Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2841 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23472 posts

Posted 23 October 2020 - 07:36 AM

No evo, pravkar je ravnateljica pisala, da se čakajo navodila glede organizacije dela in plačil, v vrtcu naj bi jih prejeli okrog 12. ure in bomo tekom dneva še obveščeni.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2842 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17226 posts

Posted 23 October 2020 - 07:46 AM

Ista scena kot marca. Ker delas od doma se cohas po riti in lahko skrbis za otroke.
Ha, toliko stare kot B, no problemo. Toliko stare kot I ali O? Mission impossible...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2843 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 23 October 2020 - 07:53 AM

Zanimivo bo ... verjetno bodo kmalu morali razširit tudi zaprte oddelke na psihiatriji :D Ljudem se bo zmešalo, sploh z delom od doma in otroki doma.

Mi je ta razmislek tudi zanimiv:

"Ali kdo razmišlja za leto, dve vnaprej, ali samo od tiskovke di tiskovke, od korona paketa do korona paketa.
Recimo, vaš nesojeni poslanec si postavlja vprašanje. Na tem mestu pa ga postavljam tudi vam: Če bi se hipotetično izkazalo, da cepiva proti COVID-19 ne bo še vsaj 2 leti, bi podpirali ukrepe, ki omejujejo gospodarsko poslovanje, dostop do zdravstvenih storitev, potovanja, športne in kulturne prireditve, poroke, obrede? In če cepiva sploh ne bo? Ukrepi za vekomaj?
Mojaj opcija je pa par miljonov za COVID bolnišnico/e, za krepitev zdravstvenih in oskrbovalnih ustanov z opremo in kadri, življenje pa zagnat v stare tirnice. To je manjša cena kot vsesplošna psihoza, zdravstene težave kot posledica ukrepov, propad obrtnikov, storitvene dejavnosti, večinoma samostojnih podjetnikov, ki držijo to državo po konci in kljub vsemu še zmetat 4.000.000.000 EUR /3 mesece lockdowna."

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2844 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86753 posts

Posted 23 October 2020 - 07:55 AM

^ To jaz ze skos trobim ... Pa je odgovor vecine, da se ne obremenjujejo s tem, do kdaj bo vse skupaj trajalo. Blagor jim, jaz pa se.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2845 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23472 posts

Posted 23 October 2020 - 07:56 AM

Jaz sem včeraj prvič probala, ker je morala že dopoldne prit domov iz vrtca. Itak je plezala po meni, pa ker je videla prižgan računalnik, je težila za gledat pesmice na YouTube, potem mi je sedela v naročju in risala, šarila po mojem telefonu, jaz sem pa zraven tipkala. Na koncu sem prosila taščo, če jo lahko ima nekaj časa.
  • 0

#2846 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 23 October 2020 - 07:56 AM

Aja, lol, sploh ni misljeno, da bo en stars doma z otrokom, komedija...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2847 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 23 October 2020 - 08:02 AM

Neytiri, ti v bistvu "nimaš izbire", ker si na porodniški. Tvoj gre delat, ti si pa itak doma.

• 0

#2848 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17226 posts

Posted 23 October 2020 - 08:02 AM

Jina jaz to zastavljam ze ves cas...to vprasanje. Zakaj je italija lahmo uvozila kitajce mi pa ne?
Pa ce smo sami tako nesposobni, naj nam oni pomagajo, ki vec kot ocitno niso.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2849 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4311 posts

Posted 23 October 2020 - 08:08 AM

Nas zdaj "silijo" za delo od doma. Jaz sem se za naslednji teden odločila za dopust, ki sem ga tako ali tako planirala zaradi počitnic. Res potrebujem malo odklopa in se bom s tamalima več ukvarjala. Držim pesti za lepo vreme. Če bo vse to z zaprtjem šole in vrtca trajalo, bom itak potrebovala dosti energije tudi za delo od doma.

