Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2781 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 13 March 2016 - 03:06 PM

Ma vse skupaj se mi je zdelo kot žajfnica, ki jo gleda njena mama. Tak klišejski ameriški film, vsak detajl me je motil - to da so v njej videli hud potencial izumiteljice, samo zato ker je pri 10ih znala iz papirja izrezati okraske, soočenje s kavbojem, bivši mož v kleti, kateremu se kasneje pridruži še njen oče, ki na prvem randiju preko posredovalnice naleti na bogatašinjo, s katero se seveda ujameta in ki Joy posodi denar... na živce mi je šel! :) Ja, njen sin igra tri sekunde, pol ga kar zmanjka, pa ona kot glavna junakinja blond, njena sitna sestra (sploh ne povejo zakaj obstaja spor med njima) pa temnolasa...

Ta film sem gledala na Malti, prav tako pa tudi The dressmaker s Kate Winslet. Film sicer na začetku prve pol ure še nekaj obeta, potem pa preide v en totalen nonsens...

Se strinjam z vsem tem. Jennifer je bila za to vlogo res premlada, saj je zgledala kot trmasta študentka namesto mame z dvema otrokoma, ki jo je povozil čas, ker je morala pomagat svoji fucked up familiji. Pa razen nje so bili vsi karakterji tako čudni, sploh njena starša sta obadva pomilovanja vredna, pa kako jo je foter dajal v nič, ko je izgledalo, da bojo bankrotirali.  

Mi pa kljub temu ni bil slab film, ampak daleč od kakšnih presežkov.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2782 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 March 2016 - 11:13 AM

Pa Brooklyn si dajte na seznam. :)

Jp!

Lep, brezčasen, čuten, mene je ganil bolj kot Room, verjetno zato, ker nimam otrok, imam pa sestro... In sem malo podoživela občutke svojih potovanj zdoma.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2783 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 27 March 2016 - 12:15 PM

Tudi mene je bolj ganil in igra vseh se mi je zdela veliko bolj doziveta. Room bo pri meni verjetno sel kmalu v pozabo (btw, se vedno ne morem verjet, da je fantek v resnici star 10 let. :o Meni izgleda najvec 6 ali 7.)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2784 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 27 March 2016 - 01:58 PM

Batman V Superman: Dawn of justice

Dobra sci-fi akcija, ki ohranja napetost celi 2 uri in pol, saj se nonstop kaj dogaja.

Mogoče je bilo vsega že malo too much, ampak lahko rečem, da sem uživala.

Zanimivo je bilo videt Afflecka v vlogi Batmana, začuda me ni nič motilo. Sta pa tako Affleck kot Henry Cavill res pravi mrgi v tem filmu, ne morem reči, da nisem zadovoljna z izbiro igralcev :D Tudi Jesse Eisenberg je odlično opravil, vloga psihiča mu zelo pristaja.

V film so stlačili še Wonder Woman, kar se mi je zdelo odveč, je pa Gal Gadot ful lepa igralka (itak :D ). 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2785 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 March 2016 - 05:27 PM

Ta film sem gledala na Malti, prav tako pa tudi The dressmaker s Kate Winslet. Film sicer na začetku prve pol ure še nekaj obeta, potem pa preide v en totalen nonsens...

Podpis, sem drugod brala dobre komentarje in sem ga včeraj pogledala, pa so vtisi identični Fridinim.

Pogledala sem še Mon roi (2015), ODLIČEN! Stil, zgodba, igralska zasedba, scenografija, nimam pripomb. Bercotova je odigrala vrhunsko, ni čudno, da pobrala nagrado v Cannesu za najboljšo igralko, čeprav je meni občasno znala malo zaparat ušesa in živce, Vincentu pa je vloga absolutno pisana na kožo, sploh si ne bi mogla predstavljati nekoga drugega v njegovi vlogi. Louis Garrel ravno tako odličen v vlogi njenega brata. Dve uri mineta kot bi mignil.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2786 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 21 April 2016 - 08:40 AM

Včasih tudi pride zelo prav, da me prehlad malo umiri in imam takoj več časa za TV :)

Na TV sem v zadnjih dneh našla par filmov, ki sem jih pogledala.

