Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2861 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 September 2010 - 07:56 PM

SICKO (2007)

IPB Image

A documentary comparing the highly profitable American health care industry to other nations, and HMO horror stories.

Nominated for Oscar. Another 8 wins & 7 nominations

Dokumentarec, ki vpogled v razkrajajoč sitem zdravstvenega zavarovanja v Ameriki (pred recentno prenovo zakona torej) nudi prek nekaj izbranih zgodb posameznikov, ki jim je denarja željna zavarovalnica nepričakovano obrnila hrbet, ko so njeno pomoč najbolj rabili. Ameriški sistem primerja s sistemom drugod; Francija, Britanija, Kuba, Kanada.
Dokumentarec je sicer nekoliko populistično naravnan in, čeprav se mi je v določenih momentih naredil cmok v grlu, gre za precej lahko "čtivo". Nekateri fakti so sicer prikazani precej enostransko, a so v grobem še vedno resnični in služijo svojemu namenu.

7/10 (super tematika, plus in minus je pa ravno ta populizem - meni sicer ni preveč všeč, ker dokumentarcu žal odvzema na kredibilnosti, hkrati ga bo/je zaradi tega verjetno pogledalo več ljudi, kot bi ga sicer)
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2862 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 September 2010 - 08:47 AM

Tudi jaz sem pogledala za spremembo en dokumentarec.

Food, Inc. (2008)

IPB Image

Najprej naj povem, da ta film ni bil narejen z razlogom, da bi čimveč ljudi spreobrnil, da bi postali vegetarianci. Prikazati hoče, kako so velike korporacije pokvarjene, da je trg hrane v Ameriki v bistvu 'pod nadzorom' le nekaj 'velikanov' - velikih podjetij. Podatki in nekateri posnetki so dobesedno grozljivi.

Na piščančjih farmah gojijo na tisoče piščancev, ki ne vidijo svetlobe sploh. Ena taka gojilnica stane lahko tudi do 300 tisoč dolarjev, en tak gojitelj pa v enem letu zasluži samo 18 tisoč. Tako da jih imajo velika podjetja non stop v primežu, in 'kmetje' ne morejo preprosto prenehati z vzrejo. Nasprotno, podjetja jih silijo k temu, da širijo proizvodnjo, in jemljejo nove in nove kredite. Strašljivo.

Da se piščanec razvije je normalno potrebnih 70 dni; tukaj so piščanci pripravljeni za zakol že v polovičnem času. In ker jih pitajo z gensko spremenjeno hrano, so tudi full težji (in se jim noge/kosti lomijo, pod to težo). Nekateri prizori so resnično disturbing.

Film, ki vam da misliti, in se vprašate, kakšna je pa situacija pri nas? Postaja podobna, če že nismo tam.

8/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 07 September 2010 - 01:26 PM

The Crazies

IPB Image

Film sm sla gledat s prepricanjem, da je triler, na koncu se je pa izkazalo, da je grozljivka. Precej grozna. Sicer je vcasih ze groteskno, kk je ta folk, ki je nor, prikazan, ampak v splosnem je v bistvu kr spodobna grozljivka, z "mozno" zgodbo. Ne bi prevec govorila o vsebini, ker je po mojem boljse, da sproti odkrivate, zakaj se gre, tako da samo tole: v enem malem ameriskem mestecu se zacnejo ljudje ful cudno obnasat, cist so blesavi in ful majo zeljo po ubijanju - in ta norost se med ljudmi prenasa. Serif in njegova zena se poskusata resit, blablabla.

Film je kr zanimiv, in kot sem rekla, stvar bi se teoreticno "lahko" realno zgodila. Pa konec je sploh super!

