Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2781 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 August 2010 - 10:03 PM

Harry Brown (2009)

IPB Image

FUCK YEAH, Harryju Brownu pa res nihče ne bo sral po glavi. biggrin.gif thumbup.gif

Še ena dobra angleška akcija, ki se sicer začne malo bolj počasi, da se naredi potreben uvod v zgodbo. Harry je starina, odigra ga vedno odličen Michael Caine. Ženo ima v bolnišnici, in v bližnjem pubu pije pivo ter igra šah z ravno tako ostarelim prijateljem. Živi v soseščini, kjer je veliko kriminala, pretepov, streljanja, drog. In ko mu nekega dne ubijejo edinega prijatelja, ki ga še ima - ima Harry (bivši marinec) dovolj in vzame stvari v svoje roke, postane vigilante. V soseki, kjer nihče več ne more narediti, policija ne igra nobene močne vloge - in žalostno je, da ima takšno sosesko, ali več teh, skoraj vsako večje mesto.

Kot že rečeno - Michael Caine blesti v tej vlogi, v prizorih, ki so malo bolj čustveno obarvani, kot tudi v prizorih, kjer vzame pravico v svoje roke. Ena njegovih boljših vlog, vsaj po mojem mnenju.

Za vse, ki vam je bil všeč Taken, ali recimo Gran Torino. Ocenjujem ga z 8/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2782 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 26 August 2010 - 07:52 AM

Percy Jackson and the Olympians: The lightening thief

IPB Image

Režiser prvih dveh filmov o Harryju Potterju predstavlja zgodbo 12-letnega Percyja, ki nekega dne odkrije, da je potomec starogrških bogov. Toda božanstva na Olimpu niso zadovoljna, saj je nekdo ukradel Zevsovo strelo, glavni osumljenec pa je nič hudega sluteči Percy. Da bi odkril, kdo stoji za tatvino, preprečil vojno med bogovi in našel pogrešano mamo, se Percy z zvestima prijateljema poda na nepozabno avanturo, polno nevarnosti in vratolomnih doživetij.

Pustolovski domišljijski film, ki ne prinese nič novega. Glavni igralec meni ni poznan, bogove pa igrajo marsikateri znani obraz, kot je Uma Thurman, Sean Bean, Pierce Brosnan, Kevin McKidd. Mali mi ni najbolj prepričljiv v svoji vlogi, ostali svojo nalogo kar dobro opravijo. Zgodba se mi sicer ne zdi čisto tipična, ampak bi pomojem lahko naredili veliko bolj zanimivo in napeto, lahko bi npr. vključili več mitologije. Tudi bogovi so imeli malce preveč človeške poteze. Za mlajše občinstvo je pomojem dovolj napet in čisto ok film, sama sem vseeno pričakovala malo več.

5/10

Sex and the city 2

IPB Image

Končno sem si tudi sama pogledala 2. del filma. Serijo obožujem, tudi prvi film mi je všeč, ta pa me je na žalost kar malo razočaral. sad.gif
Od filma nisem pričakovala veliko, ker so mi že sami igralci tako všeč in jih res rada gledam. Pa vendar so me v tem delu pustili precej hladno.
Zgodba ni nič posebnega, pač ženske zadeve, ki pa so precej napihnjene. Jst ne razumem, zakaj delajo iz vsake težave celo dramo. In prvič do sedaj mi je šla Carrie na živce, ker čisto v vsaki stvari najde problem. Big je pač Big, glede njega nimam pripomb. biggrin.gif wub.gif
Ostale punce so fajn, še najbolj izstopa Samantha s svojimi forami, čeprav tudi te niso več to, kar so bile nekoč.
Moda in obleke so poglavje zase, Carrie zna sicer včasih že malo pretiravati pri outfitih. Ampak je pa vseeno cel film paša za oči. biggrin.gif

Mogoče takrat, ko sem gledala film, nisem bila ravno najbolj razpoložena za takšno tematiko, ali pa bi bilo drugače, če bi ga šla gledat v kino s kakšno kolegico. Pomojem ga bom kdaj kasneje vseeno še enkrat pogledala, mogoče mi bo bolj všeč.

5/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2783 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86588 posts

Posted 26 August 2010 - 12:51 PM

.

.

Up in the Air (2009)

IPB Image

Ryan je zaposlen kot "odpuščevalec" ljudi po svetu, zaradi česar so letališča njegov dom,
služba pa njegovo življenje.

Film, za katerega se resnično sprašujem, od kod mu toliko nominacij za Oskarja (6). Najbrž zaradi Clooneya
v glavni vlogi, ker se pač tako spodobi. Ima podlago za dober film (že ideja o taki zaposlitvi je malo bolna, in bi se lahko ukvarjali z njo ...),
tako pa ostaja na podpovprečnem nivoju, skrajno mlačen in dolgočasen, nobenega presenečenja skozi cel film. Anna Kendrick v vlogi protagonistove
sodelavke mi je parala živce.

