Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2821 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 July 2013 - 08:50 PM

B-E-S-T pita ever. Nadbožanska. Dala sem domače višnje.

Pastry

2 cups Gold Medal® all-purpose flour
1 teaspoon salt
2/3 cup plus 2 tablespoons shortening
4 to 6 tablespoons cold water

Filling

1 1/3 cups sugar
1/2 cup Gold Medal® all-purpose flour
6 cups sour cherries, pitted
2 tablespoons butter or margarine, if desired

Heat oven to 425°F. In medium bowl, mix 2 cups flour and the salt. Cut in shortening, using pastry blender (or pulling 2 table knives through ingredients in opposite directions), until particles are size of small peas. Sprinkle with cold water, 1 tablespoon at a time, tossing with fork until all flour is moistened and pastry almost leaves side of bowl (1 to 2 teaspoons more water can be added if necessary).

Gather pastry into a ball. Divide pastry in half; shape into 2 rounds. Wrap flattened rounds of pastry in plastic wrap; refrigerate about 45 minutes or until dough is firm and cold, yet pliable.

Roll pastry on lightly floured surface, using floured rolling pin, into circle 2 inches larger than upside-down 9-inch glass pie plate. Fold pastry into fourths and place in pie plate; or roll pastry loosely around rolling pin and transfer to pie plate. Unfold or unroll pastry and ease into plate, pressing firmly against bottom and side and being careful not to stretch pastry, which will cause it to shrink when baked.

In large bowl, mix sugar and 1/2 cup flour. Stir in cherries. Spoon into pastry-lined pie plate. Cut butter into small pieces; sprinkle over cherries. Cover with top pastry that has slits cut in it; seal and flute. Cover edge with 2- to 3-inch strip of foil to prevent excessive browning; remove foil during last 15 minutes of baking.

Bake 35 to 45 minutes or until crust is golden brown and juice begins to bubble through slits in crust. Cool on cooling rack at least 2 hours before serving.

spacer.gifspacer.gif

img20130703213922.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2822 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15266 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 July 2013 - 09:17 AM

Nektarinina torta s kokosom:

http://www.presno.si...torta-s-kokosom
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2823 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14296 posts

Posted 07 July 2013 - 11:41 AM

Ima katera kak fajn recept za borovnice?

Ne bi za torto, bi kakšen biskvit ali muffine.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2824 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 July 2013 - 11:43 AM

Nimam recepta, ampak za muffine vzames bilokateri recept, svojega najljubsega, in dodas notri borovnice. Ali pa jogurt + borovnice, se boljse pride.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2825 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32700 posts

Posted 07 July 2013 - 11:47 AM

Jaz sem lani nekaj ful dobrega naredila, osnova so bili uni baby piškoti, malo namočeni s kakšnim kompotom/sokom, potem pa sem naredila kremo s skuto (in smetano?, ne spomnim se več točno) ter noter zmešala borovnice in to namazala čez kekse, ful pride dobro, res. V kremo lahko daš pomoje tudi maskarpone ali pa narediš puding namesto kreme?

• 0

#2826 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15266 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 July 2013 - 11:48 AM

Ne biskvita! Raje kaksno pito! Borovnice najbolj pridejo do izraza v jogurtnih/ skutinih sladicah. Imam na fb v enem zasebnem sporocilu, ti bom posredovala.

Edit: te ne najdem :D pripopam tukaj:

Sadna pita

Osnovno testo za pito
30 dag moke (pol ostre, pol gladke)
20 dag masla
1 rumenjak
5 dag mletega sladkorja
1 zlica ruma
1 vanilin
1/2 pecilnega praska (lahko nadomestis z vinskim kamnom)

3/4 teste uporabis za dno, 1/4 ga prihranis za trakce, ki se razporedijo po vrhu peciva.

Zmesas sestavine, nato naj testo pociva v hladilniku 1-2 uri. Testo porazdelis po pekacu, tudi po stranicah pekaca, v visini 1/2 stranice. Testo na dnu pekaca veckrat prepikas. Sledi skutna plast.

