Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2881 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 September 2010 - 09:21 AM

Mene LOTR manija nikoli ni povsem zajela, sem sicer prebrala prvi dve knjigi, tretje se mi pa ni več dalo do konca. Film mi je sicer všeč, samo tako no, ni da bi zdaj rekla "wau".
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 14 September 2010 - 10:53 AM

Men je bil pa Imaginarium super! Bi ga ocenila vsaj z 8. Pa Tom Waits...aaa, zakon hudic! smile.gif
  • 0

#2883 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 14 September 2010 - 02:07 PM

QUOTE(Kalypso @ 13. 9. 2010 - 14:38) View Post

Save the Last Dance (2001)
IPB Image

Jaz sem ta film pogledala že pred časom. Zgodba sama po sebi res ni presežek, je pa ipak nekaj malce nevsakdanjega, plus je pa tudi to, da je v filmu veliko plesa. smile.gif

6/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 14 September 2010 - 02:14 PM

Men pa ful niso vsec crnci kot ljubavni interes katere od glavnih junakinj. Saj vem, da se cuje rasisticno, sam ni tk misljeno. Pac, niso mi vizualno vsec, tk kot mi niso majhni moski, pa fejst suhi, pa tk. In pol, ce je taka ljubezenska zgodba, se ful ne morm vzivet noter v film. Isto je blo tudi pri tem filmu.

Do zdaj mi je bil samo Taye Diggs v Kevin Hill-u res fejst vsec.

• 0

#2885 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 14 September 2010 - 02:26 PM

Mene pa lih kontra moti v filmih - da imajo črnci vse prevečkrat ene stranske vloge, ali pa so, v primernu glavne vloge, skarikirani do kraja.
Holivud je še vedno precej rasističen, ne glede na njihovo "uradno" politiko. down.gif

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 14 September 2010 - 03:22 PM

Ja, to se strinjam. Se vedno jih je ful malo v glavnih, sploh pa resnih vlogah, kar je skoda, ker tezko pokazejo svoj talent. Saj se vedno ena in ista imena na sceni. Morgan Freeman, Denzel Washington, Will Smith... Ti vsi trije so mi enkratni, pa ne dvomim, da bi se jih naslo se dost, ce bi dobili priloznost.

Kar sem rekla, velja samo za romanticne filme, pac, neke osebne preference. Tk kot mi recimo kak Owen Wilson ne pase v romanticni film, mali s krivim nosom, alpa kak polizanc alla nas Domen Kumer. biggrin.gif

• 0

#2887 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 14 September 2010 - 03:40 PM

men se pa zdi, da je že kar zguljena tematika teh plesnih romanc, ko je glavna oseba neka bela pupika, ki se zaplete s črnim/latino fantom z ulice, in se navkljub vsem razlikam in preprekam in različnemu plesnemu stilu ter življenjski filozofiji zaljubita in zmagata na finalnem tekmovanju (al sta pa moralna zmagovalca). v filmu take vrste je sama zgodba ponavadi lame, tako da jim je edina šansa z naborom igralcev, igro, scenografijo itd. dati filmu tisto "nekaj več".
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2888 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 14 September 2010 - 06:06 PM

IPB Image

nč mi ni jasn huh.gif

uglavnem... smile.gif tipična grozljivka: par študentov se odpravi na nek parti po zapuščeni cesti, kjer obstanejo na pol poti...tam pa nek "smrad" začne pobijat vse "obstale" na tej cesti...

na koncu filma je prikazano da kao tega "smrada" sploh ni blo, ampak so študenti mel le nesrečo v kateri sta 2 preživela. rolleyes.gif

no, to na koncu mi ni jasno čemu so sploh prikazal, da kao nič ni blo res rolleyes.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2889 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14292 posts

Posted 14 September 2010 - 06:22 PM

Šuša, kregana boš, hitr še kej dopiš laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2890 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 September 2010 - 09:56 PM

Šuša, 5 stavkov, če ne ni recenzija; četudi nisi razumela filma, sem prepričana, da znaš do 5 štet.

Velja za vse ostale tudi.

Iron Man 2 (2010)

IPB Image

Uf, ta film pa zame predstavlja majhno razočaranje, še posebej, ker mi je bil njegov predhodnik ZELO všeč.

Sem šla gledati za nazaj oceno na IMDB, pa sem ga očitno pozabila oceniti, ampak vem, da mi je bil všeč, in sem ga sedaj naknadno ocenila z 9.

