Žugajo
https://siol.net/nov...6-ljudeh-537273
Nas že iz vrtca kličejo, če rabimo varstvo naslednji teden
Posted 23 October 2020 - 09:17 AM
Žugajo
https://siol.net/nov...6-ljudeh-537273
Nas že iz vrtca kličejo, če rabimo varstvo naslednji teden
Posted 23 October 2020 - 09:21 AM
Medtem ko kuhaš kosilo, ko te ljudje zaskrbljeni kličejo, kako obdržati čimveč zaposlenih, ko otrok potrebuje razlago snovi pri matematiki in hkrati komaj čaka, da bova šla ven.... zeham.Potem pa na vsakem koraku kup nasvetov, kako preziveti dolgcas med karanteno. 😂 Fakof.
Posted 23 October 2020 - 09:25 AM
In vse reklame trgovin o norih popustih na športna oblačila, ki jih boš potreboval v karanteni :S
Ančka hvala za ta pomemben podatek. Bom morala razširit krog novičarskih portalov še na siol
Posted 23 October 2020 - 09:29 AM
A je katera zasledila, kako je potem z nadomestilom iz naslova "višje sile", za starše, ki bi morali ostati doma zaradi varstva otrok? Lih pravi tuki en sodelavec, da je to tudi zdaj opcija, kolegice so mi včeraj rekle, da pa ne...?
Posted 23 October 2020 - 09:32 AM
Posted 23 October 2020 - 09:36 AM
Siol vedno prvi objavi neuradne podatke. Zihr imajo inside info
_M_, v PKP5 vse piše -
3. NADOMESTILO PLAČ DELAVCEM ZARADI ODREJENE KARANTENE ALI NEMOŽNOSTI OPRAVLJANJA DELA ZARADI VIŠJE SILE ZARADI OBVEZNOSTI VARSTVA
57. člen (upravičenci do nadomestil)
(2) Delavec, eden od staršev ali oseba, ki neguje in varuje otroka na podlagi veljavnega izvršilnega naslova v skladu s predpisi, ki urejajo družinska razmerja, ali skrbnik, ki svojega varovanca dejansko neguje in varuje, in ki ne more opravljati dela zaradi višje sile, ki je posledica obveznosti varstva otroka zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca, šole ali socialno varstvene storitve vodenja in varstva ter zaposlitve pod posebnimi pogoji, ki ni v institucionalnem varstvu (v nadaljnjem besedilu: višje sile zaradi obveznosti varstva), je upravičen do nadomestila plače v skladu s tem zakonom.
(3) V okvir obveznosti varstva zaradi višje sile zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca ali šole se šteje otroke do vključno 5. razreda osnovne šole, otroke v prilagojenih in posebnih programih v osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ter otroke, ki imajo v odločbi o usmeritvi določeno pomoč spremljevalca.
(5) Delodajalec lahko uveljavlja pravico do povračila izplačanih nadomestil plače delavca, ki ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva.
59. člen (pravice in obveznosti delavcev)
(6) Delavec, ki ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, ima pravico do nadomestila plače v višini, kot je določena z zakonom, ki ureja delovna razmerja, za primer začasne nezmožnosti zagotavljanja dela iz poslovnega razloga.
62. člen (višina in izplačilo povračila izplačanih nadomestil plače)
(1) Izplačana nadomestila plač delavcev, ki zaradi odrejene karantene ali višje sile zaradi obveznosti varstva ne morejo opravljati dela, Republika Slovenija povrne v celoti.
138. člen
(začasna nezmožnost zagotavljanja dela iz poslovnega razloga)
(1) Če delodajalec začasno, vendar najdlje za čas šestih mesecev v posameznem koledarskem letu, ne more zagotavljati dela delavcem, lahko z namenom ohranitve zaposlitve pisno napoti delavca na čakanje na delo doma. Pisna napotitev se lahko pošlje delavcu tudi po elektronski poti na elektronski naslov delavca, ki ga zagotavlja in uporabo nalaga delodajalec.
(2) V primeru čakanja na delo ima delavec pravico do nadomestila plače v višini 80 odstotkov osnove iz sedmega odstavka prejšnjega člena in dolžnost, da se odzove na poziv delodajalca na način in pod pogoji, kot izhaja iz pisne napotitve.
(3) V času čakanja na delo v skladu s prvim odstavkom tega člena, se je delavec dolžan izobraževati v skladu s 170. členom tega zakona. V primeru iz prejšnjega stavka ima delavec pravico do povračila stroškov v zvezi z delom v skladu s 130. členom tega zakona.
Posted 23 October 2020 - 09:38 AM
Posted 23 October 2020 - 09:44 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 October 2020 - 09:56 AM
Posted 23 October 2020 - 10:07 AM
Mi (kot družina) smo bili enako aktivni. Nista pa imela telovadbe 3x na teden, vsak svojega krožka in kot rečeno ... prosto gibanje zunaj z otroki je bilo omejeno. Našadva ven spustiš, pa se sami gibajo in afne guncajo. Tako pa je zdaj samo "pod mojim nadzorom" in se gibata kolikor imam jaz časa, energije.
Put A Kilt On It!
Posted 23 October 2020 - 10:09 AM
Posted 23 October 2020 - 10:48 AM
Jaz se precej držim tega, da če je druženje odsvetovano, potem ni fora, da je vseh par 100 otrok na istem igrišču in se delajo da ni nič.V LJ je ogromno naselje in če jih spustiš ven, sam bog ve kje so in s kom. Kar pomeni, da moraš biti skoz z njima.
V Kamniku pa itak nimata družbe in sta v akciji edino, če gremo mi3 ven.
Put A Kilt On It!
Posted 23 October 2020 - 10:49 AM
Posted 23 October 2020 - 11:19 AM
Posted 23 October 2020 - 11:26 AM
Posted 23 October 2020 - 11:59 AM
Posted 23 October 2020 - 12:09 PM
Jaz imam tudi sodelavko pozitivno. Počutje v kolektivu je temu primerno. Tale vikend in dopust naslednji teden mi bo res prav prišel.
Posted 23 October 2020 - 12:21 PM
Posted 23 October 2020 - 12:55 PM
Posted 23 October 2020 - 01:04 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 members, 0 guests, 0 anonymous users