Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#2841 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 March 2013 - 04:57 PM

http://www.kayotic.n...secake-brownies

Delala bom te brownije, ki jih itak vse poznamo že. :) Zanima me, če mislite da je kul če nekaj maskarponeja nadomestim s kislo smetano?

• 0
Viens, reste ici!

#2842 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19120 posts

Posted 03 March 2013 - 09:49 PM

Saj tukaj ne pride noter maskarpone, ampak kremni sir, ki ga lahko nadomestiš s pasirano skuto.

• 0

#2843 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2013 - 01:26 AM

Saj cream cheese je zelo zelo podoben mascarponeju. To je skoraj ista zadeva. :)

Skute tukaj ni, tako da sem potem uporabila "kislo smetano" + mascarpone in je bilo zelo dobro.

• 0
Viens, reste ici!

#2844 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19120 posts

Posted 04 March 2013 - 12:09 PM

Meni se ne zdi podoben, čisto drugi okus in pa dosti več kalorij... :) dober pa vseeno. No, glavno da je bilo dobro.

• 0

#2845 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2013 - 07:17 PM

http://en.wikipedia....ki/Cream_cheese

It is more comparable in taste, texture and production methods to Boursin and Mascarpone.

• 0
Viens, reste ici!

#2846 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19120 posts

Posted 05 March 2013 - 10:15 PM

No, kakorkoli, jaz govorim iz lastnih izkušenj. Jaz maskarpone recimo zmešam z ohlajenim pudingom in dobim super kremo za torto. Ne predstavljam pa si recimo, da bi zmešala kremni sir (recimo Philadelphio) in puding. Ker je kremni sir bolj kiselkastega okusa. Maskarpone pa ima okus po smetani.

Naj še katera pove svoje mnenje.

• 0

#2847 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 March 2013 - 10:25 PM

Mascarpone je izdelan zgolj iz smetane, medtem ko je kremni sir (npr. Philadelphia) z mlečno maščobo (okoli 30% or so, ponavadi). Mascarpone je slajši, bolj mehek in way bolj kremast in manj gost od sira. Jaz mascarponeta nikakor ne bi zamenjala s kremnim sirom, ker je okus čisto drugi (meni). Če bi radi nadomestek za mascarpone, je pasirana skuta z dodano smetano še najboljši približek.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2848 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 March 2013 - 08:10 AM

A se pri nas dobi začimba garam masala?

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2849 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 06 March 2013 - 08:14 AM

Mislim da ja, Kalček se mi zdi, da jo ima.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2850 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 March 2013 - 08:16 AM

Opa, hvala ti. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2851 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25875 posts

Posted 06 March 2013 - 08:20 AM

Dobi, ja, mislim, da bi jo morali imet tudi v Maxi marketu (vsaj vcasih so imeli spodaj precejsen nabor Sonnentor izdelkov).

garam_masala_sonnentor.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2852 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 March 2013 - 08:22 AM

O ful dobro, ravno danes grem v center. Hvala. Poročam. Full bi rada skuhala tisti indijski krompir (alu dum), pa potrebujem te začimbe. :)

• 0

#2853 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 06 March 2013 - 07:44 PM

Mene pa zanima nekaj v zvezi s kalčki. A ve jih uživate s korenino vred ali jih porežete. Jaz jih recimo kalim v kalilniku brez zemlje tako da so "čisti".  Pa še nekaj, mogoče katera ve kje bi lahko kupila semena za alfa kalčke, ker jih nikjer v teh vrtnih centrih ne najdem.

• 0

#2854 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24515 posts

Posted 07 March 2013 - 12:47 PM

Včeraj sem kupila spet kokosovo moko:

Fiji-Nui-Kokosova-moka.jpg

ampak ta zadeva sploh ni poceni - 500g je 6,65 eur.

A mogoče kdo pozna kakšno cenejšo različico?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2855 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 07 March 2013 - 12:51 PM

A to je prav moka moka? Kaj je pa tisto, kar damo ponavadi v sladice, pa se isto reče kokosova moka? Sam da je bolj grobo. Kot na rafaelotih?

Ker tako moko pa povsod dobiš, pa je ziher ful cenejša, sam ni bio pa tko.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2856 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19120 posts

Posted 07 March 2013 - 01:15 PM

Ne, to ni isto.

Kami, lahko prosim prepišeš hranilno vrednost?

• 0

#2857 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24515 posts

Posted 07 March 2013 - 01:40 PM

Tukaj je opis in primerjava

Jaz jo uporabljam v vsaki "mokasti" stvari do 20% ... seveda zaradi vlaknin, ker imata mulca težave s prebavo ...

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2858 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 07 March 2013 - 04:42 PM

Fant mi je prinesel nekaj začimb iz Istanbula :w00t2: . Kaka dva paketa moram sicer odstopit njegovi mami, samo ne vem kaj. Me pa zanima, če je katera že uporabljala SUMAC pri kuhanju? Prodajalec je gor napisal "za solate", samo ne vem kakšne...

p3070094.jpg

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2859 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 March 2013 - 08:08 PM

Jaz sem pa danes /bolje pozno kot nikoli/ odkrila pecan nuts (ne vem kako je v slovenščini). Bila sem v tisti azijski trgovini v Šiški, in si jih tam kupila.

Skoraj sem spustila dušo ob lupljenju, zato me zanima, če se kje dobijo že oluščeni. :)

Kupila sem si tudi kuhalnik za riž, in mi je prvo rundo uspelo neslavno razkuhati. :D

• 0

#2860 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85854 posts

Posted 14 March 2013 - 01:16 AM

V Mercatorju jih prodajajo na vago. :D Reče se pa enako, pekan orehi, imajo jih tam, kjer ostale oreščke in suho sadje. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users