Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 28 August 2010 - 10:17 PM
Ej, čist štekam, imam tudi jaz večkrat kakšne takšne izkušnje glede določenih ljudi. XD
Igralci ... pa tudi ljudje v resničnem življenju, hehe.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 August 2010 - 10:43 PM
Salt (2010)

ZELO razočarana. Kot sem že napisala v eni drugi temi - presedajo mi ti žešče zajebani in kao nevarni
karakterji Angele, ki jih igra. Film je predvidljiv, mestoma klišejski. Konec obupen. Igra protagonistov nič posebnega (zna
Angela boljše). Sem si kar precej obetala od tega filma ... a film ne ponudi nič novega. Ni sicer za odmet,
vendar so višja pričakovanja v zvezi z njim odveč.
5/10
Jaz mu dam prav tako 5/10, ampak niti nisem ne vem kaj pričakovala.
Gre pa tudi meni to na živce, da Anđelina igra vedno neko zajebano žensko.

Death At A Funeral
Zabavna komedija, ki me je na momente dejansko nasmejala. Priporočam.
7/10

Edit: pravkar ugotovila, da je to remake angleškega filma iz leta 2007, gre pa za identično zgodbo (celo z enakimi štosi), le da so v prejšnji verziji belci, v tej pa ne.

V obeh igra pritlikavca isti igralec - Peter Dinklage.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 29 August 2010 - 02:30 AM
Gre pa tudi meni to na živce, da Anđelina igra vedno neko zajebano žensko.

Mene ful zanima, kakšen bo The Tourist, decembra pride ven. Mi pa ona ne gre na živce, akcij z njo pa nisem gledala. Aja, razen Mr. & Mrs. Smith, polomija.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 August 2010 - 08:24 AM
ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH.
Posted 29 August 2010 - 09:11 AM

Zeh pa res ni bil.

Ne bom ponavljala svojega povzetka filma; je v temi, kjer priporočamo filme za ogled. Na meni je pustil en vtis, všeč mi je bila fotografija, LA, arhitekturna tematika, i can find myself in there; zasedba se mi je zdela odlična, sploh JGL

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 29 August 2010 - 03:21 PM
Za Inception je Christopher Nolan rekel, da je treba pozornost posvetit tudi zvoku, ne samo sliki. In baje se na koncu, ko se ekran zatemni in ze grejo napisi, cuje, kako vrtavka pade. Ko ga naslednjic gledam, morm preverit, pa doma, ker v kinu itak zacne folk govorit takoj, ko je konec.
zanimivo, bo treba preverit takoj ko si ga bom še enkrat pogledala doma.
Drugače pa ,film mi je bil noro všeč, ampak je obvezen še en ogled!
Dam mu 8/10
Salt od Angelline, pa tako...začetek mi je bil super in obetaven, bolj pa se je film razpletal,manj mi je bil všeč,
od "njenega"filma sem pričakovala več
dam mu 5
Posted 30 August 2010 - 01:49 PM

Tole je ena od boljsih komedij, kar sem jih v zadnjem casu gledala. Zabavno, sveze, super fore, fajni liki... Narator je fant, ki gre prvic v middle school (star je kake 11) in bi rad bi na vsak nacin popularen - problem je samo v tem, da ni iz testa za bit kul (kakor recimo njegov starejsi brat

Na IMDB-ju je ocena precej nizka, malo cez 6. Jaz dam filmu gladko 9/10.
Edit: film je totalna mladinska zabava., tako da ne pricakovat ravno kake poglobljene vsebine ali cesa podobnega. S tako oceno ga ocenjujem znotraj svojega zanra, ne zdaj med vsemi filmi, kar jih je blo kdarkoli posnetih.

