Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#2801 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 10 August 2015 - 10:12 AM

Kako sem zasnubil svojo drago (in začel šparati)

Lepo je imeti nepozabno poroko, ampak preden dandanes podpišeš pri matičarju, moraš podpisati še pri bankirju.

Aljoša Bagola

Pred kratkim sem pokleknil in svojo drago zasnubil. A ko sem se spet dvignil na normalno nadmorsko višino, sem ugotovil, da sem naju poslal na potencialno finančno minsko polje.

Romantika

Svojo obletnico po kičastem nareku usode praznujeva na prvi pomladni dan. To že samo po sebi deluje precej romantično, a pet let njene ljubezni, predanosti in krasne materinskosti sem hotel obeležiti z nečim bolj posebnim kot le z večerjo in darilom.

Zato sem se odločil, da jo bom končno zaprosil za roko. Načrt, kako jo presenetiti, uprizoriti nekaj spektakularnega in nepozabnega, sem skoraj z radostjo goluma, ki se polasti prstana vseh prstanov, koval kar nekaj časa. Mogoče tudi zato, ker je načrtovanje zaroke najbrž zadnji načrt, ki ga lahko v partnerskem odnosu še kuješ sam. Vse ostalo je podvrženo skupemu razmisleku, iskanju konsenza, približevanju odločitvam z obeh zornih kotov. Razen v primeru, ko tipi zadanemo na mini partnerski loteriji in je breme odločitve prepuščeno izključno ženski presoji, kot v primeru nakupa paličnega mešalnika.

A tudi moška avtonomnost pri scenariju zaroke je utvara. Ko začneš razmišljati o zaroki, namreč takoj naletiš na vse moške predstave o tem, kakšne predstave naj bi o tem imele ženske.

Dekadenca

Tiffanyjev prstan? Dimni srček, izrisan z akrobatskim letalom? 150 bilbordov z njeno sliko in velikim vprašanjem? Poklekniti pred polno fensi restavracijo, v katero pred tem inštaliraš 50 lepih statistov, ki nato z bleščečimi nasmehi zaploskajo kot v holivudskem filmu? Flashmob presenečenje na Prešercu, ko se vrača iz gledališča?

Ker imam razmišljanj o spektaklih — pa tudi sprejemanja pomembnih odločitev — poln kufer že v službi, sem se odločil za klasičen gentlemanski pristop, ki mi je po življenjskih nazorih in taktikah najbolj blizu.

Zavil sem v Zlatarno Celje in kupil presenetljivo lep prstan. Peljal sem jo na večerjo kot se šika v restavracijo. Ko je zehava varuška odpeketala, sem nervozno prižgal radio, upajoč, da mi bo eter naklonjen z dobrim komadom. (Hvala, ker si, RadioSi.) Počakal sem, da se nič hudega sluteča prikaže v dnevni sobi. Pokleknil sem in jo zaprosil v svojem jeziku — v prekmurščini. Odgovorila mi je v svojem — v štajerščini. Začuden “Ka ti pa je?!” in v nejeveri stopnjevan “Ka pa delaš?!” je na mojo neznansko srečo nasledil štajersko romantičen “Seveda, ti butl!”

Naturalizem

Če prekmurski lokalni šank modreci slišijo hupajočo poročno motorkado, dvignejo špricerje in pristavijo: “No, pa se je še en obesil.” Sam do inštitucije zakona in ljubezni gojim precej manj destruktivna čustva. Sem pa hitro ugotovil, da imajo kerlci v mislih finančni samomor.

K dokončnemu razvozlanju te skrivnosti mi je pomagal zdaj drug špricer bandit, ki sem mu jih v oštariji svojih staršev pred kratkim točil že med osrednjo mašo. “Babi daš petdeset evrov, pa jih sto zapravi,” je pomodroval nekje med tretjim in četrtim.

Takemu benignemu šovinizmu nima smisla nasprotovati, saj bi fotru ogrozil dopoldanski biznis, zato sem se sicer poštenemu garaču iz srca nasmejal. Poleg tega pa kaj takega o Grčiji za šankom zagotovo reče tudi Angela Merkel, le da v milijardni različici zneskov. Pa poglejmo, ali ta aksiom velja tudi za poroke. Moja velika grška poroka, torej?

Realizem

In res. Žensko zaprosiš za roko, zapravila pa bo za dve poroki. A le za to, ker tipi poroko vidimo kot malo večji piknik za svoje stare frende, kjer špila dober bend in se spije veliko špricerjev. (In ko še enkrat pomeriš svojo maturantsko obleko — sploh zdaj, ko je dvoredno zapenjanje spet v modi.)