• 0

#2850 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 23 October 2020 - 08:10 AM

Zase vem,ja, ampak za tiste, kjer oba delata, mislim.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2851 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17226 posts

Posted 23 October 2020 - 08:15 AM

Pol bo tako neytiri kot sva midva med karanteno...oba doma, oba delo od doma, oba otroka doma...isto sta soseda...za zmesat ampak tudi tega se navadis...na sreco jaz polovicni delavnik in delala kadar sem hotla...kako je pa tam kjer imata oba obvezne ure prisotnosti pa niti ne vem.
  • 0

#2852 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32708 posts

Posted 23 October 2020 - 08:16 AM

Se hujse je, da mora en stars fizično delat nekje, doma pa eden dela od doma in čuva ali šola še otroke.

Meh, jaz sem dala vlogo za dopust v četrtek in petek. Nobena druga s šoloobveznimi otroki se še ni javila, jaz pa tudi ne  mislim čakat na druge.

• 0

#2853 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86753 posts

Posted 23 October 2020 - 08:32 AM

Jp. Jaz nisem delala kadar sem hotela, ampak kadar sem lahko. Ko moz ni bil v sluzbi in ko je otrok spal (takrat je se ful spal in imel priblizno 70 % manj zahtev in prosenj cez dan). Cas zase, kaj je ze to?
Potem pa na vsakem koraku kup nasvetov, kako preziveti dolgcas med karanteno. 😂 Fakof.
  • 0

― V. Van Gogh

#2854 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19474 posts

Posted 23 October 2020 - 08:34 AM

Oh ja.
Mi smo dobili sms od vgojiteljice, naj sporocimo, kdo nujno potrebuje varstvo in da bo lokacijo vrtca določil župan. Ja ziher bom kar tak nekam peljala malega. Bom probala stalež podaljšati še za naslednji teden.
  • 0

#2855 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26064 posts

Posted 23 October 2020 - 08:34 AM

Dolgčas, lol. Na IG gledam, kako folk zdaj doma dela testenine in raviole in se mi je malo milo storilo po obdobju, ko sva imela toliko enega časa za zabit, kadarkoli, s čimerkoli. In to v mili tišini :( Sploh ne vem več, kaj to je.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2856 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86753 posts

Posted 23 October 2020 - 08:37 AM

Droži FTW 😂
  • 0

― V. Van Gogh

#2857 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 23 October 2020 - 08:41 AM

hahahaha

jaz sem bila 3 dni z njima doma, onadva pol dneva prikopljena na računalnike, jaz pa kljub temu nimam nič pametnega za pokazat. Ne za doma, se za v službi.

Groza res!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2858 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17226 posts

Posted 23 October 2020 - 08:46 AM

Ja drozi pa plant mothers, pa 1001 vadba v tisini doma, cas za to da koncno postanemo vegani, zmeditiramo vso slabo energijo...
Zdele ko pridem iz terena naredim jogo, ker plan je bil vceraj zvecer. In ce bi me kaj moralo izuciti je to, da ce je ne naredim preden se pocim na kavc, potem je ne bom. Ker kmalu zaspim in se potem s tezavo premaknem se lulat in zobe umit :lol:
Se par let pa bo lazje, boljse. Zdaj jo bom prestavila na zjutraj. Jogo namrec. To je se edina varianta, da vstanem pol ure prej, pa to zdaj ne bo nezivljenjska ura, ker smo vsi doma...
  • 0

#2859 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23472 posts

Posted 23 October 2020 - 09:00 AM

V naši FB skupini pa ful pišejo, da so šle včeraj ali pa grejo danes, preden se trgovine zaprejo, v Tedi po material za ustvarjanje z otroki. :D
  • 0

#2860 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4311 posts

Posted 23 October 2020 - 09:11 AM

Zanimivo, da danes pa nič več ne žugajo vnaprej koliko je neuradno okuženih, pa je ura že 10 :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users