Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#2801 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 September 2011 - 04:48 PM

Jaz sporočam, da sem že po prvi uporabi baby šampona (brez SLS) opazila ogromno razliko - lasišče me niti malo ne srbi (ponavadi me je začelo takoj, ko sem si posušila lase), prhljaj se mi je prav tako pokazal takoj po umivanju - zdaj ga ni videti (mogoče še kakšna mini pikica kje). Lasje so manj izsušeni in bolj mehki. smile.gif

Sem prav šokirana in žalostna, da nisem že prej ugotovila, da ne prenašam sulfatov. sad.gif
Prihranila bi si namreč vsaj 150€, ki sem jih zapravila za razne drage šampone in preparate. Pa tudi lase bi imela zdaj veliko lepše. Še vedno sem prepričana, da so mi začeli izpadati zaradi kombinacije ekstremno razdraženega lasišča in prhljaja, katerega povzročitelj so bili razni šamponi s sulfati.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2802 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 04 September 2011 - 05:19 PM

QUOTE(Baby @ 2. 9. 2011 - 1:12) View Post

Burts Bees Baby Bee Shampoo&Wash

Kje kupim?

QUOTE(Immortelle @ 4. 9. 2011 - 17:48) View Post

baby šampona (brez SLS

Katerega imas?

Sicer pa super! ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2803 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29712 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 September 2011 - 05:40 PM

v Maxiju sem vidla par reči od BB, mogoče majo tut ta šampon.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2804 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 September 2011 - 08:50 PM

QUOTE(_Planet_ @ 4. 9. 2011 - 18:19) View Post

Kje kupim?
Katerega imas?

Sicer pa super! ;)

Imam dva, ker se nisem mogla odločit, sem vzela oba (sta oba brez SLS in SCS):

Od Beauty Baby (Mullerjeva znamka) v taki rumeno-modri flaški, stane okrog 1.25€.

http://www.codecheck...aby_Shampoo.pro

Pa Bubchen Baby Shampoo:

IPB Image

Tega drugega še nisem sprobala, ampak se mi zdi, da ima še boljše sestavine. Pa malce dražji od prvega je - cca. 2.60€.
  • 0

#2805 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 04 September 2011 - 10:15 PM

Hvala obema!
  • 0

#2806 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19142 posts

Posted 05 September 2011 - 09:02 AM

Jaz bom tudi kupila ta baby šampon... ker imam enake probleme, lasišče me neznosno srbi in sem že prav obupala. cry.gif
  • 0

#2807 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 09:40 AM

^ ti toplo priporočam! Poročaj, če bodo tudi pri tebi spremembe na boljše! smile.gif

Jaz sem si danes spet oprala lase in opazila, da mi je med samim pranjem (in po njem) izpadlo manj las, kot ponavadi! ohmy.gif
Mogoče je naključje... hmm.gif

Jaz sploh ne morem verjet, kakšna sprememba je - lasišče NIČ ni razdraženo, ne srbi, nič več prhljaja (včasih sem imela krvave krastice po glavi od praskanja cry.gif).
Lasje pa manj izsušeni na otip in videz - pa taka sprememba po samo dveh pranjih s tem šamponom brez SLS.

Včeraj sem zgroženo ugotovila, da imajo SLS tudi čisto vsi geli za tuširanje, kar jih premorem. blink.gif
Sem potem uporabila kar Toddies (ki vsebuje sicer SMS), ampak je na koži prav tako očitna razlika - nič več suhih luskic po telesu!! ohmy.gif
Grem danes nabavit en otroški SLS-free gel za tuširanje.

Mater, so tile sulfati agresivni. Kdo bi vedel... ermm.gif

• 0

#2808 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 September 2011 - 10:55 AM

Ko tole berem, se sam za glavo držim ohmy.gif tudi sama imam povsem suho lasišče, dost velik prhljaja in dokaj slamnate lase. Probala sem že vse-Tigi, Revlon Pro, Schwarzkopf Pro... Nincha mi je super svetovala glede Joicota, investicija sicer okoli 40-60€, ampak če tko pomaga kot njej...