2/10

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2784 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 August 2010 - 09:51 PM

The Fourth Kind (2009)

IPB Image

IMDB

V filmu vam že na začetku ponudijo možnost, da verjamete lahko v karkoli, oz. vam dajo na izbiro, da NE verjamete. The choice is yours, v glavnem. wink.gif Enako vam tudi povedo, da so v filmu vključeni tudi resnični posnetki - zopet - ali boste temu verjeli, je popolnoma vaša izbira (jaz osebno nisem). wink.gif

Zgodba: A thriller involving an ongoing unsolved mystery in Alaska, where one town has seen an extraordinary number of unexplained disappearances during the past 40 years and there are accusations of a federal cover up.

Nič več ne bom napisala, kajti to je en takšnih filmov, o katerih je bolje, da ne veste nič, če ga nameravate pogledati.

7/10

Več kot odlična atmosfera. thumbup.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2785 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86588 posts

Posted 27 August 2010 - 12:59 AM

.
.
Mirrors (2008)

IPB Image

Nekdanji detektiv, odpuščen zaradi uboja, se zaposli kot nočni čuvaj v zgradbi bivše psihiatrične bolnišnice (pozneje veleblagovnice),
katere notranjost je pred leti uničil velik požar. Je zapuščena, notri ni elektrike, je pa ogromno ogledal, v katerih sčasoma začne videvati čudne slike ...
Ko za to pove bivši ženi, je ta prepričana, da halucinira (zaradi odvajanja od alkohola je jemal močna zdravila), a mu kmalu začne verjeti ...

Kar kul grozljivka, daleč od kakšne hardcore (ni da bi človeku srce zastalo vmes XD), ampak noben presežek, mestoma se malo vleče.
Igralci so super (sploh Kiefer ˘-˘), konec presenetljiv.

6/10
  • 0

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 27 August 2010 - 07:19 AM

QUOTE(Jinadaze @ 26. 8. 2010 - 11:51) View Post

.

.

Up in the Air (2009)

IPB Image

Ryan je zaposlen kot "odpuščevalec" ljudi po svetu, zaradi česar so letališča njegov dom,
služba pa njegovo življenje.

Film, za katerega se resnično sprašujem, od kod mu toliko nominacij za Oskarja (6). Najbrž zaradi Clooneya
v glavni vlogi, ker se pač tako spodobi. Ima podlago za dober film (že ideja o taki zaposlitvi je malo bolna, in bi se lahko ukvarjali z njo ...),
tako pa ostaja na podpovprečnem nivoju, skrajno mlačen in dolgočasen, nobenega presenečenja skozi cel film. Anna Kendrick v vlogi protagonistove
sodelavke mi je parala živce.

2/10

Uf. Js dam temu filmu vsaj 7,5. Meni je bil vredu, zelo netipicen holivudski, ni vnaprej predvidljiv, v bistvu kar bridko tragicen za vso hecno fasado. Kako je tezko izstopit iz nekega zivljenja, cetudi te ne osrecuje - se mi zdi da je to velik realen problem v danasnjih casih.
  • 0

#2787 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24805 posts

Posted 27 August 2010 - 07:54 AM

Meni je bil Up in the air tudi full všeč.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2788 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 August 2010 - 02:22 PM

QUOTE(Sally @ 21. 8. 2010 - 14:25) View Post

The Painted veil (2006)

IPB Image

Eden izmed boljših dramatičnih romantičnih filmov, kar sem jih gledala v zadnjem času. To da je Edward Norton fenomenalen igralec niti ni potrebno razlagati. Kako zelo transparenten je, se vidi že samo, če to vlogo primerjaš s kakim American history X (or sth...).
Skratka, spremljamo zgodbo pravkar poročenega para. Ona je v zakon stopila zato, da ne bi bila več v breme družini, da ji ne bi bilo več treba prenašati težke matere, in zahtevnega očeta. On se je poročil z njo, ker je bil vanjo zaljubljen.
Da je zgodba še bolj zapletena, se žena zaplete v romanco s pravtako poročenim moškim...
V vsej tej zmešnjavi se Walter (mož) prijavi za odpravo v osrčje kitajske, kjer je izbruhnila kolera. Skozi stisko drugih, preko vrhov odtujenosti in sovraštva, se ponovno zbližata...

Res odlična zgodba, prov čuti se privlačnost med njima. Ženo igra Naomi Watts.
9/10.

