The Crazies

Film sm sla gledat s prepricanjem, da je triler, na koncu se je pa izkazalo, da je grozljivka. Precej grozna. Sicer je vcasih ze groteskno, kk je ta folk, ki je nor, prikazan, ampak v splosnem je v bistvu kr spodobna grozljivka, z "mozno" zgodbo. Ne bi prevec govorila o vsebini, ker je po mojem boljse, da sproti odkrivate, zakaj se gre, tako da samo tole: v enem malem ameriskem mestecu se zacnejo ljudje ful cudno obnasat, cist so blesavi in ful majo zeljo po ubijanju - in ta norost se med ljudmi prenasa. Serif in njegova zena se poskusata resit, blablabla.
Film je kr zanimiv, in kot sem rekla, stvar bi se teoreticno "lahko" realno zgodila. Pa konec je sploh super!
7/10
Pogledla sm tudi
THE FOURTH KINDKaj jaz vem... po eni strani zanimiv, eni deli grozni, jaz recimo ne morem gledat takih stvari, kjer kaze neke oci, ali pa popacen obraz ful od blizu in ful dolgo, ker mi to potem podzavestno ostane in se mi prikrade v kake sanje, tako da ob takih porizorih pac odvrnem oci. Film je kar vredu zasnovan, ampak meni je blo na trenutke tudi malo komicno, kako so poskusali prodat to, da se je to realno dogajalo. Menda je sla reklama celo tako dalec, da so nekemu cajtengu na Aljaski placali, da je objavljal te dogodke, kot da so se res zgodili.

Fantu je pa pustil ful vtis, ni mogel dolgo zaspat, ker je razmisljal o tem, in potem je prisel do zakljucka, da bi v bistvu blo cist mozno, da bi se kaj takega dogajalo. Jaz sicer verjamem v dost stvari, ampak... V osnovi verjamem v izvenzemeljsko zivljenje in tudi v to, da ce bi k nam res prisli "vesoljci" na obisk, bi bili najbrz toliko napredni, telesno in dusevno, da jim ne bi blo treba prit z vesoljsko ladjo, ampak bi lahko bli v cist neki drugi formi. Problem mam pa s tem, da pac ne verjamem, da bi meli po defaultu neke zle namene z ljudmi, z vso napredno "tehnologijo" bi lahko preizkuse in vzorce od nas dobili tudi na kak drug nacin. V glavnem.. malo sem zasla..

Atmosfera filma je dobra, kot je rekla Kinky, pa snov je vredu. Mene dpost zanimajo te zadeve in so fajn pol za razmisljanje in razpravljanje.
7/10
Zombieland
Ta film sm se dolgo spravljala gledat pa nekak nisem prisla zraven - kritike ma ful dobre, ampak sem ves cas mislila da je se ena butasta komedija. Naslov je ze tak, da mu odbije eno piko.

Skratka - okvirna zgodba je, da se je med ljudmi zacel nek virus, ki se prenasa in je folk cist nor in ubija jadajadajada (podobno kot pri The Crazies), in en fant, ki ni zbolel, se s svojimi pravili, kako ostati ziv, odpravi na pot do svojih starsev, da bi vidl, ce so se zivi. Zastopa Woody Harelsona, kasneje prideta zraven se dve punci, in v bistvu je napol road movie, napol taka prisrcna komedija o iskanju druge druzine. Lustno, res. Okvirna zgodba je pac kr nekaj, lahko bi bla kakrsnakoli drugacna zasnova, pa bi film enako potekal. Je pa na ta racun kar nekaj humornih vlozkov. Priporocam ogled!
8/10