Skutni nadev:
25 dag skute
scep soli
1 zlica sladkorja
1 jajce
vanilin sladkor
limonin sok in naribana limonina lupinica
zlica ruma

Sadni nadev
75 dag jabolk olupis, naribas na tanke listice, podusis na maslu s sladkorjem in cimetom, lahko dodas poljubno se malo drugega sadja (pest zamrznjenih visenj ali malin). Dusis 15 minut. Na koncu dodas zlico ruma (po okusu). Ohladis in nadevas v pekac preko skutne plasti.

1/4 testa, ki ga prej prihranis, sedaj razvaljas na tanke trakce poljubne oblike in jih polozis preko sadnega nadeva.

Mere pekaca: 28x18 cm
Peces pri 175 stopinj C 35-40 minut.

Mamin nasvet: Jabolka/sadje pripravis med tem, ko testo pociva, da je nadev hladen.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2827 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19469 posts

Posted 07 July 2013 - 07:27 PM

Meni je najboljše pecivo to, gre s kakršnimkoli sadjem:

pol kg skute

2 jajci

navadni jogurt

8 žlic ovsenih kosmičev ali moke

5 žlic sladkorja

pecilni prašek

vanilija

Vse skupaj zmešaš, po vrhu daš sadje in pečeš okoli 3/4 ure na 180°C.

• 0

#2828 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32700 posts

Posted 07 July 2013 - 08:30 PM

^^ to je skoraj enak recept kot za pecivo Lena baba, a ne?

• 0

#2829 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19469 posts

Posted 08 July 2013 - 05:34 PM

Ja, saj to je to :) samo malo prirejen oz. jaz bolj od oka delam, ne tehtam nič :)

• 0

#2830 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 July 2013 - 08:11 AM

Domači Twinkies :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2831 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86741 posts

Posted 19 July 2013 - 04:07 PM

Banana Split Pie

Banana-Split-Pie-Recipe-lg.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2832 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17712 posts

Posted 19 July 2013 - 05:59 PM

Danes delam tole, ker imam ravno rdeči ribez: Čokoladna tortica s smetano in rdečim ribezom

Poročam. :)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2833 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 July 2013 - 07:26 PM

Mi imamo tudi ogrooomno ribeza. Tak sam mi ni všeč, prekisel, tako da moram jaz tudi posikat kak zanimiv recept.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2834 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19469 posts

Posted 20 July 2013 - 12:29 PM

Jaz tudi razmišljam, kaj bi naredila. Pri starih starših ga imajo cel nasad, delajo ribezovo vino. Mogoče sprobam to tortico, to lahko celo low carb naredim. :D

• 0

#2835 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17216 posts

Posted 04 August 2013 - 12:58 PM

Vsem poznana nutellina torta. samo da sem jaz dodala še višnje in jo navlažila s sokom od kompota.

Lepa glih ni, ma bo za silo :)

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2836 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 August 2013 - 05:35 PM

Glavno, da je dobra. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2837 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86741 posts

Posted 07 August 2013 - 10:46 PM

Perfect Lemon & Coconut Bars

Lemon_bars_6.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#2838 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86741 posts

Posted 09 August 2013 - 09:22 PM

^ Danes sem naredila in je njam². :D Sem pa dala namesto javorjevega sirupa kostanjev med (skoraj pol manjšo količino), pa nekaj več mandljeve moke (skupaj celo vrečko; 200 g), ker nisem nič tehtala.

Ful je lahko in osvežilno, ravno za poletje. Mi pa ni jasno, zakaj v receptu piše da je velika količina, masa za spodnji del komaj prekrije manjši steklen pekač. Če bi prepolovila, kot piše, nimam pojma kam bi dala pečt.

adpyNtGr.jpg 

• 0

― V. Van Gogh

#2839 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2013 - 10:07 PM

Mora biti res ful dobro, ampak kaj, ko se mi ne da skoraj nič več ustvarjati v kuhinji. :s

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2840 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86741 posts

Posted 09 August 2013 - 11:03 PM

Meni tudi ne, v tej vročini, sploh samo zase ne. :$

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users