Toda podobno kot o paličnih mešalnikih moški nimamo nobenega pojma tudi o porokah. Zato sem po par dneh blesavega postavljanja vsake Ivine ideje pod vprašaj moral nujno razelektriti ozračje in poklicati prijateljico iz gimnazije, ki se ukvarja z organizacijo porok. Ko sem ji povedal, zakaj jo kličem, je njen prvi odgovor bil: “Čestitam, Aljoša. Zdaj pa začni šparat!”

Nadrealizem

Uredil sem sestanek z gospodaricama prstanov, kjer smo čez palec finančno ovrednotili uveljavljeni scenarij dandanašnjih porok.

Poročna obleka: K-čing!

Poročni fotograf: K-blickrig-čing!

Poročni fotograf, ki zna fotkat: K-razprodansemdveletivnaprej-čing!

Vabila: K-čing!

Poročni make-up za njo: K-čing!

Poročni cvetlični aranžma: K-čing!

Šampanjec, sveže sadje in lahko pecivo pred obredom: K-čing!

Postrežnina omenjenega: K-čing!

Sladoled iz retro vozička pred cerkvijo: K-čing!

Prostovoljni prispevek cerkvi za obred: K-čing! Matičar: Martin Luther K-čing!

Poročna prstana: K-kajsitijanor-čing!

Catering za 150 svatov po obredu: v vrednosti vaze iz dinastije K-čing!

Šotor za 150 svatov v primeru dežja: K-čing.

Dejansko lep šotor za 150 svatov v primeru dežja: K-nemejebat-čing!

Na drevesu viseča postelja za čilanje: K-čing!

Gumijasti napetniki, da se ženske na K-čing lokaciji ne pogrezajo v travo: K-čing!

Poročni bend: K-ajajajkokodžambo-čing!

Poročni bend s posluhom za glasbo: K-shakeyourmoneymaker-čing!

Tovornjak z agregatom za elektriko: K-čing!

Cisterna vina: K-čin-čing!

Apartma za mladoporočenca v bližini K-čing lokacije: K-sajnisemgadafi-čing!

Sobe za ožjo družino in izbrane svate: K-čing!

Svečan zajtrk za ožjo družino in izbrane svate: K-čing! Itd, itd, itd.

Jebelacesta, nisem škrtica, saj vem, da se samo enkrat živi in je zato lepo imeti tudi nepozabno poroko. A včasih je namen porok bil dobiti nekaj malo denarja, par piskrov in kos porcelana, zdaj se moraš pa zanjo prezadolžiti. Preden podpišeš pri matičarju, moraš podpisati še pri bankirju. Če se torej radi parite, veste, kaj storiti. Začnite šparat.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2802 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 10 August 2015 - 10:20 AM

Pot do poroke: Od sončnega zahoda do slamice v obliki penisa
  • 0

Put A Kilt On It!

#2803 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 August 2015 - 10:29 AM

Hvala. :-)
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2804 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86011 posts

Posted 10 August 2015 - 10:34 AM

O, hvala, Kami! Sem komaj cakala, da preberem, kaksne bedastoce je napisal, ko sem videla na FB. :D Na misel mi prideta priblizno 2 milijona Slovencev, ki si poroko tezje privoscijo pa vseeno ne jamrajo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2805 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17311 posts

Posted 10 August 2015 - 11:37 AM

Res, kakšno posploševanje in jokcanje. Najbolj me pa preseneča, da je dobil ''lep'' prstan v Zlatarni Celje. Meni je zadnjič pokazala 30 takih, ki so ostali še od 1990.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2806 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 August 2015 - 12:09 PM

Obiski lovcev po vrtcih in šolah so duševna zloraba otrok, ker otroke učijo, da je nasilje nekaj pozitivnega
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2807 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86011 posts

Posted 10 August 2015 - 01:43 PM

Res, kakšno posploševanje in jokcanje. Najbolj me pa preseneča, da je dobil ''lep'' prstan v Zlatarni Celje. Meni je zadnjič pokazala 30 takih, ki so ostali še od 1990.

Na Ivinem mestu bi ga sunila nekam.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2808 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 17 August 2015 - 08:00 AM

To je rezultat: upognjeni sin, ki caplja za mamico
  • 0

Put A Kilt On It!