Ta si zasluži 6, pa še ta je precej šibka.

V filmu je veliko dobrih igralskih imen, kot na primer Robert Downey Jr., pa Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke (me je prepričal; se pa že precej časa spravljam k ogledu Wrestlerja, da ga vidim kako blesti). Scarlett me je nazadnje popolnoma navdušila in prevzela v Lost in Translation, tukaj pa ne izstopa, razen s svojo postavo, mogoče.

Pričakovanja so bila očitno prevelika, Tony Stark (Iron Man) je sicer zabaven v svoji vase-zagledanosti, a ne ponudi nič dodatnega.

Veliko slabši od predhodnika, vmes me je celo malo dolgočasil; nekaj mu manjka. In veliko dobrih igralcev na kupu še ne garantira dobrega filma, kot tudi veliko dobrih sestavin, ne garantira dobre jedi.

6/10

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2891 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15795 posts

Posted 15 September 2010 - 08:17 PM

Se strinjam. Ful slabši od prvega. down.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2892 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 15 September 2010 - 09:47 PM

QUOTE(Braunkopf @ 12. 8. 2010 - 17:44) View Post

Sylvester Stallone: The Expendables (Plačanci)
IPB Image IPB Image

QUOTE(Braunkopf @ 12. 8. 2010 - 17:44) View Post

Gre za dolgo pričakovani režiserski prvenec Slyja, ki je v sodelovanje uspel pripraviti nekatere največje zvezdnike akcijskih filmov, tako zdajšnje (Li, Statham, ...) kot tudi tiste starejšega kova (Lundgren, Švarci, Rourke, Willis, ...). Plačanci tako nadaljujejo serijo "old school" akcijsko-pretepaških filmov, kova Terminator, Rocky. Posebnih efektov je malo, v ospredju so možje in ne njihove igračke, ki sejejo metke (z izjemo enega lika), veliko je dobrih dialogov in komičnih vstavkov, scenarij se zdi dodelan, z izjemo drobnejših lukenj (govor Zayasa, aka generala Garze pred množico tujih vojakov huh.gif).

Všeč mi je, ker so v ospredju bolj ohranjeni igralci, tisti bolj betežni pa so tudi predstavljeni kot taki (Švarci, Rurk biggrin.gif), torej jih niso preforsirali in cela zgodba deluje precej bolj realna. Všeč mi je lik, ki so ga dodelili Lundgrenu. biggrin.gif

V ospredju je seveda Sly, pa njegova desna roka Statham (ki meni sicer ni všeč, žal mi deluje precej lesen, but ok, he's British ermm.gif), ki sta glavna izmed Plačancev.

Sly je torej zelo zelo dobro preštudiral zmogljivosti vseh igralcev in čeprav je film nekak do roba nafilan z zelo znanimi igralci, to ni samo po sebi namen, vsak zase zelo dobro odigrajo svoj del. thumbup.gif
Meni je film 1A. Nekak celo ustvaril nov akcijski žanr - nek superstar action movie. laugh.gif Ima sicer nekaj kiksov, kot je npr. omenjeni govor generala, pa predvsem me moti en malo rasističen podton - v filmu je med glavno četico sta samo dva ne-belca, izmed tega je črnec popolnoma useless, saj se v akcijo vključi le zaradi svoje superzmogljive igračke. ermm.gif
Pa pogrešam Van Damma. cry.gif

Za ljubitelje old school akcije je definitivno a must see . 9,5/10

Prvi stavek je en velik fail, Sly je režiral že Rambo 4, pa še enega prej, pa še kaj bi se našlo. twisted.gif

OK, sem ljubiteljica starih akcij, še posebej tiste iz osemdesetih in devetdesetih so res odlične, zato sem z velikim pričakovanjem pred dobro uro in pol pritisnila PLAY, in sedaj po končanem ogledu filma - še popolnoma pod vtisi - že pišem recenzijo.

Z eno besedo - (malo) razočarana. Najprej k nategu leta, Švarci in Willis imata v filmu natanko 2 minuti časa, da opravita svojo vlogo; pa še to v popolnoma nepotrebnem kadru v cerkvi, kjer ena šala propade, druga je pa že prežvečena.

Za razliko do tebe se mi zdi, da Statham drži film pokonci, in pa Jet Li, ki mi je bil od vseh plačancev v filmu najbolj všeč (smešne tudi šale na njegov račun, zaradi njegove višine - ali naj rečem - nevišine laugh.gif ).

