Ne najdem sestavin :/

Krema / serum za obraz
Posted 04 April 2015 - 08:26 AM
[Napoleon]
Posted 27 April 2015 - 08:02 PM
Sprobala sem Afrodition vlažilno kremo z aloe vero pri kolegici in je delovala precej obetavno.
[Napoleon]
Posted 18 May 2015 - 10:54 AM
Jaz zdaj že nekaj časa zvečer uporabljam Sukin Sensitive Facial Moisturiser.
Tole so sestavine: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Ceteareth-20, Rosa Canina Fruit Oil (Rose Hip), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopherol (Vitamin E), Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Chamomile), Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Vanillin, Vanilla Planifolia Extract.
Prebrala sem dobre ocene in videla, da ima kvalitetne sestavine, to je bil moj razlog za nakup.
Ob prvi uporabi sem bila malo skeptična, saj sem pričakovala, da bo bolj lahke teksture (ker so ga opisovali kot lahkega, čeprav že hiter pregled sestavin kaže, da temu najbrž ni tako).
Ampak me je zelo pozitivno presenetil ... zelo malo ga je potrebno nanesti in čeprav ob razmazovanju deluje, da je bolj hranljiv, sploh ni ... se kmalu popolnoma vpije.
Me je pa najbolj navdušilo, da se res pooopooolnoma vpije, ne pusti nobenega filma in kožo globoko navlaži.
Zadnje čase imam namreč mestoma po licih precej suho kožo, pa imam kar težave, saj želim izdelek, ki bi jih navlažil/nahranil, hkrati pa naj ne bi bil težek in puščal filma.
No, mi ga je uspelo najti.
Diši lepo, pudrasto.
Najbolj pa navduši cena, ki je upoštevajoč vse smešno nizka - 10€ za 125ml.
Pa še embalaža je super, na pumpico.
Kupila sem ga na LookFantastic.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 18 May 2015 - 02:56 PM
Wow, je pa res poceni! Sestavine pa super. Šipkovo olje in kakavovo maslo sta sicer menda lahko komedogena, ampak ne vem, če imata lahko kaj vpliva, ker nista čisto na začetku sestavin.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 27 May 2015 - 07:57 PM
.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 June 2015 - 06:32 PM
Jst nikol vec u zivljenju nebom kupila druge kreme kot samo se Clinique DDMG - prvic sem ga sprobala 3 leta nazaj pa sem mislila, da mi dela probleme, potem sem vmes uporabljala nekaj drugega, 1 leto nazaj sem ga pa spet sprobala v kombinaciji z drugim cistilnim gelom in lahko recem samo wau.
Se zmeri podpis pod tole Res, najbolsi gel ever!
In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.
Posted 12 June 2015 - 10:42 AM
Ja, se strinjam, tudi meni je že leta najboljši ... nič ga še ni uspelo premagati.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 16 June 2015 - 10:58 PM
Ja, js sm vmes probala ful drugih krem/fluidov, pa mu niti blizu ne pride noben! Edino kar me jezi je to, da se mi je pumpica pri 125ml embalazi zapackala, pa je not se 1/4 gela, to se nebi smelo, glede na to kok drag je. A se je to tebi ze kdaj zgodilo? Bom od zdej naprej kar tisto 50ml tubo kupovala.
In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.
Posted 15 July 2015 - 04:23 PM
Ta krema ni preveč OK, ane? A sploh ima kaj, kar bi delovalo proti gubam?
Water, Octydodecanol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Pentylene Glycol, Boron Nitride, Stearyl Heptanoate, Butylene Glycol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Tristearin, Propylene Glycol, Xylitylglucoside, Arachidyl Alcohol, Anhydroxylitol, Mannitol, Cetearyl Glucoside, Tocopherol, Behenyl Alcohol, Parfum/Fragrance (Fragrance), Xylitol, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Limnanthes Alba Seed Oil (Meadowfoam), Sclerocarya Birrea Seed Oil, Acetylated Glycol Stearate, Arachidyl Glucoside, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Stearate, Polyacrylate 13, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Tromethamine, Polyisobutene, Hydroxyethylcellulose, Squalane, Caprylyl Glycol, CI 77891 (Titanium Dioxide), Dehydroacetic Acid, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Maltodextrin, Phytic Acid, Polysorbate 60, Theobroma Cacao Leaf Cell Extract (Cocoa), Lepidium Metenii Root Extract, Polysorbate 20, Selaginella Lepidophylla Extract, Acacia Senegal Gum, Araucaria Angustifolia Seed Extract, Carbomer, Phenyltrimethicone, Sodium Benzoate, Acetyl Tetrapeptide 9, Hydroxypropyltrimonium Honey, Potassium Sorbate, Sphingolipids, Cyclodextrin, Dextrin, Sodium Hyaluronate, Alpha Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 August 2015 - 07:00 PM
morettina, ti si meni se zdi objavila, da si kupila ta nov L'Occitane potonika serum in kremo? A lahko malo pokomentiraš? Jaz sem malo neodločena glede nakupa nove kreme, ko mi Caudalijevega fluida zmanjka pa me zanima, če se splača to kupit - ker poceni glih ni ....