7/10

Pogledla sm tudi THE FOURTH KIND

Kaj jaz vem... po eni strani zanimiv, eni deli grozni, jaz recimo ne morem gledat takih stvari, kjer kaze neke oci, ali pa popacen obraz ful od blizu in ful dolgo, ker mi to potem podzavestno ostane in se mi prikrade v kake sanje, tako da ob takih porizorih pac odvrnem oci. Film je kar vredu zasnovan, ampak meni je blo na trenutke tudi malo komicno, kako so poskusali prodat to, da se je to realno dogajalo. Menda je sla reklama celo tako dalec, da so nekemu cajtengu na Aljaski placali, da je objavljal te dogodke, kot da so se res zgodili. smile.gif
Fantu je pa pustil ful vtis, ni mogel dolgo zaspat, ker je razmisljal o tem, in potem je prisel do zakljucka, da bi v bistvu blo cist mozno, da bi se kaj takega dogajalo. Jaz sicer verjamem v dost stvari, ampak... V osnovi verjamem v izvenzemeljsko zivljenje in tudi v to, da ce bi k nam res prisli "vesoljci" na obisk, bi bili najbrz toliko napredni, telesno in dusevno, da jim ne bi blo treba prit z vesoljsko ladjo, ampak bi lahko bli v cist neki drugi formi. Problem mam pa s tem, da pac ne verjamem, da bi meli po defaultu neke zle namene z ljudmi, z vso napredno "tehnologijo" bi lahko preizkuse in vzorce od nas dobili tudi na kak drug nacin. V glavnem.. malo sem zasla.. biggrin.gif

Atmosfera filma je dobra, kot je rekla Kinky, pa snov je vredu. Mene dpost zanimajo te zadeve in so fajn pol za razmisljanje in razpravljanje.

7/10

Zombieland

IPB Image

Ta film sm se dolgo spravljala gledat pa nekak nisem prisla zraven - kritike ma ful dobre, ampak sem ves cas mislila da je se ena butasta komedija. Naslov je ze tak, da mu odbije eno piko. smile.gif Skratka - okvirna zgodba je, da se je med ljudmi zacel nek virus, ki se prenasa in je folk cist nor in ubija jadajadajada (podobno kot pri The Crazies), in en fant, ki ni zbolel, se s svojimi pravili, kako ostati ziv, odpravi na pot do svojih starsev, da bi vidl, ce so se zivi. Zastopa Woody Harelsona, kasneje prideta zraven se dve punci, in v bistvu je napol road movie, napol taka prisrcna komedija o iskanju druge druzine. Lustno, res. Okvirna zgodba je pac kr nekaj, lahko bi bla kakrsnakoli drugacna zasnova, pa bi film enako potekal. Je pa na ta racun kar nekaj humornih vlozkov. Priporocam ogled!

8/10
  • 0

#2864 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 September 2010 - 07:33 AM

As Far As My Feet Will Carry Me (2001)

oz. v moji priljubljeni nemščini tongue.gif : "So weit die Füße tragen"

IPB Image

KLIK - IMDB

Film sem si ogledala po priporočilu brata.

In že na začetku sladko malo presenečenje: v filmu nemci dejansko govorijo - nemško, in rusi - rusko. Zelo mi namreč gre na živce, ko je karakter neka zgodovinska oseba, nemec, in govori angleško (Tom Cruise), ali pa kar je še huje, in me še bolj žalosti - angleško z nemškim naglasom. huh.gif Vse skupaj izpade malo smešno, in vsaj zame manj kredibilno.

Film govori o večih stvareh, o upanju, o vztrajnosti, o preprekah, o neznosnem fizičnem ter psihičnem trpljenju; lahko ga doživite na več ravneh, če želite, in se mu prepustite.

Zgodba: ob koncu druge svetovne vojne je Clemmens Forell obsoje na 25 let prisilnega dela na skrajnem koncu Sibirije. Sibirija - kjer je 1000 km malo, kjer je samo sneg, sneg, sneg, in ničesar več. NI ne gor, ne dreves, ne trave, le sneg in mraz.

V začetku filma tudi spremljamo njegovo potovanje v Sibirijo, ko se kot živina vozijo z vlakom, razmere so nevzdržne (dokaj kruti prizori).

Ko do tja prispejo, morajo delati v rudniku; Clemmensov prvi poskus pobega je neuspešen, ko v drugo pobegne - mu pomaga zdravnik.