#2809 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 21 August 2015 - 08:39 AM

Ravno včeraj sva se pogovarjala o tatujih, sva pa oba proti .... in me je danes nasmejal tale prispevek: Tattoo Mainstream

• 0

Put A Kilt On It!

#2810 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25930 posts

Posted 21 August 2015 - 08:56 AM

Meni je pa tovrstva pikrost (in simfanje vsepovprek) ze malo dosadna. Neki wannabe kvazi intelektualci / samooklicani druzbeni kritiki (in cenilci umetnosti), ki si cohajo ego na racun vsega in vseh :yawn: . Pa tatujem nisem toliko naklonjena, da bi ga sama imela, me pa ne zmoti, da jih drugi imajo (podobno kot mocan make-up ali pirsingi, katerih lociranje presega preluknjane uhlje nasih babic). Ne mores trdit, da je vsak tattoo lep, kot vsaka slika, fotografija, pesem, itd. ne, ampak tudi vsaka stvar, ki postane bolj mainstream, ne izgubi nujno na pomenu/vrednosti za tistega, ki jo nosi (ceprav je to v dobrsni meri odvisno tudi od tega, cemu si se sploh odlocil za to - ali da bos "edgy" in kul, ali pa zato, da bos tako izrazil koscek svoje osebnosti, zivljenjske filozofije, dozivetij, obcutenj ipd, ali kaj tretjega.

• 2
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2811 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 21 August 2015 - 09:04 AM

Ja, meni je tudi že malo tečen s svojim včasih precej na silo nerganjem.

Se pa strinjam s tem delom: 

Smatrati tetovatorja za umetnika je isto kot smatrati za umetnika mene, ki sem pač vešč pisanja, a v resnici je spretno obračanje besed ali risanje sličic brez umetniške vrednosti, pa čeprav na človeško kožo, nič drugega kot spretnost, obrt. 

Se spomnim približno pol leta nazaj ko je bilo na Svetu (ja, občasno naredim napako in to gledam) o neki deklici, ki riše "portrete" slavnih in so to jasno označili za umetnost in kako slovenska država ne podpira umetnikov. Da bi kdo kdaj stopil do kakega akademskega slikarja, ki ima za seboj že kakšno razstavo in je priznan pa vseeno ne more živeti od tega jim pa ne pade na misel.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2812 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 21 August 2015 - 09:15 AM

Meni so pa všeč taki prispevki (sploh njegovi) in enak občutek vedno dobim pri Vuk Godini, Šaleharju in podobnim.

Pa to ne pomeni, da se vedno strinjam z njimi ... le oni tako "na vse ali nič" zagovarjajo svoje mnenje o kakšni stvari, da si lažje in hitreje izoblikujem svojega ... dostikrat o stvareh, do katerih do takrat sploh nisem imela mnenja.

In to je Godina rekla na prvem predavanju, ko sem jo poslušala ... ko zapustiš njeno predavanje, imaš mnenje. Ni rečeno, da enako, kot ona, ampak ona predstavlja stvari na precej agresiven način in te ne pusti hladnega. In kot je rekla, važno da o tem razmišljamo in pridemo do svojih zaključkov ... in to je njen namen.

• 1

Put A Kilt On It!

#2813 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46056 posts

Posted 27 August 2015 - 12:14 PM

OMG, no comment. 

11958129_10207663581932918_3058822568033

• 0

#2814 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 30 August 2015 - 02:17 AM

Bolniki. Koliko gneva se stresa po druzabnih omrezjih okrog beguncev, pa to je resnicno bizarno.
  • 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2815 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 30 August 2015 - 03:01 PM

http://www.ljubljananjam.si/

• 0

#2816 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 31 August 2015 - 04:29 PM

Zapis znanke iz FB:

"Naj še js besedo ali dve o teh beguncih, ki gredo vsem na živce in silijo k nam (k nam?) in strašijo ljudi in ne vemo kam z njimi (mi?).