Posted 30 August 2010 - 01:54 PM

Sem mogla pogledat že samo zato, ker Uma igra.
Spremljamo en sam dan v življenju mame dveh otrok. Film lepo prikaže, kako stresno je življenje takšne ženske, kako v celem dnevu težko najde minuto časa zase in kako se, zaradi tega, ker je njeno življenje fokusirano na otroka, počuti brezvezno, ker ne izpolnjuje ciljev, ki si jih tudi drugače sicer želi.
Meni je bil film precej všeč, Uma je itak super igralka, dobro je odigrala tole vlogo. Za eno 8-ko čisto soliden film, če niste že vnaprej odklonilni do tematike.
8/10
Posted 30 August 2010 - 04:51 PM

Ta film je pa . . . z eno besedo čaroben; popolnoma me je očaral, čeprav vam postreže tudi z nekaj (nepotrebnimi?) klišeji, tak (in srečen) je tudi konec, a vseeno - mu vse oprostim. Tudi nekaj solzic sem spustila tekom gledanja, oz. če sem poštena, sem cmerala od začetka do konca.

Igralska zasedba je vrhunska, Robin Williams igra stransko vlogo, sama ga sicer ne bi izbrala ravno za to vlogo, a se solidno odreže; sem že vajena, da je pravi kameleon, kar se filmskih vlog tiče. 11-letnega fantka, ki je glavni protagonist tega filma je upodobil Freddie Highmore

Vsebina: A drama with fairy tale elements, where an orphaned musical prodigy uses his gift as a clue to finding his birth parents.
Film, ki se vas resnično dotakne, vam pogleda v dušo. Film, ki govori o glasbi, ki vas spremlja v vseh obdobjih in trenutkih vašega življenja, tako slabih, kot dobrih. Mestoma klišejsko (in za moj okus malo preveč nekih naključij, kar dela film malo manj 'realen'), in pričakovan konec, a vseeno - prečudovito.
9++/10

Pa po Kinky-jinem predlogu sm pogledla Harry Brown (Kinky, ti mas vedno super predloge, jaz kar loadam dol filme, ki jih fajn ocenis, pa se nisem bla razocarana

Hvala.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 August 2010 - 06:58 PM
Diary of a Wimpy Kid

Tole je ena od boljsih komedij, kar sem jih v zadnjem casu gledala. Zabavno, sveze, super fore, fajni liki... Narator je fant, ki gre prvic v middle school (star je kake 11) in bi rad bi na vsak nacin popularen - problem je samo v tem, da ni iz testa za bit kul (kakor recimo njegov starejsi brat

Na IMDB-ju je ocena precej nizka, malo cez 6. Jaz dam filmu gladko 9/10.
Edit: film je totalna mladinska zabava., tako da ne pricakovat ravno kake poglobljene vsebine ali cesa podobnega. S tako oceno ga ocenjujem znotraj svojega zanra, ne zdaj med vsemi filmi, kar jih je blo kdarkoli posnetih.

Uh ja... jaz sem tole pogledala že pred časom, pa mi je bil zanimiv film, inovativen, na trenutke smešen, načeloma pa ni pustil kakšnega wow efekta.
5/10
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 30 August 2010 - 07:37 PM
angelščine se pa ne morejo naučiti.

Jaz sem pa ta vikend pogledala ANGEL HEART (1987)
http://en.wikipedia....iki/Angel_Heart

A gumshoe private investigator is hired by a mysterious and malevolent client to find a missing crooner who owes him on a debt, but when the PI starts his investigation he is thwarted by the murders of his possible witnesses and haunted by unexplainable demonic nightmares. As he nears and nears his catch, the identity of the missing person is closer to him than he thinks.
(Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet)
Film se prične z zahtevo stranke (De Niro), naj detektiv Harry Angel (Rourke) poišče določeno osebo iz strankine pretkosti, ki ima do stranke neke nepošlihtane dolgove. Poizvedovanje spvra ne obrodi sledov, kasneje pa se stvari pričnejo zapletati s skrivnostnimi in brutalnimi umori vseh ljudi, povezanih z iskancem. Detektiv Angel postane glavni osumljenec policije, hkrati pa sam čuti, da ima njegova stranka neke zle namene.
Film je odlična mešanica žanrov (detektivska zgodba, deloma horor) v kateri blestita tako De Niro kot tudi Rourke, zaznamuje pa ga tudi odlična "slika" (čudoviti posnetki, dobre barve).
Sicer sem zgodbo precj hitro pogruntala, a je kljub temu do kraja ostala zanimiva, mestoma celo precej precej razgaljena glede na ameriške standarde, na koncu pa me je počakalo še eno mini presenečenje, ko se končno razodene identiteta te nenavadne stranke.

