Začela sem brati tretjo od Patricie Gibney - Otrok.

Kaj trenutno berete?
Posted 23 December 2021 - 08:51 AM
Posted 29 December 2021 - 08:09 AM
Prebrala sem prve štiri knjige v seriji Ravenel od Lise Kleypas. Vse so bile po svoje zanimive, zdaj pa še čakam na zadnji dve.
Trenutno pa berem : Nekega decemberskega dne od Josie Silver, ki je bila na seznamu božičnih zgodb od _M_ Je res tako no brainer branje in zanimiva tehnika pisanja v obliki dnevnika.
Posted 31 December 2021 - 10:47 AM
Uspela sem prebrati še eno knjigo z božično tematiko od Carole Matthews, Pokliči gospo Božičkovo! Knjiga ima čez 600 strani, sam se hitro bere. Zgodba je zanimiva, tematika ni zgolj romantična ampak tudi zabavna in na trenutke žalostna, konec pa je bil pričakovan (no vsaj meni se je zdel glede na to kako je avtorica zgodbo peljala).
Posted 06 January 2022 - 03:47 PM
Posted 07 January 2022 - 08:09 AM
Ken Follett - Propad velikanov. Moja prva knjiga letos in kakšen začetek je to. Noro. Obseg knjige te na začetku prevzame (ima skoraj 900 strani), ampak ko sem jo začela brat in spoznala vse osebe (jih je ogromno in ima na začetku tudi seznam) okoli katerih se zgodba razvija, je skoraj nisem želela odložit. Kako dobro je povezal dogajanje pred, med in po prvi svetovni vojni skozi oči ljudi različnih narodnosti in slojev. Vrhunsko. Zaključek pa je tudi tak, da bi takoj začela brati nadaljevanje. Res me zanima kako bo vse te iste ljudi vpletel v dogajanje, ki sledi. Se pa bojim, da bo druga knjiga še hujša kar se grozot tiče, ker vsi vemo kakšna je bila druga svetovna vojna.
Posted 07 January 2022 - 08:21 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 January 2022 - 08:49 AM
A bosta Ethel in Fitz še kdaj skupaj? Ta zadnja scena, ko se rokuje s sinom, mi je dala občutek, da bo tukaj še veliko zapletov v prihodnosti.
Posted 07 January 2022 - 09:49 AM
Boš videla
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 January 2022 - 12:39 PM
Boš videla
Oh no, predem bom dobila drugi del knjige bom že pozabila
Posted 08 January 2022 - 07:22 PM
Zdaj pa The devil in winter (ta mi je vsec, ker je on tak pokvarjen rake

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 08 January 2022 - 08:29 PM
Posted 12 January 2022 - 09:12 AM
No pa mi je bila celo všeč ena od knjig Anne Harrington - Muza za markiza (5. knjiga v seriji Carlisle), ker se zgodba odvija okoli slikarstva in umetnostne zgodovine.
Posted 12 January 2022 - 09:23 AM
Berem pa njeno Suddenly you, ki ni del nobene serije, ampak mi ni nekaj dobra.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 January 2022 - 09:54 AM
No, jaz cetrte iz Wallflower serije sploh ne mislim prebrati, ker so mi te zenske res dosadne pa se pocutim se prikrajsano, ker ne bo vzela cigana.
No saj ga bo potem Hathawayeva, tako da ne bo ostal brez žene Čeprav v tisti knjigi mi je ona bila še bolj dosadna, kot te iz Wallflower serije. Druge njene sestre so bile zanimivejše.
Posted 13 January 2022 - 08:39 PM

Loretta Chase - Lord of scoundrels
Posted 18 January 2022 - 12:54 PM
Ken Follett - Svetovna zima
Posted 19 January 2022 - 09:21 AM
Gary Chapman - 5 jezikov ljubezni za samske
[Napoleon]
Posted 24 January 2022 - 07:53 PM
Posted 24 January 2022 - 07:54 PM
Posted 26 January 2022 - 09:51 PM
Loretta Chase - Not quite a lady
Ginny Hartman - Deceiving the duke of Harrington
Stacy Reid - Accidentally compromising the duke
Dobr mi gre pa Rusom tud, k me zalagajo

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users