Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#2821 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 September 2011 - 02:34 PM

Ahahaha. Ma se dobro, da ni veliko forumasic iz tega mojega konca.

Meni se tudi po teh neznih otroskih samponih mastijo lasje. Imam pa zadnje case noro lepe in mi zdrzijo po 5 dni brez pranja, Alverde rulz. Pa pitje vode in frisna hrana. (: Pa Tony&Guy tudi ni slaba rec, samo ima silikone, disi pa bozansko, po frizerskih proizvodih.

Bi pa jaz tudi iela Tangle Teazerja, daj, porocaj se ti, kaksen je kaj efekt, aokej?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2822 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27331 posts

Posted 05 September 2011 - 02:34 PM

Ja ampak na dogi rok kortikosteroidi delajo sranje cry.gif , tako da bo to odkritje res za probat.
  • 0

#2823 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 September 2011 - 02:39 PM

QUOTE(Immortelle @ 5. 9. 2011 - 15:33) View Post

Katere si pa uporabljala?

Johnsonove.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2824 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 02:46 PM

Tiste, ki se vam lasje po baby šamponih mastijo: a uporabljate veliko proizvodov za oblikovanje? Pa silikone? hmm.gif
Ker baby šamponi tega ne morejo v celoti sprati iz las (so preveč nežni).

Jaz dejansko uporabljam samo balzam in kakšno masko občasno, drugega nič. Zato je verjetno pri meni vse ok.

Po tujih forumih sem zasledila, da si punce, ki uporabljajo te nežne šampone in veliko raznih pen za lase, lakov in drugih stvari, 1x na teden operejo lase s kakšnim čistilnim šamponom (ki pa ima SLS).

Drugače si pa tudi 1x tedensko naredijo preliv iz nekaj žlic jabolčnega kisa in kozarca vode - po pranju las, potem pa dobro sperejo. Baje je to dobro za lase, ker jih "zapre" in zgladi, da so bolj sijoči in gladki.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2825 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 September 2011 - 02:48 PM

Ko sem imela Johnson's šampon sem uporabila samo to, nič druzga, niti balzama.
No pa saj nima veze. laugh.gif

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2826 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 September 2011 - 02:50 PM

QUOTE(_Planet_ @ 5. 9. 2011 - 14:14) View Post

Novo odkritje? Priporocas bolj kot Lipidose koncentrat? Mi ga ravno zmanjkuje. ;)

Po sili prilike novo odkritje, ker so ukinili Lipidiose koncentrat, kolikor vem oz. pač celotno Lipidiose linijo. x(
Je pa ta krema res fajn in po učinku primerljiva s koncentratom.

TT prispel danes! woot.gif Se eno vprasanje: ga lahko cistim s krtacko (za nohte) a ne? V navodilih pise
samo voda (in po potrebi milnica).

Jaz ga splaknem pod vodo, 1X na teden še malo gela za tuširanje polijem čez. Če ga nežno s krtačko, tudi
menda ne bo nič narobe.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2827 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 02:55 PM

QUOTE(Sarah @ 5. 9. 2011 - 15:48) View Post

Ko sem imela Johnson's šampon sem uporabila samo to, nič druzga, niti balzama.
No pa saj nima veze. laugh.gif

Zanimivo. So pač različna lasišča. smile.gif

Jaz sicer še nisem opazila, da bi imela kaj bolj/hitreje mastne, če pa se sčasoma to zgodi, mi je pa vseeno ljubše imeti hitreje mastne, kot pa tisto neznosno srbenje in prhljaj. Ker tisto je bilo pa res nevzdržno. cry.gif

• 0

#2828 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 September 2011 - 09:16 PM

QUOTE(Olivija @ 5. 9. 2011 - 15:34) View Post

Bi pa jaz tudi iela Tangle Teazerja, daj, porocaj se ti, kaksen je kaj efekt, aokej?

Prvi vtis - res nic ne cuka, prijetno nezno pocese, sem bil prav presenecena, ko sem ga potegnila skozi lase. Edino - ker imam goste lase se moram malo potruditi, da pridem do lasisca, v navodilih pise, da naj goste lase cesemo v pramenih.
Frufru se mi ponavadi hitro "zredci" - pac oblikujejo se prameni las, ni vec lepo enakomerno gost, po uporabi TT je ze ves popoldan lepo gost. Bomo videli, kaj bo, ko bom sla kaj ven, na veter itd..
Zaenkrat zadovoljna. ;)

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 5. 9. 2011 - 15:50) View Post

Po sili prilike novo odkritje, ker so ukinili Lipidiose koncentrat, kolikor vem oz. pač celotno Lipidiose linijo. x(
Je pa ta krema res fajn in po učinku primerljiva s koncentratom.

Jaz ga splaknem pod vodo, 1X na teden še malo gela za tuširanje polijem čez. Če ga nežno s krtačko, tudi
menda ne bo nič narobe.

A kar ukinili so linijo, nice! >.<

Hvala za oba namiga! ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2829 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 September 2011 - 09:25 AM

A pa je možno, da so pri gelu za tuširanje in šamponu od beauty baby sestavine v drugačnih razmerjih?

Bom šla jaz tudi po ta šampon/gel, ker imam fuul malo las, ko skupi stisnem, jih je manj kot en cm premera cry.gif ... včasih sem imela gostejše.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2830 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 September 2011 - 10:18 AM

QUOTE(Neytiri @ 6. 9. 2011 - 10:25) View Post

A pa je možno, da so pri gelu za tuširanje in šamponu od beauty baby sestavine v drugačnih razmerjih?