Nikjer nisem imela občutka, da je film tako star kot pač je (skoraj toliko kot jaz

8/10

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 August 2010 - 07:57 PM

Pogledala sem to akcijo, ki je bila narejena po računalniški igrici, ki smo jo nekateri radi igrali (malo me je tudi nostalgično spomnila na otroštvo, in čas Princa, Prehistoric in podobnih iger).

Glede na to, da sem vedela, da je posnet po predlogi rač. igrice - nisem veliko pričakovala; nekakšno nezahtevno akcijo, pri kateri gledalec ne potrebuje ravno celih možganov, da razume dogajanje, in od filma nekaj odnese. Ampak glej ga zlomka - bila sem prijetno presenečena. Zgodba me je že na samem začetku potegnila noter, in z veseljem sem si ogledala cel film, vse do - malo presenetljivega - konca.

Tudi glavni igralec Jake Gyllenhaal se super odreže, in meni pripravi še eno presenečenje; pred ogledom sem bila namreč mnenja, da nikakor ne spada v to vlogo, ampak me je prepričal v nasprotno.
Zgodba: Dastan (

Kot zanimivost naj povem tudi, da se v filmu, kot eden od njegovih bratov, pojavi tudi Jeff iz Coupling, ampak suvereno opravi svoje delo, in je skoraj nerazpoznaven.
7/10
Ja! Jaz sploh ne morem verjet, da je letnik 87.

v Juno in Hard Candy mi ni bila slaba. Inception bom pa pogledala, ko pride DVDrip.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 30 August 2010 - 08:49 PM
August Rush (2007)

Ta film je pa . . . z eno besedo čaroben; popolnoma me je očaral, čeprav vam postreže tudi z nekaj (nepotrebnimi?) klišeji, tak (in srečen) je tudi konec, a vseeno - mu vse oprostim. Tudi nekaj solzic sem spustila tekom gledanja, oz. če sem poštena, sem cmerala od začetka do konca.

Igralska zasedba je vrhunska, Robin Williams igra stransko vlogo, sama ga sicer ne bi izbrala ravno za to vlogo, a se solidno odreže; sem že vajena, da je pravi kameleon, kar se filmskih vlog tiče. 11-letnega fantka, ki je glavni protagonist tega filma je upodobil Freddie Highmore

Vsebina: A drama with fairy tale elements, where an orphaned musical prodigy uses his gift as a clue to finding his birth parents.
Film, ki se vas resnično dotakne, vam pogleda v dušo. Film, ki govori o glasbi, ki vas spremlja v vseh obdobjih in trenutkih vašega življenja, tako slabih, kot dobrih. Mestoma klišejsko (in za moj okus malo preveč nekih naključij, kar dela film malo manj 'realen'), in pričakovan konec, a vseeno - prečudovito.
9++/10

Hvala.

Tale August Rush se fajn sliši!!!
Posted 31 August 2010 - 07:06 AM

Posted 31 August 2010 - 07:11 AM
August Rush (2007)

Ta film sem že nekaj časa nazaj pogledala. Mi je bil gledljiv, ampak me je blazno spominjal na eno nizkoproračunsko zadevo, zato sem bila ob sami zasedbi precej presenečena. Pač simpatičen film za pogledat na kakšnem Hallmarku.
Kot zanimivost naj povem tudi, da se v filmu, kot eden od njegovih bratov, pojavi tudi Jeff iz Coupling, ampak suvereno opravi svoje delo, in je skoraj nerazpoznaven.
meni je Coyle full dober tip. V Coupling ima tako smešno vlogo, sem ga pa že ujela v kakšnih angleških zadevah (zgodovinskih) in sem kar malo sline požirala.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 31 August 2010 - 08:37 AM
Ja, tole bom sigurno pogledala. Že zato, ker notri igra Jonathan.

