Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36200 replies to this topic

• Guests

Posted 01 March 2013 - 02:42 PM

Ali je tista oseba, ki pusti svojega partnerja oz. da povod za prekinitev veze sploh upravičena do prijateljstva? Ali ni to čustveno izsiljevanje v prvi vrsti?

• 0

#28302 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 01 March 2013 - 02:49 PM

Spet gre za način, kako sta se razšla... V primeru, da sta oba čustveno neprizadeta, zna biti vse OK. V kolikor pa so čustva osebe, ki je dobila košarico, ranjena....ja, v bistvu je neke vrste čustveno izsiljevanje, čeprav jaz tega ne bi tako poimenovala.

V principu pa mi je razhajanje v smislu: "nimam te več rad/a. Ampak bi želel/a, da sva še naprej prijatelja" bullshit. 

• 0

#28303 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 01 March 2013 - 03:10 PM

Prijateljstvo je verjetno možno, ampak mora za moje pojme miniti toliko časa, da so vsa čustva pospravljena in si do te osebe indiferenten. To pa lahko traja leta.

• 0

#28304 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 01 March 2013 - 03:15 PM

Ali je tista oseba, ki pusti svojega partnerja oz. da povod za prekinitev veze sploh upravičena do prijateljstva? Ali ni to čustveno izsiljevanje v prvi vrsti?

Odvisno kako čuti tisti, ki je bil načevljan.

Imam kolegico, tip jo je pred tremi leti po osmih letih pustil in odšel z drugo, srečen, vesel, nič trpel. Ona še zdaj ni prebolela, tudi zato, ker si tip pumpa ego in ji vsak teden pošilja smse in jo draži. Ampak ona tega ne dojame, njemu je pa fajn. Ima punco, ima bivšo punco in se ma fajn na dveh frontah...

• 0

#28305 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 March 2013 - 03:52 PM

Za mene prijateljstvo ni možno po razhodu. Enostavno zato, ker vem da bi bili tukaj tudi drugi motivi, vsaj iz moje strani. Jaz mislim da z osebo, s katero sem si nekoč delila vsa čustva ne morem potem naenkrat preit samo na prijateljevanje. To zdaj govorim, če bi se razšla na lep način. Če bi se razšla na grdega pa itak ne.

• 0
Viens, reste ici!

#28306 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25112 posts

Posted 01 March 2013 - 03:55 PM

Verjamete, da je po končanem razmerju z fantom/punco možno obdržat kakršnokoli obliko prijateljstva? Verjamete v to? Ste ostale kaj v stikih z bivšimi?

Zanima me vaše mnenje.

Jaz mislim, da je možno. :)

Je pa seveda odvisno od primera do primera, zakaj sta se razšla, kako sta se razšla, če sta razčistila stvari, če so z ene strani še prisotna čustva ...

ampak ja, se da.

podpis

Jaz sem z obema "prijateljica". Ampak zdaj ne v meri, da bi se vsak dan slišala z njima ... ampak se kdaj slišimo, gremo na kavo, sedimo skupaj za mizo (skupni prijatelji), moj zdajšnji je oba spoznal in se čisto OK razumemo. Z enim sem bila leto in pol, z drugim dve leti.

Zanjič je šel bivši s svojo partnerko (po 12 letih) narazen in sem med božično večerjo več kot pol ure presedela v sosednji sobi  na telefonu in se z njim pogovarjala/poslušala. Že to, da me je poklical in mi še vedno zaupa, sem si štela za zelo lepo "gesto" in potrditev najine skupne preteklosti.

Je pa res, da vse moje veze temeljijo na spoštovanju (in za okolico je menda na zelo visokem nivoju) in zato tudi lahko fukncioniramo naprej. Z obema sem jaz prekinila in jima dala možnost, da če nočejo več stikov, bom to spoštovala. Še danes (od tega je 13/15 let), lahko na oba brez problema računam za karkoli/kadarkoli ... kot tudi onadva name.

Tudi njune "nove" punce so me nekako "morale" sprejeti in moram reči, da z nobeno ni bilo nekih težav, jaz sem imela vedno dober občutek in se dobro razumemo.

to se odloči tisti, ki se čuti prizadetega. Ima vse orodje v svojih rokah, da se ne pusti "izsiljevat "... pač, če ne zmore prijateljstva, prisotnosti, lahko prekine vse stike. Če se pusti, naj sam sebi pripiše oz. naj sam pri sebi razčisti zakaj pusti in zakaj ne more prekinit.

Ta debata bi bila mogoče bolj primerna za probleme (ljubezen in spolnost)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#28307 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 01 March 2013 - 05:54 PM

Po mojem mnenju je to odvisno predvsem (če ne samo in zgolj) od tipa/načina/razloga/motiva razhoda.

