Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2821 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86572 posts

Posted 31 August 2010 - 02:28 PM

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

IPB Image

Four London working class stiffs pool their money to put one in a high stakes card game, but
things go wrong and they end up owing half a million pounds and having one week to come up
with the cash.

Odlična kriminalna komedija, posneta čisto v Ritchiejevem stilu (ki verjetno marsikomu ni všeč),
super igralci in slika, napeto od začetka do konca, fantastični dialogi.
Jaz sem se res pošteno nasmejala.

9/10

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 31 August 2010 - 04:23 PM

OOOaaaaaaaa, Jina, klasika!!! biggrin.gif thumbup.gif
  • 0

#2823 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24801 posts

Posted 31 August 2010 - 05:31 PM

ravno cez vikend pogledala Pljuni in jo stisni. Fantasticne zadeve!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2824 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 31 August 2010 - 09:51 PM

Ok, jaz sem pogledala August rush.

mislm, Tudorje sm nehala gledat, ne glede na to da mi je tip za pop**dit dobr, ker sm vedla pač že celo zgodbo o Tudorjih itd in mi je blo se skup dolgočasno...No mogoče se zdaj spet spravim, da ga bom lahko gledala dalje *slin*

Totalno se strinjam s Kinky-jino oceno, film je prav čaroben...mogoče se bo zdelo prvih 20 minut čudnih... sam res. glasba je tok lepa - nism vedla JRM zna tko dobr pet! Uni komadi so čist zakon, limam jih na FB lol biggrin.gif
Skratka zelo lep film, ga bom obdržala na kompu!

Tega pa ne morem rečt za serious man, ki sem ga zbrisala po 10 minutah gledanja.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2825 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 August 2010 - 10:14 PM

A Serious Man je bil meni TOTALEN PODEN; ne pomnim, kdaj sem nazadnje gledala takšno mukotrpno polomijo.

Pa še 5,10€ sem plačala za to. FML.
  • 0

#2826 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 September 2010 - 07:18 AM

QUOTE(Sally @ 31. 8. 2010 - 22:51) View Post

Totalno se strinjam s Kinky-jino oceno, film je prav čaroben...mogoče se bo zdelo prvih 20 minut čudnih... sam res. glasba je tok lepa - nism vedla JRM zna tko dobr pet! Uni komadi so čist zakon, limam jih na FB lol biggrin.gif
Skratka zelo lep film, ga bom obdržala na kompu!

happy.gif happy.gif

A serious man imam tudi na disku, čaka na dan, ko bom pri volji zanj; pričakujem veliko. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2827 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 01 September 2010 - 09:34 AM

Se strinjam za serious mana, tok so ga hvalili, meni pa je bil res res beden, te fore o gayih so pa itak že izpete.
  • 0

#2828 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 01 September 2010 - 09:46 AM

Geliebte Clara (2008)
IPB Image

Uradna spletna stran s trailerjem:
http://www.geliebteclara.de/

Film je nekakšna filmska biografija Clare Schumann, žene skladatelja Roberta Schumana, ki je bila tudi sama odlična pianistka in skladateljica vendar je živela v senci uspehov svojega moža. Film lepo prikazuje njun odnos. Clara moža, za katerega pravi, da ima od boga dan dar za skladanje glasbe, podpira in mu stoji ob strani. Njun odnos pa se začne krhat, ko v svoj dom sprejmeta mladega glasbenega talenta Johannesa Brahmsa, ki se zagleda v Claro. Zanjo sklada melodije in jo preprosto obožuje. Schumann njuno naraščajočo naklonjenost le težko gleda, stori pa glede tega nič, ampak preprosto zapade malodušju in počasi "uvene". Clara mu ob vsem tem stoji ob strani...