Film ima hudo konkurenco, Rambo 4 in pa meni osebno še vedno najboljša, ne-me-zajebavat akcija - Taken, kjer bi Liam Neeson tudi tem na pol upokojenim plačancem, dal po piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. thumbup.gif

6/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2893 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 15 September 2010 - 11:11 PM

Dobr, saj pol sem se malo pozanimala, pa zvedla, da je Sly že režiral prej, samo se mi ni dalo popravljat.

Joj, Statham je pa meni živi obup. Igra kot zombi, ne vem, če je sploh sposoben prikazat dva različna izraza na obrazu. ermm.gif Res grozen in antipatičen.

Pa všeč mi je blo to, da niso forsirali Švarcija in Vilisa, sej itak neke akcije nista lih zmožna. Preveč bi blo pol že vsega na kupu. Saj niso cirkus, da morajo vsi dat celi šov skoz. biggrin.gif

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2894 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 September 2010 - 07:09 AM

QUOTE(Braunkopf @ 16. 9. 2010 - 0:11) View Post

Joj, Statham je pa meni živi obup. Igra kot zombi, ne vem, če je sploh sposoben prikazat dva različna izraza na obrazu. ermm.gif Res grozen in antipatičen.

Ja, zanimivo, on je meni namreč svetoven, v Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pa v Snatch mi je bil več kot odličen. thumbup.gif

Praviš, da Statham ni sposoben dveh različnih obrazov pokazati - no, Sly zagotovo tega res ne zna več, glede na to, da je plastičen v faco tako, da je samo še karikatura samega sebe. huh.gif In tiste grozljivr obrvi v obliki črke V. ohmy.gif

• 0

#2895 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 September 2010 - 08:41 AM

Sly je legenda, Statham ni. sleep.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2896 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 September 2010 - 08:54 AM

No, ne morem oporekat. biggrin.gif
  • 0

#2897 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46143 posts

Posted 16 September 2010 - 11:44 AM

Ugotavljam, da zadnje čase gledam samo lahkotne zvrsti... hmm.gif

Did You Hear About the Morgans? (2009)
IPB Image
Did You Hear About the Morgans? je ena povprečna komedija. Zgodba je že tisočkat prežvečena in ne prinaša prav nič novega. Jaz sem skoraj skozi ves film tuhtala kje sem vse to že videla. V ospredju je tudi tokrat mestni par, ki ima zakonske probleme in je nekega dne priča zločinu. Da bi ju zaščitili ju vključijo v program zaščite prič in ju pošljejo na kraj sredi ničesa. Za mestni srajci to seveda predstavlja šok, vendar se kmalu prilagodita razmeram. Nekje vmes ko razrešita zakonske probleme ju morilec najde. Kako se bo končalo je jasno...
Igra glavnih igralcev Sarah Jessice Parker in Hugha Granta je takšna kot v kakršnemkoli drugem njunem filmu. Meni se je Hugh Grant zdel enak kot že v Nine Months ali katerikoli njegovi romantični komediji - zmeden moški z zaspanim pogledom in angleškim naglasom. Enako me je tudi SJP vse preveč spominjala na Carrie iz SATC.
Sama zgodba je, če poskušam izključiti občutek že videnega, solidna. Film ima par simpatičnih humornih vložkov ob katerih se nasmehneš to pa je tudi to. Glede na to, da zaradi igralske zasedbe nisem pričakovala veliko. Hugh Grant namreč prav zaradi te svoje lesenosti ni na listi mojih priljubljenih igralcev, od SJP pa tudi nisem pričakovala boljše igre, me film niti ni razočaral. Ni tako grozno slab, je pa daleč od dobre komedije. Pač še eden v vrsti filmov, ki jih pogledaš, se nasmehneš in jih takoj zatem pozabiš.
4,5/10

