Si pa srečnica
Drugače pa čimprej. Ko jih imaš je že prepozno, ker tega ne reši nič razen kirurg.
Sicer je že vse to, kar delaš, preventiva. Hranjenje, vlaženje in najbolj glavno, kar najbolj vpliva na gube v poznejših letih: izogibanje soncu.
Hialuronska kislina je pa to samo po imenu. Nima nikakršnih drugih vplivov na kožo razen tega, da vlaži in to lahko uporabljaš skoz. Pa saj Beauty effect serum jo je imel se mi zdi.
Drugače pa so edine sestavine, ki dokazano z nešteto neodvisnimi raziskavami delujejo proti staranju:
- UV zaščita (80%)
- Vitamin A, ampak v kislinski obliki, torej ne retinol (sicer ima nekaj dobrih lastnosti, ampak ga mora biti vsaj 1%), ampak retinoic acid (lahko tudi retinaldehyde). To je edina znana sestavina, ki gladi že nastale.
- Vitamin C
Ostala sploh ne bo imelo efekta in je škoda denarja in kdorkoli reče drugače laže
Edino še od česar bodo rezultati, so AHA in BHA kisline (AHA bolj).
Z UV zaščito narediš največ. Jaz je pozimi niti ne uporablja, ampak poleti je pa kar nujna. Pa sončna očala, da ravno ne škiliš v kakšno sonce. Pa kakšen vitamin C tudi ne škodi ali kakšna AHA kislina vsake toliko. Ostalo je že hardcore.
Jaz sem vse to začela intenzivno uporabljati v zadnjem letu, ker so se mi pred kratkim gube kar razbohotile, čeprav jih prej niti nisem imela. Sicer so vse smejalne in se vidijo samo, ko se nasmejim, drugače ''grejo nazaj'' 
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Tumblr