Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#2841 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 21 February 2015 - 08:45 AM

Super hvala, mi je končno uspelo naročit. 

Zraven sem si še naročila končno 2% BHA 30 ml, sem pa prebrala da je treba te kisline malo izmenjajoče uporabljat, se pravi AHA in BHA(oprostite, če je vam že to splošno znano, jaz sem totalni amater pri obrazni negi in sem se s tem dejstvom komaj zdaj razsvetlila  :butl:  ), torej bi si morala naročit tudi 8% AHA :confused: , ampak mi je malo brezveze zdaj naročit, če računam da lahko te zadeve uporabljam tam do maja, ker potem pa se začnejo že sončni dnevi. 

Gledala sem tudi vlažilne kreme in pa kreme z zaščitnim faktorjem, je katera kaj sprobala še od tega? 

Tole bi enkrat mogoče: http://www.paulascho...ml#.VOhDpvmG-Ic

Pa tale zadeva z vitaminom C tudi zgleda ful fajna, ampak je tudi fajn draga, pa 15 ml? :o

http://www.paulascho...ml#.VOg3DfmG-Ic

Čisto sem padla zdaj v to Pavlino stran.  :lart:

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2842 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 22 February 2015 - 12:29 PM

Spet lahko naročite RESIST vzorce za 3€ na PC strani :)

Se bolj splača Balancing ali Resist set? Glede sestavin mislim? Ponavadi teh setov ful hitro zmanjka? Me sicer bolj mika Resist set, pa če je samo 3 eur in brez poštnine, se kar splača.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2843 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 22 February 2015 - 03:04 PM

Odvisno kaj želiš. V Resist so 4je testerji s kislinami, v Balancing pa kislin ni. Resist izdelki so sestavinsko ''močnejši'', ker so namenjeni anti-agingu.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2844 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 22 February 2015 - 07:33 PM

Balancing je samo 2 % BHA tester. Tukaj in tukaj lahko vidiš vsebino. Jaz sem naročila Balancing zase in Resist za mami.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2845 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 05 March 2015 - 07:10 PM

A je ta Melvitinina krema K? Caprylic/Capric Triglyceride meni ne maši, za coconut acid pa nisem sigurna (za olje vem, da je). Sem dobila potovalno verzijo in ne bi rada tvegala.

• 0

― V. Van Gogh

#2846 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 March 2015 - 07:53 PM

Bom kar tu napisala mojo izkušnjo. 

Torej od kar sem si naročila BHA kislino sem jo uporabljala vsak drugi dan, mi je všeč, koža po njej je bila ok, peklo me je samo malo pa še to za par minut. 

Včeraj zvečer pa sem prvič po BHA kislini uporabila še 5% AHA resist daily smoothing face tester, sem nanesla zelo na tanko kot je pisalo...sem tudi malo jo dala po dekolteju. Peklo me po nanosu ni nič. Grem spat, zjutraj se zbudim v šoook. Se primem za obraz me je vse peklo, grem pogledat obraz in je bil enak kot, da bi me opeklo sonce (nisem se niiiiiič izpostavljala soncu v zadnjih dneh), majhni mehurčki, zategovalo me je, peklo, cela rdeča in prav ranjena koža. V obraz sem bila zabuhla, zdaj je že boljše, podoben videz kot da bi me pičila čebela, zabuhla lica. Kože se nisem smela niti dotaknit tako me je bolelo - no še vedno me. Je pa koža rdeča prav na tistih predelih, kjer sm namazala aha, dekolte imam prav tako flekast z rdečimi mehurčki. Ker nisem vedela ali je taka reakcija normalna sem šla v lekarno kjer mi je lekarničarka rekla, da imam poškodovano in opečeno povrhnjico, rekla je da je mogoče alergijska reakcija ali pa je bila krema enostavno premočna za mojo kožo, naročila mi je obkladke s fiziološko, bepanthen kremo in aloe vero. To se tudi lahko samo meni zgodi no... :wallbash:

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2847 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 09 March 2015 - 08:20 PM

Ojooooj :( Meni se je sicer tudi že 2x to zgodilo. Hitro lahko začneš pretiravati s kislinami, ker ne čutiš ob nanosu. Mogoče je pa alergija na kurkumo. Dermatitis ali urtikarija.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2848 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 10 March 2015 - 12:48 PM

Je danes že boljše, še vedno je pa rdeče...zdaj sem v fazi, ko me srbi cel obraz in se komaj zadržujem da se cela na spraskam. Se pa še ne upam ven, pa taki lepi dnevi. Zdaj bom obvezno morala nabavit eno dobro zaščitno kremo, priporočate kakšno? Počutim se kot en vampir :lol:

Kako si ti ukrepala Podgana ko se ti je to zgodilo, je bilo tudi tako hudo?

Jaz priznam da se zdaj kar bojim uporabljat kisline, verjetno jih zdaj do oktobra ne bom več..še dobro da imam samo 30ml flaško...čeprav po sami bha ni bilo še nič dokler nisem poskusila kombinacije obeh.