Potem sem pa prebrala tole... Spomnila sem se na čase, ko sem imela grozno lepe lase po uporabi Johnsona za otroke. Ampak ima pomoje sulfate? Torej bom poskusila s tem... tudi če mi ne bo ustrezal, raje najprej vržem stran 2€ kot pa 40€ za Joico. Torej bom šla na opcijo 1, baby šampon pa da vidmo.

Kako je potem z balzamom? Jaz bi ga nanašala le na konice? Lahko torej uporabim nek boljši balzam ala Joico (zdaj mam en Balein proteinski). Pa za konice Orofluido, ker mi zelo paše? Ali so pač sulfati lahko agresivni tudi na konicah, ne zgolj na lasišču?

Sicer pa si pomagam z naravnimi žavbami ala kokosovo olje, med in olivno olje. Lasje so ful lepši in mehkejši prav tako uporabljam krtačo iz naravnih ščetin, vzela si bom pa še TT.

(aja, pa suhe luskice po telesu-tudi sama jih imam ohmy.gif ne rešim se zlepa, niti s karitejem... bom šla pogledat med šampone)
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2809 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 05 September 2011 - 11:20 AM

Jaz imam tudi probleme s prhljajem občasno in krasticami sad.gif grem danes po ta baby šampon. Aja, glede SLS, SMS... a je v sestavinah prav navedena ta kratica? Ali je dolgo ime?

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2810 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 September 2011 - 11:22 AM

QUOTE(Princeska @ 5. 9. 2011 - 11:55) View Post
(aja, pa suhe luskice po telesu-tudi sama jih imam ohmy.gif ne rešim se zlepa, niti s karitejem... bom šla pogledat med šampone)

To imam jaz tudi. Suha koža. Meni edino pomaga tuširanje z oljnatimi zadevami (in 1X na teden piling,
trenutno je moj najljubši od TBS Sweet Lemon, je pa top tudi od Vichyja Lipidiose), pa najbolj od vsega
od Vichyja Nutriextra krema.

IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2811 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 12:39 PM

QUOTE(Zoey @ 5. 9. 2011 - 12:20) View Post

Jaz imam tudi probleme s prhljajem občasno in krasticami sad.gif grem danes po ta baby šampon. Aja, glede SLS, SMS... a je v sestavinah prav navedena ta kratica? Ali je dolgo ime?

Navedeni so kot:

Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Myreth Sulfate
Sodium Coco-Sulfate
je pa isti smorn, ker je to SLS, zmesan s kokosovim oljem. bruh.gif

Teh se izogibaj! Bos pa videla, da so ponavadi ze na 2. mestu med sestavinami. Takoj po vodi. cry.gif

Princeska: Vsi Johnsonovi imajo SLS notri, kolikor sem videla. ermm.gif
Raje kupi kaksnega brez.

Balzam jaz nanesem na dolzino las (nikoli na lasisce!). Imam Gliss Kur Ultimate repair, pa je kar ok, ceprav sem imela ze boljse. Nisem preverjala, ampak mislim, da balzami naj ne bi imeli SLSov notri, ker so sulfati cistila. hmm.gif

Zdaj je v Mullerju akcija od Beauty Baby gel za umivanje celega telesa - stane 1.99eur (namesto 2.50), pa na pumpico je. Mislim, da je 500ml notri. smile.gif

http://www.meinbaby....s/pics/bb_1.png
  • 0

#2812 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 September 2011 - 01:14 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 5. 9. 2011 - 12:22) View Post

od Vichyja Nutriextra krema.

Novo odkritje? Priporocas bolj kot Lipidose koncentrat? Mi ga ravno zmanjkuje. ;)

QUOTE(Immortelle @ 5. 9. 2011 - 13:39) View Post

Balzam jaz nanesem na dolzino las (nikoli na lasisce!).

