Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja
Posted 05 September 2011 - 02:34 PM
Meni se tudi po teh neznih otroskih samponih mastijo lasje. Imam pa zadnje case noro lepe in mi zdrzijo po 5 dni brez pranja, Alverde rulz. Pa pitje vode in frisna hrana. (: Pa Tony&Guy tudi ni slaba rec, samo ima silikone, disi pa bozansko, po frizerskih proizvodih.
Bi pa jaz tudi iela Tangle Teazerja, daj, porocaj se ti, kaksen je kaj efekt, aokej?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 September 2011 - 02:34 PM

Posted 05 September 2011 - 02:46 PM

Ker baby šamponi tega ne morejo v celoti sprati iz las (so preveč nežni).
Jaz dejansko uporabljam samo balzam in kakšno masko občasno, drugega nič. Zato je verjetno pri meni vse ok.
Po tujih forumih sem zasledila, da si punce, ki uporabljajo te nežne šampone in veliko raznih pen za lase, lakov in drugih stvari, 1x na teden operejo lase s kakšnim čistilnim šamponom (ki pa ima SLS).
Drugače si pa tudi 1x tedensko naredijo preliv iz nekaj žlic jabolčnega kisa in kozarca vode - po pranju las, potem pa dobro sperejo. Baje je to dobro za lase, ker jih "zapre" in zgladi, da so bolj sijoči in gladki.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 05 September 2011 - 02:48 PM
Ko sem imela Johnson's šampon sem uporabila samo to, nič druzga, niti balzama.
No pa saj nima veze.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 05 September 2011 - 02:50 PM
Novo odkritje? Priporocas bolj kot Lipidose koncentrat? Mi ga ravno zmanjkuje.

Po sili prilike novo odkritje, ker so ukinili Lipidiose koncentrat, kolikor vem oz. pač celotno Lipidiose linijo. x(
Je pa ta krema res fajn in po učinku primerljiva s koncentratom.

samo voda (in po potrebi milnica).
Jaz ga splaknem pod vodo, 1X na teden še malo gela za tuširanje polijem čez. Če ga nežno s krtačko, tudi
menda ne bo nič narobe.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 05 September 2011 - 02:55 PM
Ko sem imela Johnson's šampon sem uporabila samo to, nič druzga, niti balzama.
No pa saj nima veze.

Zanimivo. So pač različna lasišča.

Jaz sicer še nisem opazila, da bi imela kaj bolj/hitreje mastne, če pa se sčasoma to zgodi, mi je pa vseeno ljubše imeti hitreje mastne, kot pa tisto neznosno srbenje in prhljaj. Ker tisto je bilo pa res nevzdržno.

Posted 05 September 2011 - 09:16 PM
Bi pa jaz tudi iela Tangle Teazerja, daj, porocaj se ti, kaksen je kaj efekt, aokej?
Prvi vtis - res nic ne cuka, prijetno nezno pocese, sem bil prav presenecena, ko sem ga potegnila skozi lase. Edino - ker imam goste lase se moram malo potruditi, da pridem do lasisca, v navodilih pise, da naj goste lase cesemo v pramenih.
Frufru se mi ponavadi hitro "zredci" - pac oblikujejo se prameni las, ni vec lepo enakomerno gost, po uporabi TT je ze ves popoldan lepo gost. Bomo videli, kaj bo, ko bom sla kaj ven, na veter itd..
Zaenkrat zadovoljna.

Po sili prilike novo odkritje, ker so ukinili Lipidiose koncentrat, kolikor vem oz. pač celotno Lipidiose linijo. x(
Je pa ta krema res fajn in po učinku primerljiva s koncentratom.
Jaz ga splaknem pod vodo, 1X na teden še malo gela za tuširanje polijem čez. Če ga nežno s krtačko, tudi
menda ne bo nič narobe.
A kar ukinili so linijo, nice! >.<
Hvala za oba namiga!

