podpisal.

Štekate? Teden ali deset dni, da ti nekdo uredi nekaj, kar verjetno terja manj časa, kot če se vaš mulc prijavi na Facebook!

Klasično pizdenje

Zdaj pa nekaj klasičnega pizdenja. 

Na živce mi gre, da firma, ki ji že 20 let v aktivo lifram svoj denar vsak mesec, ji plačujem provizije in obresti, ravna z menoj kot svinja z mehom kadarkoli, ko jo potrebujem bolj kot ona mene.

Pa jo zamenjaj, jebenti!

No, zdaj pa smo tam.

Korporativna birokracija na tej točki zasije v vsej svoji lepoti. Tako kot vsak birokrat ve, da nimate libida in volje, da bi njegovo jebanje v glavo denuncirali njegovim nadrejenim, tako tudi firma sama v svoje poslovanje vkalkulira vašo birokratsko ignoranco, lenobo in odpor. Ujet si v usodno kombinacijo neznanja in drobnega tiska. Nočna mora!

In zdaj se počutim še bolj bedno. Zavedam se namreč, da poza mučenika zahteva bistveno manj napora, kot če bi jih enkrat za vselej poslal u pičkumater.

• 0

Put A Kilt On It!

#2892 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 November 2015 - 12:10 AM

Kaki idiotski prispevki, mislim res...

http://www.24ur.com/...preplezati.html

• 0
Viens, reste ici!

#2893 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 13 November 2015 - 08:35 AM

Meni se živali smilijo, ki se bodo ujele v te mreže.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2894 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29730 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 November 2015 - 09:13 AM

Kolikor časa in umskega napora je porabil, da se je spucal, bi že vmes vse osebno, z dotikanjem vred (wtf?!) uredil na banki. :lol: Kajti bistvo napisanega je, da ima Maca letnik 2015, kakopak. -_-

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2895 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 November 2015 - 09:13 AM

@Frčica - Ja! :(

• 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 24 November 2015 - 09:04 AM

http://www.24ur.com/...-in-nikaba.html

V Sloveniji v skor 33 letih, kolikor sem na svetu, še nisem videla koga v nikabu, kaj šele v burki. Sicer se (drumroll, prosim, ker ni pogosto, da se strinjam z SDS :D) deloma strinjam z omejitvijo nošenja dotičnih oblačil, ampak tako kot je včeraj rekla predstavnica SMC, zaenkrat za to ni nobene potrebe in se taki ukrepu uvajajo, ko se zanje pojavi razlog, ne pa kar preventivno v naprej. Se mi zdi, da SDS spet drek meša s takimi predlogi ...

• 0

#2897 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 24 November 2015 - 09:19 AM

jaz sem jih pa v zadnjem letu videla kar nekaj v LJ.

Sem pa skoraj sigurna, da so bile turistke.

Je pa moj bil enkrat zgrožen, da je videl v Cityparku pri igralnici eno v tistem, ki ima samo oči ven (ne vem kako se umenuje) in je tip govoril slovensko z njo.

Mene načeloma ne motijo (jih pa opazim), se pa strinjam, da bi jih prepovedala na javnih mestih. Toleranca gor ali dol, če prideš v njihove države, se moraš prilagajat njim, naj se tudi oni nam.

• 0

Put A Kilt On It!

• Guests

Posted 24 November 2015 - 09:25 AM

No, saj. Sploh šole, javne službe in tako naprej. Konec koncev je problem tudi v tem, da se jih ne prepozna na kameri, recimo, to je kot bi ves čas nosil masko (pustimo ob strani razloge, zakaj ženske to nosijo).

Ampak izpostavljanje tega, kot da je zdaj to nek velik problem, medtem ko se fokus jemlje od drugih nerešenih zadev, se mi zdi pa ful idiotsko. Nabiranje političnih pik, pač.

• 0

#2899 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 24 November 2015 - 02:58 PM

Goran Vojnović: Sovraštvo 2.0
  • 0

Put A Kilt On It!

#2900 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25930 posts

Posted 24 November 2015 - 03:17 PM

A se ti da skopirat tekst, ker je clanek zaklenjen?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users