Avtošola in inštruktorji
Posted 14 March 2008 - 04:31 PM
Posted 16 March 2008 - 05:08 PM
Jaz sem imela včeraj prvič dveurno vožnjo. Inšturktor je zaenkrat v redu, prijazen..upam, da bo tako tudi naprej.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 19 March 2008 - 08:09 AM

Vsako stvar moram prav vlečt iz nje. Vse, kar mi razloži, je na začetku, potem vmes, ko vozim, mi ne pove nič več - kot da bi bilo samoumevno, da sem si vsa navodila iz začetka zapomnila.
Ko naredim napako, se pa kar zgrozi in se obnaša, kot da je kaj takega totalno nesprejemljivo (kot da bi imela že 50. uro vožnje).
Me je kar malo minilo veselje do izpita.
Pa ful mi mori dejstvo, da me niti enkrat samkrat ni pohvalila, ali kaj vzpodbudnega rekla.
Samo če sama rečem, da se mi zdi, da mi boljše gre, ona reče ja.
V glavnem, daje mi občutek, kot da bi že vse mogla znat in kot da sem ful nesposobna. Čeprav ni nič v tej smeri rekla, a se tako drži ves čas, kot da ji je odveč, ker mora sedeti z mano v avtu.

Včeraj sem imela 5. uro, pa imam še vedno težave z hitrim reagiranjem (še vedno sem na poligonu).
Pač malo predolgo traja, da kakšno stvar naredim, ker mogoče še preveč razmišljam o tem.
A mi lahko malo poveste, če je to normalno za začetnika, ali bi mi že moralo to it brez problema od rok?
Ker od inštruktorice ne dobim nobenega feedbacka, nič.
Kot sem rekla, imam občutek, da sem čisto nesposobna in da bom rabila še 10 ur, da bom sploh lahko šla na cesto.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 19 March 2008 - 08:20 AM

Glede inštruktorice pa ne vem, kaj bi ti rekla. Sm mela namreč tudi jst enega groznega inštruktorja, ampak je bol dosti hujši od te tvoje, mi je naravnost govoru, da sm zabita ženska, ki je ne bi smeli spustit na cesto in za vsako napako se je še celo uro dobesedno drl name, sej o tem sem že pisala. Jst sm ga šla pol menjat in mi ni blo žal, nisem pa mela nekih visokih pričakovanj glede inštruktorjev. Če se tebi zdi, da s to inštruktorico res ne bo šlo, jo pač menjaj, jst bi na tvojem mestu vseeno še malo počakala.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 19 March 2008 - 09:30 AM
Da ti pa inštruktorca med vožnjo nič ne pove, je pa nesprejemljivo - sploh če ve da še nisi vozila. Malo še počakaj po pa jo zamenjaj če vidiš da ti tak način dela ne ustreza. Saj je plačana za to delo, med drugim pomojem spada med njeno delo da ti vse razloži, pojasni ... Joj kaj vse si privoščijo nekateri inštruktorji.
Posted 19 March 2008 - 10:58 AM

Sama sem namreč mnjenja, da nisi boljši voznik če si moški ali pač ženska, ter da je vse odvisno od izkušnje, ki ti jih doprinesejo mnogi in mnogi kilometri. Vozim že skoraj 10 let, sem vsak dan na cesti, imam majhen avto in ga obvladam - lahko rečemo, da sem izkušen in zategadelj tudi dober voznik. Znajdem se v situacijah, in to je to.

Da ti pa inštruktor to reče se meni zdi skrajno žaljivo, in to še v avtošoli, ko si ves prestrašen, ter potrebuješ spodbudo ves čas. Saj vsi vemo kako je ko imaš slab dan, ter se ti zdi, da izpita ne boš nikoli naredil.
Immortelle, si zares v nezavidljivi situaciji, jaz sem imela zlatega inštuktorja po imenu Zlatko, ves čas me je hvalil in spodbujal, inštruktor kot se šika. Če ni preveč komplicirano prosi za drugega inštruktorja, ker se na takšen način ne boš veliko naučila, če ti bo na urah neprijetno.
Srečno.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 March 2008 - 11:07 AM

Verjetno bom res še malo počakala, da vidim, kaj bo.
Če ne, ji bom pa lepo povedala, da sem pričakovala malo več komunikacije od nje in da jo prosim, če mi med vožnjo več razloži. Potem pa kar bo, bo...
Posted 19 March 2008 - 11:21 AM
Moj inštuktor je bil glede tega zlo fajn. Mi je po ne vem kokrat povedov moje napake, kaj nj nardim pa tudi, ko mi ni kej šlo me je sprašvou, če je kj narobe al pa kj. Je biu na pol moj psihoterapevt že občasno.