In kar sledi je opis njegove več tisoč kilometrov dolge poti domov. Ali mu bo uspelo ponovno videti ženo, hčerko in še enega otroka? Poglejte sami. V filmu pa prepotuje 14 tisoč kilometrov. ohmy.gif

Odličen film, ampak za sladokusce, čeprav bi vas (na forumu, vsaj nekatere) tudi znal navdušiti.

Nekatere slike pokrajine so lepe, kako lepa in kruta je narava lahko obenem; kako preživeti v naravi? Kaj vse ti lahko nudi? In kako pomemben je človeški faktor, kako ne moremo preživeti brez soljudi.

Zame odličen film - za vas . . . povejte, ko pogledate.

9/10

Še 2 zanimivosti:

- v nekaterih prizorih me je Clemmens spomnil na Aragorna (ko ves zaraščen potuje čez 'prerije' Sibirije)
- v filmu je pes, ki se imenuje Argish thumbup.gif

QUOTE(Chandra @ 1. 9. 2010 - 15:34) View Post

Moram samo tole napisat, da zmeraj firbcam tule in pri Kinky in Fluffy se vedno najde kak dober film, tako da hvala vama smile.gif Imamo zgleda podobne okuse in ko gledava z mojim kak film, ki sta ga vidve ocenili dobro, nikoli ne zgrešiva, sva pozitivno presenečena thumbup.gif

w00t2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2865 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 11 September 2010 - 08:57 AM

ta zadnji je res thumbup.gif dolg a full lep smile.gif tudi jaz mu dam 9 thumbup.gif
  • 0

#2866 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 September 2010 - 05:38 PM

Lo-fi: post, v katerem je več smajlijev kot dejanskih stavkov, se ne šteje za recenzijo. twisted.gif

Frozen (2010)

IPB Image

Tako . . . očitno gledam zadnje čase samo še filme o preživetju. biggrin.gif

Ta me ni posebej navdušil, zna biti, da so moja pričakovanja bila večja kot končni izkupiček. Film sem se odločila pogledati, ker se mi je ideja/zasnova za film zdela dobra. Trije mladostniki pozabljeni na smučarski vlečnici (najboljša prijatelja, ter punca enega od njih).

Pozabijo na njih, ker se na vlečnico 'vkrcajo' precej pozno zvečer, kot zadnji smučarji, ampak pride do napačnega sklepanja, in vlečnico ustavijo, medtem ko so oni še gor. Da se se še bolj zaplete je nedelja, in smučišče zaprejo do naslednjega petka, kajti deluje samo med vikendi.

Kaj se bo z njimi zgodilo, ali bodo preživeli vsi, ali nihče - vam ne bom povedala. Gre za solidno dramo, z elementi trilerja, malo ga popestijo krvoželjni volkovi, ampak nikakor pa ne govorimo o nekakšnem presežku. Film, ki ga z veseljem pogledaš, se zgroziš ob določenih prizorih, ampak spremljal te pa veliko časa - zagotovo ne bo.

Solidna 6/10

PS Si pa ne predstavljam, da bi se meni zgodilo kaj podobnega; res strašljiva misel, da nihče ne ve, da si nekje, in je poleg vsega še preklensko mraz.
  • 0

#2867 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 September 2010 - 06:36 PM

Zgoraj omenjeni kinky-ni film as long as the feet will carry me, samo lahko povem da se strinjam z vsem kar je napisala, podobno pa tudi s food inc.

Kinky, jaz pa mislim da tole s hrano, ne bo šlo tako daleč.
folk hoče ekološko. Če folk hoče ekološko, jim damo ekološko.
Če hoče pogrej in pojej, jim damo pogrej in pojej.

Tole sicer ne paše v tole temo, ampak tole bo zvenelo stupid - jaz (in moj fotr) imava eno svojo teorijo o letu 2012, oziroma o letih za tem. (kao konec sveta). Jaz mislim da bo konec nekega mišljenja. Predvsem se bodo ljudje zazrli vase in začeli gledat kaj pojedo, začeli lažje obvladat stres in se gibat. Tako se mi zdi, ker je takih ljudi vedno več, takih ki ugotavljajo da pesimizem in zapiranje med štiri stene ni rešitev.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 11 September 2010 - 06:58 PM

QUOTE(Kinky @ 11. 9. 2010 - 16:38) View Post

PS Si pa ne predstavljam, da bi se meni zgodilo kaj podobnega; res strašljiva misel, da nihče ne ve, da si nekje, in je poleg vsega še preklensko mraz.

