Danes kuham...
Posted 28 February 2015 - 07:13 PM
Posted 28 February 2015 - 09:15 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2015 - 06:21 PM
Ajdova kaša, vege chilli con carne.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2015 - 08:31 PM
Posted 03 March 2015 - 02:30 PM
cvetačna juha bo od včeraj zvečer, kuham pa kuhano govedino od nedelje v čebulni omaki s šparglji in korenjem
Posted 03 March 2015 - 06:35 PM
Včeraj: špageti z zelenjavno omako ( rumena, rdeča paprika + pelati + mozzarela)
Danes: piščančji paprikaš + pire
Posted 04 March 2015 - 07:33 PM
Na čilijevem olju pečen krompir in sejtan s provansalskimi začimbami s čebulo, solata (motovilec, endivija, avokado).
― V. Van Gogh
Posted 05 March 2015 - 08:20 AM
Danes bom naredila teletino s porom in rdečo papriko, zraven pa zelena solata s koruzo
Za posladek bo včerajšnje pecivo s kislo smetano in kokosom
Posted 05 March 2015 - 03:25 PM
Porova juha s kuskusom, mešana solata (motovilec, paradižnik, fižol, koruza, paprika, popečen sejtan)
Zvečer pa bom dala pečti v pečico Hoferjev prebranec.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 March 2015 - 09:02 PM
― V. Van Gogh
Posted 09 March 2015 - 03:02 PM
Rdeče paprike, polnjene s kuskusom, korenjem, porom in koruzo, pečene v paradižnikovi omaki
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 March 2015 - 04:25 PM
Kus kusa ne skuhaš vnaprej ne?
Posted 09 March 2015 - 04:57 PM
Samo namočim ga v topli vodi, tudi tako malo nabrekne no na koncu sem paprike skuhala namesto spekla.
Bill Bullard
Posted 09 March 2015 - 05:03 PM
Jaz tudi danes delam kuskus (prelijem z vroco vodo, not vmesam sol/jusne zacimbe, malo cimeta in olivno olje) in pustim stat kakih 5 min.
Od zelenjave imam za notri nastimano cvetaco, korenje, jajcevec, cesen in ciceriko. Not bom vmesala se zacimbe, rozine in pomaranco.
Posted 09 March 2015 - 05:09 PM
Hm, zanimivo, da cimet gre tudi v slane jedi, jaz si ga samo ob sladkih rečeh predstavljam.
But then again, rozine so sladke in so mi v Maroku ful pasale v kuskus jedeh.
Bill Bullard
Posted 09 March 2015 - 05:28 PM
Ja, ful pase notri, to je v bistvu ena adaptacija maroskega recepta in meni je super. Zraven pase mesana zelena solata z rukolo, falafel kroglice in humus. Njam!
Posted 10 March 2015 - 12:56 PM
O njammmm.
Jaz delam cebulno juho s cvetaco in ajdovo kaso. Tuhtam, kaj bi slo se od zacimb zraven.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 March 2015 - 02:34 PM
Naredila sem samostojno jed, podobno nadevu za tortilje.
Posted 11 March 2015 - 04:25 PM
Sodelavcu sem pomagala naseckat zelenjavo.
Bucke,
cebulo,
korencek in
1/2 jajcevca. On je preprazil in zacinil, loceno od tega naredil smetanovo omako z muskatnim oresckom, tretji sodelavec je pa 20 minut budno nadziral kuhanje riza.
End result: food coma. Full nasitno.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 March 2015 - 01:13 AM
- kokosova panna cotta
- testenine mac'n'cheese
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users