Posted 06 September 2011 - 09:25 AM
Bom šla jaz tudi po ta šampon/gel, ker imam fuul malo las, ko skupi stisnem, jih je manj kot en cm premera

Posted 06 September 2011 - 10:18 AM
A pa je možno, da so pri gelu za tuširanje in šamponu od beauty baby sestavine v drugačnih razmerjih?
Bom šla jaz tudi po ta šampon/gel, ker imam fuul malo las, ko skupi stisnem, jih je manj kot en cm premera

Po mojem ne...

Vonj, konsistenca in občutek na koži/laseh je enak pri obeh. Mogoče poskusi najprej kar s šamponom, če nisi prepričana.
Tudi jaz sem izgubila polovico las. Ko si zdaj naredim kito, je takšna, kot je bila prej ena, ko sem si spletla dve.
Meni so izpadali tisti čisto novi laski, dolgi manj kot cm. In to me je začelo skrbet, ker ni šlo samo za dolge, stare lase, ampak tudi čisto nove. Jaz pri sebi druge razlage nisem našla. Tudi dermatologinji ni bilo jasno, kaj bi lahko bilo narobe. Če pogooglaš SLS, boš videla, da je eden izmed stranbskih učinkov redne uporabe tudi izpadanje in tanjšanje las. Ker se usede v mešiček, kjer je las izpadel in dejansko skuri zametke las.

Posted 06 September 2011 - 10:59 AM

Posted 06 September 2011 - 11:04 AM

Meni je res pomagalo, še zdaj ne morem verjet. Upam, da bo tudi tebi.
Poročaj, kako se obnese!!

Posted 06 September 2011 - 11:16 AM
Prosim, ne spreglej!

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 06 September 2011 - 11:34 AM
Posted 06 September 2011 - 11:38 AM
Mene zanima, ali ta Elocom pomaga tudi pri izpadanju las in če, kako?
Če pomaga, pomaga samo na način, da ustavi vnetja na lasišču in s tem prepreči, da bi se mešički na delih, kjer je vnetje, poškodovali.
Drugače je meni dermatologinja napisala še recept za Regaine, ampak sem ga morala v celoti sama plačati (36 eur), uporabljam ga redno že skoraj 3 mesece, pa ni nobenega učinka.

Posted 06 September 2011 - 03:19 PM
Navedeni so kot:
Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Myreth Sulfate
Sodium Coco-Sulfate je pa isti smorn, ker je to SLS, zmesan s kokosovim oljem.

Sicer nisem nikjer zasledila, ampak a lahko za vsak slučaj preveriš te sestavine (WELEDA)
Ingredients (INCI)
Water (Aqua), Coco-Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*. *from natural essential oils
Uroš se še vedno full praska po glavi, kljub temu šamponu.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 September 2011 - 03:58 PM
recimo uporabljam Joico K-pak linijo...na koncu pa bi si pošpricala lase s silikonskim sprejem...ja ali raje ne?
Posted 06 September 2011 - 04:26 PM

Lo-fi: kolikor je meni znano, silikoni prevlečejo las z neprepustnim ovojem, da lasje potem izgledajo manj scepljeni, bolj gladki in svetleči. Prav tako ne prepuščajo vlage - niti iz lasu navzven, niti do lasu od zunaj.
Baje obstaja več vrst silikonov, eni so topljivi v vodi in se jih lažje spere, drugi pa ne. Ker se jih ne da učinkovito odstraniti iz las, lasje ne dobijo dovolj hranilnih snovi (če nanašaš balzame, maske...) in sčasoma lahko postanejo še bolj izsušeni in krhki, porozni.
Posted 06 September 2011 - 06:01 PM
Posted 06 September 2011 - 10:28 PM
Sem potem danes kupila ono dvoje in že uporabljala. Kupila sem tisto 500mL flaškico in ni bila dobro zaprta, pa se mi jo je v trgovini, kjer delam, pol razlilo

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users