Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#2841 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26111 posts

Posted 09 September 2015 - 01:59 PM

Ajaaaa, ok :wallbash: V Jininem stavku sem prebrala Nimajo :roll: :lol:

• 0

#2842 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86004 posts

Posted 09 September 2015 - 11:13 PM

Prometni kaos Slovenske ceste :butl: :thumbup:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2843 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25930 posts

Posted 10 September 2015 - 06:43 AM

OMG :lol1: Kateri genij je res to splaniral, wtf.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2844 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 10 September 2015 - 07:41 AM

meni sploh ni tako napačno ... le na kolesarje je treba bit pozoren, ker zdaj so praktično povsod (in po cesti in po pločniku). Nikoli ne veš, kdaj ti bo od zadaj pridrvel.

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 10 September 2015 - 10:54 AM

Torej nezaposlenima studentkama. :D Ta blogerka je napisala, da ju ljudje sprasujejo, od kod jima denar za toliko potovanj, pa imata s partnerjem redni sluzbi. V tem primeru se mi res ne zdi nobena znanstvena fantastika, da clovek prezivi ves dopust (kolikor ga pac ima) na low-budget potovanjih. Napisala ni pa IMO nic novega, za kar bi se ji bilo treba klanjati.

Word. Sploh pa, če maš naloadane starše in ti ni nikoli nič manjkalo, pač ni težko dat na stran denarja za potovanje. Z minimalcem pa, če hočeš vsaj nekaj dat na stran, pol sveta pač ne boš videl, žal.

Slovenska je pa meni všeč takšna kot je. Saj zdaj do decembra je testno obdobje, če se to "sobivanje" ne bo obneslo, bojo naredili kakšne spremembe. Ampak kolikor jaz opazujem, vse štima. Prej so bili semaforji in črte in ne vem kaj še, pa je vseeno kakemu vozniku trole uspelo podret koga, ki je prečkal prehod za pešce pri zeleni luči, tako da ...

• 0

#2846 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18614 posts

Posted 10 September 2015 - 01:26 PM

tumblr_nc2if5eHMc1rq7z94o1_250.gif

Urejen kaos. :lol:

• 0

After all this time?

Always.

#2847 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29730 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 September 2015 - 02:04 PM

Meni je ureditev Slovenske sicer dokaj OK (razen za kolesarje, kjer ni vrisane kolesarske steze), ljudje pa k ovce. Pač, navajeni so pri Pošti oz. Nami čez cesto in da se ne bi komu kaj naredilo, če bi zdaj to spremenil in hodil čez cesto, kjer sta označena prehoda za pešce. Res se mi zdi, da je res čisto vsaka sprememba za Slovenčke tako težko prebavljiva, da sem ziher, da nekateri prav zanalašč še delajo "po starem" - ko bo ka kakšna štala, bo pa itak voznik avtobusa kriv, ker pešec ni šel čez zebro. Sej ne vem al je za jokat al za smejat.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2848 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46056 posts

Posted 10 September 2015 - 04:38 PM

Malce OT, ampak ko je ravno omenjeno prečkanje zebre... Meni je ful zanimivo, da v Sloveniji vsi pešci ful hitijo čez prehod, ko jim ustaviš. Nekateri se še ti celo zahvaljujejo z zamahom roke. Tega v  Švici ne doživiš kar tako.

• 0

#2849 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86004 posts

Posted 10 September 2015 - 05:00 PM

Pa pri nas pešci vsaj ne hodijo čez rdečo (OK, razen če je promet ful redek). V Londonu semaforje praktično ignorirajo, pa marsikje drugje tudi. Jaz tudi pohitim čez prehod, če me kdo čaka, ker gre tudi meni na jetra, da se mi folk lagano vali čez cesto pol leta.

V tem videu sva našla fantovo nono. :lol:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2850 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18614 posts

Posted 10 September 2015 - 06:20 PM

Ker se mi zdi Slovenija edina država na svetu, kjer dejansko dajejo kazni, če greš pri rdeči čez cesto.

• 0

After all this time?

Always.

#2851 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11877 posts

Posted 10 September 2015 - 06:26 PM

Me spomni na situacijo pred leti, ko sem na glavni avtobusni postaji v Lj šla čez cesto med dvema semaforjema (ki sta bila zelena za pešce). Policajka na kolesu je priletela kot v NYPD, agresivno vrgla svoje kolo na tla in se začela dret name in še na eno gospo, k da sva ravno banko izpraznili. Fak ej, psiho :)

Kalypso, mogoče zato vsi hitimo čez, ker vozniki avtomobilov gledajo v večini tako grdo, kot da nimaš tam kaj delat, a se vam ne zdi :)

• 0

#2852 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46056 posts

Posted 10 September 2015 - 06:41 PM

Ja, saj razumem zakaj vsi hitijo/hitimo. Moram priznati, da mi je kot voznici ta slovenska navada zelo všeč. Sem pa to izpostavila, ker mi je zanimivo, da je razlika s Švico tako očitna. Tam vsi pešci nadaljujejo pot prek prehoda z nespremenjenim ritmom. Ne glede na to ali so počasni kot polž ali hitri kot strela.