Bom šla jaz tudi po ta šampon/gel, ker imam fuul malo las, ko skupi stisnem, jih je manj kot en cm premera cry.gif ... včasih sem imela gostejše.

Po mojem ne... hmm.gif
Vonj, konsistenca in občutek na koži/laseh je enak pri obeh. Mogoče poskusi najprej kar s šamponom, če nisi prepričana.

Tudi jaz sem izgubila polovico las. Ko si zdaj naredim kito, je takšna, kot je bila prej ena, ko sem si spletla dve.
Meni so izpadali tisti čisto novi laski, dolgi manj kot cm. In to me je začelo skrbet, ker ni šlo samo za dolge, stare lase, ampak tudi čisto nove. Jaz pri sebi druge razlage nisem našla. Tudi dermatologinji ni bilo jasno, kaj bi lahko bilo narobe. Če pogooglaš SLS, boš videla, da je eden izmed stranbskih učinkov redne uporabe tudi izpadanje in tanjšanje las. Ker se usede v mešiček, kjer je las izpadel in dejansko skuri zametke las. cry.gif
  • 0

#2831 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 September 2011 - 10:59 AM

Bom šla po bubchen šampon in ta beauty baby tuš gel. smile.gif
  • 0

#2832 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 September 2011 - 11:04 AM

^ nimaš kaj za zgubit (razen par eur). smile.gif
Meni je res pomagalo, še zdaj ne morem verjet. Upam, da bo tudi tebi.

Poročaj, kako se obnese!! smile.gif
  • 0

#2833 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29712 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 September 2011 - 11:16 AM

Izgubljena, Izabela te sprašuje naslednje:
Zanima me pa, s čim si utrdiš lase, da ti stoji fru fru na stran? Namreč, meni nikakor noče, z ničemer, ker imam zelo mehke lase, pa se posledično ne strižem več spredaj, ker nikakor ne morem naredit frizure, všeč mi pa je.

Prosim, ne spreglej! smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2834 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 06 September 2011 - 11:34 AM

Mene zanima, ali ta Elocom pomaga tudi pri izpadanju las in če, kako?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2835 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 September 2011 - 11:38 AM

QUOTE(Princeska @ 6. 9. 2011 - 12:34) View Post

Mene zanima, ali ta Elocom pomaga tudi pri izpadanju las in če, kako?

Če pomaga, pomaga samo na način, da ustavi vnetja na lasišču in s tem prepreči, da bi se mešički na delih, kjer je vnetje, poškodovali.

Drugače je meni dermatologinja napisala še recept za Regaine, ampak sem ga morala v celoti sama plačati (36 eur), uporabljam ga redno že skoraj 3 mesece, pa ni nobenega učinka. ermm.gif

• 0

#2836 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24537 posts

Posted 06 September 2011 - 03:19 PM

QUOTE(Immortelle @ 5. 9. 2011 - 13:39) View Post

Navedeni so kot:

Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Myreth Sulfate
Sodium Coco-Sulfate
je pa isti smorn, ker je to SLS, zmesan s kokosovim oljem. bruh.gif

Sicer nisem nikjer zasledila, ampak a lahko za vsak slučaj preveriš te sestavine (WELEDA)
Ingredients (INCI)
Water (Aqua), Coco-Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*. *from natural essential oils

Uroš se še vedno full praska po glavi, kljub temu šamponu.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2837 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 06 September 2011 - 03:58 PM

mene pa zanima kakšen vpliv imajo silikoni na lase??
recimo uporabljam Joico K-pak linijo...na koncu pa bi si pošpricala lase s silikonskim sprejem...ja ali raje ne?
  • 0

#2838 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 September 2011 - 04:26 PM

Kami: meni izgledajo sestavine super, mogoče je alergičen na katero od teh? hmm.gif

Lo-fi: kolikor je meni znano, silikoni prevlečejo las z neprepustnim ovojem, da lasje potem izgledajo manj scepljeni, bolj gladki in svetleči. Prav tako ne prepuščajo vlage - niti iz lasu navzven, niti do lasu od zunaj.

Baje obstaja več vrst silikonov, eni so topljivi v vodi in se jih lažje spere, drugi pa ne. Ker se jih ne da učinkovito odstraniti iz las, lasje ne dobijo dovolj hranilnih snovi (če nanašaš balzame, maske...) in sčasoma lahko postanejo še bolj izsušeni in krhki, porozni.
  • 0

#2839 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 September 2011 - 06:01 PM

Jaz imam precej dolge lase in meni silikoni ne škodujejo. Uporabljam šampone z njimi + silikonske kapljice za konice. Jaz opazim samo to, da se mi lasje ne cepijo več, da so veliko bolj mehke konice in nič kaj suhe. Meni ustrezajo. Enim pa baje ne.

• 0

#2840 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 September 2011 - 10:28 PM

Jaz sem tudi včasih uporabljala tisti Klas silikon in sem imela pomojem lepše lase ob uporabi. Ga imam še doma, a ga preventivno ne uporabljam. Samo po drugi strani dam pa leave in balzam gor, ki ima tud ziher kaj "slabega" notri.

Sem potem danes kupila ono dvoje in že uporabljala. Kupila sem tisto 500mL flaškico in ni bila dobro zaprta, pa se mi jo je v trgovini, kjer delam, pol razlilo cry.gif . Pa še pucala sem dolgo. Oboje je bilo ok. Jutri bom videla, če mi šampon vredu spere olje z las. Pomoje bo potrebno dvakrat šamponirati in bo čist fajn. Je pa res, da jaz s prhljajem in razdraženim lasiščem nimam problemov, tako da ne morem glede tega govoriti, da mi ta šampon ne draži..
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users