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 August 2015 - 11:55 AM
Meni odgovarja tako serum kot krema. Serum mi deluje bolj suh, mogoče zato ker se res hitro vpije. V kombinaciji s kremo mi je pa zelo všeč. Krema je take gelaste strukture, tako kot krema za telo potonika, ima tudi enak cvetlični, svež vonj. Lepo se vpije, vlaži, malo mogoče tudi ''retušira''. Za poletje mi je super, imam občutek, da imam lepo, negovano kožo. Pozimi mi bi bilo oboje pa absolutno premalo, ker imam tanko in suho povrhnjico.
Mogoče raje prej vprašaj za tester, ker ni ravno poceni.
Posted 25 August 2015 - 12:41 PM
Imam zoprn mešan tip kože
Vlažilna krema/gel gre čez kisline? Kisline torej ni dobro uporabljat samostojno - verjetno precej izsušijo?
Kaj pa kombinacija BHA/AHA? Boljše uporabljat ene, druge ali v kombinaciji? (koža je pa rahlo mastna s suho povrnjico, razširjenimi porami in ogrci/občasnimi mozolji na T predelu, lička so čista)
Hvala!
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 August 2015 - 12:49 PM
Čez kisline, ja. Maa, jaz bi na tvojem mestu samo BHA za začetek. Celo vlaži kožo in, če te ne zateguje, ne rabiš še kreme čez. Lahko se tudi skupaj uporablja kisline, ampak je odvisno od kože.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 August 2015 - 02:23 PM
Za ogrce je torej boljša BHA? Jaz imam tudi čudno kožo. Se mi masti, sploh T predel, hkrati pa imam občasno suho povrhnjico, ki se mi lupi (piling ne pomaga vedno), imam ogrce na T predelu, na licih tudi malo razširjene pore in občasne mozolje. Ti občasni mozolji so mi najbolj zoprni.
Hmm, škoda, da nisem že nekaj let prej začela s kakim retinolom in da nisem dala več poudarka AOK, mogoče bi imela kakšno gubo manj.
Podgana, a ti čez celo leto uporabljaš UV zaščito čez dan? Jaz sem nekaj časa imela Green people kremo s SPF 15 čez celo leto, razen poleti kaj z višjim faktorjem, sicer pa sem, razen seveda poleti, imela od faktorja samo mineralni puder s SPF 15. Se mi zdi, da je ful težko najti kakšno kremo s faktorjem za čez celo leto, ki bi imela nasploh dobre sestavine, AOK, hkrati pa ne bi bila neka mestna in težka. Če mogoče veš za kakšno, pa le povej.
Posted 25 August 2015 - 02:34 PM
Pomoje je najboljši nek kompromis narest, torej imeti neko lahko kremo z UV zaščito, četudi ni tako dobra po sestavinah, AOK kremo pa zvečer nanašat.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 August 2015 - 02:41 PM
Ja, tudi to je opcija. Ali pa da pod dnevno kremo s spf daš kakšen dober tonik z AOK, zvečer pa še kremo z AOK.
Podgana, priporočaš mogoče kakšno kremo s spf, ki ni komedogena?
Posted 25 August 2015 - 07:00 PM
Aha, torej bo bolj pametno za čez dan nabaviti nekaj s spf za čez celo leto. BB kreme lahko uporabiš tudi samo kot podlago in daš čez še puder? Ker meni bi bila ta rahla prekrivnost sigurno premalo.
Podgana, kje pa naročaš te korejske zadeve?
Poznaš mogoče kaj Andalou Naturals izdelke s spf? Recimo ta serum in ta krema? Čeprav vse njihove kreme s spf, tudi BB in CC, vsebujejo 20 % cinkovega oksida, kar se mi zdi, da zna narediti kremo težko in težje mazljivo. Sicer pa sem razmišljala tudi kar o Kiss my face spf 30 kremi za obraz. Po ocenah sodeč ni težka in mastna in je dobra tudi za pod puder.
Posted 25 August 2015 - 07:15 PM
Lahko tudi čez še puder, itak. Meni se zdijo ene kar dobro prekrivne. Poglej. Pa še tu.
Naročam na ebayu (ogromno izdelkov lahko poceni naročiš tudi samo kot testerje). Drugje se za nas ne splača ravno.
Ne poznam.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users