Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2781 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25885 posts

Posted 02 October 2017 - 08:52 AM

Lepo :) Zacahnaj si za drugic - ena varijanta je, da namesto vode ali sojinega mleka kot tekocino uporabis sok (lahko tudi od visnjevega kompota ali kaj podobnega, pa se kaksno visnjo zraven - samo preveri, da so res brez koscic ;)). 

Krompirjevo testo mislis za cmoke ali kaj podobnega? Mislim, da je bilo par receptov objavljenih na blogo veganske iniciative svoj cas, jaz jih zal nikoli nisem delala, tako da ti iz prve roke ne znam svetovat. Bom pobrskala za recepti in ti kaksnega prilepim tekom dneva. Mogoce ima celo Kinky kaj na svojem blogu ... preverim in sporocim. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2782 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25885 posts

Posted 02 October 2017 - 09:12 AM

Ta recept ima najlepse slike, jaz bi kar s tem zacela :D Kolikor sem nahitro pogooglala recepte, so si precej podobni, samo da uporabljajo razlicen sladkor in/ali moko (nekateri mesajo vse sorte polnozrnatih mok; jaz bi se raje drzala bele, da se ti kdo po nepotrebnem ne spunta doma ;)). Pri nekaterih receptih je dodana se kaksna zlica koruznega skroba ali cicerikine moke, ampak ce trofis pravo razmerje med krompirjem in moko, po moje niti ni potrebna in bi jo najbrz lahko nadomestila z malo vec moke. 

Tukaj je se en recept (pri moki je sicer malo cudno napisano; glede na en primerljiv recept na enem drugem blogu, bi zacela s 70g moke in potem dodajala po potrebi oz. dala se malo na stran za oblikovanje in valjanje). 

Ce se nama bo dalo it po delujoco kuhinjsko tehtnico danes se jih mogoce celo lotim, se mi jih je prav zalustalo zdaj. Edino sliv nimam kje dobit, razen ce bi dala suhe not (ali pa zamrznjene jagode)? :/ 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2783 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 02 October 2017 - 10:12 AM

hvala Anouk! res si zlata!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2784 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16789 posts

Posted 27 October 2017 - 01:32 PM

Tole sem delala danes. Sicer z navadnim maslom, a je recept res super in gre v zbirko receptov, ki jih redno kuham.

http://www.sitfit.si...savnim-posipom/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2785 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 27 October 2017 - 01:50 PM

Nekaj podobnega sem enkrat ze delala. Cvetaca ima pa verjetno kar izrazit okus tudi v tem receptu?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2786 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16789 posts

Posted 27 October 2017 - 01:52 PM

Ne, sploh ne! Mali je pojedel vse, moj pa tudi ni vedel da so notri indijski orescki in cvetaca. Super je bil, vsaj meni. Res pa je da originalnega mac in cheesa nisem nikoli jedla ali delala, zato ne morem podati ocene primerjave z "originalom".
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2787 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 17 November 2017 - 12:30 PM

Vceraj sem spekla te limonine mafine in so bozanski, noro okusni in socni, pa narejeni so v pol ure in v eni posodi:
https://svojpotencia...fini-z-mandlji/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2788 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 17 November 2017 - 11:19 PM

A si delala točno po receptu?
Jaz bi sicer morala kupiti vse razen vanilijevega sladkorja in vode pa limon, ampak mogoče bom pa res poskusila :-)
  • 0

#2789 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 18 November 2017 - 08:27 AM

Jaz imam pa skoraj vse doma, pride kmalu na vrsto. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2790 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 18 November 2017 - 12:29 PM

Namesto agavinega sirupa sem dala domac gozdni med, ker mi je sirup zanic in nezdrav je. Pa namesto chia semen mleta lanena.
  • 0

― V. Van Gogh

#2791 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27630 posts

Posted 19 November 2017 - 01:33 PM

Nice, preizkusim, kokosove moke nimam, saj najbrž se bo obnesla tudi pšenična? Ali pa zmleti ovseni kosmiči... .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2792 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 November 2017 - 02:34 PM

Pazi samo, da zacutis pravo konsistenco pod roko, ce zamenjas moko - kokosova moka rabi ful tekocine, zato jo je ponavadi v receptih malo oziroma je potrm na ta racun dodane vec tekocine.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2793 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27630 posts

Posted 19 November 2017 - 05:02 PM

Sem že razmišljala o tem, hvala!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2794 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 23 November 2017 - 05:47 PM

Veggie riževo mleko s kokosom mi je za umret dobro. Komot bi ga spila liter na dan pa se včasih zgodi, da več mesecev niti požirka teh napitkov ne spijem. Pri meni je to bolj sladica pa čeprav je brez dodanega sladkorja. :)

• 0

― V. Van Gogh

#2795 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 23 November 2017 - 06:35 PM

Od Alpro rizevo s kokosom je tud ful ful dober, meni najboljsi od teh napitkov. Pa ful ima malo kalorij.
  • 0

#2796 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 23 November 2017 - 06:41 PM

Za kalorije mi dol visi, ampak a niso Alpro napitki 3 € na liter?

• 0

― V. Van Gogh

#2797 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 23 November 2017 - 06:47 PM

Ja, so, meni pa za ceno dol visi.
  • 0

#2798 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85890 posts

Posted 23 November 2017 - 06:52 PM

Good for you. :D Če nadomestke ješ/piješ redno, se ful nabere, pri meni je to večina mesečnega budgeta za hrano. Takih bizarnih se zato izogibam.

• 0

― V. Van Gogh

#2799 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 23 November 2017 - 07:01 PM

Midva zato kupujeva cenejse, pod 2€, drazje pa samo obcasno. Najcenejsa alternativa je izdelava teh napitkov doma, ni tako zakomplicirano, kot si kdo predstavlja, je pa vcasih malo packarije. Za napitek iz indijskih oresckov porabim 5min.
  • 0

Bill Bullard

#2800 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 23 November 2017 - 07:20 PM

Jaz jih ne pijem redno, 1 l imam za 2 tedna. Kavo pijem brez mleka. Te imam za kaksne chia pudinge ali mlecni riz.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users