Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

#28321 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 04 March 2013 - 11:11 AM

kot ti je že supergirl napisala - si vprašal "če je mogoče" in sem ti odgovorila.

Še bolj pa z žensko katero si prej ljubil z vsem srcem in si za njo dihal in živel. Pa če tudi samo tri mesece ali pa leto dni. Ne gre to več. Fertig.

tu je verjetno najina temeljna razlika - jaz za nikogar ne živim in diham - zgolj zase. Fant/partner mi je le nekaj, kar mi še lepša moje življenje, me izpolnjuje, z menoj prijateljuje in me osrečuje...  In to ne pomeni, da nisem zaljubljena, le ljubezen in partnersvo doživljam drugače ... in poiščem partnerje, ki razmišljajo podobno. Moja ljubezen ni nikoli filmsko fatalna, ampak jo doživljam kot zelo dobro prijateljstvo z dodatki :)

Mogoče (jaz res upam, da ne, ampak nikoli ne veš) kdaj s katero punco ustvariš družino. In se šele naknadno izkaže, da nista več srečna skupaj in  želita  vsak svojo pot... že zaradi otroka bi bilo takrat lepo, da greš preko sebe in svojih prepričanj, da bosta lahko še naprej skupaj vzgajala otroka in da ne bo otrok žrtev vajine vojne.

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#28322 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 04 March 2013 - 12:37 PM

Js sem bila v vezah, ki so se grdo končale pa tudi v vezah, kjer so bili razhodi normalni, nič pretresljivi za nobeno starn. Šlo se je narazen in to je bilo to. V nobenem primeru pa mi nikoli ni bilo do tega, da bi imela kake stike še potem z bivšimi. Se mi zdi totalna bedarija to, da pol neki prijateljuješ, no jaz ne vidim poante v tem. Je pa res, da je drugače, če pride do razhoda dveh, ki imata otroka. V takem primeru sem pa mnenja, da morata oba, ne glede na to, če je eden od njiju prizadet, najdit način, da normalno komunicirata in si ne grenita življenja, še bolj pa da ne uničita življenja otroku. V takem primeru pa res je fino, če se ne glede na to, da se je šlo grdo narazen, najde pot v neko prijateljstvo, že za voljo otroka, je pa verjetno včasih to zelo težko!

• 0

#28323 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 05 March 2013 - 07:50 PM

Včeraj sem na nebu v ustih opazila trdo bulico, ki na dotik malo boli. Je gladka in je na pogled enake barve, kot ostalo nebo. Od česa je lahko to?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#28324 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 05 March 2013 - 07:55 PM

Pojma nimam, ampak men se na trdem nebu to dela že celo življenje in izgine v parih dneh...

• 0

#28325 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 05 March 2013 - 07:58 PM

Danes se mi zdi enako velika kot včeraj. Bom počakala še nekaj dni, če bo izginila.

• 0

#28326 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 05 March 2013 - 09:19 PM

mogoče je to neke vrste afta?

• 0

#28327 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 05 March 2013 - 09:30 PM

Mislim, da ne. Za afte piše, da se nikoli ne pojavijo na dlesni in na trdem nebu. Pa tudi sicer gre za razjedo oziroma ranico, ki zelo boli. Ta moja bulica ni nič rdeča, ni nobene rane.

• 0

#28328 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 05 March 2013 - 09:32 PM

meni se je afta pojavila tudi na dlesni...večkrat :D

• 0

#28329 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 06 March 2013 - 02:42 PM

mogoče kdo ve zakaj začne kakšna majica enostavno smrdet in se ne opere.

Imam eno najljubših majic, je temna in zadnje parkrat sem se v njej zavohala .... pa se drugače nikoli.

Zdaj sem bila pa pozorna in je smrdela, ko sem jo obesila in tudi ko se je posušila. Se da kako pomagat, rešit?

• 0

Put A Kilt On It!

#28330 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 06 March 2013 - 02:51 PM

O tem sem jaz pisala  pred časom, dogajalo se mi je  pri  nekaterih črnih bombažnih majcah.

Zdaj jih perem na 60 stopinj namesto na  40 kot včasih in je mogoče res malo bolje.