Pa ne pokupite vseh baby samponov prosim. laugh.gif

TT prispel danes! woot.gif Se eno vprasanje: ga lahko cistim s krtacko (za nohte) a ne? V navodilih pise samo voda (in po potrebi milnica).
  • 0

#2813 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 September 2011 - 02:14 PM

laugh.gif thumbup.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2814 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27331 posts

Posted 05 September 2011 - 02:19 PM

Moj Lavera šampon ima tudi to noter. Mogoče naslednjič res poskusim tega baby. Čeprav mi Laverin + Elocom losion 1x tedensko, naredita fajn lasišče.
  • 0

#2815 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 September 2011 - 02:22 PM

Ora, beri zgoraj in pusti kaj zame! laugh.gif

Olivija, ne bi bilo prvic, da bi v trgovini rekli, da "so zenske z enega foruma vse pokupile". laugh.gif Nazadnje se spomnim onega tonika od Dvorca Trebnik. : )

Ja, tudi moj Laverin mleko vrtnic vsebuje sulfate, to vem ze od zacetka, ampak vcasih me lasisce ni srbelo, zadnje case pa vedno bolj. : (

• 0

#2816 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27331 posts

Posted 05 September 2011 - 02:23 PM

_Planet_, v lepota in zdravje majo te zadeve, pa pomojem pol našega kraja pa ni na forumu laugh.gif , če ne, bova pa povprašali o tem, pa nama bodo naročile laugh.gif laugh.gif
  • 0

#2817 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 September 2011 - 02:24 PM

Meni po baby šamponih pridejo mastni lasje naslednji dan. cry.gif laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2818 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 02:25 PM

Meni je Lavera bil vsekakor boljši kot ostali šamponi, ampak vseeno me je občasno še srbelo lasišče in pa prhljaj ni izginil.

Še pomembno odkritje!

Če katera namerava kupiti Muller Beauty Baby šampon: po nakupu Kopf bis Fus Waschgela sem primerjala sestavine in ugotovila, da je vse ISTO! woot.gif
Šampon in waschgel imata povsem identične sestavine - torej gre samo za različni naziv in embalažo (šampon je 250ml za €1.25, waschgel pa 500ml za €1.99).

IPB Image

Meni odgovarja, ker bom dejansko lahko uporabljala en proizvod kot šampon in gel za tuširanje. Pa še pumpico ima. smile.gif
  • 0

#2819 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27652 posts

Posted 05 September 2011 - 02:27 PM

^^

Nice!

QUOTE(ora @ 5. 9. 2011 - 15:23) View Post

_Planet_, v lepota in zdravje majo te zadeve, pa pomojem pol našega kraja pa ni na forumu laugh.gif , če ne, bova pa povprašali o tem, pa nama bodo naročile laugh.gif laugh.gif

happy.gif

QUOTE(Immortelle @ 5. 9. 2011 - 15:25) View Post

Meni je Lavera bil vsekakor boljši kot ostali šamponi, ampak vseeno me je občasno še srbelo lasišče

Jap. Lasje super, lasisce pa srbece. : (
  • 0

#2820 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 September 2011 - 02:33 PM

V Sparu sem zasledila tudi taleTopfer Baby Shampoo, ampak je zelo drag - okrog €8.35 (mogoče ima kaj boljše sestavine), brez sulfatov:

IPB Image

QUOTE(ora @ 5. 9. 2011 - 15:19) View Post

Moj Lavera šampon ima tudi to noter. Mogoče naslednjič res poskusim tega baby. Čeprav mi Laverin + Elocom losion 1x tedensko, naredita fajn lasišče.

Meni je tudi zdravnica predpisala Elocom. Sem ga morala vsaj enkrat na teden nanašat na kritične predele. sad.gif
Za zdaj pa nič ne čutim, da bi me kaj začenjalo srbet! V bistvu imam kar naenkrat "normalno" lasišče - ne suho, ne mastno. yahoo.gif

QUOTE(Sarah @ 5. 9. 2011 - 15:24) View Post

Meni po baby šamponih pridejo mastni lasje naslednji dan. cry.gif laugh.gif

Katere si pa uporabljala?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users