Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 13 September 2024 - 09:56 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 September 2024 - 12:29 AM
Posted 16 September 2024 - 07:20 AM
Jaz sem bila pa v petek pri Grofu na Vranskem.Sem bila prvič, vsem ki sem povedala, kam grem, so bili pa navdušeni nad izbiro.
Hrana in postrežba odlični.
Kolegica je "komplicirana", saj ne je glutena in laktoze. Imajo vse označeno, ampak je pri vsaki hrani vsaj nekaj od tega, tako da se je natakar zavzel in uredil, da so ji prilagodili jedi oz povedal, kje je možna prilagoditev.
Za dve juhi in dve glavni jedi (pili sva samo cedevito in čaj) + ena sladica in ena kava sva dali 50 EUR, kar se mi je zdelo zelo korektno
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 September 2024 - 01:34 PM
Sprašujem se, kaj je sploh še poanta Tedna restavracij, če so zdaj že skoraj povsod meniji 30 €, marsikje brez sladice in seveda vina ... To si takoj na 100.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 September 2024 - 03:26 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 September 2024 - 06:46 PM
Bombina BIstro, Trbovlje
opazila sem, da o tejle gostilni še nisem nič napsiala. Povezujem s tem, da noben od vas ne živi ravno blizu, resnici na ljubo, ravno turistična destinacija pa to ni.
Z M. sva kar redna gosta (errol lahko potrdi)
Prvič sva bila konec januarja na kosilu, zadnjič včeraj na pizzi(ob četrtkih popoldne imajo pizze).
Vse, kar sva do sedaj jedla je bilo odlično. Naj bo to juha(krasen gaspacho, porova), predjedi(goveji tatar, jakobinke,...) ali glavne jedi(nazadnje file kovača s pirejem čičerike in pečen radič).Za sladico je ob kosilu tirmaisu(dober), ala carte se sezonsko menja.
Meni se menja tedensko, popoldne so odprti med četrtkom in soboto.
Preko tedna imajo malice, obveščevalna pravi, da odlične. Meni so žal predaleč.
Za vegije je vedno kaj, za vegane je treba vprašati.
Če boste v teh koncih, se res splača ustaviti. Cene so zmerno, zasavci so zelo prijazni, gostoljubni in nasmejani.
Ocena: 5
Zadnjic smo bili v Bombini… se strinjam z zapisanim… definitivno pridem se…
Posted 13 October 2024 - 08:42 AM
Kolegica mi je včeraj rekla, pa sem popoldne malo brskala po ponudbi... Meni to res ne potegne, kar sem brala, mi sploh nič ni delovalo tako okusno, da bi rezervirala in plačala tako ceno.
Posted 13 October 2024 - 12:15 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 October 2024 - 12:17 PM
Posted 13 October 2024 - 12:45 PM
Pri tistih, ki so naju zanimale, je povsod 30 pa ponekod sploh sladice ni vključene. Naju je sicer minilo že nazadnje, ko sva bila, ker je bila taka gužva v restavraciji. Ponavadi, ko greva kam na večerjo, je mir in skoraj nikogar, za TR pa seveda naval.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 October 2024 - 08:24 PM
Kakor sem bil zapisal popoldan, obljuba dolg dela. Torej, Zlatna vala v Sv. Ivanu: za kosilo sem naročil za predjed namaz iz brancina, vrhunski po mojem okusu. Dobiš dve kepici sladolednega formata, zraven pa domači kruh. Za glavno jed sem naročil špagete z vongolami. Vongole so prave, v lupinah, ne tiste v kozarčku, kakor jih prodajajo v trgovinah. Omaka je bogata iz oljčnega olja, peteršilja, česna in drobtinic. Generozna količina školjk počiva na kar se da natančno skuhani pašti al dente. Hrano sem spiral s hišnim vinom, malvazija Coronica v količini enega kvartina. Nisem si hotel kvariti okusa s sladico, niti s kavo. Kvartin vina 3 Eur, ribji namaz 10 Eur, pašta/vongole 12,50 Eur, coppertino 1,60 Eur, pod črto je to 27,10 Eur. Najedel in napil sem se u vrh glave. Narode, navali.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 15 October 2024 - 08:16 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 16 October 2024 - 06:39 AM
Poper - najboljša pica v mestu
La Cantina - testenine, solate, pice
Baščaršija - bosansko, najboljši čevapi
Jack and Joe - burgerji, rebrce ipd., velika izbira
To je vse v centru.
Recimo v Europarku je dobra mehiška Tacos ali pa Chutney za azijske jedi.
Posted 16 October 2024 - 07:08 AM