Se strinjam. Jaz z bivših nisem v stikih in tudi ko sem ga kasneje ene 2x srečala, sem ga čisto ignorirala, čeprav je stal blizu mene. Me je na grd način pustil in mu nisem oprostila. Če bi se moj fant dobival občasno s svojo bivšo priznam, da mi ne bi bilo prav.

Sicer je pa vprašanje res primerno za v drugo temo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#28308 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33186 posts

Posted 01 March 2013 - 08:32 PM

Prijateljstvo je verjetno možno, ampak mora za moje pojme miniti toliko časa, da so vsa čustva pospravljena in si do te osebe indiferenten. To pa lahko traja leta.

Se strinjam; ko minejo ljubezenska čustva, mi je povsem sprejemljivo, da se odnos nadajuje na neki prijateljski (naklonjenost ?) ravni.

• 0

• Guests

Posted 01 March 2013 - 09:25 PM

Ful ste se razpisale. Ste me presenetile. Sploh nevem kje naj začnem. Ok se opravičujem, če res nisem postavil vprašanje v primerni temi ampak vsega pa tud ne morem pazit. Tu je tema vprašanja(zanima me) pa sem pač vprašal. Ni glih o lip glossu ampak je pa vseeno vprašanje.

No kakorkoli že jaz se bolj pridružujem mnenjam Christianne, Sarah in Ane. Jaz si enostavno nevem predstavljat pravega prijateljstva z žensko kot ga to imajo le lahko gayi. Ni šans. Še bolj pa z žensko katero si prej ljubil z vsem srcem in si za njo dihal in živel. Pa če tudi samo tri mesece ali pa leto dni. Ne gre to več. Fertig.

Odvisno kako čuti tisti, ki je bil načevljan.

Imam kolegico, tip jo je pred tremi leti po osmih letih pustil in odšel z drugo, srečen, vesel, nič trpel. Ona še zdaj ni prebolela, tudi zato, ker si tip pumpa ego in ji vsak teden pošilja smse in jo draži. Ampak ona tega ne dojame, njemu je pa fajn. Ima punco, ima bivšo punco in se ma fajn na dveh frontah...

Žal mi je punce ampak bo se morala zčasoma bolj za sebe postavit. Žalostno je to, da eni res mislijo, da nekateri prodajamo svoje srce prek E-baya. Ta človek, ki to izkorišča je zelo nizkotno bitje. Vreden pomilovanja.

podpis

Jaz sem z obema "prijateljica". Ampak zdaj ne v meri, da bi se vsak dan slišala z njima ... ampak se kdaj slišimo, gremo na kavo, sedimo skupaj za mizo (skupni prijatelji), moj zdajšnji je oba spoznal in se čisto OK razumemo. Z enim sem bila leto in pol, z drugim dve leti.

Zanjič je šel bivši s svojo partnerko (po 12 letih) narazen in sem med božično večerjo več kot pol ure presedela v sosednji sobi  na telefonu in se z njim pogovarjala/poslušala. Že to, da me je poklical in mi še vedno zaupa, sem si štela za zelo lepo "gesto" in potrditev najine skupne preteklosti.

Je pa res, da vse moje veze temeljijo na spoštovanju (in za okolico je menda na zelo visokem nivoju) in zato tudi lahko fukncioniramo naprej. Z obema sem jaz prekinila in jima dala možnost, da če nočejo več stikov, bom to spoštovala. Še danes (od tega je 13/15 let), lahko na oba brez problema računam za karkoli/kadarkoli ... kot tudi onadva name.

Tudi njune "nove" punce so me nekako "morale" sprejeti in moram reči, da z nobeno ni bilo nekih težav, jaz sem imela vedno dober občutek in se dobro razumemo.

to se odloči tisti, ki se čuti prizadetega. Ima vse orodje v svojih rokah, da se ne pusti "izsiljevat "... pač, če ne zmore prijateljstva, prisotnosti, lahko prekine vse stike. Če se pusti, naj sam sebi pripiše oz. naj sam pri sebi razčisti zakaj pusti in zakaj ne more prekinit.

Ta debata bi bila mogoče bolj primerna za probleme (ljubezen in spolnost)

Oprosti ampak jaz si te tvoje zgodbe ne predstavljam v svojem življenju. Mogoče, ko bom star 55/60 let pa verjamem, da še takrat ne. Mislim brez zamere ampak meni se to vse skupaj sliši smešno. Glede na to, da si imela obe zvezi najdlje od leta do dve se mi zdi, da nekako niste bili glih baš zaljubljeni. Pa še ti si prekinila zveze. Nevem. Potem pa še ta naknadna srečanja. Mislim sorry morda sem jaz malo staromoden in ne sledim glih tem "mestnim trendom" (navsezadnje prihajam iz vasi), kjer se greste neke sex and the city fore ampak za mene je to tumač. Nevem...jaz to enostavno ne dojamem.

