Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2861 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 26 September 2016 - 11:16 AM

Meni je bil ta francoski tudi všeč. Sem napisala mnenje nekaj strani nazaj. Bom z zanimanjem pogledala še Adore.

Če pa govorimo o filmih, ki spremljajo romance v neprimernih kombinacijah in z velikimi starostnimi razlikami, se mi je pa v spomin vtisnil tudi Notes on a Scandal.

Precej dober film in ga priporočam v ogled.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2862 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 September 2016 - 11:36 AM

Hvala za predloge.

Mogoče Once, čeprav si ga najbrž že gledala Kami?

• 0
Viens, reste ici!

#2863 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 26 September 2016 - 12:45 PM

Meni je bil Once izredno lep film, za Adore sem pa verjetno napisala oceno. Pa Fluffy in Olivija sta ga gledali, njej ni bil vsec. Za Notes on a Scandal imam v spominu, da me je prav presunil, ceprav se ne spomnim vsega, sem ga gledala ze dolgo nazaj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2864 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 26 September 2016 - 01:00 PM

Meni je bil Once izredno lep film

se strinjam

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2865 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 26 September 2016 - 08:44 PM

Na podobno foro kot omenjeni filmi je mogoče tudi And while we were here. Nisem še pogledala.

Pa še enega fajn filma sem se spomnila, Breathe In. Ta mi je bil tudi prepričljiv, sploh Guy Pierce je odličen.

Adore sem pogledala in se strinjam z večino. Zveza z Lil ni bila prepričljiva, celotna zgodba pa se mi ni zdela verjetna/realna, vsaj ne na tak način.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2866 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 October 2016 - 06:15 PM

Tale of Tales (2015) - tako dolgočasnega filma pa že dolgo dolgo nisem gledala. Pričakovala sem prikupen miks različnih pravljic v stilu filmov Into the Woods in Stardust, ampak Tale of Tales je žal povsem drugačen. Razvlečen in dolgočasen. Liki so preveč površinski in na trenutke prav zoprni. Vsi po vrsti.

tale-of-tales-poster-120x160-bd.jpg

• 0

#2867 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 October 2016 - 09:12 AM

:o

Meni je bil pa to topšit film, mi spada med top 10, zagotovo. Liki se mi niso zdeli površinski, obratno. V bistvu se mi je zdel res dober prevod pravljic, mitov, bajk, arhetipskih podob v fotografijo in gibanje. (tu zraven pašeta dve knjigi, in sicer Ženske, ki tečejo z volkovi in Campbellov Junak tisočerih obrazov, mogoče ti bo to v drugačni luči prikazalo film.. Obe knjigi razlagata pomen in mesto pravljic in junakov v povezavi z nami in našimi življenji.)

Res pa je, da je vsega v filmu v obilju, posamezni liki in zgodbe bi se lahko razvijali v svojem filmu.

Verjetno odvisno v kakšnem stanju ga gledaš, s kakšnimi pričakovanji in kaj ti običajno 'sede'. Meni filmi kot je ta pašejo, ni komercialen, igralski zasedbi navkljub. 

Ko sem že ravno v tej temi...

Včerj sem gledala Alice in Wonderland, ki pri meni pade v podobno kategorijo kot zgornji film. Domišlijsko, vizualno bogato potovanje, gledala sem jo že pred par leti in sem jo takrat dojemala čisto drugače, kot jo sedaj. Mislim, da si ne domišljam, če rečem, da je to podobna pripoved kot The Tale of Tales, ki med vrsticami orisuje našo podzavest in ne toliko 'domišljijo', kot sem jaz vedno razumela Wonderland... Čudovit film, skratka, z dobro igro, dialogi in vizualno hud. Burton, pač.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2868 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 05 October 2016 - 12:43 PM

Ja, verjetno so bila pričakovanja previsoka, pa tudi razploženje ni bilo pravo za ogled takšnega tipa filma - oboje je definitvno precej pripomoglo k razočaranju.

Pogledala sem si še Heidi (2015). Film posnet po znani zgodbi o deklici Heidi, ki živi z dedkom v švicarskih Alpah. Če me je prej omenjeni Tale of Tales na polni črti razočaral, me je tale film prav prijetno presenetil. Je res simpatičen mladinski oz. družinski film. Kljub temu, da je zgodba nastala konec 19. stoletja, je za film prirejena na zanimiv in privlačen način. Mlada igralka, ki upodablja Heidi je izjemno simpatična, posnetki Alp kjer se nahaja dedkova gorska koča, so čudoviti, pikico na i pa filmu doda schwiizerdütsch v katerem govorijo igralci, ki daje filmu avro avtentičnosti.  :woot: Toplo priporočam.

258773.jpg

• 0

#2869 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 06 October 2016 - 11:13 AM

Bridget Jones's Baby

Bridget-Jones-online-image1.jpg

V novem poglavju svojega dnevnika prikupno nerodna Bridget Jones še vedno sanja o večni ljubezni. Toda zaključek zveze s šarmantnim Markom Darcyjem jo je postavil na realna tla, zato se ob praznovanju štiridesetega rojstnega dne odloči posvetiti karieri televizijske producentke. Počasi začne uživati v samskem življenju, dokler ji poti ne prekriža sijajni Američan Jack in jo prisili, da znova začne sanjati o popolni ljubezni. Toda nepričakovana nosečnost znova ogrozi Bridgetine načrte, saj poleg povsem novega izziva ni povsem prepričana niti o tem, kdo je otrokov oče.

