Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#2821 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 07 February 2015 - 09:49 AM

Ahhh, še tole sem pozabila. Hialuronska kislina deluje, seveda. Ampak samo kot polnilo, če ti jo vbrizgajo v obraz :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2822 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 February 2015 - 10:31 AM

Jina, sporoči, če boš našla katero dobro oziroma katero boš vzela. Jaz tudi razmišljam enako kot ti, že nekaj časa. S tem da imam jaz še kako leto več :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2823 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 07 February 2015 - 01:41 PM

Jaz ne uporabljam ničesar posebnega proti gubam - kreme, ki se posebej oglašujejo kot anti-age. Imam sicer nekaj izdelkov, na katerih tudi piše, da so anti-age, ampak jih uporabljam, ker so mi pač všeč. Na splošno probam uporabljati sestavinsko kvalitetne izdelke za obraz, z AOK, piling, masko in nasploh se ne izpostavljam soncu. Trenutno čez dan nimam kreme s SPF, imam tisto UV zaščito, ki je v mineralnem pudru (SPF 15), čez leto pa imam kremo s SPF 15, poleti pa zadnjih par let SPF 25, prej sem imela tudi višje. Zdaj si bom pa nabavila tudi 8% AHA gel od Paule.

Podgana, v kakšni obliki mora biti vitamin C v izdelkih za obraz, da deluje proti gubam, kaj mora pisati med sestavinami? A veš iz glave za kakšen izdelek, ki ima vitamin A v kislinski obliki in vitamin C skupaj?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2824 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 07 February 2015 - 02:07 PM

Recimo: Ascorbyl Palmitate, Retinyl Ascorbate, Tetrahexyldecyl Ascorbate ali Magnesium Ascorbyl Phosphate. Lahko je tudi L-Ascorbic Acid, ampak to je najbolj nestabilna oblika, ki jo je treba hitro porabiti, saj je občutljiva na svetlobo, temperaturo in kisik. Pa če vitamin C ni med prvimi 5 sestavinami je totalno bv. Še boljše pa, če ga je več kot 10%.

A v kislinski obliki dobiš samo na recept. Retinaldehyde pa ima npr. Avene (Triacneal, Eluage, Ystheal), samo ga je res malo (0,1% ali še manj). Zato je imho najboljša možnost retinol.

Vse te napise na kremah bi morali prepovedati. Anti-aging ali pa Za po 40. letu :hooray:

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2825 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 07 February 2015 - 03:49 PM

Podgana, najlepsa hvala. :) Na netu itak najdes vse sorte nepreverjenih in predvsem nestrokovnih info.
Jaz sicer SPF uporabljam celo leto, pa nasploh se sonca na veliko izogibam. Za vlazenje, hranjenje in piling pa tudi redno skrbim, tako da mislim, da zaenkrat poleg PC 8 % AHA ne bom nicesar posebnega uporabljala. Tega sem itak ze imela, ampak mi je prirocno, ker sem ga ravno spet hotela nabaviti v kratkem v 30 ml pakungi. Bom pocakala, da ponovno dobijo Resist testerje na zalogo, kasneje pa Paulin 1 % retinol. Glede retinola sem prebrala, da ga ni dobro nanasati okoli oci, sploh v tako visoki koncentraciji. Za hialuronsko sem pa vedela, da se jo vbrizgava :D, v kremah pa sicer samo ucinkovito vlazi in malenkost zgladi ze nastale gubice.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2826 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 07 February 2015 - 04:15 PM

Zgladi samo navidezno, ker kožo začasno napne.

Za okoli oči je 1% full preveč. Meni že okoli ustnic čisto izsuši in se vse lušči pa sploh ne nanašam tam okoli. Je pa zelo opazen rezultat. Čisto gladka in napeta koža. Se mi zdi, da tudi enajstica med očmi izginja. Vem, malo sem obsedena :blush3:

• 0

Tumblr

#2827 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 07 February 2015 - 04:18 PM

Sem pogledala, vitamin C v tej obliki v mojih običajnih kremah ni napisan, oz. vsaj ne med prvimi 5 sestavinami. Ampak ker običajno uporabljam Green People kreme, ki so naravne, Natura siberica tonik, za okrog oči pa trenutno Alverde, zvečer pa vsak drugi dan jojobino olje, je pomoje kaj vitamina C v kateri od tistih sestavin.