JA, eve, jaz sem doživljala mini orgazme vsakič, ko se je pojavil na ekranu.

Drugače pa kot sem napisala, film je neke vrste pravljica, ampak hej - kdo pravi, da naj bi vsi filmi oponašali realno življenje.

Kami - na Hallmark ga pa jaz nikakor ne bi dala.

Posted 31 August 2010 - 10:27 AM

Posted 31 August 2010 - 10:31 AM

Posted 31 August 2010 - 10:36 AM

Posted 31 August 2010 - 10:40 AM

Grown ups (2010)

Če zgodbo na kratko povzamem gre nekako takole: Po tem ko se po pb. tridesetih letih skupina prijateljev iz otroštva ponovno sreča na pogrebu priljubljenega trenerja, skupaj in s svojimi družinami preživijo vikend v hišici ob jezeru.
No meni je bil film precej všeč. Glede na samo zgodbo in igralsko zasedbo (pri čemer izvzamem Salmo Hayek in Mario Bello) nisem pričakovala veliko. Zato tudi nisem bila razočarana. Film je namreč tipičen izdelek Adama Sandlerja. Ima nekaj smešnih trenutkov, nekaj butastih trenutkov in nekaj trenutkov ko si misliš le wtf.. tako kot vsi Sandlerjevi filmi. Mene njegova igra v večini filmov nervira, ampak v tem mi je bil pa presenetljivo všeč. Mogoče zato, ker je bil obkrožen s drugimi igralci in njegova razpoznavna igra ni prišla do izraza. Podobno tudi drugi igralci niso prišli do izraza, kar mi je bilo na nek način všeč, saj končno enkrat niso bili moteči... npr. Chris Rock ni nonstop blebetal kot navit.
V glavnem ta film bi uvrstila nekje v rang filmov, ki jih pogledaš, se nasmehneš in jih pozabiš. Opozarjam pa, da ta film ne bo všeč vsakemu, ker ima pač svoj stil humorja. Meni osebno je tak humor kar všeč. Je pa res, da je večina zabavnih prizorov iz filma že pokazana v trailerju.
Težko ocenim, ker če realno pogledam sama kvaliteta filma ni baš nekaj, pa vendnar sem se ob njem zabavala.
6/10
The Tooth Fairy (2010)

"Zobna vila" je vzdevek glavnega junaka tega filma hokejista Dereka. Ker se mu njegove sanje o karieri niso izpolnile, je precej zagrenjen in ko pride v stik z otroci, jim cinično uniči sanje. Prav zato ga nekega dne doleti kazen. Oblečen v pajkice, s krili na hrbtu se prelevi v zobno vilo. V tej vlogi počasi le ponovno dojame, da sanje niso nekaj slabega in ponovno pridobiva optimizem...
V meni je še vedno nekaj otroka, saj zelo rada pogledam filme tovrstnega žanra. Tooth fairy mi je bil prav posrečen. Dwayne "the Rock" Johnson mi je v tovrstnih vlogah bolj všeč kot v akcijskih vlogah. Res pa je, da mi je v tem filmu na trenutke šel na živce. Sploh ko je igral vlogo zajebanega frajerčka. Ampak to mu spregledam, ker sem ob pogledu nanj v roza pajkicah s tutujem umirala od smeha.
Je posrečen film, ampak najljubši v tem žanru mi še vedno obstaja Božiček s Timom Allenom v glavni vlogi.
6,5/10
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users