Mene vročina ovira (klima), problem je v moji lenobi in zadnje čase večni utrujenosti. :s

Recepti - SLADICE
Posted 09 August 2013 - 11:15 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 August 2013 - 11:27 PM
Prej moraš hodit spat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 August 2013 - 11:30 PM
Če pa imam toliko opravkov. ˇ-ˇ
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 22 August 2013 - 04:09 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 August 2013 - 05:36 PM
Poppy cheesecake
(v izvirni obliki pa Gogina torta)
Tole je 'adopted' recept iz kulinarike, nekaj sestavin sem priredila po svoje - tako kolicnsko, kot vsebinsko. Jaz sem delala z naslednjimi sestavinami:
Testo:
100 g masla
100 g rjavega sladkorja
125 g mletega maka
2 rumenjaka
2 beljaka (sneg)
ena pest drobtin namočenih v rumu
Nadev:
500 g skute
1 kisla smetana
1 vanilijev jogurt
3 žlice pirine polnozrnate
2 jajci
60 g sladkorja
naribana lupinica ene limone, par kapljic limoninega soka
Sledila sem postopku, kot je opisan v prvotnem receptu, z nekaj popravki.
Testo:
Umesamo rumenjake, sladkor in maslo. Dodamo mak, drobtine in na koncu sneg beljakov.
V okrogel pekač (jaz sem dala 26 cm) damo peki papir, vlijemo testo in pečemo 15 minut.
Nadev:
V gladko maso zmesamo vse sestavine, vlijemo na makov biskvit (ki sem ga predhodno prebodla z vilicami) in vrnemo nazaj v pečico, 1 ura na 180 stopinj C.
Ful je dobra, za vse ljubitelje prekmurske gibanice je to nekaksna low-fat-polovicna-gibanica.
Mika me, da bi na hitro narezala in podusila se eno jabolko, dodala cimet in nato rezine pite/cheesecake-a servirala s kepico jabolcne priloge na strani. Mogoce jutri, ko se bo sirov nadev malo izsusil, danes je pa super, socna, makov nadev je prijetno sladek, skutni pa nekoliko kiselkast zaradi obilice limonine lupine in manj sladkorja.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 August 2013 - 09:11 AM
Zanimivo, podobna tisti cheesecake, ki sem jo že delala, z malo drugačnimi sestavinami sicer...
Posted 24 August 2013 - 04:10 PM
Gogina alpska torta, fantastična je!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 August 2013 - 04:56 PM
Pa res, kako bi bilo, če bi na testo potresla plast naribanih jabolk, potem pa nadev čez?
Posted 25 August 2013 - 05:04 PM
Lahko. Ampak je že sama tako sveža, da iz tega vidika res ni potrebno. Namesto kisle smetane bom naslednjič dala jogurt, bo še boj jummy.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 August 2013 - 05:07 PM
Mislila sem bolj iz tega vidika, da bi bila še bolj podobna gibanici
Drugače je pa ona druga cheesecake tudi super - nadev je mešanica maskarponeja, sirnega namaza in kisle smetane, dno pa so zmleti polnozrnati keksi.
Posted 25 August 2013 - 05:19 PM
_M_ - a ves da bom poskusila to naslednjic! Upam sicer, da se bo drzala skupaj, ko bom narezala. Mora biti tanka plast jabolk.
Posted 11 September 2013 - 09:30 AM
Ni sicer recept... je pa 'fora' kako zavit muffin in ga podariti nekomu.
Posted 28 September 2013 - 11:58 AM
Pablo Picasso
Posted 29 September 2013 - 10:25 AM
jaz tudi delam po tem receptu
Mami da včasih poleg jabolk v filo še češplje.
Posted 29 September 2013 - 03:59 PM
Sarah, na FB sm zasledila, da si pekla buhtlje
men je to neki najboljšega, predvsem pa močan spomin na otroštvo in peko moje none. A imaš mogoče recept kje pri roki, ali pa katera druga morda?
Posted 29 September 2013 - 04:16 PM
PJ jih je pekla.
After all this time?
Always.
Posted 29 September 2013 - 04:18 PM
Ja, pa Sarah tudi
Posted 30 September 2013 - 11:18 AM
Sem jih ja, povem recept, ko pridem domov.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 October 2013 - 06:32 PM
Nadevane čokoladne košarice
I'm so doing it.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users