Js te situacije čist ne razumem. Ne poznam njihove zgodovine, ne vem kaj točno se dogaja tam, kjer so doma. Bili. Vem kar vem, izvem iz medijev, torej vem malo.
Vem pa, da so ti ljudje imeli dom. Da so imeli sanje. Da so se smejali. Da so se jokali. Da so se imeli radi. Da niso nič več in nič majn kot js. In ti.
Vem, da nič na tem svetu ni za vedno. Vse se spreminja. Nič ni ziher. Čez noč se vse spremeni. Dvomim da so ti ljudje predvidevali da bodo nekoč ranjeni, lačni in bosi plezali čez zidove in ograje in se švercali v kombijih. In umirali vsem na očeh. Mogoče bom nekoč begunka js. Js. Evropejka. Js, z domom in službo. Js, s polnim hladilnikom in lepimi oblačili. Zato please, shut the fuck up and cut the bullshit in če ne morš pomagat bot vsaj tih in ne zlivaj gnev na forumih in se ne deli kot da ti bodo te ljudi skipnali na dvorišče. Prihajam iz mesta kjer je iz Balkana med vojno prišlo polno ljudi, polno družin. Tu so. Naši sošolci, sodelavci, prijatelji, znanci. Nekoč bi jim kdo reku begunci. Ljudje s fantastičnim smislom za humor. Tk da j*se z dvojnimi merili. Ljudje so. Ljudje v tem čudnem svetu. Kjer ni vsem tk lahko kot nam. Faking Bruseljsko-Nemškim nedotakljivim Evropejcem. Pa plis, ne mi pisat "kok je lačnih slovenskih otrok in družin", kr tisti, ki pomagajo ne ločujujejo ljudi na naše in vaše. Še celo tk nori smo, da smo zbrali ful keša za človeka ki je vse nategnu da prodaja ledvico. Just sayin'."

https://www.facebook...ovenija.begunci

• 1

#2817 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24584 posts

Posted 01 September 2015 - 11:14 AM

Za preživetje: vibrator, gandža, telefon. Skromno. Sam še wifi rabim.

Tereza Vuk

Nekaj časa nazaj sem se mogla dobit z nekom in logična izbira placa je bla “naša” kafana. Ker jaz sem skoz v depri in dlje kot 15 metrov od bloka grem težko.

Naša kafana je ena unih bivših Mercatorjevih, kjer je vse po domače, šefe pa je un tipičen fužinski čiča, k ne jebe kej preveč zajebancije. Zmaga od kafane, v glavnem.

Noben ne visi na telefonu

In sediva s tem modelom pod drevesi, uživava v pivcu in kr naenkrat prijavi: “Lej, k noben ne visi na telefonu.” — “Itak, da ne, če pa so prišli na pivo klepetat, koji kurac telefoni?” In on še kr dalje, k da je čudež zagledal: “To morm prov pofotkat, pa na FB dat.”

Sam ti fotkaj. In gledam uno svojo starino iz prve svetovne od telefona, pa rečem: “Jaz sploh nimam pametnega telefona.” Mal me je čudno pogledal, sam okej, zame je itak logično, da vse neki po svoje. Jaz mam telefon zato, da lahk gandžo nabavljam naokol, pa da lahk kdaj osamljena jebaču pošljem SMS: “A si še z njo?” Pa da me lahk mati napizdeva vsa živčna, če ma slab dan. In če me ne dobi al pa če je ne vem kje v tujini, bo začela pa z maili bombardirat. Ker ma to pametnarijo od telefona.

Čez vse meje

To s temi telefoni je šlo čez vse meje. Greš na bus, na začetku penzija veselo klepeta o novih kolkih in super uspešnih vnukih, ko se obrneš nazaj, pa zagledaš vso uno mizerijo od mladine, k vsak bulji v tišini v telefon. Če greš po centru mimo lokalov, vsi spet isto. Gledat v telefon. Gledam mlad parček, namesto da bi en na drugmu visela vsa slinasta, gledata v telefon. Še če greš v kino, po mojem vsi bulijo v telefone namest na platno, al pa delajo selfiče z glavnimi igralci.

Jaz ne vem, kaj bomo tok zamudili, če bomo stran od neta par ur na dan. In kaj bojo drugi zamudili, če ne bomo hitro vse objavli, kar se nam dogaja. In vsi so isto. K eni roboti, sprogramirani na to, da če 5 minut ne boš online, si zamudil vse. Ta vse pa so itak sam fotke in statusi drugih ljudi.

Pa nč ne rečem. Vzemte men net za 24 ur, pa bom cvilila k uni dojenčki v jaslicah. Sam ko grem pa ven, če se dobim s kom, pa ne jebem interneta. Glava si mora mal odpočit.

Odfuk

Ene 3 leta nazaj sem si privoščila 3 tedne morja. Brez neta, še telefon mi je crknil, nisem bla niti dosegljiva. Najboljš porabljeni trije tedni ever. Nazaj sem prišla kot nova. Psihično in fizično. Vzela sem si čas zase. Brez vseh nepotrebnih distrakcij. Kar FB in podobno je. Navlečeš se, preden ma Galunič novo oddajo.

