Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#2801 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 20 January 2015 - 07:00 PM

Mogoče bi ti odgovarjala tudi Balea Beauty Effect dnevna krema. Za mešano kožo je dovolj vlažilna, mene edino moti, da se slabo razmazuje. Mi je bil fluid veliko boljši.

pflege_creme-data.jpg?v=1331816956000

Meni je nova L'occitanova light krema s karitejem popolna. :wub: Tonik tudi.

LOccitane-Shea-Light-Comforting-Cream-re

Je pa bolj primerna za normalno kožo s suho povrhnjico, mešana bi se znala svetit, za mastno pa sploh ni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2802 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 20 January 2015 - 07:12 PM

A pa ima ta Baleina tudi bleščice notri? Ker fluid imam in ga dejansko ne uporabljam, ker mi je smotano, da je z bleščicami.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2803 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 20 January 2015 - 07:14 PM

Nima.

• 0

― V. Van Gogh

#2804 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 January 2015 - 07:50 PM

Tale Baleina je zelo K. Na Baleini strani je malo drugačna dnevna (ni 24h), ki je malo manj K. L'occitane tudi. 

Ni lahko, če ti vse maši pore  :verymad:

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2805 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 20 January 2015 - 07:52 PM

Jaz imam zdaj za čez dan Krasna kremo s sivko in nerolijem. Kupila sem jo enkrat, ko je bila ta kozmetika v DM-u -50 %. Mi je super, je lahka in se z lahkoto razmaže in vpije. Mi je pa zaenkrat dovolj vlažilna, čeprav se mi zaradi lahkosti zdi bolj primerna za toplejše mesece. Pa celo po redni ceni ni draga - 14 do 15 eur za 100 ml.

Zvečer pa včasih uporabim Biodermo sebium global, včasih pa jojobino olje. To olje mi je tudi super. 

Ko porabim Krasna kremo, pa bom verjetno šla nazaj na eno od Green people, ki jih že nekaj časa redno uporabljam.

Imam pa mešano kožo, z občasno suho povrhnjico, pa masti se mi tudi in vedno izbiram kreme, ki niso komedogene. Nobena od zgornjih ni komedogena.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2806 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 January 2015 - 07:55 PM

Krasna je  :ph34r:

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2807 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 20 January 2015 - 08:00 PM

Kaj je z njo?

• 0

#2808 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 20 January 2015 - 08:02 PM

Komedogena. Napišem zato, da bo Neytiri vedela :D 

• 0

Tumblr

#2809 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 20 January 2015 - 08:05 PM

hehe :D

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2810 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 20 January 2015 - 08:11 PM

A res? Tole so sestavine, katera je K?

INGREDIENTS: AQUA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, GLYCERYL STEARATE, CITRATE, GLICERIN, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL CAPRYLATE, P-ANISIC ACID, LEVULINIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, LAVANDULA INTERMEDIA OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, CITRUS AURANTIUM FLOWER OIL, XANTHAN GUM, TOCOPHERYL ACETATE, PHYTIC ACID, CITRIC ACID, LIMONENE, LINALOOL, FARNESOL, GERANIOL

Edit: Vidim, da ima tisti seznam z Dive še ful več sestavin kot tisti, ki ga imam jaz s Planeta lepote. Tu je tudi mandljevo olje na seznamu. Si bom morala posodobit.

• 0

#2811 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 20 January 2015 - 08:17 PM

Neytiri, jaz uporabljam fluio od Balee pa nobenih bleščic ne opazim. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2812 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 20 January 2015 - 08:40 PM

Kako da ne? :D Če pogledaš na svetlobi, je prav tak modrikasto roza biserni sijaj. 

• 0

― V. Van Gogh

#2813 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 20 January 2015 - 10:14 PM

Samo na koži se potem to ne pozna tako, meni se zdi da koži tak zdrav sijaj, ne pa mastnega ali pa da bi se zdaj modrikast sijaj na koži poznal. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2814 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 23 January 2015 - 09:55 AM

Katera je obarvana krema, ki je vlažilna(ne hranilna), ni K., sestavinsko pač čimboljša in pa, da stane nekje do 15€

imam precej svetlo polt ... imate kakšne predloge?

imam sicer bolj suho kožo z izbruhi hormonskih mozoljev po bradi in čeljusti.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2815 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2015 - 12:18 PM

Jina, tista od Baleje, ki tebi ni všeč je meni kar solidna. 