Posted 16 October 2024 - 07:27 AM
Mene je Ancona v centru mesta pozitivno presenetila, ko smo nazadnje bile s puncami tam. Dober izbor hrane in lep prenovljen ambient.
Posted 16 October 2024 - 07:38 AM
Mene je pa ravno Ancora že parkrat razočarala. Pač taka študentska menza je postala.
Fudo men ni všeč, odkar sem pred leti plačala 4€ za najbolj bedno sladico, neko kislo kremo v lončku. Pa takrat še niso bile take cene. Sicer ima tudi precej specifičen menu no. Jedilni list - Fudo
Posted 16 October 2024 - 08:39 AM

Pomoje bomo šle Poper, La Cantino ali Jack&Joe, nekaj od tega.
Posted 16 October 2024 - 09:39 AM

Posted 28 October 2024 - 09:00 AM
Gostilna Privošnik v Šempetru v Savinjski dolini. Gostilna je ob stari glavni cesti Celje-Lj na desni strani z lastnim parkingom. Z materjo sva naročila za predjed savinjski želodec (2X), zraven sva dobila domač čebulni kruh. Za glavno jed sva izbrala pečenico in krvavico s krompirjem in kislim zeljem z ocvirki. Mati so si pomagali z limonado, jaz pa sem popil dva velika krigla Laškega (mešano temno in svetlo). Za sladico je bil domač jabolčni štrudl. Hrana je domačega porekla, zlasti mesni izdelki kot so želodec, krvavice in pečenice. Vse je zelo okusno. Očitno sta tudi kruh in štrudl domača proizvoda. Pod črto je pisalo 64 Eurov. Če zaokrožim, je 30 Eurov per capita primerljivo z računom v Sv. Ivanu. Solidna hrana in postrežba. O zapisanem priča dejstvo, da je gostilna skos polna, zlasti za konec tedna. tako da brez rezervacije ne gre. Telefonska številka je na njihovi internetni strani. Mogoče ne bo odveč podatek, da so povsod stopnice, wc pa je v kleti, kar je nadvse zoprno za gibalno omejene ljudi.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 29 October 2024 - 02:02 PM
Tako hitro in prijazno pa ze 100 let nismo bili postrezeni. Cene nizke v primerjavi z ostalimi gostilnami, gostov ogromno, osebja pa tudi. Ful lep ambient, hrana - vse je bilo ekstra okusno.
Jaz sem jedla telecjo obaro, M pico Grof, I otroski meni in B ocvrte kalamare. Priloge izbiras po zelji. V gostilni sem videla tudi kuzka, tako da so izgleda psom prijazna gostilna. Na otroskem meniju dodajo se sladoled in pa liziko ter avtomobilcek - za 9 e. Pica je bila 11. Za vso hrano, radler, schweppes in dve cedeviti smo dali 59 e.
Mislim da bo to nasa stalna destinacija zdaj na poti ali ob vracanju iz Stajerske.
Smo bili pa tudi v Gostilni Kostanj v blizini Gornje Radgone. Ambient mi je bil sumljiv, gostilna prazna ampak hrana pa zelo dobra. Mi smo sli tja po priporocilu vodicke na gradu Negova.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users