Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#28421 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 17 March 2013 - 06:11 PM

Jaz sem si danes dala na obraz masko - tisto iz vrečice, in mi jo je precej ostalo. V takih primerih jo vedno nekako zapakiram, zalepim in potem uporabim naslednjič. Danes sem pa dobila preblisk, da morda to sploh ni ok, ker lahko po nekaj dneh verjetno izgubi določene lastnosti, glede na to, da je bila v stiku z zrakom? Kako ve postopate s tem?

Meni vedno ostane polovica vrečkice in jih vedno zalepim in uporabim naslednjič. Je pa ne odprem čez celo, ampak samo malo, potem pa čez tisto zarezo dam nekaj koščkov selotejpa. Pomoje se nič ne izgubi, saj itak takoj zalepiš in tudi v kratkem porabiš preostanek.

Hevea, najprej očistiš s čistilom in neko krpo, potem obrišeš z drugo mokro krpo in potem še s suho? Jaz tako delam. Mogoče pa čistila ne spereš dovolj? Meni se recimo na ploščicah v kopalnici poznajo lise, če čistila pred brisanjem s suho krpo ne sperem dovolj.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#28422 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 17 March 2013 - 06:16 PM

Baleine maske so drugače spakirane tako, da je vrečka počez razdeljena in imaš torej že v osnovi dve manjši pakiranji; vendar meni vseeno ostane, mi je preveč za enkrat tista količina.

• 0

#28423 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 March 2013 - 10:51 AM

Kje bi lahko (pri nas) kupila tako prozorno torbico za tekočine (ni treba, da je točno taka, ampak da je plastična, prozorna, z zadrgo)?

goingglam2.jpg

Ponavadi dam tekočine v tisto navadno zip vrečko, ampak se mi vedno strga na pol poti. :(

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#28424 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30194 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 March 2013 - 10:59 AM

Ne vem, če ti bodo na letališču čez spustili vrečko z zadrgo, na Brniku mogoče že, ampak drugje pa težko po mojem. Meni je npr. v Londonu niso, sem morala dati stvari v zip lock. Pa sej ne rabiš ne vem kok tekočin s sabo na avionu, po moje gre čist lepo z eno ornk zip lock, J&J so  full dobre, mal debelejše pa full dobr tesnijo.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#28425 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 18 March 2013 - 11:04 AM

Zakaj bi pa bile vrecke na zadrgo problematicne?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#28426 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 March 2013 - 11:11 AM

^ to, da bi bila zadrga problem, me preseneča, ker sem šla prav gledat  pa so takšne prozorne torbice "airline approved". Tako da ne vem... 

• 0

#28427 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30194 posts

Posted 18 March 2013 - 11:14 AM

Ne vem, lahko, da so taki haklarji samo v Londonu, ampak mi je takrat naredu traktat, da more bit re-sealable plastic bag in nič drugega. Jaz sem imela eno torbico na zadrgo, s katero načeloma ni bilo problema na letališčih izven EU (ZDA niso vštete, ker sem mela ta pravo :lol:), v Londonu so mi pa krepko zatežili. Preberi točna navodila - če piše, da mora biti re-sealable, pol je bolj ziher, da imaš te vrečke, ne torbice.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#28428 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 18 March 2013 - 11:33 AM

Ja, ampak ce tehnicno gledas, je tudi taka torbica re-sealable plastic bag. Edino kovinska zadrga bi bila 'spilferderber'. Samo logika iz ozadja me zanima.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#28429 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 March 2013 - 11:34 AM

Ok, hvala! ;)

Sem ravno kupila tale set, ampak bom imela še zip-loc za vsak slučaj zraven, če bo treba prestavljat. 

• 0

#28430 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46327 posts

Posted 18 March 2013 - 01:45 PM

hevea, kaj pa cist navadna voda?

immortelle, jaz sem v zadnjem letu ogromno casa prezivela na letaliscih in prav vsak ki je imel podobno vrecko kot si jo prilepila ti jo je moral zamenjat za tisto ki jo kupis/dobis na letaliscih.
  • 0

#28431 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20042 posts

Posted 19 March 2013 - 09:18 AM

Rada bi iz modelirne mase nakit naredila, verižico/e in me zanima, s čim naredit, da se bo recimo en velik obesek dal na vrvico?

Če bodo kroglice ali kaj podobnega, bom vanje luknje naredila, samo pri teh velikih pa ne vem, a kupim tisti delček, ki je pri kupljenih verižicah, pa vstavim na vrhu v maso? Se bo to dosti skupaj držalo, ko se posuši? :hmm: Pa kje to kupit? V kakšnem Prometeju?

O čim takim kot je nad srčkom govorim..

HEART%20NECKLACE-2048x2048.png

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#28432 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 19 March 2013 - 01:14 PM

Lahko pa enostavno narediš na vrhu obeska luknjo in vanjo potem daš tak kovinski obroček ali pa kar vrvico skozi luknjo napelješ. Lahko pa narediš tudi tako, da po dolžini obeska narediš luknjo, tak kanal pač in potem daš skozi žico, ki jo spodaj zaviješ, na vrhu pa narediš zanko za dat vrvico skozi. Te žice, obročke in druge pripomočke za nakit pa dobiš v vsaki trgovini z art programom - Prometej, Art, Antus...

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 19 March 2013 - 05:03 PM

Jaz bi naredila luknjico v modelirno maso, potem pa zalepila to žičko noter, ko bi se masa posušila. Če jo daš direktno noter, pomoje ne drži dovolj.

Če se ti pa tudi z lepilom ne zdi dovolj trdno, pa lahko vzameš tisto žičko, ki je osnova za delat viseče uhane in ima na enem koncu že zaključek, pa narediš luknjico skozi celoten obesek in daš skoznjo to palčko, tako da je ta zaključek spodaj. Evo, slikca spodaj. Dobi se tudi take, ki majo že žico oblikovano tako, da ni zankice, ampak se samo toliko razširi, da ne gre skozi luknjo.

Dobiš pa v Prometeju ali pa v trgovini, ki je tam, kjer je bil prej Prometej (Mala ulica) ali Antusu ali v Levčku v Hali A, še najceneje pa na ebayu. :)

$T2eC16RHJGkE9no8hljnBRJ8%280C0Vw~~60_12

• 0

#28434 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 March 2013 - 10:38 PM

Kako se reče promocijam v ang? Izpolnjujem europass in ne vem, kako naj napišem za delo promotorke in promocij.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#28435 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88041 posts

Posted 19 March 2013 - 11:06 PM

A je še kakšen drug izraz, kot promotions?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#28436 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 19 March 2013 - 11:50 PM

Ne vem, meni promotions zveni ful tako lame-češko in tega ne bi napisala :lol:, a res ni kakega lepšega izraza, sigurno je kaj drugega, mora bit? :D

• 0
Pablo Picasso

#28437 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 March 2013 - 11:55 PM

Kaj pa če napišeš hostess for .... ?

• 0
Viens, reste ici!

#28438 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30194 posts

Posted 20 March 2013 - 08:45 AM

Coco*, in-store promotions napiši. Hostess je bolj v smislu gostiteljice, na promocijah, ki jih Coco* omenja, se pa tem puncam reče push girls (ja, vem, totalka lame izraz) - pospeševalke prodaje, kar dejansko tut delajo.

• 0

#28439 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27764 posts

Posted 20 March 2013 - 10:43 AM

Hvala!

• 0