OT - men je pa nekak sprevrzeno privlacna moznost tega. Recimo, razmisljala sem, da bi sla na Transibirsko zeleznico sredi najvecje zime. Pod prvo mora bit ful lepo, pod drugo pa - vedno obstaja sansa, da se vlak ustavi, pokvari itd. in ti ostanes tam nekje sred Sibirije pri minus 50 in cakas, a te bojo resli al ne. smile.gif

Seveda bi blo grozno, ce bi se res zgodilo, ampak ker ne verjames da se bo, ampak zgolj obstaja neka majhna moznost za to, deluje to kot nekaksna adrenalinska spodbuda, uzitek ob groznosti same misli. Skor kot katarza. smile.gif

Film zveni zanimiv, ga bom pogledla.
  • 0

#2869 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 September 2010 - 07:38 PM

izabela, ampak če te prav razumem - si TI noter, v vlaku. smile.gif Ne pa na žičnici en dan in 2 noči, pri minus 20? tongue.gif

No, poglej in vsekakor poročaj; jaz sem prebrala eno recenzijo predhodno, ki je ta film kovala v zvezde, in ker se mi je tematika zdela zanimiva, in se je v filmskem svetu še niso tako zelo dotaknili, sem si ga pogledala. Med ogledom sem imela kar nekaj vprašanj, kar je celotno doživetje ob gledanju delalo malo manj privlačno, recimo zakaj nihče od njih ni imel s sabo mobitela? Pa kako da so na tem smučišču bili volkovi, in povrh vsega - še sestradani. No, mene takšne stvari - čeprav so za marsikoga malenkosti, zmotijo. sad.gif

Sally
- da, da, seveda; je pa problem, vsaj v USA, pri nas je malo drugače, ker ima veliko ljudi doma vrtove, ali pa nekoga pozna, ki ima vrt, in je zelenjava recimo (samo en primer) dostopnejša.

Oz. kot so to ponazorili v Food, Inc. - družina z majhnim dohodkom, z dvema hčerkama. V Burger Kingu stane en velik hamburger 1 dolar, en brokoli pa tudi stane en dolar, s tem, da si od hamburgerja sit, od brokolija pa ne, pa naj bo najbolj zdrav. In kljub temu, da se zavedajo, da hrana ni zdrava - pač to jedo naprej, ker - roko na srce - alternative niti nimajo.

Sicer je pa ta debata za v drugi razdelek, in je veliko bolj kompleksna kot se sprva zdi; seveda moramo začeti najprej pri sebi, in idealno bi bilo, da bi vedeli kaj jemo, in bi zahtevali boljše, bolj zdravo, ampak to potegne za sabo še veliko drugih stvari. wink.gif

• 0

#2870 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 September 2010 - 07:48 PM

Kinky, se strinjam...To bi blo pa drugač res za v novo temo, sam ne vem kako bi se imenovala tongue.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 11 September 2010 - 07:54 PM

QUOTE(Kinky @ 11. 9. 2010 - 18:38) View Post

izabela, ampak če te prav razumem - si TI noter, v vlaku. smile.gif Ne pa na žičnici en dan in 2 noči, pri minus 20? tongue.gif

Ja, ampak recimo pomladi je en vlak sred Sibirije obstal in so cakali dva dni na novega, da jih pobere. Blo je ze toplo, ampak ce je zima, pa se vlak pokvari, tut gretja ni. Tako da... smile.gif

• 0

#2872 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 September 2010 - 10:21 PM

Hehe, ne vidim podobnosti; vsaj ne s filmom. No, poročaj. twisted.gif
  • 0

• Guests

Posted 11 September 2010 - 10:49 PM

Slabo se izrazam. laugh.gif

Nevermind.