Mi pa je kot pešcu bolj všeč švicarska navada, da se vsem ustavlja na prehodu. V Sloveniji se pri prečkanju prometne ceste včasih res načakaš preden se najde tak, ki ustavi, v Švici pa skorajda ne rabiš pogledat levo in desno preden prečkaš cesto, ker je skorajda samoumevno, da bo voznik ustavil. No, razen če ne prečkaš tirov po katerih vozi tramvaj. Tramvaj ima ultimativno prednost. :) 

So definitivno razlike v vozniški kulturi. Nekatere stvari bolje počnejo Švicarji, nekatere pa mi. :)

• 0

#2853 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25930 posts

Posted 10 September 2015 - 06:53 PM

Na Nizozemskem tudi - sploh ne bi opazila pri drugih, ce me ne bi fant vedno bremzal :D No, zdaj tudi ze on pospesi korak, ko je na prehodu - se ga je malo prijelo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2854 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18614 posts

Posted 10 September 2015 - 06:58 PM

Me spomni na situacijo pred leti, ko sem na glavni avtobusni postaji v Lj šla čez cesto med dvema semaforjema (ki sta bila zelena za pešce). Policajka na kolesu je priletela kot v NYPD, agresivno vrgla svoje kolo na tla in se začela dret name in še na eno gospo, k da sva ravno banko izpraznili. Fak ej, psiho :)

Moji sošolci v srednji so večkrat dobili kazen, ko so prečkali cesto nekje med Šubičevo pa Namo, medtem ko sta bila oba semaforja zelena.. So policaji prav načrtno tam stali in na veliko dajali kazni.

• 0

After all this time?

Always.

#2855 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 11 September 2015 - 09:13 AM

En kolega je že 2x fasal kazen, ker ni šel po zebri :lol: to pa moraš imet smolo.
Je pa logično, da Slovenci pospešimo korak, ko nam kdo ustavi - kultura voznikov ni najboljša in ko ti končno nekdo ustavi, hvaležno pohitiš čez.
V Švici sem pa videla, da ustavijo takoj ko kdo čaka, res poteka promet kot ura. Švicarji so vsekakor bolj kulturni vozniki.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2856 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19992 posts

Posted 11 September 2015 - 09:23 AM

Na Korziki so pri prehodih vozniki zelo ustavljali in tudi noro so se vsi pešci po vrsti zahvaljevali za to.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2857 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24581 posts

Posted 11 September 2015 - 09:31 AM

En znanec pa že ene 15 let živi v Australiji in je prišel k svojim na obisk v Bosno. So mu starši parkrat reševli življenje, ker je navajen it kar čez cesto (brez da se avto zares ustavi) in bi ga skoraj zbili ... ga je menda mami nadrla kot majhnega otroka.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2858 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 September 2015 - 01:11 PM

UČITI SE, UČITI SE IN ŠE ENKRAT UČITI SE

"Žal mi je pokroviteljstva, s katerim se šolski sistem sklanja nad populacijo, ki ima največ energije, zanosa, interesa in znanja, ki ima najboljše možnosti za to, da na stvari pogleda brez mrene otopelosti in resignacije, žal mi je, da šola dostikrat bolj spominja na ustanovo, katere cilj je kopico ljudi spraviti s ceste in jih nekako zaposliti v času, ko starši ne utegnejo, kot pa na ustanovo, ki bi konstitutivno pripomogla k temu, da se iz obetavnih otrok razvijejo realizirane odrasle osebe."

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2859 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 September 2015 - 02:40 PM

_85621163_eac12d38-048b-40f3-987c-2ce4bb

Refugees and migrants are making their way to the border with Slovenia in small groups. After arriving in Zagreb on trains and buses, they are catching taxis and some are walking towards the border, some 25km away.

We met one extended Syrian family - about 30 or so - who walked across a quiet pedestrian border crossing in the village of Bregana.

There were no police or other authorities in sight, they simply walked between two plant pots into Slovenia, waving and with smiles of relief on their faces.

Shortly afterwards a police vehicle followed the group - and there are helicopters overhead - but no sign that the border is in any way secure.

http://www.bbc.com/n...europe-34291648

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2860 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17310 posts

Posted 19 September 2015 - 07:19 AM

Mene precej skrbi tole. Te laži o pripravljenosti na izredne razmere pa o ''rezervnih'' policistih. Ne vem a pri nas mislijo, da bodo sčasoma začeli hoditi čez Rusijo.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users