Jaz tudi za umivanje obraza uporabljam marsikaj. Ko mi zmanjka facopuca, uporabim gel za prhanje ali celo šampon, recimo Tigi OH šampon mi je super za obraz, tudi z intimnim milom sem si že večkrat obraz umivala, ampak mi ga je škoda, ker so ta intimna mila povečini precej draga, sploh Lactacyd. Aja, pa Lush geli za prhanje so mi fajn za obraz, ker dobro mejkap spucajo. Pozimi pa imam rada olja za prhanje, recimo od SebaMed ali Eucerin, ker fajn raztopijo umazanijo + mal nahranijo. Trenutno imam gel za faco z grozdjem od Oriflame in mi sploh ni všeč, mi je ful žal, da sem ga kupila in ga tudi zihr ne bom porabila. Diši lepo, pakunga je lepa, performans pa na podnu. Meni je že konsistenca smotana, tak nekak čudno podrsava po koži in sploh nimam feelinga, da res dobro umije.
Zadnjič sem ob nakupu v Lushu dobila zastonj trdo milo v kosu Porridge in mi je špica. Naredi tako lepo, mehko kremo, ki zelo temeljito umije. Obraz potem malo škripa, ampak manj kot po drugih trdih milih, ni tak zategujoč feeling, ampak prijeten, nekak spoliran. Najbolje pa je, da ima notr pooolno ovsenih kosmičev, ki niso ostri, ampak tak prijetno okrogli in jaz potem z milom krožno drsim po koži in naredim super piling. Koža je potem gladka ko žamet in tudi izgleda prav spolirano. Meni se sploh ne zdi pregrob (nimam rada pilingov, ki to niso

), mi je všeč, da mi res odstrani vse odmrle celice in je koža potem ko dojenčkova ritka. Velja še omenit, da milo božansko diši, je tak topel vonj, mene asociira na tiste vanilijeve piškote v obliki malih rogljičkov, ampak vonj ni osladen. Sem našla na netu slike:

Ko tega porabim (kar bo trajalo 100 let, ker se zelo počasi rabi), bom poskusila Lush trdo milo Mud Flats, ki vsebuje maroško glino in morsko sol in je pomoje 1A za mastno kožo z nepravilnostmi, tako da bo prišel prav v času menstre, ko mi faca mal zacveti.