Pa sem ta zadnja, k lahk pizdi čez FB. Brez Zuckerbergove pogruntavščine ne bi dans noben vedel zame. Neb blo knjige, ne bi me brali. Sam, sunce žarko, jaz kdaj kr sanjam: “Pa ta je lajkal, pa ta je komentiral, evo, spet en mori po sporočilih.” Ista fora, k če preveč nabijaš tetris. Ko boš šel spat, bojo pred očmi še vedno kocke dol padale.

Odfuk. In pol mej tega hudiča še v žepu, pa povsod s sabo. Pa men se zame jebe. Bla navlečena na “you name it, you’ve got it” stvari, tko da en Zuckerberg je mala malca.

V vatko zaviti

Sam kakšno otroštvo majo otroc? Ne bi zamenjala tistega svojega otroštva v Jugi za nič. Prileteli smo domov iz šole, fuknili ruzake stran, pa direkt pred blok pa zvonit po domofonih: “A lahk ta pa ta pride ven?” In pol cel dan pred blokom skakat gumitvist pa ne vem kaj še vse, dokler se mame niso drle čez balkon: “Večerja!” In si prišel čist zgonjen dam in si ziher tud manj tečnaril posledično.

Zdej gledam otroke svojih frendov. Zadnč na kavi s frendico, tamala 7-letna zraven. Midve klepetava, tamala juza mamin telefon, pa zmanjka baterije. Ojoj in ojoj. Na nobeno prigovarjanje se ni pustila: ”Lej, tam je punčka, pa pes, pejt se igrat.” In pol seveda dolgčas.

A otroc še kaj berejo?

Dejte men spet 7 let, vzamem takoj. Pa vse telefone in nete zadržte zase. Me prov zanima, kok današnji otroci kej knjige berejo. Kdo od njih je včlanjen v knjižnjico, pa hodi veselo po knjige za svoj gušt, ne za šolo. Aja, sej dans ne smejo nikamor sami. Če maš šolo dva metra pred bajto, nč sam. Ne vem, zakaj so dans tko v vatke zaviti. Mene je fotr peljal dvakrat peš do šole, pol je šel še dvakrat na skrivaj za mano in to je blo to. Pa sej nisi debil v prvem razredu.

V teh cajtih jaz sploh ne bi vedla, kakšen starš morš bit. Kdaj telefon, kdaj gre lahko na FB. Kok stari morjo bit za vse to? Čimprej jim dejmo vse, sam da jih mamo pod kontrolo. V mojih cajtih najstništva si zalutal na morje v Fieso, pa čeprov si sam drobiž nesel menjat do štacune. Zdej me pa najdte. Dokler jaz ne najdem telefonske govorilnice, nema mene. Kolkrat jim dajo telefone v roke in pustijo bit na kompih sam zato, da bo mir pri bajti? A jih ne bi blo boljš pred blok nagnat?

Sam itak, cajti se spreminjajo. Tud če prideš na Zavod, bo najprej: ”Vaš mail?” — “Nimam maila.” — “Kako ne? Kako pa službe iščete?” — “Koje službe?”

Pametnarija od telefona

In ker so se cajti spremenili in ne morem večno ostat v jami, sem mesec nazaj dobila to pametnarijo od telefona. In ga sploh ne uporabljam. Še vedno kličem iz ta starga, k komi diha oziroma se sploh nč več ne sliši po zvočniku. Me ne zanima, pa še naročnine nimam.

Aha, dokler se nisem ta prvič v naši kafani prijavla na wifi. A tud kr tko, da bom lahk na netu? Kr kle ob pivu na soncu? Sej glih zato, fukni to stran! In se hitr navlečeš tud na wifi, ker glih zdej čakam en resen mail, al jo je pa jebač končno pustil.

Hja, kaj vse človek rabi za preživetje? In ker mi mislijo zdej neki malat doma, pa spucat vse, in se morm odmaknit, so bile prve tri stvari, k sem jih pograbila za preživetje in vrgla v torbo: vibrator, gandža in genij telefon.

Skromno. Sam še wifi najdem.

• 0

Put A Kilt On It!

#2818 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 01 September 2015 - 11:33 AM

A to imajo prepisano kako dolg tekst mora bit, da je mogla 3x napisat isto poanto, le malo drugače obrnjeno?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2819 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18469 posts

Posted 01 September 2015 - 12:21 PM

Kaj je to gandža. :? 

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2820 Ancka Pomarancka