Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2821 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 02 August 2016 - 08:39 PM

Uuu ta bo pa tezka

Odvisno koliko je babica prilagodljiva ☺

Kaksna "klasika" mogoce: Robin Hood, da je za vse zanimivo (romanca, akcija, ....)
Ali pa E.T., Carovnik iz Oza, Harry Potter, Hugo, Lessie, Ben Hur, Kleopatra, Star wars 😆

Pa vse mozne risanke
Za malo stareje je Inside out dobra, ali pa Toy story,
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2822 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12146 posts

Posted 02 August 2016 - 08:42 PM

Al pa kakšen Forrest Gump.

• 0

• Guests

Posted 02 August 2016 - 09:12 PM

Babica je neprilagoljiva. Itak ful slabo vidi, pa rajše govori kot gleda, tako da predvidevam, da bo itak motilna funkcija in se na njen okus ne oziram kaj dosti. :D

Welcome to the sticks je super izbira, sam smo ga že vsi gledali. Kaj podobnega? Sicer pa iščem kaj novejšega. Sem hotela Planet samskih od Okorna, pa na partisu ni torenta.

• 0

#2824 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 03 August 2016 - 08:35 AM

Potem pa predlagam Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

Bog, le kaj smo zagrešili?

Tega bi jaz lahko vsaj še parkrat gledala :D

• 0

Put A Kilt On It!

#2825 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 07 August 2016 - 08:19 PM

Včeraj sva gledala film Remember 2015 in ga močno priporočam. Ima ful dobro tematiko, je zanimiv in ima na koncu zelo nepričakovan preobrat. Po dolgem času en fajn film!

Danes pa sva Tarzana pogledala in je pač - ok, za malo čas pregnat :).

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2826 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 11 August 2016 - 11:01 AM

Pogledala sem še The Man from U.N.C.L.E. 2015

Jaz sem že tako ljubitelj Guy Ritchie stila in mi je bil tudi ta film zelo všeč. Taka zabavna razbibriga z veliko akcije in simpatičnega humorja. 

• 0

Put A Kilt On It!

#2827 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86861 posts

Posted 14 August 2016 - 07:51 PM

Perfetti sconosciuti (2016)

Midva sva ga tudi včeraj pogledala, dober. Ni nek blazen presežek in bo šel verjetno hitro v pozabo, je pa zelo posrečen. Na koncu so mogoče že malo pretiravali, ampak so pač Italijani. :D

Meni je bil konec všeč, ker prikažejo, kako bi bilo, če bi ti pari še naprej živeli v nevednosti. Gej mi je bil pa itak največji car.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2828 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18670 posts

Posted 14 August 2016 - 08:44 PM

Ups. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#2829 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18670 posts

Posted 14 August 2016 - 08:47 PM

Ares, jaz sem pa ravno obratno dojela konec, da je film v bistvu prikaz tega, kaj bi se zgodilo, ampak se na koncu ni! :D

Bom enkrat spet pogledala. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#2830 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86861 posts

Posted 14 August 2016 - 08:57 PM

V bistvu bi se lahko tudi tko interpretiralo, ja. :D Ampak itak ne spremeni pointa.

• 0

― V. Van Gogh

#2831 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 16 August 2016 - 09:43 AM

Brooklyn - mi je bil zelo zelo všeč.

Mogoče tudi zato, ker sem bila tam (na Irskem) in sem slišala xy zgodb o njihovi revščini in bedi in odhodih v ZDA.

Saoirse Ronan je res super odigrala lik.

• 0

Put A Kilt On It!

#2832 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86861 posts

Posted 16 August 2016 - 04:10 PM

Kami, hvala za nove ocene v sosednji temi. :) Čez vikend sva pogledala Hodejegerne in Fasandræberne, že lep čas nisem gledala tako brutalnih kriminalk/trilerjev. Mi je bil pa drugi še veliko bolj všeč od prvega, ki bi ga z lahkoto raztegnili v miniserijo.

A si mogoče gledala Broen ali kakšno podobno evropsko/skandinavsko serijo? Če ne, priporočam.

• 0

― V. Van Gogh

#2833 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 17 August 2016 - 08:05 AM

Broen imam zabeleženo, ampak nekako ne najdem več časa za nadaljevanke.

So pa skandinavci res zakon, kar se tiče trilerjev. Vmes že malo pozabim, potem se pa ob ogledu spet spomnim :D

• 0

Put A Kilt On It!

#2834 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 17 August 2016 - 08:15 AM

Moneyball (Zmagovalec), 2011

moneyball-poster.jpg

The story of Oakland A's general manager Billy Beane's successful attempt to put together a baseball club
on a budget by employing computer-generated analysis to draft his players.

