Kje bi me najceneje prišli trije paspartuji (narejeni po meri, ne že izrezani)?
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 03 June 2013 - 07:26 PM
Posted 03 June 2013 - 07:39 PM
OBI. -)
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 June 2013 - 07:56 PM
Reeees? ![]()
Pa imajo dobro izbiro barv, kako se ti zdi?
Saj bi se sama spravila to narest, ampak mi je zelo všeč poševni rez in moram dat delat.
Posted 03 June 2013 - 08:10 PM
Jaz sem več let hodila ta uokvirjat svoje slikarije in so mi vedno ful dobro znali svetovat, ogromno izbire in kombinacij imajo, res priporočam.
― V. Van Gogh
Posted 03 June 2013 - 08:12 PM
Res hvala, tebi tud zaupam glede okusa.
Sem vedla, da moram še tle vprašat, dobila sem vse živo nasvete za it k nekomu v Grosuplje itd...
Hvala.
Posted 03 June 2013 - 08:16 PM
![]()
― V. Van Gogh
Posted 04 June 2013 - 10:38 AM
Konec meseca bom dopolnila 26 let (
) in si moram urediti obvezno zdravstveno in dopolnilno zavarovanje. Zdaj so me klicali iz študentskega servisa, mi vse razložili, ampak mi določene stvari še vedno niso jasne. Po pošti mi bojo poslali vse pristopne obrazce, da to uredim, jaz moram samo izpolniti in to je to...
Samo kaj pa ko bom jaz verjetno diplomirala v začetku julija... A si bom morala vse te stvari še enkrat urejat??? Nimam pojma, kako te stvari delujejo ![]()
Bi si pa res rada uredila, ker bom potem šla v London in bi rada bila zavarovana... Pa tudi tako se mi zdi prav, da sem!
Posted 04 June 2013 - 10:41 AM
Ko diplomiraš se nič ne spremeni...moraš plačevat obvezno zdravstveno (cca 16€ takrat, ko sem jaz plačevala) in dopolnilno (nekaj čez 20€ - Vzajemna, Triglav,...).
To je to.
Posted 04 June 2013 - 10:50 AM
Ok, torej če si uredim preko študentskega servisa vse to, potem ko diplomiram SEM ZAVAROVANA?
Posted 04 June 2013 - 10:51 AM
ne vem, zakaj je treba preko študentskega servisa? Jaz sem šla na ZZZS in na Vzajemno in sama vse uredila.
Posted 04 June 2013 - 10:56 AM
Saj mi ne bi bilo treba, ampak so me lepo poklicali na mobitel in sem se dogovorila, da mi vse pošljejo na dom, jaz jim pa nazaj pošljem... A ni tako bolj enostavno?
Če se že ponujajo.... ![]()
Saj zato pa sprašujem, da ne bom potem morala vse še enkrat urejat, ko diplomiram...
Posted 04 June 2013 - 11:06 AM
Anans, jaz bi šla raje sama, za vsak slučaj. Saj samo izpolniš M-1 prijavo (dobiš vse na netu, še izpolniš, da ni treba na roke), odneseš na ZZZS in si potem izbereš zavarovalnico za dodatno zavarovanje in urediš. Če nič drugega, se boš morala vsaj podpisat na zavarovalnici, česar ti pa ŠS itak ne more uredit. Obvezno je mislim, da okoli 14€ na mesec, dodatno pa blizu 30.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 04 June 2013 - 11:08 AM
Ja, Vzajemna te pride malo več kot 28, obvezno je 14,17. Jaz sem si vse sama uredila, brez težav. ![]()
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 June 2013 - 11:11 AM
Važen je datum, ko dopolniš 26. Za dodatno se vse uredi po pošti (ti ŠS pošlje), ni treba nikamor iti podpisovati. Obvezno pa urediš sam. Pa čimprej daj, ker je neka fora, da ti tri mesece ne velja zavarovanje, če zamudiš rok.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 June 2013 - 11:18 AM
Ja, rekla mi je, da prvi dan, ko si lahko uredim obvezno zavarovanje je 7 dni pred rd ali 8 dni po rd (za to imam torej čas). Dopolnilno pa si lahko uredim že zdaj, ampak do konca junija.
Saj nevem, kaj naj vzamem. Za en evro je cenejša vzajemna. Do zdaj sem bila vedno pri triglavu. Verjetno je dobro zaradi ugodnosti, da imam premoženjsko stvar (avto) na isti zavarovalnici kot dopolnilno?
Posted 04 June 2013 - 12:11 PM
Če še nimaš nekih dohodkov, si greš lahko obvezno zavarovanje uredit tudi na CSD. Izpolniti moraš samo obrazec za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in priložiti bančne izpiske za zadnje 3 mesece.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 June 2013 - 02:31 PM
Jaz sem hotela tudi vprašat glede iste stvari, samo da sem jaz še 24 in nisem več študentka. Kako je zdaj z zavarovanjem, ker uradno nimam več statusa, sem še zavarovana prek staršev ali ne?
Druga stvar je pa pokojninsko zavarovanje, o čemer ne vem prav veliko. Je tako, da ti delovna doba teče, ko začneš plačevati ta prispevek za pokojninski sklad ali kako?
Ker delam samostojno, nimam pa s.p-ja.
― V. Van Gogh
Posted 04 June 2013 - 03:18 PM
Z diplomo mislim, da si moraš avtomatsko uredit oba zavarovanja... O pokojninskem pa ne vem :S
Posted 04 June 2013 - 03:36 PM
Če odpreš s.p. ti bo začela teči delovna doba, ja, če boš preko avtorske delala, pa ne.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 June 2013 - 04:23 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users