• 0

#2874 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 13 September 2010 - 09:51 AM

So weit die Füße tragen je meni ful dober film. Eden izmed filmskih cukrčkov, ki te tako prijetno presenetijo, ko naletiš na njih. Sem ga že tud sama ocenila: KLIK. V glavnem, toplo priporočam ogled.
  • 0

#2875 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 September 2010 - 12:35 PM

Kalypso, nisem se spomnila, in sem te pozabila citirat. sad.gif

No, vsekakor, super film. Poslastica.
  • 0

#2876 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 13 September 2010 - 01:38 PM

np, Kinky. smile.gif

Save the Last Dance (2001)
IPB Image
Film sem si pretekli vikend pogledala že drugič (ali celo tretjič - ne spomim se več). Za svojo zvrst mi je sicer všeč, ampak kljub temu pa ne izstopa iz povprečja. Je še eden tistih filmov, ki jih lahko pogledaš tisočkrat, pa nekako kar gredo mimo tebe in jih nato trenutek zatem ko se odvrti odjavna špica pozabiš.
Zgodba ni nič kaj posebnega.. obetavna plesalka Sara se po smrti svoje matere preseli k očeti v neugledno sotesko in se popolnoma preneha ukvarjat s plesom. Na novi šoli se kot ena redkih belopoltih učencev kljub vsemu uspešno vključi v družbo. Spozna temnopoltega fanta, ki v njej ponovno prebudi ljubezen do plesa...
Igralci so solidni. Noben ne izstopa ne v pozitivnem, ne v negativnem smislu. Julia Stiles me sicer kot plesalka ni najbolj prepričala. Malce togo je delovala, ampak to se da spregledat.
Glede na to, da je to plesni film sem pogrešala tudi kakšno bolj udarno glasbo, ki bi si jo tudi po koncu filma požvižgaval.
All in all.. film je za pogledat, ampak je povprečen, ne izstopa.
5/10

Killers (2010)
IPB Image
Zgodba... Katharine Heigl se potem ko jo zapusti fant odpravi s staršema na počitnice v Nico, kjer spozna Ashtona Kutcherja, ki je po poklicu morilec. Zaljubita se, on pusti svojo službo, se poročita in živita popolno ameriško življenje... do dneva, ko on prejme klic svojega bivšega delodajalca. Po tem klicu začno kar vsi sosedi in znanci strečt po njegovem življenju...
Od tega filma zaradi recenzij na forumu nisem pričakovala veliko. Najprej ga sploh nisem nameravala pogledat, ampak ker mi je par ljudi zatrjevalo da ni tako slab in ker sem si zaželela pogledat lahkotno komedijo ob kateri mi ni potrebno veliko razmišljat, sem se le odločila, da ga tud sama pogledam. What a mistake. Razen izklesanega telesa Ashtona Kutcherja ni v filmu prav ničesar vrednega omembe. Sam povzetek zgodbe na papirju deluje obetavno, ampak scenarij in izvedba sta pa katastrofalna. Butasti dialogi, totalno neumesne debilne situacije in slaba igra so vse kar si lahko obetaš. Katharine sicer v filmih podobnega žanra rada gledam, ampak ne morm povedat kako mi je šla na živce v tem filmu. Človek bi ji kar primazal klofuto. Ashton pa razen svojega telesa tudi ne pokaže kaj veliko. Moram pa priznat, da sta me kot filmski par prepričala. Obstaja kemija med njima in res mi je žal, da je vse ostalo tako slabo da to kar nekako izvodeni.
Ta film raje kar preskočite. Si boste prihranili 93 minut svojega časa.
3/10
  • 0

#2877 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 September 2010 - 09:28 PM

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

IPB Image

Zgodba pripoveduje o štirih bratih in sestrah; Lucy, Susan, Edmund in Peter se sredi vojne vihre druge svetovne voljne preselijo na podeželje Anglije, zaradi varnosti; tam stanujejo v graščini nekega profesorja, in nekega dne Lucy v omari najde prehod v magično deželo, imenovano Narnia. Tam vlada hudobna bela kraljica (Tilda Swinton), zaradi katere je že 100 let zima, ampak brez božiča. ohmy.gif
Kmali otroci izvedo, da je prerokbi napisano, da bodo ravno oni rešili Narnijo pred zlobno kraljico, in bo deželi zavladal Aslan, lev.