Sem pa zdaj kupila še to

krema-za-obraz.jpg

Sestavine ima dejansko zelo dobre. Takoj na drugem mestu mandljevo olje, potem sicer malo komedogeno sestavino, ampak tudi naprej so sestavine vredu. Sivkino olje je pozno na seznamu, zato ne bi smelo iritirati kože - razen če je koža res občutljiva, kar moja k sreči ni.

Včeraj sem se namazala zvečer in mi je kar všeč. Pa sivka :love:, ne morem se je naveličat.

• 0
Viens, reste ici!

#2816 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 06 February 2015 - 02:41 PM

Jaz že kar nekaj časa uporabljam tole kremo in mi je odlična!

18786_001.jpg

Imam pa mešano kožo, z možnostjo nepravilnosti in suhimi predeli. 

• 0

#2817 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 06 February 2015 - 10:22 PM

Sem pa zdaj kupila še to

krema-za-obraz.jpg

Sestavine ima dejansko zelo dobre. Takoj na drugem mestu mandljevo olje, potem sicer malo komedogeno sestavino, ampak tudi naprej so sestavine vredu. Sivkino olje je pozno na seznamu, zato ne bi smelo iritirati kože - razen če je koža res občutljiva, kar moja k sreči ni.

Včeraj sem se namazala zvečer in mi je kar všeč. Pa sivka :love:, ne morem se je naveličat.

Jaz imam tudi tole zdaj že nekaj mesecev. Nisem niti vedela, da je 3. sestavina lahko komedogena, ampak mi očitno ne dela problemov. Mi je dobra krema, sem že napisala. :) Je lahka, ampak mi je dejansko dovolj vlažilna celo za zdaj. Sem se pa vonja sivke že malo preobjedla, ker imam kremo že toliko časa. 

• 0

#2818 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2015 - 11:59 PM

Krema je dejansko ogromna - 100ml. Jaz bom imela to za eno leto pomojem.
  • 0
Viens, reste ici!

#2819 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 07 February 2015 - 12:50 AM

Nisem našla nobene primerne teme, pa bom kar tu vprašala: Kdaj se vam zdi smiselno začeti uporabljati kreme proti gubam?

Opažam, da jih kar precej po 25. letu uporablja, ampak je najbrž čisto odvisno od kože. 

Sama nimam še nobenih sledi gub, niti smejalnih, niti okoli oči (tu že leta uporabljam mastne kreme, ker imam tanko in suho kožo) in nisem še pomislila,

da bi uporabljala kakšne kreme s hialuronsko kislino ali retinolom. Vseeno pa bi rada začela, preden se pojavijo. :)

• 0

― V. Van Gogh

#2820 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 07 February 2015 - 09:38 AM

Si pa srečnica :) Drugače pa čimprej. Ko jih imaš je že prepozno, ker tega ne reši nič razen kirurg.

Sicer je že vse to, kar delaš, preventiva. Hranjenje, vlaženje in najbolj glavno, kar najbolj vpliva na gube v poznejših letih: izogibanje soncu. 

Hialuronska kislina je pa to samo po imenu. Nima nikakršnih drugih vplivov na kožo razen tega, da vlaži in to lahko uporabljaš skoz. Pa saj Beauty effect serum jo je imel se mi zdi.

Drugače pa so edine sestavine, ki dokazano z nešteto neodvisnimi raziskavami delujejo proti staranju:

- UV zaščita (80%)

- Vitamin A, ampak v kislinski obliki, torej ne retinol (sicer ima nekaj dobrih lastnosti, ampak ga mora biti vsaj 1%), ampak retinoic acid (lahko tudi retinaldehyde). To je edina znana sestavina, ki gladi že nastale.

- Vitamin C

Ostala sploh ne bo imelo efekta in je škoda denarja in kdorkoli reče drugače laže :D Edino še od česar bodo rezultati, so AHA in BHA kisline (AHA bolj).

Z UV zaščito narediš največ. Jaz je pozimi niti ne uporablja, ampak poleti je pa kar nujna. Pa sončna očala, da ravno ne škiliš v kakšno sonce. Pa kakšen vitamin C tudi ne škodi ali kakšna AHA kislina vsake toliko. Ostalo je že hardcore.

Jaz sem vse to začela intenzivno uporabljati v zadnjem letu, ker so se mi pred kratkim gube kar razbohotile, čeprav jih prej niti nisem imela. Sicer so vse smejalne in se vidijo samo, ko se nasmejim, drugače ''grejo nazaj'' :D

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users