Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#261 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 14 March 2008 - 04:31 PM

To res ni fer do tebe, samo mogoče je pa mela sam res slab dan. No, ne glede na to, da je pred tabo eden padel, pa se ne bi smela tko obnašat do tebe. Boš vidla, kako bo naslednjič.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#262 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 16 March 2008 - 05:08 PM

Immortelle počakaj do naslednjič in, če ti ne bo okej menjaj. Denar je tvoj in brezveze, da se ti vožnje zagabijo tako, da bi nekdo stresal nate slabo voljo.

Jaz sem imela včeraj prvič dveurno vožnjo. Inšturktor je zaenkrat v redu, prijazen..upam, da bo tako tudi naprej.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#263 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 March 2008 - 08:09 AM

Ugotavljam, da je moja inštruktorica pač nezgovorna in ful mi nič ne pove. sad.gif

Vsako stvar moram prav vlečt iz nje. Vse, kar mi razloži, je na začetku, potem vmes, ko vozim, mi ne pove nič več - kot da bi bilo samoumevno, da sem si vsa navodila iz začetka zapomnila.
Ko naredim napako, se pa kar zgrozi in se obnaša, kot da je kaj takega totalno nesprejemljivo (kot da bi imela že 50. uro vožnje).

Me je kar malo minilo veselje do izpita.
Pa ful mi mori dejstvo, da me niti enkrat samkrat ni pohvalila, ali kaj vzpodbudnega rekla.
Samo če sama rečem, da se mi zdi, da mi boljše gre, ona reče ja.

V glavnem, daje mi občutek, kot da bi že vse mogla znat in kot da sem ful nesposobna. Čeprav ni nič v tej smeri rekla, a se tako drži ves čas, kot da ji je odveč, ker mora sedeti z mano v avtu. sad.gif

Včeraj sem imela 5. uro, pa imam še vedno težave z hitrim reagiranjem (še vedno sem na poligonu).
Pač malo predolgo traja, da kakšno stvar naredim, ker mogoče še preveč razmišljam o tem.

A mi lahko malo poveste, če je to normalno za začetnika, ali bi mi že moralo to it brez problema od rok?
Ker od inštruktorice ne dobim nobenega feedbacka, nič.
Kot sem rekla, imam občutek, da sem čisto nesposobna in da bom rabila še 10 ur, da bom sploh lahko šla na cesto. cry.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#264 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 March 2008 - 08:20 AM

Ej, ne se preveč sekirat, enim gre pač malo hitreje, drugim malo manj. Meni je šlo tudi bolj počasi, sm bla tudi ene 6 ur na poligonu, preden sem šla na (malodane zapuščeno biggrin.gif ) cesto. Je čisto normalno, če prej še nisi vozla, in niti slučajno nisi edina.
Glede inštruktorice pa ne vem, kaj bi ti rekla. Sm mela namreč tudi jst enega groznega inštruktorja, ampak je bol dosti hujši od te tvoje, mi je naravnost govoru, da sm zabita ženska, ki je ne bi smeli spustit na cesto in za vsako napako se je še celo uro dobesedno drl name, sej o tem sem že pisala. Jst sm ga šla pol menjat in mi ni blo žal, nisem pa mela nekih visokih pričakovanj glede inštruktorjev. Če se tebi zdi, da s to inštruktorico res ne bo šlo, jo pač menjaj, jst bi na tvojem mestu vseeno še malo počakala.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#265 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 19 March 2008 - 09:30 AM

Izpit sem nardila pred 3 leti.Jaz sem tud bla ene 6 ur na poligonu - pač enim gre bolj počasi drugim hitreje, še zdaleč to ne pove nič o tem kako dobro ali slabo boš kaseje vozila. čez inštruktorja nimam kaj reči, ker je bil res dober pedagog in mi vse lepo razložil, edino kar sem zamerila da mi je že po prvi uri rekel da se bolj med štorastimi za avto - takrat me je malo minilo in demotiviralo, po drugi strani pa vzpodbudilo, da sem mu dokazala da nisem. Pač zdelo se mi je da po prvi uri me še ne more sodit. Kmalu sem dodobra izpilila tehniko in ga pozitivno presenetila, hkrati pa sma med odmori tudi skupaj čik kadila. Bil pa je drugače zelo profesionalen in resne narave, kar mi je bilo všeč. . Vozila sem v Mariboru, imela skupaj 40 ur.