Na IMDBju ima ta film oceno 7,9, zato sem se fantu pustila prepričat, da si ga ogledava, posnet je po resničnih dogodkih.
Film govori o Billyju, nekdanjemu profesionalnemu igralcu bejzbola, ki je zdaj meneđer ekipe Oakland A's. Imajo
zelo nizek proračun, vendar si seveda želijo zmage na prvenstvu. Ker pač ne morejo čez svoje finančne zmožnosti, Billy
najame diplomiranega ekonomista iz Yala, Petra, da mu s pomočjo statistike pomaga ustvariti ekipo za zmago. To so igralci,
ki jih svet bejzbola ne najema, ker so bodisi poškodovani, prestari ali pač niso dobri. No, skupaj jima uspe ustvariti ekipo
(ki jo kasneje tudi moderira), ki doseže 20 zaporednih zmag. Sporočilo filma je - iz majhnih stvari lahko narediš ogromne.
Meni je bil film povprečen. Trajal je predolgo, zgodba se je odvijala zelo počasi, v bistvu se nič ni zgodilo. To močno sporočilo
filma za moje pojme ni dobro izraženo, ni nekih naukov, zaradi katerih bi se človek lahko zamislil. Edina svetla točka filma
je Brad Pitt, ki res dobro igra in je v svojem liku prepričljiv. Mislim da bi lahko na to tematiko ustvarili boljši film.

5/10

Meni je bil pa zelo všeč. Res dobra športna drama.

In Pitt je odlično odigral svojo vlogo.

• 0

Put A Kilt On It!

#2835 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 20 August 2016 - 07:57 PM

A je bilo ze kaj govora o suicide squad?
Ma jaz ne morem it gledat ker so ze vsi sli, bo treba pocakat na rip.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2836 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3387 posts

Posted 21 August 2016 - 09:08 PM

Mi smo ga sli pogledat v kino, ker sta kolega zelela it gledat ta film pa mi je bil precej mlacen, ok ce ni bolj pametnega za gledat doma.

Izstopala mi je Margot Robbie ki je bila res fantasticna, Joker pa razocaranje (je pa res da ga skoraj nic ni bilo v filmu)

Ocena: 6/10
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2837 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23501 posts

Posted 22 August 2016 - 09:44 AM

Kami, hvala za nove ocene v sosednji temi. :) Čez vikend sva pogledala Hodejegerne in Fasandræberne, že lep čas nisem gledala tako brutalnih kriminalk/trilerjev. Mi je bil pa drugi še veliko bolj všeč od prvega, ki bi ga z lahkoto raztegnili v miniserijo.

A si mogoče gledala Broen ali kakšno podobno evropsko/skandinavsko serijo? Če ne, priporočam.

Midva sva včeraj pogledala Kvinden i Buret. Zelo mi je bil všeč. Moram si še Fasandræberne dat dol, vidim, da sta ista igralca. 

Od skandinavskih mi je bil všeč tudi Naboer, sem enkrat pred leti čisto slučajno naletela nanj na TV.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2838 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 25 August 2016 - 12:51 PM

Ricki and the Flash

ricki-and-the-flash.38760.jpg

Zgodba o ženski, ki je sledila svojim sanjam, da postane zvezda in se zato odpovedala družini in tegobam s katerimi se je zaradi tega srečala. Kljub temu, da tole ni najboljši film v filmografiji Merryl Streep, mi je bil precej všeč. 

Jason Bourne

share.jpg

Jason Bourne kot že viden. Ponudi nič novega, nič presenegljivega ali šokantnega, nič kar bi ga dvignilo nad predhodnike. Ponudi veliko veliko akcije, ki je na trenutke že preveč za lase privlečena. Kljub temu da je Bournova zgodba že neštetokrat prežvečena, napelje solidno zgodbo in ponudi solidno nadaljevanje serije filmov. Upam samo, da se tukaj počasi konča, ker bi bila še ena reciklaža nesmiselna. 

• 0

#2839 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86861 posts

Posted 25 August 2016 - 04:54 PM

Now you see me 2

S6Tdzj5P.jpg

Ker mi je bil prvi del tako všeč, sem drugega komaj čakala in imela visoka pričakovanja, tako da me je malo razočaral, kar se zgodbe tiče. Sem se pa med nekaterimi triki res zabavala (sem pač otrok). Grafika je vrhunska, igralska zasedba pa sploh, same legende - Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Michael Caine ... Tudi Lizzy Caplan zelo paše ta vloga, v tem filmu je simpatična in na trenutke kar komična.

Pred ogledom priporočam, da si spomin osvežite s prvim delom, saj ne naredijo nobenega uvoda in sem sama zgodbo že malo pozabila. Sodeč po koncu, sledi tudi 3. del.

The Nice Guys (2016)

LyDhZJEz.jpg 

Priporočam vsem oboževalkam Russlla Crowa in Ryana Goslinga. :D Jaz sicer nisem ne eno ne drugo (sploh Russell je v mojih očeh izgubil še tisto privlačnost, ki jo je imel. Ryan mi pa nikoli ni bil fizično všeč, mi je pa vsaki vlogi boljši in res je talentiran), ampak sta skupaj res vrhunska. Zelo gledljiva in malo drugačna akcija, precejkrat sem se tudi pošteno nasmejala. Super fotografija in kostumografija, ki te popeljeta v 70. leta. Definitivno vreden ogleda.

• 0

― V. Van Gogh

#2840 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23501 posts

Posted 03 September 2016 - 12:28 PM

Kami, hvala za nove ocene v sosednji temi. :) Čez vikend sva pogledala Hodejegerne in Fasandræberne, že lep čas nisem gledala tako brutalnih kriminalk/trilerjev. 

A se mogoče Fasandræberne dobi kje s slovenskimi podnapisi?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users