QUOTE(Kinky @ 23. 8. 2010 - 22:14) View Post

biggrin.gif Ocena od Sally me je spodbudila k temu, da sem pogledala ta film prej, kot sem ga nameravala. Že predhodno sem prebrala zgodbo (povzetek), in sem slutila, da bi mi znala biti zelo všeč (mi je všeč žanr, nasploh najraje gledam drame). Obstaja tudi knjižna predloga, knjigo bi bilo mogoče dobro prebrati, ter tudi še en film, ki je bil posnet pred tem; glej linke spodaj.

KLIK - ta verzija (2006)

KNJIGA

Verzija 1934 z Greto Garbo

Glede zgodbe je napisano dovolj že zgodaj. wink.gif

Glavna igralca (Norton in Watts) sta nadvse odlična, za Nortona je že znano, da je kot kameleon, in dobro izgleda v vsaki vlogi, ter vsako tudi več kot dobro odigra. Ampak v tem filmu ga zasenči Naomi Watts, vloga vredna Oskarja. Tudi Liev Schreiber, ki je meni zelo pri srcu, in v tem filmu igra Naomijinega ljubimca, je dober (sicer ima manjšo vlogo).

Film te na nek način kar posrka vase, na začetku je mogoče malo bolj počasen, ampak se kmalu prepustiš takšnemu tempu, in popelje te na nepozabno potovanje. Tudi fotografija je prelepa, slike kitajske pokrajine so neverjetne, in lepo sovpadajo s filmom in z njegovo vsebino.

Če iščete film, ki bi ga s preprosto in eno besedo opisala kot lep - potem je to film za vas. Zelo čustven portret ljubezni med moškim in žensko, in obdobij, ki se morajo zgoditi, da to oba spoznata.

8+++/10

Meni pa ta film ni bil nič posebnega. Fuuul se mi je vlekel.
Saj je ok zgodba in vse, ampak just not my cup of tea.

5/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2789 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17121 posts

Posted 27 August 2010 - 06:21 PM

Splice
Zgodba sama že videna kdaj prej. Znanstveniki v želji po odkritju izgubijo razsodnost, in čut kaj je prav in kaj ne. Tukaj je zgodba modernizirana in se ukvarja z problemom kloniranja ljudi, ki danes še vedno sproža mnoge polemike in kresanje mnenj. Včeš mi je bilo kako so prikazali glavna lika. Ponavadni so super znansteniki prikazani kot popolnoma asocialni, brez vsakega družbenega ali spolnega življenja, edino kar obstaja so bukve, znanost, s čudnimi oblačili, sključeno držo in seveda očali. Tu pa sta prikazana kot normalni osebi, navdušena rokerja. Sploh Brody je skoz fino, super oblečen. Nekje do sredine se film odvija z normalno hitrostjo, na koncu pa se vse odvije hitro, in v primerjavi z celoto je na koncu nekaj srhljivih scen. Se da pa konec filma nekako slutiti.
Vsekakor pa priporočam film vsem ljubiteljem te zvrsti. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2790 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 02:41 AM

Inception (2010)
Meni je bil film odličen (dasiravno je znal hudo asociirati na Matrico), sploh ne tako hudo zakomplicirani, kot mnogi cvilijo.
Je pa potreba zbranost.
Jaz si ga bom še enkrat ogledala doma. Všeč so mi bili efekti (zato mi ni žal, da sem ga prvič pogledala v kinu),
tudi glasba je omembe vredna. Zgodba huda, sem še kasneje po filmu precej razmišljala o vsem skupaj in to
pri meni dela film dober - ko mi še kasneje nekaj časa ne gre iz glave in v meni sproža različne polemike,
občutke, itd. DiCaprio je z vlogo opravil super, zelo mi je všeč ... predvsem mi je všeč dejstvo, da se je več
kot očitno usmeril v bolj kompleksne vloge oz. filme in ni stagniral v kakšnih tretjerazrednih komedijah.
V film se mi edino ni vklopila Ellen Page, vloga ji ni pasala, meni ona izgleda kot en nerazviti froc. Nikakor ni
pojava za kakšno karakterno vlogo. Marion Cotillard je bila v vlogi zapeljive žene huda. All in all zelo dober film.

9/10

The Fourth Kind (2009)
Razočaranje. V filmu seveda ni nič resničnega, je treba povedati. Slaba in neprepričljiva
zgodba, že 100x videne scene. Tudi prikaz mesta Nome je bojda precej zgrešen.
3/10

Moon (2009)
IPB Image

Soliden izdelek, niti malo dolgočasen (bi pa znal biti komu, si predstavljam), razplet oziroma ''razkritje'' precej
domiselni in všečen, pogrešala sem edino morda malo umetniške vrednosti aka Kubrick, a to je seveda utopično
pričakovati.
7/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2791 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 August 2010 - 09:55 AM