To je cela znanost, najti izdelek, ki bi imel vse anti age sestavine na kupu. :) Mislim, da bom tudi jaz kar nadaljevala s svojo običajno nego. Veliko je že to, da se ne izpostavljam soncu in uporabljam SPF. Poleg tega bom edino še AHA 8% kupila, ki sem ga tako ali tako nameravala. Samo še čakam, da mi v salonu naročijo 30 ml embalažo. 

Kateri Paulin izdelek z retinolom točno imaš? Malo sem pogledala, pa so mi hudo dragi vsi.

• 0

#2828 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 07 February 2015 - 05:13 PM

PC ima vse tako drage.

Tole sem našla na hitro.

• 0

― V. Van Gogh

#2829 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 07 February 2015 - 05:20 PM

Sem jaz isto znamko pravkar našla. :) Mene pa ta dva izdelka zanimata, če bi bila tudi tako učinkovita proti gubam, kot Paulin retinol? Piše, da je 1 %.

http://www.iherb.com...3&sr=null&ic=14

http://www.life-flo....-1-roll-on.html

• 0

#2830 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 08 February 2015 - 01:10 PM

Tega imam. Tole v lončku ne bo preživelo. Je zelo občutljivo na zrak in svetlobo (teji v prozornih stekleničkah pa sploh). Jaz bi potem že raje nižji % in zanesljivo embalažo pa lahko potem vsak večer uporabljate. Recimo La Roche Posay - Redermic R (0,3%).

• 0

Tumblr

#2831 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 10 February 2015 - 04:04 PM

Jaz iščem še eno dodatno nego, ki bi vlažila pa da bi imela veliko AOK. Ima katera izkušnje s temi izdelki ali priporoča kaj drugega?

Podgana?  :ph34r:

http://www.paulascho...ml#.VNocxPmG-Ic

ali

http://www.paulascho...ml#.VNodM_mG-Ic

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2832 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 11 February 2015 - 07:54 PM

Jaz tudi tako iščem :D To drugo imam in ima super sestavine, ampak je to tako silikonsko, da je pol graha dovolj za obraz, vrat in dekolte. Se takoj vpije/posuši in je isto, kot da ne bi nič dal na obraz.

• 0

Tumblr

#2833 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 11 February 2015 - 09:27 PM

Sukin kreme (Beauty Expert, Feelunique) imajo veliko AOK, so pa večinoma polne olj.

• 0

― V. Van Gogh

#2834 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 12 February 2015 - 02:52 PM

Nisem našla nobene primerne teme

Kaj pa če bi naredili novo temo za GUBE? Jaz se tudi vedno več od blizu gledam v ogledalo in staram :)

• 0

#2835 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 13 February 2015 - 04:51 PM

Lahko, ja. :)

Danes sem po par mesecih dobila novo tubo lekarniškega vitaminskega mazila in ugotovila, da ima ful dobre sestavine. :D

1 g vsebuje 10 000 I.E. retinola, 0,5 mg tiaminijevega klorida, 5 mg D-pantenola

• 1

― V. Van Gogh

#2836 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 15 February 2015 - 01:41 PM

Kako pogosto se pa ve mažete s PC 8% AHA? Jaz sem si nabavila manjšo tubo in se dvakrat zapored namazala, koža je bolj gladka na otip.

• 0

#2837 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 15 February 2015 - 03:28 PM

Kaj pa Derma E kislinske kreme, a je katera imela? 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2838 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 15 February 2015 - 03:39 PM

Kako pogosto se pa ve mažete s PC 8% AHA? Jaz sem si nabavila manjšo tubo in se dvakrat zapored namazala, koža je bolj gladka na otip.

Jaz uporabljam šele 2 tedna, namažem pa se vsak drugi dan zvečer. Kozmetičarka, kjer sem kupila 8% aha gel mi je svetovala, naj na začetku uporabljma vsak drugi dan, ker prej še nikoli nisem uporabljala tako močnih kislin, čez nekaj časa pa da lahko komot vsak dan. Tako da zaenkrat nameravam nadaljevati vsak drugi dan. Bom pa pomoje nekje do konca aprila uporabljala, potem pa bom čez poletje nehala, zaradi sonca, septembra, oktobra pa spet.

• 0

#2839 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 15 February 2015 - 03:44 PM

Ja, jaz bom isto še kakšen medec in pol, potem pa do jeseni nič.

• 0

#2840 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 February 2015 - 04:47 PM

Spet lahko naročite RESIST vzorce za 3€ na PC strani :)

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users