Percy Jackson and the Olympians: The lightening thief
Režiser prvih dveh filmov o Harryju Potterju predstavlja zgodbo 12-letnega Percyja, ki nekega dne odkrije, da je potomec starogrških bogov. Toda božanstva na Olimpu niso zadovoljna, saj je nekdo ukradel Zevsovo strelo, glavni osumljenec pa je nič hudega sluteči Percy. Da bi odkril, kdo stoji za tatvino, preprečil vojno med bogovi in našel pogrešano mamo, se Percy z zvestima prijateljema poda na nepozabno avanturo, polno nevarnosti in vratolomnih doživetij.
Pustolovski domišljijski film, ki ne prinese nič novega. Glavni igralec meni ni poznan, bogove pa igrajo marsikateri znani obraz, kot je Uma Thurman, Sean Bean, Pierce Brosnan, Kevin McKidd. Mali mi ni najbolj prepričljiv v svoji vlogi, ostali svojo nalogo kar dobro opravijo. Zgodba se mi sicer ne zdi čisto tipična, ampak bi pomojem lahko naredili veliko bolj zanimivo in napeto, lahko bi npr. vključili več mitologije. Tudi bogovi so imeli malce preveč človeške poteze. Za mlajše občinstvo je pomojem dovolj napet in čisto ok film, sama sem vseeno pričakovala malo več.
5/10
Sex and the city 2
Končno sem si tudi sama pogledala 2. del filma. Serijo obožujem, tudi prvi film mi je všeč, ta pa me je na žalost kar malo razočaral.

Od filma nisem pričakovala veliko, ker so mi že sami igralci tako všeč in jih res rada gledam. Pa vendar so me v tem delu pustili precej hladno.
Zgodba ni nič posebnega, pač ženske zadeve, ki pa so precej napihnjene. Jst ne razumem, zakaj delajo iz vsake težave celo dramo. In prvič do sedaj mi je šla Carrie na živce, ker čisto v vsaki stvari najde problem. Big je pač Big, glede njega nimam pripomb.

Ostale punce so fajn, še najbolj izstopa Samantha s svojimi forami, čeprav tudi te niso več to, kar so bile nekoč.
Moda in obleke so poglavje zase, Carrie zna sicer včasih že malo pretiravati pri outfitih. Ampak je pa vseeno cel film paša za oči.

Mogoče takrat, ko sem gledala film, nisem bila ravno najbolj razpoložena za takšno tematiko, ali pa bi bilo drugače, če bi ga šla gledat v kino s kakšno kolegico. Pomojem ga bom kdaj kasneje vseeno še enkrat pogledala, mogoče mi bo bolj všeč.
5/10