Za poligon pa ne vem...js sm na njem vozila 1. uro pa en krog 2. ure. Ampak sm mela pa potem pri avtocesti tok večje probleme...

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 19 March 2008 - 12:07 PM

Posted 19 March 2008 - 12:47 PM

Tko ozka je bla, pa nikakor mi ni ratal naravnost peljat, zdel se mi je da avto kr vleče malo levo, pa malo desno. OMG. Pa ko so avti začeli nasproti peljat sem se prav oklenila volana pa se poskušala koncentrirat na ravno vožnjo sredi svojega pasu, da me ne bi slučajno kej zmotlo in bi v te avte zapeljala

Sicer je bil pa moj inštruktor dober, malo preveč "fejk prislinjen", ampak ni blo šanse da bi bil pet minut tiho (včasih me je s čvekom prav dekoncentriral madona). Se je pa fejst trudil da bi mi šlo, kar je konc koncev glavno.
Zkaj naj bi bli tipi boljši vozniki je po moje zgolj stereotip, ki je nastal iz tega da se "statistično" več tipov zanima za avte in motorje in te pizdarije, pa recimo ogromno jih ima neke izkušnje z vožnjo ali pa avti nasploh že preden grejo v avtošolo in jim tam res hitro zalaufa.
Ni vsak tip za volanom zdaj dober voznik (ogromno jih je tudi wannabe frajerjev, ki pač MORAJO vozit riskantno in izsiljevat), bi pa lahko rekla da jih je veliko več bolje podučenih o avtih nasploh. (jaz rečmo o svojem avtu nimam kej dost pojma, tko da čiom je kaj narobe preklinjam zakaj ga sploh mam)
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 19 March 2008 - 02:47 PM
Sicer sem bila pa jaz 1uro na poligonu ker sem že od prej znala vozit

Drugače pa velikokrat slišim, da so inštruktorice bolj ''zatežene'' od inštruktorjev

Posted 20 March 2008 - 05:36 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 March 2008 - 05:47 PM

Posted 20 March 2008 - 05:55 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 20 March 2008 - 06:16 PM
Posted 21 March 2008 - 03:06 PM

Posted 21 March 2008 - 03:11 PM
Jaz ti predlagam, da zamenjaš inštruktorco... men deluje totalno neprofesionalna.
Posted 21 March 2008 - 09:06 PM
jaz sem bla na poligonu sam 15 minut, pol sva šla pa že na en điro.
Jaz ti predlagam, da zamenjaš inštruktorco... men deluje totalno neprofesionalna.
Ja, vse bolj se nagibam k temu, da bi jo res...

Danes sem končno bila na cesti, a mi je v prvih 5 minutah zdrdrala vse, kar naj bi morala jaz vedeti.
Med tem sem imela nekaj vprašanj, pa me je kar preslišala in deklamirala stvari naprej.
Pa še vedno mi NIČ ne pove sproti, ampak čaka, da bom sama ugotovila, za kaj gre...
Bojim se samo, da bi dobila še kakšnega bolj groznega inštruktorja, če bom zamenjala...

Posted 26 March 2008 - 07:55 PM

K smo že glih pri razliki med M in Ž voznicami... Dons grem tko v Prometeja- tam za RTVjem in tko ena ženska stoji v gužvi na prehodu, ker je bla res kolona in pride en čefur čez prehod pa ji kr odpre vrata in začne kričat, preklinjat, kao da on me more tko mimo prehoda hodit, če ona kr tam stoji. Je reku, da jo bo pljunu. Res kr neki

Posted 11 April 2008 - 04:17 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users