Zelo posrečena adaptacija zgodb o Narniji (to e v bistvu drugi del), mi je bilo všeč, ker so se precej držali knjige C.S. Lewisa (ki je bil dober prijatlej z J.R.R. Tolkienom, če slučajno niste vedeli). Ampak kot je LOTR bolj za odrasle, je tukaj opaziti, da gre za literaturo in film za otroke/mladostnike (Disney).

7++/10

• 0

#2878 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 September 2010 - 09:44 PM

Ooo Narnia. Meni je bil film presenetljivo zelo všeč. Gre za eno mojih naj naj štorij iz otroštva, tko da jo v mislih komot postavim pred kaki LOTR, govorim o filmski verziji.

Tilda Swinton zmaga na celi črti. Zelo mi je všeč njen karakter.

Filmu bi dala 8/10, sem ga pogledala že večkrat.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2879 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 September 2010 - 10:01 PM

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

IPB Image

http://www.rottentom...ctor_parnassus/

The Imaginarium of Doctor Parnassus is a fantastical morality tale, set in the present-day. It tells the story of Dr. Parnassus and his extraordinary ‘Imaginarium’, a travelling show where members of the audience get an irresistible opportunity to choose between light and joy or darkness and gloom.

Imaginarium zveni veličastno, fantazijsko in zapleteno. Gre pa za precej simpl film, ki je poln vizualnih bonbončkov, dobrih (Heath Ledger - umrl tekom snemanja filma, Lily Cole, Colin Farell, Verne Troyer) in slabih igralskih predstav (Johnny Depp, Jude Law, ...), temelji pa na zelo kilavi štoriji.

Če bi lahko vizualni del fima ocenjevala posebej, bi ga ocenila z dobro 9 - 9,5. Barve so super, kostumi fascinatni, scenografija vredna gobic. biggrin.gif
Sama zgodba ful škripa, oz. je kar brezveze in ji več kot kake 3 - 4 ne bi mogla dat.

Jude Law in Johnny Depp se izkažeta z zares katastrofalno igro.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2880 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 September 2010 - 07:15 AM

QUOTE(Braunkopf @ 13. 9. 2010 - 22:44) View Post

Ooo Narnia. Meni je bil film presenetljivo zelo všeč. Gre za eno mojih naj naj štorij iz otroštva, tko da jo v mislih komot postavim pred kaki LOTR, govorim o filmski verziji.

Tilda Swinton zmaga na celi črti. Zelo mi je všeč njen karakter.

Filmu bi dala 8/10, sem ga pogledala že večkrat.

Saj je tudi moja ocena zelo blizu 8. smile.gif No, meni je bil tudi všeč, ampak je resnično bolj - vsaj jaz tako vidim - zgodba za otroke, mladostnike, čeprav jo tudi sama sedaj (že kot odrasla) vedno znova rada preberem. Splača se prebrati tudi knjigo Čarovnikov nečak, ki je bila napisana ZA Levom čarovnico, in omaro, ampak je pa dogajanje v njej postavljeno PRED to; tako da izveš kaj dela sredi gozda v Narniji svetilka, zakaj ima omara sploh sposobnost, da skozi njo prideš v Narnijo, itd. wink.gif

V filmu so se zelo držali zgodbe v knjigi, kar me je osrečilo; je pa res, da je tukaj primerjava z LOTR mogoče malo manj na mestu, no, žanrsko seveda, ker gre v LOTR za zelo zelo kompleksno trilogijo, kjer je bilo nemogoče vse dogajanje v knjigi spraviti v film, in je bilo potrebnega veliko rezanja, prilagajanja; vseeno je adaptacija super uspela, meni so vsi 3 deli LOTR všeč, najbolj pa pravi, FOTR.

FOTR LOTR rulz, a ne Braun. laugh.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users