• 0

#28331 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 06 March 2013 - 02:56 PM

Jaz sem ugotovila, da če imam "naravni", oziroma "EKO" pralni prašek, mi večina cunj smrdi...oziroma - nimajo lepega vonja. Sem zamenjala za navaden prašek od SPARa - čisto druga pesem.

• 0

#28332 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 06 March 2013 - 03:07 PM

jaz sem že tako dala Ariel ... je pa res, da ga ne dajem veliko (za pol stroj 40ml) ampak glede na to, da pri vseh drugih temnih zadevah ni problem, je po moje problem v sami majici - samo pod pazduho.

Nič, v smetnjak bo žal šla.

• 0

Put A Kilt On It!

#28333 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26222 posts

Posted 06 March 2013 - 03:11 PM

Jaz imam iste tezave z nekaterimi crnimi majicami, ne glede na temperaturo ali pralni prasek. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#28334 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 06 March 2013 - 03:34 PM

Jaz tudi včasih to opazim pri eni moji majici. V takem primeru preden dam prat, pomočim pazduhe v detergent/pralni prašek in dam prat. In je bolje.

• 0

#28335 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17358 posts

Posted 07 March 2013 - 06:24 PM

Kje bi lahko dobila skatlico za dnevne vložke okoli prenašat?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#28336 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 March 2013 - 06:26 PM

Tako posebej ne vem, vem pa, da se nekateri ze tako prodajajo, v skatlici.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#28337 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 07 March 2013 - 07:08 PM

Tasika, kako veliko pa rabiš? Jaz imam dnevne vložke v eni taki mini torbici, ki je bila enkrat gratis poleg enih vložkov in je prav take velikosti, da pašejo dnevni vložki noter. Sicer pa imam tudi eno ekstra kovinsko škatlico, ki so jih ne dolgo nazaj prodajali poleg Libresse vložkov. Ampak je kvadratna, tako da če uporabljaš dnevne vložke, ki so pakirani vsak zase, bi pasali noter. Lahko pa pogledaš tudi v kakem Mullerju, če imajo kakšne primerne plastične škatlice (kot tiste za milo ali kaj podobnega), ali pa kakšno mini toaletno torbico.

• 0

#28338 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 07 March 2013 - 07:26 PM

mogoče kdo ve zakaj začne kakšna majica enostavno smrdet in se ne opere.

Imam eno najljubših majic, je temna in zadnje parkrat sem se v njej zavohala .... pa se drugače nikoli.

Zdaj sem bila pa pozorna in je smrdela, ko sem jo obesila in tudi ko se je posušila. Se da kako pomagat, rešit?

Sem brala na tujih forumih, da v tem primeru peri te smrdljive majice posebej (tudi če daš prati samo eno ali dve majici), da se tkanina dobro izpere. 

Piše tudi, da lahko poskusiš dodati malo kisa ali sode bikarbone, najbolj pa naj bi učinkoval borax (1/2 skodelice), dodan k prašku/gelu. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#28339 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 07 March 2013 - 07:29 PM

Kje bi lahko dobila skatlico za dnevne vložke okoli prenašat?

Ponavadi je škatlica ali etui priložena h kakšnemu akcijskemu pakiranju vložkov. Malo poglej po trgovinah. Muller ima pogosto kaj takšnega. 

Sicer pa ebay: http://www.ebay.co.u...t-/270930581477

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#28340 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 07 March 2013 - 07:42 PM

Meni smrdijo samo fantove črne majice, pod pazduho, kot da se znoj ne bi dobro spral ven. Uporabljam pa domač pralni gel iz vode in naravnega mila, ki mu včasih dodam še malo pralne sode in/ali kisa. Zraven pa v predalček za mehčalec do vrha nalijem še domač mehčalec (mešanica vode, kisa, pralne sode in eteričnega olja). Sem tudi probala ene 2x zalaufat prazen stroj na max. stopinj in v boben zlila 2, 5 deci belega kisa in malo sode, pa ni nič bolje. Probala sem tudi dat pol manj detergenta kot sem ga prej, pa tudi ni bilo nič drugače. Prav tako tudi ne, če sem prala z več ali manj vode. Bom morala še kaj poskusit. Mogoče poleg domačega gela in mehčalca dat zraven še ekstra žlico sode in malo kisa, ne vem.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users