• 0

#2849 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 10 March 2015 - 03:16 PM

A to si obe naenkrat nanesla ali pač en dan BHA, ena dan pa AHA? Ojoj, bere se res grozno. Jaz sem sicer zdaj malo kombinirala. Najprej vsak drugi večer AHA 8% gel, potem sem BHA 1% tester parkrat vsak drugi dan, potem nekajkrat vsak večer, vmes enkrat ali dvakrat tudi AHA. Na srečo ni bilo nič narobe. BHA tester imam še za enkrat, potem pa bom AHA gel uporabljala samo še ta mesec pomoje, oziroma odvisno, kako sončno vreme bo. Potem pa bom do oktobra prekinila. 

Mi je pa všeč AHA gel, ker imam kožo po njem tako gladko, da bi se kar ves čas božala. :) Pa tudi lupi se mi koža nič. Zdaj, ko sem še BHA uporabljala, sem šele začela opažati malo izsušeno povrhnjico, prej pa sploh ne. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2850 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2015 - 03:22 PM

Emily, enkrat sem se opekla z doma narejenim vitamin C serumom. Bogve kako nizek pH je imel. Takrat je bilo najhujše. Tadrugič pa na začetku, ko sem začela uporabljati Belakne.

Nekaj sem mazala z aloe vero, ampak itak ni dosti pomagalo, samo malo manj je peklo. Meni se je potem koža precej lupila in sem pač pustila :cry:

• 0

Tumblr

#2851 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 March 2015 - 04:05 PM

Je danes že boljše, še vedno je pa rdeče...zdaj sem v fazi, ko me srbi cel obraz in se komaj zadržujem da se cela na spraskam. Se pa še ne upam ven, pa taki lepi dnevi. Zdaj bom obvezno morala nabavit eno dobro zaščitno kremo, priporočate kakšno? Počutim se kot en vampir :lol:

Kako si ti ukrepala Podgana ko se ti je to zgodilo, je bilo tudi tako hudo?

Jaz priznam da se zdaj kar bojim uporabljat kisline, verjetno jih zdaj do oktobra ne bom več..še dobro da imam samo 30ml flaško...čeprav po sami bha ni bilo še nič dokler nisem poskusila kombinacije obeh.

Ojej!

Če te precej srbi in ne moreš zdržati, vzemi kakšen antihistaminik Claritine, Flonidan, Letizen ali karkoli drugega.

• 0

#2852 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 10 March 2015 - 05:51 PM

Marmelada ja obe....:( Verjetno sem tu zamočila. Najprej sem nanesla bha pustila da se je vpila in čez aha... :slap: Nisem sploh vedela da mora biti razmik v dnevih, meni se zdi da sem v nekem članku zasledila da fajn delujejo skupaj, no saj ne vem ne bom širila budalaščin, ker več kot očitno nimam pojma. V glavnem s kislinami je treba biti izredno previden, to sem se naučila, sploh če jih koža ni navajena.

Podgana saj jaz se bom tudi verjetno cela olupila se že vidi....

Ananas hvala, sem vzela claritine, ga imam ravno doma.

• 0

#2853 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2015 - 05:54 PM

Drugače lahko skupaj, jaz to redno prakticiram, ampak očitno je bilo tvoji koži preveč ali pa je bila res kakšna reakcija.

• 0

Tumblr

#2854 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 March 2015 - 06:03 PM

Zakaj pa uporabljate kisline? Zaradi nečistoč?

• 0
Viens, reste ici!

#2855 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 10 March 2015 - 06:24 PM

Jaz sem po uporabi dveh testerjev ugotovila, da mi BHA sploh ne odgovarjajo. Mozoljev itak nisem imela, mi je pa kar precej izsušilo kožo; ko sem se namazala z vlažilno, jo je koža kar posrkala. 
Ana, BHA so bolj za problematično kožo (salicilna), AHA pa deluje kot kemični piling, za obnavljanje kože in tudi proti staranju. 

• 0

― V. Van Gogh

#2856 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 10 March 2015 - 09:23 PM

Po prebranih zadnjih par postih lahko samo rečem, da sploh ne vem, o čem  pišete :wink1: 

• 0

#2857 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 10 March 2015 - 09:25 PM

AHA = alpha hydroxy acid

BHA = beta hydroxy acid 

Čemu so namenjene, je pa napisala Jina. ; )

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2858 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 10 March 2015 - 09:30 PM

_M_, tu je precej lepo razloženo vse: http://www.paulascho...si-kisline.html

• 0

#2859 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 03 April 2015 - 06:49 PM

V Tuševi drogeriji sem zasledila neko novo in kao naravno linijo Green Pharmacy. Je katera že preizkusila katero od njihovih krem za obraz?

9me-Face-c.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2860 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 03 April 2015 - 11:27 PM

Kakšne ima pa sestavine? Embalaža mi je všeč. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users