O, njam, izgleda ful dobro.

Recepti - SLADICE
Posted 25 May 2013 - 10:46 AM
Posted 01 June 2013 - 06:20 PM
http://www.kulinarik...dice/lena-baba/
Tole sem nardila včeraj in je odičnega okusa, malo me je edino zmotilo, da je bilo spodaj tako sočno oz nekako mokro-mastno, pa si ne znam razložiti, od česa.
je katera že pekla to in je bil enak rezultat? A je mogoče od maščobe v skuti ali jogurtih? Ker drugače ni nobene maščobe dodane, niti tekočine...
Posted 01 June 2013 - 06:46 PM
To, predvsem pa kisla smetana, nekaj pa se jajca dodajo.
Posted 02 June 2013 - 02:45 PM
Verjetno, ja. Nam je bilo ok, ker smo dodali sadje (visnje, in je prislo bolj osvezilno), pa manj mastno skuto&smetano, kolikor se spomnim.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 02 June 2013 - 03:02 PM
Kislo smetano bi najbrž lahko izpustila?
Nama je bilo drugače fuuuul všeč, okusno je res zelo, sem pa tudi jaz notr natresla brusnice. Hvala, Olivija, bom drugič upoštevala tvoj nasvet že pri kupovanju
Posted 03 June 2013 - 06:21 AM
Jaz delam to brez kisle smetane. Jogurt, skuta, jajca, ovseni kosmiči, pecilni, sladkor + sadje. Ohlajeno mi je to noro dobro. Ful osvežilno.
Posted 03 June 2013 - 07:26 AM
Namesto moke daš torej ovsene kosmiče? Hvala za idejo, drugič naredim tako. Jaz sem tokrat dala polnozrnato moko, ker druge sploh nimam...
Posted 04 June 2013 - 01:00 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 June 2013 - 07:46 PM
A ima katera kakšen preizkušen recept za sladico, ki bi jo lahko nesla v službo, kaj enostavnega, kar se lahko poje brez vilic/žličke? Pa spet po drugi strani, da niso ravno kake kroglice?
Posted 09 June 2013 - 07:49 PM
Z muffini ne morš zgrešit.
Posted 09 June 2013 - 07:49 PM
Skoraj karkoli, kar je bolj kompaktno, samo razrežeš na manjše koščke.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 June 2013 - 08:24 PM
mafini, kokosove kocke, mini pite
Posted 09 June 2013 - 08:34 PM
Kayotic brownije. Tisti toffee so malenkost bolj kompaktni od malinovih. Ali pa te limonine kvadratke, so tudi ful dobri, muffini pa itak, bilokateri. V bistvu lahko res neseš totalno karkoliii kar ni ravno v napol tekočem stanju, samo narežeš na majhne koščke in daš v papirčke od muffinov, voila.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 June 2013 - 06:46 AM
Jaz muffinov ne bi, ker so po preveliki za take zadeve, razen če imaš pekač za mini muffine.
Posted 10 June 2013 - 06:53 AM
Hvala, punce, do četrtka imam čas, da se odločim...Tiste limonine kocke so mi na pogled ful všeč
Mafine sem že nesla in so čist OK, sam tokrat bi kaj drugega, ker so prav mafini pogosta izbira tudi pri ostalih sodelavcih...
Posted 10 June 2013 - 09:25 AM
jaz sem včeraj pekla za v vrtec (imajo nastop in je pecivo in "žurka" nadstandard, pa so starše prosili za donacije v obliki peciva). sem naredila čokoladne muffine in cookieje z ovsenimi kosmiči in čokolado. oboje se lepo prime v roko in ni potrebno imeti krožnikov in vilic. cookieji so super, čeprav sem pretiravala s sladkorjem.
Posted 16 June 2013 - 09:20 PM
Danes sem naredila Jagodno torto z belo čokolado in klasiko, Toffee brownije. Prvo sem imela že dolgo nagledano, ampak sem bila brez pravega pekača, danes pa mi je končno uspelo in moram reči da je preseneteljivo dobra. Tako, na prvo oko ne deluje nič kaj posebnega, no, saj tudi ni, ampak dejansko potem pride zelo dobra, so ljudje kar pohvalili. Biskvit ni bil čisto nič suh, ampak lep sočen in mehek.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 June 2013 - 09:49 PM
Jaz sem to torto zdaj že nekajkrat naredila in je bila vedno ZELO pohvaljena. Dam pa jaz precej več kreme in jagod.
Posted 16 June 2013 - 09:54 PM
Jaz bi tudi rada dala še več bele čokolade, ampak s takim pekačem več kot toliko ne gre, se mi zdi.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 June 2013 - 11:23 PM
Kakšne lepe in zanimive stvari pečete. Meni se pa ne da. : (
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users