U, se ne strinjava glede The fourth kind. Jaz sem mu dala malo višjo oceno, ker mi je bila atmosfera super; to, da so posnetki fake, ni nič novega. Pa tudi na tem področju ne morejo več odkrivati tople vode, zato po eni strani pozdravljam odločitev, da niso sploh pokazali alienov, in da jih niso upodobili z velikimi, zelenimi glavami. butl.gif Je precej failov tudi v filmu, priznam, kot recimo, da so govorili sumerščino, WTF??? A tako pametni so, pa vse obvladajo tehnologijo, angelščine se pa ne morejo naučiti. laugh.gif

Kakorkoli, mene je držal cel čas film v pričakovanju, in atmosfera mi je bila več kot odlična. wink.gif
  • 0

• Guests

Posted 28 August 2010 - 12:01 PM

Za Inception je Christopher Nolan rekel, da je treba pozornost posvetit tudi zvoku, ne samo sliki. In baje se na koncu, ko se ekran zatemni in ze grejo napisi, cuje, kako vrtavka pade. Ko ga naslednjic gledam, morm preverit, pa doma, ker v kinu itak zacne folk govorit takoj, ko je konec.

Men je tk fajn, ko vi ocenjujete filme, ker se meni ponavadi ne da celega spisa pisat, pa potem samo se kaj dopisem. Za MOON - se strinjam s Flafi, s tem da bi jaz dala filmu 8/10. Film je super, znanstvena fantastika s super zapletom in koncem. Res, v vrsti bednih akcijskih sci-fi je tole prava osvezitev. Kot bi bral Clarka ali pa Remca. biggrin.gif Umetniske vrednosti pri takih filmih ne pricakujem, Odiseja 2001 je res bolj umetnisko delo kot film, ampak je tudi ena od redkih izjem v svoji branzi, tako da s tega vidika nimam pripomb.

Pa po Kinky-jinem predlogu sm pogledla Harry Brown (Kinky, ti mas vedno super predloge, jaz kar loadam dol filme, ki jih fajn ocenis, pa se nisem bla razocarana thumbup.gif )

Skratka - Michael Caine je zakon (oh, how I love the accent), film je od zacetka malo pocasen, ampak se skoz stopnjuje suspenz, tako da si skoz malo napet ob gledanju. Zadovoljna z zgodbo, izvedbo, koncem... skratka, enkratno!
8/10
  • 0

#2793 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86588 posts

Posted 28 August 2010 - 01:01 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 28. 8. 2010 - 3:41) View Post

V film se mi edino ni vklopila Ellen Page, vloga ji ni pasala, meni ona izgleda kot en nerazviti froc. Nikakor ni
pojava za kakšno karakterno vlogo.

Ja! Jaz sploh ne morem verjet, da je letnik 87. huh.gif Slabo igra in zoprna je za crknit. Za v komedije.

• 0

― V. Van Gogh

#2794 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 03:10 PM

QUOTE(Kinky @ 28. 8. 2010 - 10:55) View Post
Pa tudi na tem področju ne morejo več odkrivati tople vode, zato po eni strani pozdravljam odločitev, da niso sploh pokazali alienov, in da jih niso upodobili z velikimi, zelenimi glavami. butl.gif

Jaz pa optimistično verjamem, da se z domišljijo na tem področju da še marsikaj ustvariti.
Se pa strinjam - boljše nič pokazati, kot pa to, kar si napisala.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2795 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 28 August 2010 - 05:39 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 28. 8. 2010 - 3:41) View Post

[font=Verdana]
The Fourth Kind (2009)
Razočaranje. V filmu seveda ni nič resničnega, je treba povedati. Slaba in neprepričljiva
zgodba, že 100x videne scene. Tudi prikaz mesta Nome je bojda precej zgrešen.
3/10

Se kar strinjam z oceno.
Baje so scene mesteca Nome posneli v celoti v Bolgariji. rolleyes.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2796 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27567 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 August 2010 - 07:07 PM

500 DAYS OF SUMMER

Meni je bil film blazno všeč, drugačen in zanimiv, le glavna igralka me je nekje na sredi filma začela nervirati. Nimam kaj dodat, se strinjam s predhodnicami, krasen film, ki ga zelo, zelo priporočam. smile.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2797 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 07:25 PM

V bistvu je edina dobra stvar v filmu Milla Jovovich, pravo veselje jo je gledati, meni je zelo všeč, seksi.

• 0

• Guests

Posted 28 August 2010 - 09:32 PM

Jaz se pa vedno, ko jo vidim, spomnim na Resident Evil in se mi obrne. laugh.gif Čeprav sem sicer videla nekaj zadev, kjer je huda, faila kot je Resident Evil nič ne popravi. tongue.gif
  • 0

#2799 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2010 - 09:37 PM

Jaz sem mislila na njo kot na žensko, ne kot igralko. : )

• 0

• Guests

Posted 28 August 2010 - 09:44 PM

Ne, saj vem, ampak jaz jo sploh ne morem neodvisno od tega dojemat. Res hecno. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users