Recepti - SLADICE
Posted 07 October 2013 - 09:07 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 October 2013 - 05:10 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 11 October 2013 - 09:14 PM
Nadevane čokoladne košarice
Sem jih danes naredila, ampak se še hladijo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 08:21 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 October 2013 - 08:40 PM
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 10:15 PM
O jebemti na kvadrat. To moram naredit.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 October 2013 - 10:20 PM
Saj sploh nimamo vseh sestavin pri nas.
Sicer je pa samo sranje noter.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 10:22 PM
Ja ok, saj ko ješ nekaj takšnega ne pričakuješ, da je kaj ekstra zdravo, kot 95% stvari v tej temi.
After all this time?
Always.
Posted 14 October 2013 - 10:23 PM
Se da komot naredit zdrave in božanske sladice, že z menjavo nekaterih sestavin.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 10:28 PM
Česa ni? Jaz niti 1 sestavine ne vidim, ki bi bila kaj posebna in je pri nas ne bi bilo?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 October 2013 - 10:34 PM
Marshmallow fluff, dark chocolate chips (tega sicer nikoli nisem razumela, ker je 100x boljše (in ceneje), če sam sesekljaš čokolado).
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 10:36 PM
Dark chocolate chips imaš v vsakem Sparu, sem jaz ravno zadnjič kupila, marsmallowse pa Haribo, jih stopiš in je to to.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 October 2013 - 10:37 PM
Jaz sem samo navadne videla, niti blizu 80 % kakava.
― V. Van Gogh
Posted 14 October 2013 - 10:39 PM
Na mojih je pisalo dark, nisem pa šla gledat koliko % je bilo, bom naslednjič. Meni so boljši od navadne sesekljane čokolade, ker se ne stopijo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 October 2013 - 10:26 AM
Ima kdo preverjeno dober recept za kostanjeve sladice?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 October 2013 - 11:47 AM
Mi delamo vsako leto za Martinovo pečena jabolka, polnjena s kostanjevo kremo.
Pač jabolka izdolbeš, jih nafilaš s kremo in zapečeš. Krema pa je iz kuhanih kostanjev, smetane in ruma.
Posted 17 October 2013 - 01:14 PM
Vceraj sem jedla kostanjevo cokoladne kupcke.
200 g sladkorja
200 g kakava
400 g kuhanega kostanja, pretlacenega
4 jajca
rum
Jaz bom naslednjic zmanjsala sladkor, pa nadomestila jajca s chia semeni. Je pa ful okusno, malo spominja na Verdi pralineje.
Posted 17 October 2013 - 07:41 PM
Tale chia puding (z dodatkom javorjevega sirupa) sem že jedla in je božanski ( http://4.bp.blogspot.../DSC08089-1.jpg )
Tole tudi izgleda dobro:http://fragrantvanil...mon-almond.html
Zanimiva ideja, kako enostavno oblikovati srčkaste muffine:
Posted 17 October 2013 - 08:19 PM
Se je katera kdaj lotila baklave, imate kak preverjen recept?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users