• 0

#28310 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 02 March 2013 - 02:42 PM

Saj to nima nič z mestom/vasjo in sex and the city fint. Pač smo odrasli in zreli.  :lol: Pač sprejmeš, da si v življenju nekoga prizadel ali on tebe, ni ne prvič ne zadnjič, preboliš in greš naprej. Midva z bivšim sva si še vedno precej blizu, pa nisem niti 1x pomislila, da bi spet imela kaj z njim. Razumem pa, da kdo hoče prekinit vse stike. Bolj čudna mi je tista tvoja opazka o tem, da so lahko prijatelji od žensk samo geji, očitno te začne vsaka tvoja prijateljica s časom mikat in izhajaš iz tega. Meni je to mimo, jaz ne bi hotela biti brez svojih moških prijateljev, lažje brez prijateljic. 

• 0

#28311 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 03 March 2013 - 06:33 PM

V likalniku se mi je nabral vodni kamen, a se da to kej kupit da se not vlije?

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#28312 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18786 posts

Posted 03 March 2013 - 06:33 PM

Sem skoraj ziher, da je enkrat ena predlagala kis. :hmm:

• 0

After all this time?

Always.

#28313 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15826 posts

Posted 03 March 2013 - 06:35 PM

Aha, sej v vrelcu tudi  vodni kamen s kisom pucam. Kis bom v posodo nalila potem pa paro ven spuščala dokler ga ne zmanjka.

Hvala.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#28314 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 03 March 2013 - 06:59 PM

Moja mami je za njen parni likalnik (tist, ki ima posebej kotliček) kupila neko raztopino v DM. Vse je ven dobila.

• 0

#28315 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 03 March 2013 - 06:59 PM

Drugače pa proti vodnemu kamnu fajn deluje tudi citronska kislina. Jaz si vedno tako grelnik vode spucam. Nalijem vodo, stresem malo citronske in pustim nekaj časa, nato zlijem ven. Niti pikice ne ostane vodnega kamna notri.

Ne vem pa, če bi bilo to primerno za likalnik.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#28316 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 03 March 2013 - 07:45 PM

Kis v likalnik jaz osebno ne bi dajala, ker bo vse tako smrdelo da joj!

• 0

#28317 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23752 posts

Posted 03 March 2013 - 09:11 PM

Jaz sem ga tudi enkrat s kisom pucala. Ful je smrdelo in še nekaj časa potem je smrdelo, ko sem likala s paro.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#28318 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 March 2013 - 09:48 PM

Nevermind please, sprašujem budalaštine :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 04 March 2013 - 08:27 AM

Saj to nima nič z mestom/vasjo in sex and the city fint. Pač smo odrasli in zreli.  :lol: Pač sprejmeš, da si v življenju nekoga prizadel ali on tebe, ni ne prvič ne zadnjič, preboliš in greš naprej. Midva z bivšim sva si še vedno precej blizu, pa nisem niti 1x pomislila, da bi spet imela kaj z njim. Razumem pa, da kdo hoče prekinit vse stike. Bolj čudna mi je tista tvoja opazka o tem, da so lahko prijatelji od žensk samo geji, očitno te začne vsaka tvoja prijateljica s časom mikat in izhajaš iz tega. Meni je to mimo, jaz ne bi hotela biti brez svojih moških prijateljev, lažje brez prijateljic. 

Saj vem, da nima. Jaz sem se samo tako izrazil. Vse si to ok napisala ampak ti mene, moje življenje pa mojo zgodbo žal ne poznaš. Če bi le vse tako lepo bilo kot si rekla. Če imaš ti to vse tako poštimano ala ti vera. Ampak jaz si žal takih razmer ne morem privoščit. Morda si tudi nočem niti ne znam, ker nisem tak tip človeka kajti takole bom rekel. Nisem imel glih najbolj lepo otroštvo niti kaj dosti prijateljev/ic v življenju. Sem pa vesel za vse vas ostale.

• 0

#28320 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5860 posts

Posted 04 March 2013 - 09:20 AM

Oakland Raider, postavil si vprašanje in dobil nanj iskrene odgovore. mislim, da ni potrebno, da komentiraš te odgovore, jih sodiš in apliciraš nase. vsak na tem svetu je različen, z različnim dojemanjem in ni nujno, da vsem vse odgovarja. ampak živi in pusti živeti. če ti ne moreš biti prijatelj z bivšu je to ok. ni pa nič narobe, če ostane kdo najboljši prijatelj z bivšim.

• 4

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users