Sarah, ja, jaz sem delala v navadnem pekaču za torte, enkrat sem pa kupila tisti biskvit (čeprav jaz bi tudi pri tem tvojem po mojem do roba napolnila s kremo). Še eno vprašanje, kako ti uspe narediti ta povišan rob ob strani?

Recepti - SLADICE
Posted 17 June 2013 - 08:19 AM
Posted 17 June 2013 - 08:50 AM
Mislim, da ima tak model.
Samo meni zgleda ful preveč biskvita in premalo kreme.
Posted 17 June 2013 - 08:52 AM
Ta pekač je ful zakon, samo jaz bi si kdaj želela, da bi bil še bolj poglobljen model, da se lahko da gor še več kreme.
Posted 17 June 2013 - 12:45 PM
^^ enako. Prav za to torto sem šla v lov za pekačem, ki bi imel dvignjeno dno, ker če ne, ni catch
Jaz sem se tudi bala, da bo preveč biskvita, ampak se je izkazalo, da je ful mehek, sooočen in kremast, niti malenkost suh, tako da je bilo super.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 June 2013 - 07:23 PM
Jaz se redko česa lotim, v petek sem pa nardila cheescake in je super uspela , pa kako je bila dobra, res waauu, vsi so jo ful pohvalili.
Sem pa kombinirala dva recepta (po občutku) in uporabila pekač s premerom 26 cm, jagode sem vmešala kar v maso in pekla vse skupaj 45 minut.
http://nickysparlour...cheesecake.html
http://www.kulinarik...ry-cheesecake-/
Posted 19 June 2013 - 06:05 AM
Jaz sem tudi delala cheesecake v petek, samo za dno sem uporabila zmlete lešnike in maslo, namesto piškotov. Jagode sem pa zmiksala v kašo in dala po vrhu, tako, da je nastal tak marmoriran vzorec.
Ni blo slabo, samo mi je lena baba bolj všeč.
Posted 19 June 2013 - 06:51 AM
Jaz sem v nedeljo delala rabarbarino pito. Podobno kot jo imajo v slaščičarni Viki, le da je tam postala zanič.
Naredila sem krhko testo, rabarbaro skuhala s sladkorjem, vanilijo in pomarančnim sokom. Na vrhu pa dala sladek sneg. super je bila, fajn kontrast med sladkim im kislim.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 June 2013 - 07:14 AM
Imaš kakšne natančnejše količine?
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 19 June 2013 - 10:56 AM
Krhko testo(bom doma preverila količine):
130 g masla
180 g moke
90 g mletega sladkorja
Z vilico stečkaš skupaj toplo maslo in sladkor, dodaš moke in z vilico zmešaš da nastanejo grudice. dodaš žlico mleka in zemšaš testo. Daš ohladiti v hlaičnik.
Nadev: okoli 600 g rabarbare, narežeš. V posodo daš rabarbaro, okoli 120 g sladkorja, vanili in sok 1 pomaranče. Kuhaš in na koncu dodaš gustin zmešan z vodo.
3-4 beljaki, zmiksaš v sneg, dodaš okoli 130 g mletega sladkorja.
Najprej spečeš testo(180 stopinj za 10-15 min), nato nadevaš z rabarbaro in povrhu sneg. pečeš še okoli 15 minut.
Nisem pa sigurna, ali je bila pri Vikiju na dnu, pod rabarbaro, še vanili krema?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 June 2013 - 10:58 AM
Hvala ti ful! Bom probala najprej tako, pa bomo videli, če pogrešamo kremo ali ne. Samo do rabarbare se moram še dokopat Ti si jo kje kupila ali je iz meni nedosegljivih virov?
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 19 June 2013 - 11:00 AM
Imam jo na vrtu.
Vem, da jo imajo v Leclercu, občasno Hofer, sicer pa tržnica.
Posted 19 June 2013 - 11:03 AM
Hvala.
Posted 27 June 2013 - 08:07 PM
Rada bi naredila vegansko čist easy pecivo brez nadeva (v smislu coffee cake) in me zanima, ali lahko na kakršenkoli način vključim kavo? Verjetno bi to pomenilo, da preko že pečene sladice polijem ohlajeno kavo?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 June 2013 - 08:26 PM
Lahko tud vmešaš instant kavo v biskvit.
Posted 02 July 2013 - 11:24 AM
Punce,
v službo moram prinest nekaj za posladkat. Stara mama bo spekla potico, jaz bom naredila štrudelj. Ker je v družbe nekaj takih, ki ne marajo sladkarij, sem mislila naredit nekaj slanih rogljičkov s šunko... Ima katera kakšen dober recept?
Posted 02 July 2013 - 11:27 AM
Zakaj pa je to v sladicah potem?
Jaz nimam, imam pa nekaj za slane muffine, če ti prav pride, lahko prilepim.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 July 2013 - 11:30 AM
Ja sej sem razmišljala, kam naj dam in sem si rekla - to je slano pecivo (pecivo so pa sladice...)...a mamo temo za slano pecivo?
Daj, prosim
Posted 02 July 2013 - 11:38 AM
Ne, imamo pa temo za prigrizke recimo
Mafini z olivami in ovčjim sirom
(tudi s feta sirom preverjeno dobro pride!)
Mafini z olivami in mediteranskimi zelišči
(milijon variacij)
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 July 2013 - 11:42 AM
Hvala!!!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users