Da ti pa inštruktorca med vožnjo nič ne pove, je pa nesprejemljivo - sploh če ve da še nisi vozila. Malo še počakaj po pa jo zamenjaj če vidiš da ti tak način dela ne ustreza. Saj je plačana za to delo, med drugim pomojem spada med njeno delo da ti vse razloži, pojasni ... Joj kaj vse si privoščijo nekateri inštruktorji.
  • 0

#266 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 March 2008 - 10:58 AM

Pa od kdaj in kje tipom to zmotno prepričanje, da smo ženske slabe voznice. Ravno isto štorijo sem danes slišala. Madona, kako me pa to RAZPIZDI, da vam ne znam povedat. huh.gif

Sama sem namreč mnjenja, da nisi boljši voznik če si moški ali pač ženska, ter da je vse odvisno od izkušnje, ki ti jih doprinesejo mnogi in mnogi kilometri. Vozim že skoraj 10 let, sem vsak dan na cesti, imam majhen avto in ga obvladam - lahko rečemo, da sem izkušen in zategadelj tudi dober voznik. Znajdem se v situacijah, in to je to. wink.gif

Da ti pa inštruktor to reče se meni zdi skrajno žaljivo, in to še v avtošoli, ko si ves prestrašen, ter potrebuješ spodbudo ves čas. Saj vsi vemo kako je ko imaš slab dan, ter se ti zdi, da izpita ne boš nikoli naredil.

Immortelle, si zares v nezavidljivi situaciji, jaz sem imela zlatega inštuktorja po imenu Zlatko, ves čas me je hvalil in spodbujal, inštruktor kot se šika. Če ni preveč komplicirano prosi za drugega inštruktorja, ker se na takšen način ne boš veliko naučila, če ti bo na urah neprijetno.

Srečno.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#267 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 March 2008 - 11:07 AM

Hvala vsem za tolažbo! smile.gif

Verjetno bom res še malo počakala, da vidim, kaj bo.
Če ne, ji bom pa lepo povedala, da sem pričakovala malo več komunikacije od nje in da jo prosim, če mi med vožnjo več razloži. Potem pa kar bo, bo...

• 0

#268 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 19 March 2008 - 11:21 AM

Immortelle, se mi zdi, da tak odnos tvoje inštuktorice do tebe ni fer oz. profesionalen. Ona je tam zato, da te nauči, te opozarja na napake, ter ti pove, kako bi mogla ravnat. Kot so že povedale ostale...malo še počakaj, potem pa, če se ne bo izboljšalo, jo zamenjaj.
Moj inštuktor je bil glede tega zlo fajn. Mi je po ne vem kokrat povedov moje napake, kaj nj nardim pa tudi, ko mi ni kej šlo me je sprašvou, če je kj narobe al pa kj. Je biu na pol moj psihoterapevt že občasno. biggrin.gif
Za poligon pa ne vem...js sm na njem vozila 1. uro pa en krog 2. ure. Ampak sm mela pa potem pri avtocesti tok večje probleme... huh.gif Ampak dobr, vse se da. Le pogumno naprej in ne izgubit volje že zdj, sploh pa ne zarad taka stvari, ki se jo da čist lepo in hitr uredit. wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#269 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 March 2008 - 12:07 PM

Jaz sem imela pa samo dve uri na poligonu, s tem da sem 2. uro na koncu peljala domov s poligona po tapravi cesti in sem bla totaaaalno presrana, sem misla, da bom skup padla. laugh.gif laugh.gif Hvala bogu, da od poligona do mene domov ni blo več, kot dobrih 5 minut vožnje. Drgač pa sm mela 1A inštruktorco, mlado in skulirano, ful me je znala motivirat in me tudi pohvalit (pa pograjat tudi, ampak nikoli na nesramen način), ful sva se potem, ko sem že bolj obvladala vožnjo, večkrat kej začvekale in sva se mele res super. Jaz sem na ure res rada hodila in te čisto zastopim, Immortelle, da ti je muka vse skupaj, sploh pa na začetku, ko si še ful nesiguren v svoje sposobnosti, prestrašen, itd.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#270 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 March 2008 - 12:47 PM

Jaz sem tudi umirala ko sem na prvi uri po koncu poligona (naučila sem se lih speljat in dvakrat sem ovink nardila...) morala it na cesto blink.gif .
Tko ozka je bla, pa nikakor mi ni ratal naravnost peljat, zdel se mi je da avto kr vleče malo levo, pa malo desno. OMG. Pa ko so avti začeli nasproti peljat sem se prav oklenila volana pa se poskušala koncentrirat na ravno vožnjo sredi svojega pasu, da me ne bi slučajno kej zmotlo in bi v te avte zapeljala biggrin.gif .

Sicer je bil pa moj inštruktor dober, malo preveč "fejk prislinjen", ampak ni blo šanse da bi bil pet minut tiho (včasih me je s čvekom prav dekoncentriral madona). Se je pa fejst trudil da bi mi šlo, kar je konc koncev glavno.

