Jump to content

Photo

Kaj trenutno berete?

• Please log in to reply
3494 replies to this topic

#2861 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 23 December 2021 - 08:51 AM

Začela sem brati tretjo od Patricie Gibney - Otrok. 

• 0

#2862 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 29 December 2021 - 08:09 AM

Prebrala sem prve štiri knjige v seriji Ravenel od Lise Kleypas. Vse so bile po svoje zanimive, zdaj pa še čakam na zadnji dve.

Trenutno pa berem : Nekega decemberskega dne od Josie Silver, ki je bila na seznamu božičnih zgodb od _M_ :)  Je res tako no brainer branje in zanimiva tehnika pisanja v obliki dnevnika.

• 0

#2863 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 31 December 2021 - 10:47 AM

Uspela sem prebrati še eno knjigo z božično tematiko od Carole Matthews, Pokliči gospo Božičkovo! Knjiga ima čez 600 strani, sam se hitro bere. Zgodba je zanimiva, tematika ni zgolj romantična ampak tudi zabavna in na trenutke žalostna, konec pa je bil pričakovan (no vsaj meni se je zdel glede na to kako je avtorica zgodbo peljala).

• 0

#2864 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 06 January 2022 - 03:47 PM

Rachel Bertsche - The kids are in bed
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2865 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 07 January 2022 - 08:09 AM

Ken Follett - Propad velikanov. Moja prva knjiga letos in kakšen začetek je to. Noro. Obseg knjige te na začetku prevzame (ima skoraj 900 strani), ampak ko sem jo začela brat in spoznala vse osebe (jih je ogromno in ima na začetku tudi seznam) okoli katerih se zgodba razvija, je skoraj nisem želela odložit. Kako dobro je povezal dogajanje pred, med in po prvi svetovni vojni skozi oči ljudi različnih narodnosti in slojev. Vrhunsko. Zaključek pa je tudi tak, da bi takoj začela brati nadaljevanje. Res me zanima kako bo vse te iste ljudi vpletel v dogajanje, ki sledi.  Se pa bojim, da bo druga knjiga še hujša kar se grozot tiče, ker vsi vemo kakšna je bila druga svetovna vojna.

• 0

#2866 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 January 2022 - 08:21 AM

Bellini, me veseli, da ti je vsec. Mislim, da te caka najprej medvojno obdobje. Uzivsj😊jaz sem na konvu kar odlasal z branjem, nisem zelela da se konca.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2867 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 07 January 2022 - 08:49 AM

A bosta Ethel in Fitz še kdaj skupaj? :) Ta zadnja scena, ko se rokuje s sinom, mi je dala občutek, da bo tukaj še veliko zapletov v prihodnosti. 

• 0

#2868 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 January 2022 - 09:49 AM

Boš videla :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2869 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 07 January 2022 - 12:39 PM

Boš videla :D

Oh no, predem bom dobila drugi del knjige bom že pozabila :P

• 0

#2870 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17293 posts

Posted 08 January 2022 - 07:22 PM

Lisa Kleypas: Jesenska vrocica
Zdaj pa The devil in winter (ta mi je vsec, ker je on tak pokvarjen rake :D).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2871 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 08 January 2022 - 08:29 PM

Meni je bila Jesenska vročica najboljša v tej seriji, ker mi je lik grofa Westclifa zanimiv (na zunaj strog in načeln, ob pravi ženski pa mu popustijo vse zavore). Se veliko pojavlja tudi v nadaljevanju. Drugače se Eva in Vincent pojavita tudi v seriji Ravenel, ko sta glavna junaka njuna sin in hčera. Sploh zgodba njegovega sina je bila ganljiva (do solz me je pripravila z enimi scenami),kako ga je sloves očeta obremenjeval. Lisa Kleypas je z vsako serijo boljša. Imam doma na čakanju njeno knjigo Prebujena očaranost, ki govori o Westclifovi sestri. Res komaj čakam, ker zdaj berem Anno Harrington in se komaj prebijam čez knjige. Njenim knjigam in zgodbam enostavno nekaj manjka.
  • 0

#2872 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 12 January 2022 - 09:12 AM

No pa mi je bila celo všeč ena od knjig Anne Harrington - Muza za markiza (5. knjiga v seriji Carlisle), ker se zgodba odvija okoli slikarstva in umetnostne zgodovine. 

• 0

#2873 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17293 posts

Posted 12 January 2022 - 09:23 AM

No, jaz cetrte iz Wallflower serije sploh ne mislim prebrati, ker so mi te zenske res dosadne pa se pocutim se prikrajsano, ker ne bo vzela cigana.

Berem pa njeno Suddenly you, ki ni del nobene serije, ampak mi ni nekaj dobra.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2874 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 12 January 2022 - 09:54 AM

No, jaz cetrte iz Wallflower serije sploh ne mislim prebrati, ker so mi te zenske res dosadne pa se pocutim se prikrajsano, ker ne bo vzela cigana.

No saj ga bo potem Hathawayeva, tako da ne bo ostal brez žene :D Čeprav v tisti knjigi mi je ona bila še bolj dosadna, kot te iz Wallflower serije. Druge njene sestre so bile zanimivejše.

• 0

#2875 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17293 posts

Posted 13 January 2022 - 08:39 PM

Zal mi Kleypasova preseda ze :D Morda se kdaj vrnem k njej.

Loretta Chase - Lord of scoundrels
  • 0

Tumblr

#2876 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 18 January 2022 - 12:54 PM

Ken Follett - Svetovna zima

• 0

#2877 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16989 posts

Posted 19 January 2022 - 09:21 AM

Gary Chapman - 5 jezikov ljubezni za samske

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2878 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 24 January 2022 - 07:53 PM

Carole Matthews- Božična zabava
  • 0

#2879 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 24 January 2022 - 07:54 PM

Jaz pa Tadeja Goloba, sem pri Dolini rož.
  • 0

#2880 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17293 posts

Posted 26 January 2022 - 09:51 PM

Eloisa James - Wilde in love
Loretta Chase - Not quite a lady
Ginny Hartman - Deceiving the duke of Harrington
Stacy Reid - Accidentally compromising the duke

Dobr mi gre pa Rusom tud, k me zalagajo :D
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users