Najbolj mi je bil všeč Gemma Bovery, malo drama, malo črna komedija.

Par izjav je bilo res dobrih, sploh stari pek je imel dobre fore. Priporočam za razbibrigo. Luštna mešanica fancoskega in angleškega.

Potem sem pogledala How to Make an American Quilt, film iz leta 1995, ko je bila Winona Ryder še čisti cuker!

Lušten film, tak kolaž življenjskih zgodb, o odločitvah in napakah, ki jih ljudje delajo/mo. Rada gledam take filme (in njo).

Tretja izbira je bil v stilu tipične romantične komedije, videne že xy krat - malo sem bila mazohistično razpoložena, vedela sem, kaj me čaka, pa sem ga vseeno pogledala :)  New in Town. Pač, da mine dan. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2787 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 21 April 2016 - 07:27 PM

Včeraj sva do konca pogledala Dead Pool in nama je bil obema katastrofalen. Izguba časa.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2788 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 21 April 2016 - 08:58 PM

Wait, what? :D Zakaj? Vama ni bilo nič smešno? Kaj sta pa pričakovala? 

• 0

Bill Bullard

#2789 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 22 April 2016 - 09:17 AM

Jaz sem včeraj spet preležala popoldan in čisto preveč gledam TV :D

Ponovno sem pogledala En kongelig affære (2012) in bila ponovno navdušena.

Potem pa še To Rome with Love (2012) ... Woody kot Woody. Kot sem že parkrat rekla, mi je bistveno bolj všeč, če stoji za kamero, kot pred njo, ampak ajde. Film mi tokrat ni bil nič posebnega, za pogledat, nasmejat, premislit in bolj kot ne, pozabit.

• 0

Put A Kilt On It!

#2790 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 16 May 2016 - 11:50 AM

V petek smo si ogledale v kinu Planet samskih.

Recenzija filma

Najprej moram reči, da sem bila svoj čas fan romantičnih komedij in sem jih res veliko pogledala. Zadnjih par let pa ne več.

Glede na to, da mi je bil film Pisma sv. Nikolaju zelo všeč, si nisem upala postavit visokih pričakovanj pri ogledu tega (pač si nisem mislila, da bi Okornu lahko uspelo dvakrat). K reči sem se zmotila.

Film mi je bil zelo prijeten, gledljiv, parkrat sem se zraven res nasmejala (sploh na koncu). Prav tako me ni spominjal na Pisma sv. Nikolaju (ne več, kot katera koli druga rom. komedija). V žanru romantičnih komedij bi ga ocenila z 4+/5.

Dva igralca sta se ponovila, ostali so novi. Mi je pa Weronika Książkiewicz res lepa ženska in sem jo prav z veseljem gledala :D

In očitno sta z Okornom par (če sem prav slike razumela).

Jaz vsekakor priporočam ogled za večer razbibrige.

• 0

Put A Kilt On It!

#2791 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 25 May 2016 - 11:36 AM

Trust (2010)

When Annie, a 14-year-old girl, is seduced by a 41-year-old internet predator she knows only as "Charlie," it tears apart her family. While her father becomes obsessed with revenge fantasies, Annie enters therapy, where she refuses to admit she's been victimized.

Meni odličen film, saj sem ga videla kot punca, ki se je svoj čas dobila z xy znanci iz chatov (sicer sem bila par let starejša) in kot starš, ki se počuti nemočnega.

• 0

Put A Kilt On It!

#2792 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 25 May 2016 - 12:18 PM

Pixels

51n2ntzrn3L.jpg

Zguba časa. Kaj drugega od filma v katerem vesoljci v obliki računalniških igrer napadejo svet in v katerem se v glavni vlogi pojavi Adam Sandler pač ne gre pričakovati. 

The Voices

voice.jpg

A mentally unhinged factory worker (Ryan Reynolds) must decide whether to listen to his talking cat and become a killer, or follow his dog's advice to keep striving for normalcy.

Glede tega filma imam mešane občutke - po eni strani mi je bil všeč, po drugi ne. Je definitivno poseben. 