Daddy Day Camp (2007)
IPB Image
Film je nadaljevanje filma Daddy Day Care z Eddiem Murphyem iz leta 2003. Ker nadaljevanja praviloma ne dosežejo svojih predhovnikov od Daddy Day Camp nisem pričakovala veliko. Kar film ponudi je res skromno, vendar me vseeno malce preseneča dejstvo, da je na imdb-ju uvrščen med 100 najslabših filmov in ima oceno komaj 2,4. Je slab film, ampak mislim, da tako grozno slab, da bi moral biti v tej lestvici vendarle ni. Se najdejo še slabši.
Zgodba gre nekako takole. Dva tipa, ki sta do sedaj uspešno vodila vrtec za otroke se odločita, da bosta prevzela v roke vodenje poletnega kampa za otroke, čeprav nimata nobenih izkušenj in znanja o preživetju v naravi. Da pa je že tako težka naloga spravit napol razpadel kamp v red še težja, jim nagaja še rivalski kamp in njegov samovšečen vodja...
Film ima nekaj smešnih situacij, nekaj je butastih situacij, sama zgodba pa ne prinaša nič novega. Mene je vse skupaj precej spominjalo na mešanico prvega filma in filma Cheaper by the dozen 2. Očkov vrtec gre v naravo brez Eddiea Murphya. Cuba Gooding Jr. po mojem mnenju kar dobro stopi v njegove čevlje. Njegova igra je sicer precej medla in na trenutke lesena, ampak glede na to da je tudi scenarij enoplasten in ima precej lukenj, mu to oprostim. Tudi drugi igralci se namreč ne odrežejo kaj bolje. Tip, ki igra vodjo rivalskega kampa ta je razred zase. Res zoprno zoprn.
3,5/10
  • 0

#2898 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 September 2010 - 03:52 PM

QUOTE(Kalypso @ 16. 9. 2010 - 12:44) View Post

Ugotavljam, da zadnje čase gledam samo lahkotne zvrsti... hmm.gif

To sploh ni nič slabega. Samo vidim, da ti po navadi filmi, ki jih pogledaš niso všeč, sploh tem komedijam daješ ful slabe ocene. To pa je slabo. wink.gif

Saj jaz tudi ne gledam stalno enega in istega, vsake tolko malce prešaltam. Pa sem ugotovila, da imam zelo specifičen okus za filme - tisti, ki jih kritiki ocenijo kot ful dobre, načeloma ne maram kaj preveč (Benjamin Button, The Predators, Avatar, tudi pri LOTRu mi kr nekaj zadev ni všeč, itd.), ene druge, ki dobivajo v najboljšem primeru medle ocene, pa preprosto obožujem (Shutter Island, The Expendables biggrin.gif , Jurassic Park - dinozavri itak). laugh.gif Sam ja, vsakomur svoje.

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2899 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 September 2010 - 06:25 PM

Letters to Juliet (2010)

IPB Image

Lep film, romantičen, in ga že v začetku pisanja priporočam vsem ljubiteljem lepih, dokaj lahkotnih ljubezenskih zgodb. Dogaja se v Veroni, kar naredi celotno dogajanje še bolj romantično.

Amando Seyfried sem nazadnje gledala v Chloe, pred tem pa v Mamma Mia (podoben žanr), in če primerjam, še posebej z njeno vlogo v Chloe, je prava mala kameleonka - lahko igra ne samo v ne tako zelo zahtevnih filmih, ampak obvlada tudi resnejše, zahtevnejše vloge. Je pa prelepa v filmu, takšna sicer preprosta punca, z velikim srcem.

Naj omenim še eno žensko, ki ima v filmu stransko vlogo, Claire, ki jo igra Vanessa Redgrave - prečudovita je, glamurozna, graciozna, prava dama v zrelih letih; resnično, vsem ženskam je lahko v zgled.

Gael Garcia Bernal ima manjšo vlogo, nič pretresljivega, ni en njegovih 5 top filmov.

Kot že rečeno - dober film, malo pocukran mestoma, ampak mu to seveda oprostim; na začetku sem bila malo skeptična, sicer sem pričakovala razplet (majhen minus - predvidljivost), a se je prelepo razvil; zadovoljna.

7++/10

In zapomnite se: there is never too late for love. wink.gif
  • 0

#2900 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46143 posts

Posted 17 September 2010 - 12:06 AM

QUOTE(Braunkopf @ 16. 9. 2010 - 16:52) View Post

To sploh ni nič slabega. Samo vidim, da ti po navadi filmi, ki jih pogledaš niso všeč, sploh tem komedijam daješ ful slabe ocene. To pa je slabo. wink.gif

Ja jebiga, če pa ne znajo posnet ene dobre komedije. Saj večina teh komedij, je gledljivih (pogledaš & pozabiš stil) ampak nobena me ne navduši. Ne vem ali sem jaz tako zahtevna ali kaj. Ko pa po ogledu začnem razmišljat in secirat kaj vse je bilo narobe pa potem nastanejo takšne ocene.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users