O te so pa res nice. Tretja mi je všeč, kje se to dobi?

Posoda in kuhinjski pripomočki
Posted 05 October 2018 - 07:35 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 05 October 2018 - 07:55 PM
Ta je od umetnice Nathalie Choux. Ne vem pa kje se dobi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 November 2018 - 01:34 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 17 November 2018 - 02:00 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 17 November 2018 - 02:59 PM
Posted 17 November 2018 - 03:07 PM
Posted 19 November 2018 - 08:51 AM
Imam zelo dobre izkusnje z linijo 365+.
enako. Tudi zdaj sem ponovno kupila njihovo ponev, imam še wok in eno večjo teflon posodo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 November 2018 - 04:40 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 November 2018 - 04:47 PM
Ponve se po mojih izkušnjah splača kupovat samo Tefalove pa še to tiste težje. Vse kar je poceni, je po nekaj mesecih za v kanto, sploh če imaš indukcijo.
― V. Van Gogh
Posted 24 November 2018 - 01:17 PM
WMF akcija je že mimo?
Posted 24 November 2018 - 01:22 PM
A res? Midva imava en tefalov vok (iz ene Mercatorjeve akcije), ki ga cca. 3 leta uporabljava skoraj vsak dan in je se kot nov. Ponev imava pa Zwilling, ampak jo uporabljava znatno manj, tako da tezko primerjam.
Danes imamo tako mrko dezevno vreme in sem sla malo predale urejat - mogoce pride ideja komu prav. Najini vrhnji predali so namrec preplitki, da bi lahko vanje zacimbe pokonci postavila, tako da sem iz kartona naredila neko stojalo in nabavila oglate steklenicke za zacimbe (ponavadi zacimbe same kupiva v vecjih kolicinah - 100 ali 250 g - in potem po potrebi dosipava).
To je vecina zacimb, ki jih redno uporabljava (razen tistih mesanic, ki morajo biti v hladilniku):
nasi, lovorjevi listi, ingver, cimet, spekulaas mesanica, muskatni orescek, kardamom, tikka masala, garam masala, crna kumina, limonina lupinica, koriander, kumin, dimljena paprika, sladka paprika, pikantna paprika, curry, kurkuma, cesen, crni sezam, timijan, bazilika, origano. petesilj, rozmarin, zajbelj, koper, kardamom v popkih, pinjole.
Na drugi strani v vecjih posodicah so pa potem se nori alge v trakcih, mleti lesniki, kokos, brusnice, murve, brazilski oreski, orehi, lesniki, mandlji, pistacije, vegeta natur, kvasni kosmici, mleti indijski orescki, seroendeng posip, hrustljava cebulica. Suho sadje in orescke malo rotirava, ker nimava prostora za vse (npr. marelice, slive, datlje, rozine, goji jagode, soncnicna semena, makadamije).
Posted 24 November 2018 - 08:19 PM
Midva imava zdaj vse ponve Tefalove - tri razlicne velikosti, pa eno za palacinke in zar ponev.
Ta je najvecja: https://www.amazon.d...fal pfanne 32cm
― V. Van Gogh
Posted 24 November 2018 - 08:54 PM
Posted 24 November 2018 - 09:48 PM
― V. Van Gogh
Posted 25 November 2018 - 09:17 AM

Posted 10 December 2018 - 02:17 PM
Posted 05 February 2019 - 12:49 PM
Ima katera izkušnje s Zwilling lonci?
Posted 05 April 2019 - 10:41 AM
Kakšni dražji blenderji za ta namen ala BlendTec, Vitamix ipd. zaenkrat še ne pridejo v poštev.
Kako zmogljiv bi moral bit tak mlinček / s katerim ste vi zadovoljni / ali ga poleg mletja kave uporabljate še za kaj drugega?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 April 2019 - 10:44 AM
Posted 05 April 2019 - 10:53 AM
Jaz imam takega od Boscha, mislim da je stal cca. 20eur in dela super. Uporabljam za mletje lanenih semen, indijskih oresckov (za v recepte od vegan riche ), kaksnih zacimb, sladkorja, ovsene kosmice (ce rabim bolj fino konsistenco ali moko), mak ... ravno masla iz oresckov pa ne bi delala notri - se mi zdi, da da bi to padlo v kategorijo delanja mase za energijske kroglice iz oresckov in suhega sadja, kar sem tudi en cas pocela s prejsnjim mlinckom ... dokler ga nisem s tem uspela unicit
Za neke bolj lepljive konsistence kavni mlincek pomoje ni najbolj primeren, za suho mletje pa res nimam nobenih pripomb.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users