• 0

#2793 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 May 2016 - 12:38 PM

Jaz sem zadnjič pogledala SAMBA (2014).

Kopiram: Samba Cissé (Omar Sy), a migrant from Senegal to France, works as a dish washer in a hotel. After a bureaucratic slip-up lands him in a detention, he is ordered to leave France. With the help of an immigration officer (Charlotte Gainsbourg), he fights to stay in France.

Simpatična komedija-drama, ki relativno lahkotno obravnava zelo resno in kompleksno temo ilegalnih migrantov, ki jih v Franciji (in drugod) mrgoli. Odlična igra, dodelani karakterji, ki niso naslikani samo črno-belo, dober soundtrack, fotografija, v bistvu nimam nobenih pripomb. Ni vrhunski o-moj-bog-najboljši-film-vseh-časov, ampak je definitivno za pogledat. :) 8.5/10.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2794 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 21 June 2016 - 07:42 AM

za na morje imam celo sezono GOT in Outlander. Bi pa rabila še kakšen lahkotnejši film, za kakšno razbibrigo.

Ste zadnje čase gledali kakšen novejši film, ki je vreden ogleda?

• 0

Put A Kilt On It!

#2795 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 21 June 2016 - 08:04 AM

Kami, nama je bil Bog, le kaj smo zagrešili? (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?)  ful simpaticen. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2796 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 21 June 2016 - 08:23 AM

tega že gledala, odličen je :)

če poznaš še kaj v tem smislu (oz. kot film Prijatelja (na vozičku), se priporočam.

• 0

Put A Kilt On It!

#2797 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 21 June 2016 - 09:41 AM

Kaj takega tudi jaz se iscem, ja, Samba me ni prevzel. Mogoce Pride? As it is in heaven? La famille Belier?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2798 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 21 June 2016 - 03:07 PM

Hvala za predloge, bom pogledla.

Sem pa na Partisu našla The Disappearance of Eleanor Rigby (vse 3 verzije). Sem že lani iskala ta film, saj mi deluje odličen.

• 0

Put A Kilt On It!

#2799 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 22 June 2016 - 01:37 PM

The Dressmaker 

Po ogledu trailerja sem pričakovala kaj bolj lahkotnega, v resnici je pa vse prej kot to. 

Imam mešane občutke glede filma, saj druga polovica zgodbe res zaide v neko WTF sfero, kot je omenila že Frida. 

Igra vseh pa je prepričljiva in zelo dobro je prikazan izrazit kontrast med Tilly, Molly, Farrat-om ter vsemi ostalimi prebivalci naselja. 

Tudi kemija med Tilly in Teddyjem je zadovoljiva, čeprav se je videlo, da je Kate Winslet kot Tilly starejša od Liama, po zgodbi sodeč pa naj bi bila

obadva podobne starosti (okrog 35). Mladi Hemsworth je pa pravi balzam za pogledat.  :whistling:

• 0

Bill Bullard

#2800 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 24 June 2016 - 10:03 PM

Un moment d'égarement

Zelo zanimiv film, sicer na momente francosko prenapihnjene reakcije, ampak všeč mi je bila ideja.

Sem mojemu takoj povedala, da T ne bo hodila z njim na dopuste, če bo šel kdaj s kolegi :D

Pogledala sem tudi ta film, tvoji predlogi se vedno izkažejo za všečne.

Moram rečti, da se mi zdi tvoja pripomba na mestu... Tak scenarij se mi zdi povsem verjeten.

Sem se spomnila na to, kakšna sem bila jaz pri 18, sicer nikoli nisem bila zagledana v tako starejšega tipa, da bi mi bil lahko foter,

so me pa privlačili nekaj let starejši. Najstnice v teh letih pa si sploh zamišljajo v glavi vse živo.

Spoiler

Aja, pa obadva 'fotra' sta mi bila precej fuckable. :evilgrin:

En moj prijatelj, ki je star nekaj čez 30, mi je razlagal, kako sta ga hodili večkrat opazovat dve punčari, stari 14-15, se mu nasmihali in ga ogovarjali,

medtem ko je treniral na štangah brez majice. :butl:

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users