Geliebte Clara (2008) 
Uradna spletna stran s trailerjem:
http://www.geliebteclara.de/Film je nekakšna filmska biografija Clare Schumann, žene skladatelja Roberta Schumana, ki je bila tudi sama odlična pianistka in skladateljica vendar je živela v senci uspehov svojega moža. Film lepo prikazuje njun odnos. Clara moža, za katerega pravi, da ima od boga dan dar za skladanje glasbe, podpira in mu stoji ob strani. Njun odnos pa se začne krhat, ko v svoj dom sprejmeta mladega glasbenega talenta Johannesa Brahmsa, ki se zagleda v Claro. Zanjo sklada melodije in jo preprosto obožuje. Schumann njuno naraščajočo naklonjenost le težko gleda, stori pa glede tega nič, ampak preprosto zapade malodušju in počasi "uvene". Clara mu ob vsem tem stoji ob strani...
Meni je bil film preprosto lep. Všeč mi je, da je veliko povedanega prek glasbe, ki je mimogrede čudovita. Ko npr. Clara igra Bhramsovo skladbo, on ne mora odtrgat pogleda z nje. Glasba res čudovito ponazori kaj on čuti do nje. Mogoče se bo komu zaradi počasnega dogajanja in res veliko glasbenih vložkov film vlekel. Meni se na trenutke je, ampak ne glede na to me je zgodba in glasba potegnila vase. Bila sem v pravem razpoloženju ko sem si pogledala ta film, ker mislim, da bi mi bil ob drugačnem precej dolgočasen. Tako pa mi je bil preprosto lep.
7/10