Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#2801 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 13 February 2013 - 12:45 PM

Izdelke Harmonija narave se dobi v kakšnih bio trgovinah? Bi imela kakšne njihove müslije, ampak ne mislim naročat preko interneta.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2802 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 February 2013 - 08:36 AM

Kje se dobi pri nas edamame? Jaz sem to jedla samo v Londonu, pa mi je bilo blazno všeč!

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2803 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 16 February 2013 - 08:47 AM

Jaz ne pomnim, da bi to kje pri nas videla. Morda se lahko kaj zmenis, ce najdes kaksnega lokalnega kmeta, ki goji sojo ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2804 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 February 2013 - 08:49 AM

U, si mi dala idejo. :) Mogoče bi pa rekla staršem, da sojo posadijo. Doma imamo namreč ogromen vrt. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2805 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 16 February 2013 - 08:55 AM

;) Mogoce povprasaj pri Varuhih semen, ce imajo tudi sojo v zbirki (gre za semensko knjiznico - doloceno stevilo semen si izposodis, nato pa na koncu leta to stevilo plus par dodatnih zrn vrnes v knjiznico, da se ta obnavlja in raste). Pri tem projektu sem se jaz sodelovala pred odhodom v tujino, je res fajn ideja. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2806 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 16 February 2013 - 09:26 AM

V Moysushiju ga imajo, ampak ti bi verjetno rada za domov.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2807 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 February 2013 - 09:44 AM

^^ Ne, jedla bi rada, pač kjerkoli. :D Hvala, to je super novica.  :w00t2:

;) Mogoce povprasaj pri Varuhih semen, ce imajo tudi sojo v zbirki (gre za semensko knjiznico - doloceno stevilo semen si izposodis, nato pa na koncu leta to stevilo plus par dodatnih zrn vrnes v knjiznico, da se ta obnavlja in raste). Pri tem projektu sem se jaz sodelovala pred odhodom v tujino, je res fajn ideja. 

Wow, kako super ideja. :) Hvala ti.

• 0

#2808 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 February 2013 - 04:46 PM

Ok, the weirdest thing. Opazila sem, da imajp Sparove smoothije v lokalnem Sparu v LJ na policah pri sokovih, v novomeškem Intersparu pa imajo enake smoothije v hladilniku. Kje bi jih dejansko morali hraniti? Na embalaži piše samo, da je potrebno odprt izdelek hraniti v hladilniku do 3 dni. Ne vem, ful mi je nenavadno res, da nimajo neke enotne politike glede tega, med hladilnikom in navadno polico je vseeno velika razlika.

• 0

#2809 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 February 2013 - 04:51 PM

Mislim, da pred odprtjem ne rabi biti hlajeno, imajo pa verjetno nekateri raje ohlajene (ali pa pac gre za stvar navade, kam kaj das/kje je prostor). Podobno opazam pri mleku (se isto pojavlja na policah in v hladilniku). 

• 0

#2810 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2013 - 04:51 PM

To sem se tudi jaz že spraševala, ko jih nikjer nisem našla in sem mislila, da jih ne izdelujejo več :D. Pri nas jih imajo po novem vsi Spari zunaj, vem pa, da so jih pred časom imeli v hladilniku.

Če mene vprašaš, zaprti ne rabijo bit v hladilniku, jaz jih ne držim in tudi če pogledaš npr. Fructalove, niso v hladilnikih nikoli.

Mleka pa še nisem videla izzven hladilnika, razen alpskega in rastlinskih, najbrž imaš v mislih slednje.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2811 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 February 2013 - 04:58 PM

Ja, jaz sem bila dolgo časa prepričana, da jih naš lokalni Spar nima! Dokler nisem 1x fantu naročila smoothijev in sem mu rekla, da bi morali biti v hladilniku, in ker jih ni našel, je preiskal cel Spar - tako sem šele izvedela, da so pri sokovih, na policah. In potem v NM Intersparu jih nisem našla na policah in sem vprašala prodajalca, če jih je slučajno zmanjkalo, in pove da so takoj za vogalom, v hladilniku. Meni ni bilo nič jasno. :butl:

• 0

#2812 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 20 February 2013 - 05:01 PM

Mleko je vse izven hladilnika npr. v Leclercu.

• 0

After all this time?

Always.

#2813 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2013 - 05:08 PM

^^ navadno mleko ni :)

ljubljanske-mlekarne-mu-mu-mleko-1000-ml

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2814 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 20 February 2013 - 05:13 PM

Ja je. Alpsko mleko je vse na policah nasproti hladilnika s skuto in jajci.

• 0

After all this time?

Always.

#2815 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2013 - 05:16 PM

To na sliki ni alpsko mleko :D No ne vem, jaz sem v L'eclercu bila ene 5× in je bilo to mleko (mama kupuje vedno tega zelenega MU) veeedno v hladilniku 1000%.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2816 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85866 posts

Posted 20 February 2013 - 05:16 PM

Alpsko mleko je trajno, taka so lahko zunaj. Navadna morajo bit v hladilniku.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2817 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 20 February 2013 - 05:21 PM

Ok, ne spoznam se na mleka, sem mislila, da so vsa takšna kot alpsko, my bad. :lol:

• 0

After all this time?

Always.

#2818 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 February 2013 - 05:24 PM

Alpsko mleko je trajno, taka so lahko zunaj. Navadna morajo bit v hladilniku.

Ja, tako nekako. Jaz sicer opazam, da so vcasih tudi trajna v hladilniku. 

• 0

#2819 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 20 February 2013 - 06:22 PM

V Hoferju je tudi samo tisto mleko, ki ima kratek rok trajanja, v hladilniku. Danes sem videla, da so po novem tudi jajca izven hladilnika....

• 0

#2820 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 20 February 2013 - 06:26 PM

To so pa tudi v Tušu in Mercatorju (vsaj pri nas).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users