Včeraj smo šle s kolegicam v kino in moram reči, da sem se res pošteno nasmejala - kar je prijetno presenečenje. Zadnje čase se kar bojim ogleda filma, saj se zgodi, da so vse dobre fore prikazane že v trailerju. No tu so jih kar nekaj še skrili  :D

Bridget je kot Bridget ... je starejša, a še vedno ima iste fore, ampak jo imamo radi tako kot je  :D

Mark ima še večji "štil v riti", ampak razen tega, da se ni ravno najlepše postaral (na kar on žal ne more vplivati) je še vedno pravi Darcy.

Jacka pa odlično upodobi Patrick Dempsey in prikaže pravo nasprotje Darcy-ju in se je pa precej dobro postaral. 

Omenit je potrebno še njene prijatelje (tako stare, kot nove), ki spet ne razočarajo; odlična pridobitev pa je tudi ginekologinja (Emma Thompson). 

Lahko rečem, da kakor me je drugi del razočaral, je tretji spet tisti pravi in ga bom sigurno še parkrat pogledala! Poskrbeli so za dobro zgodbo, domiselne fore in super nadaljevanje!

In če sem prav slišala, je Markovo "middle name" Fitzwilliam  :hooray:

Ija, od vseh imen je ravno Fitzwiliam :D

Sma pa ravno s kolegico včeraj debatirali o tem, kak je Mark še bolj zategnjen. Čeprav se mi zdi, da so mogoče tu Marka in Jacka tutdi malo stereotipsko prikazali. Zategnjen Anglež in sproščen in ubersamozavesten Američan. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2870 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 October 2016 - 11:57 AM

Fitzwilliam Darcy je bil v Pride and Prejudice ... sem čisto nekontroilirano izdavila en "woho" sredi dvorane, ko sem to zaslišala. Res lep poklon P&P, če so že prvi del priredili po romanu. 

Ma Darcy je zategnjen že "200 let", to je njegova fora, ampak tokrat je bil res pripeljan še do angleške skrajnosti. Ampak kot Jack  je bil tudi Cleaver njegovo nasprotje. Res jih dobro najdejo, da pride še bolj do izraza.

• 0

Put A Kilt On It!

#2871 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 06 October 2016 - 01:33 PM

S kolegicmo sma imele podobno reakcijo na ime Fitzwiliam. :D

• 0

[Napoleon]

#2872 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 06 October 2016 - 07:52 PM

A je katera gledala Florence Foster Jenkins, ki je zdaj v kinu? Ne vem, a sem bila samo tako razpoložena, ampak nisem zdržala več kot 20 minut. Katastrofa.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2873 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 October 2016 - 09:31 PM

A res? Meni izgleda full dober in sva ga hotli s kolegico it gledat.
  • 0

Put A Kilt On It!

#2874 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 13 October 2016 - 08:17 AM

Meni je koncno uspelo pogledati Suicide Squad. Najprej sem slisala cel soundtrack in sele potem izvedela za film preko odlicne glasbe.
Naj povem da je to zanr, ki jih sama res ne maram: akcija, fantazija.
Ampak zacuda sem celi dve uri sedela kot prikovana. Zakaj, ne vem.
Film ima tudi nekaj komicnih vlozkov, Jared Leto blesti v vlogi Jokerja, vloga Harley Quinn je bila pa tudi fantasticna.
Priporocam ogled. :)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2875 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 17 October 2016 - 11:46 AM

Je katera že gledala Inferno? Kako je?

• 0

[Napoleon]

#2876 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 October 2016 - 12:20 PM

Ta mi je bil tudi zelo všečen. Celotna ideja, da se kdaj v življenju izgubiš in iščeš pot, ki bi ti bolj ustrezala oz. se v/na njej videla. Zraven se pa zapleteš še v vezo, ki ni najprimernejša :D

Tega sem pogledala čez vikend - kr ok. :)

Ampak mi pa to, da 16-letnik in 29-letnica seksata res ni "neprimerno". :D

Mogoče bom drugače gledala, ko/če bom imela 16-letnega sina. :D :D

• 0
Viens, reste ici!

#2877 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 October 2016 - 01:06 PM

Ojoj Ana :D Mogoče tudi jaz gledam subjektivno, ampak da pomislim, da bi čez 2 leti seksala s kakšnim učencem, me kar strese, grozno :D Pri šestnajstih so večinoma še precej otročji ...

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2878 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 October 2016 - 01:32 PM

Res izjemno odvisno od primera - načeloma so fantje spolno zreli že itak prej - čustveno zreli pa nekateri nikoli.

Pa tudi seksajo že pri teh letih - oziroma prej. :D

• 0
Viens, reste ici!

#2879 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 19 October 2016 - 08:48 PM

Sem pogledala film in sta bila parček v filmu meni tudi luštna...

Ampak on je itak izgledal več kot 16 pa ni otročje deloval, še meni je bil všeč, pa nikoli nisem padala na mlajše od sebe. :D Itak se pa take "zveze" nikoli ne obnesejo.

Sigurno bi pa mama 16-letnika gledala na to drugače najbrž.

• 0

Bill Bullard

• Guests

Posted 20 October 2016 - 12:53 PM

Meni je veza med 29 letnikom in 16 letnikom popolnoma neprimerna. Call me conservative.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users