Meni je bil film preprosto lep. Všeč mi je, da je veliko povedanega prek glasbe, ki je mimogrede čudovita. Ko npr. Clara igra Bhramsovo skladbo, on ne mora odtrgat pogleda z nje. Glasba res čudovito ponazori kaj on čuti do nje. Mogoče se bo komu zaradi počasnega dogajanja in res veliko glasbenih vložkov film vlekel. Meni se na trenutke je, ampak ne glede na to me je zgodba in glasba potegnila vase. Bila sem v pravem razpoloženju ko sem si pogledala ta film, ker mislim, da bi mi bil ob drugačnem precej dolgočasen. Tako pa mi je bil preprosto lep.
7/10
  • 0

#2829 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 01 September 2010 - 02:34 PM

Moram samo tole napisat, da zmeraj firbcam tule in pri Kinky in Fluffy se vedno najde kak dober film, tako da hvala vama smile.gif Imamo zgleda podobne okuse in ko gledava z mojim kak film, ki sta ga vidve ocenili dobro, nikoli ne zgrešiva, sva pozitivno presenečena thumbup.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#2830 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 September 2010 - 04:07 PM

O, lepo prebrati. happy.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

• Guests

Posted 01 September 2010 - 04:07 PM

Uuuuu, a costum drama!!!! Obozujem te period filme, ze vlecem dol, Kalypso!
  • 0

#2832 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 01 September 2010 - 04:13 PM

Kul. smile.gif Samo opozarjam, da je to malce drugačen film, ni ameriška kostumska drama. Se mu vidi, da je evropski. Predvsem vse poteka zelo počasi in marsikomu se zna hitro zdet dolgočasen. Moraš bit v pravem razpoloženju za ogled.
  • 0

• Guests

Posted 01 September 2010 - 04:14 PM

Saj se boljse, ce ni ameriski. Js vecinoma gledam britanske, prav obsedena sem z njimi in ne dvomim, da mi bo tale vsec. Porocam, ko pogledam! wink.gif
  • 0

#2834 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 01 September 2010 - 04:16 PM

Vredu. Poročaj kakšen se ti bo zdel. smile.gif

aja, a je med britanskimi kak tak filmski cukrček, ki ga ne smem zamuditi? smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 01 September 2010 - 04:55 PM

Uh, ful, sam so vsi ful romanticni. Ne vem, kolk ti to pase. smile.gif

Serije

Pride and Prejudice (1995)
Jane Eyre (2006)

Filmi

Bright Star
Becoming Jane
A Room With a View
Miss Potter
The Duchess
Girl With a Pearl Earing

Mal novejsa:

The Edge of Love
Atonement

Pa se kaj bi se naslo. Od ameriskih pa moj all time favourite Dangerous Liaisons. cool.gif yes.gif
  • 0

#2836 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46144 posts

Posted 01 September 2010 - 04:56 PM

Hvala za seznam. Sem že skoraj vse pogledala. smile.gif Edino A Room With a View in The Edge of love še ne. smile.gif

• 0

• Guests

Posted 01 September 2010 - 05:33 PM

A mi poves se, od kod jih vleces? Ker ne najdem...
  • 0

#2838 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 01 September 2010 - 06:33 PM

O Izabela imava pa precej podobn okus. Razen Girl With a Pearl Earing sem vse iz tvojega seznama pogledala in vsi so mi bli fajn,tega pa tut še nameravam. smile.gif

The Countess

Krvava grofica

IPB Image

Film, osnovan na resničnih osebah in dogodkih iz 17. stoletja, spremlja vplivno in preračunljivo madžarsko grofico Bathory, ki ne pozna strahu ali sočutja. Kljub temu med njo in mladim ter očarljivim plemičem Istvanom vzplamti burna romanca, toda ljubezen ne traja dolgo, saj mora Istvan po očetovem ukazu oditi. Zagrenjena Bathory postane obsedena z iskanjem večne lepote in mladosti, ki ju želi obdržati z grozljivimi kopelmi v krvi mladih devic.

Film sem z zanimanjem pogledala do konca. Zgodba je pač kruta,zgodovinska zgodba po resničnih dogodkih tko da glede tega nimam kej rečt.
Všeč mi je bila igralska zasedba,sploh Julie Delpy se mi zdi, da je bila sploh prepričliva v tej vlogi.
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

• Guests

Posted 01 September 2010 - 06:38 PM

Uuu, pol pa lahko das se ti kak predlog! Meni jih pocasi zmanjkuje. smile.gif

Pa ti tut, Kalypso, ziher mas se kerga na zalogi, ko tolk zgodovinskih filmov pogledas. smile.gif Saj ni mus, da so angleski.

• 0

#2840 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 September 2010 - 06:41 PM

The Edge of Love
Atonement

To dvoje je blo men obup biggrin.gif
  • 0