Zkaj naj bi bli tipi boljši vozniki je po moje zgolj stereotip, ki je nastal iz tega da se "statistično" več tipov zanima za avte in motorje in te pizdarije, pa recimo ogromno jih ima neke izkušnje z vožnjo ali pa avti nasploh že preden grejo v avtošolo in jim tam res hitro zalaufa.
Ni vsak tip za volanom zdaj dober voznik (ogromno jih je tudi wannabe frajerjev, ki pač MORAJO vozit riskantno in izsiljevat), bi pa lahko rekla da jih je veliko več bolje podučenih o avtih nasploh. (jaz rečmo o svojem avtu nimam kej dost pojma, tko da čiom je kaj narobe preklinjam zakaj ga sploh mam)
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#271 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 19 March 2008 - 02:47 PM

Jaz moram tudi pohvalit mojega inštruktorja. Res je vredu, če naredim kašno napako mi samo pove kako bi bilo prav in nič ne komplicira. Edino kar me moti je to, da poleg redne službe še študira in dela kot inštruktor in ima zato bolj malo časa in se mi že kar malo vleče ta izpit.

Sicer sem bila pa jaz 1uro na poligonu ker sem že od prej znala vozit smile.gif

Drugače pa velikokrat slišim, da so inštruktorice bolj ''zatežene'' od inštruktorjev hmm.gif
  • 0
We must let go to live on.

#272 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 March 2008 - 05:36 PM

Pri nas (na Ptuju) pa sploh nimamo poligona in gremo takoj na cesto. Sicer ne glih v središče mesta, ampak nekam na vas.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#273 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 20 March 2008 - 05:47 PM

Saj ponavadi je kot poligon mišljeno neko bolj prazno parkirišče pomoje, no saj pri men je bilo tako smile.gif
  • 0

#274 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 March 2008 - 05:55 PM

Ja, pri meni tudi, in potem je inštruktor tam postavu tiste stožce in sem delala osmice okrog.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#275 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 20 March 2008 - 06:16 PM

Jaz pa nisem imela nič stožcev, mogla sem paziti na črte, parkirala sem nekajkrat pa nekako v obliki osmice sem se vozila okoli parkirišča ker je bilo bolj majhno in je bila tista zelenica ravno tako vmes.
  • 0

#276 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 21 March 2008 - 03:06 PM

Jst tud nisem tko vozila med stožci, sva pa šla na en prazen parking in sem tam speljevala, vozila rikverc pa to. Samo eno uro pred izpitom sem probala rikverc med stožci, ker bi lahko to na izpitu dobila, ampak na srečo nisem. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#277 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 21 March 2008 - 03:11 PM

jaz sem bla na poligonu sam 15 minut, pol sva šla pa že na en điro.

Jaz ti predlagam, da zamenjaš inštruktorco... men deluje totalno neprofesionalna.
  • 0

#278 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 March 2008 - 09:06 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 21. 3. 2008 - 15:11) View Post

jaz sem bla na poligonu sam 15 minut, pol sva šla pa že na en điro.

Jaz ti predlagam, da zamenjaš inštruktorco... men deluje totalno neprofesionalna.

Ja, vse bolj se nagibam k temu, da bi jo res... ermm.gif

Danes sem končno bila na cesti, a mi je v prvih 5 minutah zdrdrala vse, kar naj bi morala jaz vedeti.
Med tem sem imela nekaj vprašanj, pa me je kar preslišala in deklamirala stvari naprej.

Pa še vedno mi NIČ ne pove sproti, ampak čaka, da bom sama ugotovila, za kaj gre...

Bojim se samo, da bi dobila še kakšnega bolj groznega inštruktorja, če bom zamenjala... sad.gif
  • 0

#279 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 March 2008 - 07:55 PM

Šele zdej vidim, kako sm loh srečna, ker sem mela super inštruktorja. Sam jebeš, zdej premalo vozim. cry.gif Enkrat tedensko. Premalo pomoje.

K smo že glih pri razliki med M in Ž voznicami... Dons grem tko v Prometeja- tam za RTVjem in tko ena ženska stoji v gužvi na prehodu, ker je bla res kolona in pride en čefur čez prehod pa ji kr odpre vrata in začne kričat, preklinjat, kao da on me more tko mimo prehoda hodit, če ona kr tam stoji. Je reku, da jo bo pljunu. Res kr neki down.gif Če smo šli lahko vsi mimo, zakaj on ni mogu it. In to sem že tretjič vidla... Mislim na podoben način. In vedno je kšn čefur jebal mater v brezveze. In pol nej še kdo reče, da sm nacionalistka... rolleyes.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#280 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 11 April 2008 - 04:17 PM

kera avtošola je najbol v Kranju? moj brat bo zdej šu delat, pa ne ve kam bi šu. jz sm bla pr humarju pa nism bla glih zadovoljna, itak se je pa kr neki spremenil v 2 letih pa pol. kje je dobr, po možnosti pocen, da ne nabijajo ur za brezveze pa da so kul inštruktorji?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users