Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#261 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 31 October 2011 - 02:03 AM

Fajn. Uživaj! biggrin.gif

Nincha, naslednjo pomlad se boš morala ponovno vrniti v London. wink.gif
IPB Image
IPB Image
Our official opening date will be 31st March 2012.

http://www.wbstudiot...uk/en/tour/tour
  • 0

#262 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 October 2011 - 05:55 PM

men je blo super, se že veselim naslednjega obiska Londona spomladi!!!!! thumbup.gif

kaj dosti nisva obletavala znamenitosti, vidla sem Trafalgar Square in palačo ter šla sva na Spitalfields Market, ker je v neposredni bližini trgovinica&hiša moje najljubše pisateljice (ja, ja, seveda sem se slikala spredaj). ah, pa te terraced houses, joj, to mi je nekaj najlepšega sploh! wub.gif navdušena sem nad Liverpool Street Tube Station, full mi je zakon. full se mi dopade kvartir, kjer M. trenutno stanuje, Shepherd's Bush.

super mi je sistem javnega prevoza, vse sem takoj našla tudi ob prihodu, čeprav sem bila prvič tam.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#263 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 November 2011 - 01:57 PM

Najprej en koristen nasvet za vse, ki boste kdaj leteli na Gatwick. Poleg Gatwick expressa do/od letališča vozi tudi lokalni vlak (Southern), ki je cenejši od Gatwick Expressa, vožnja pa traja cc. 5 min dlje. Jaz sem z njim prihranila 10Ł.

Še vtisi o enem muzeju, ki sem ga obiskala. Prvi je Museum of London, ki prikazuje zgodovino mesta London od prazgodovinskih časov do moderne dobe, pri čemer se osredotoča predvsem na zgodovino prebivalcev mesta.
IPB Image
Kot mnogi drugi londonski muzeji, je tudi Museum of London ogromen. Meni je uspelo pogledat sledeče stalen razstave:
- London before London, ki prikazje muzejske objekte iz prazgodovinske dobe (okostja živali in ljudi, orodje itd.) - http://www.museumofl...uk/archive/lbl/
IPB Image
Čeprav se ne navdušujem nad prazgodovino, mi je bila ta razstava všeč. Zvoki narave, makete in rekonstrukcije ti pomagajo pri lažji predstavi kaj razstavljeni predmeti sploh so, za kaj so se uporabljali itd.

- Roman London: AD 50-410, ki prikazuje London v dobi Rimskega imperija
IPB Image
Ta razstava se mi je zdela izredno privlačna in zanimiva. S pomočjo rekonstrukcij npr. rimske kuhinje ti skuša pričarat tisti čas, kar jim po mojem mnenju dobro uspeva.
IPB Image

- People's City: 1850s-1940s - prikazuje London in njegove prebivalce v omenjenem času (Viktorijanska Anglija, sufražetke, medvojno bombandiranje mesta, itd.)
IPB Image
Tudi ta del muzeja je postavljen v enakem slogu kot prejšnji dve razstavi. Privlačno in zanimivo.

- World City: 1950s-today
IPB Image
Ta del muzeja prikazuje obdobje po drugi svetovni vojni do današnjih dni. Ogledaš si lahko npr. najbolj razpoznavna oblačila iz posameznega desetletja: npr. obleko s potiskom Beatlov itd. Ta razstava je od vseh, ki sem jih videla najbolj interaktivna. Jaz se zelo rada igračkam s temi stvarmi, zato mi je bila zelo všeč.

Torej, če povzamem vtise: Museum of London je izredno moderen in privlačen muzej. Interaktiven, zanimiv. Kljub temu, da prikazuje le zgodovino Londona in Londončanov, kar morda ni toliko privlačno za povprečnega turista, je po mojem mnenju vreden ogleda, saj le to predstavi na svež in privlačen način.
Vstop je prost. Priporočam ogled.

Spletna stran: http://www.museumofl...uk/london-wall/
  • 0

#264 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 November 2011 - 04:34 PM

Na Gatwick bo verjetno redkokdo letel, vsaj iz SLO, saj Adria ne vozi več v London.
  • 0

#265 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 17 November 2011 - 06:15 PM

meni ta info prav pride za spomladi; letim LGW-MCO-LGW. thx, Kalypso.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#266 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 17 November 2011 - 06:48 PM

Midva sva pa ravnokar rezervirala še hotel, jupii thumbup.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#267 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 17 November 2011 - 07:46 PM

sleep.gif
  • 0

#268 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 November 2011 - 09:58 PM

You're welcome Špela. smile.gif

Da še vam nekoliko težim z muzeji. laugh.gif

Obiskala sem tudi Geffrye Museum, ki se oglašuje kot "Museum of the Home". Stalna razstava pripoveduje zgodbo o razvoju domov angleškega srednjega razreda od 17. stoletja pa vse do danes. Med razstavljenimi objekti je tako na ogled postavljeno pohištvo, posoda in preostali predmeti, ki bi jih lahko našli po domovih takratnih prebivalcev.
IPB Image
IPB Image
Nahaja se v meni izredno všečni stavbi, pb. 15 min hoje od underground postaje Old Street oz. 2 min hoje od Overground postaje Hoxton Station. Vstop je prost. Če vas zanima pohištvo in socialna zgodovina britanskega srednjega razreda, potem si ga le oglejte.
IPB Image
IPB Image
Spletna stran: http://www.geffrye-museum.org.uk/

• 0

#269 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 17 November 2011 - 11:01 PM

Zgleda super, meni bi bil sigurno všeč. smile.gif

Jaz bom svoje vtise strnila v naslednjih dneh. Moram še fotke na računalnik prenest.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#270 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 November 2011 - 04:29 PM

Princeska, te še zanima NY v Londonu? Ti dam lahko link do najinega hotela, sem za foro čekirala in je še fraj plus normalne cene (40e/osebo na noč, svoja soba).
  • 0

After all this time?

Always.

#271 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 27 November 2011 - 02:50 PM

Upam, da ne bom kaj preveč kregana, ampak rabim še par potrditev oz. nasvetov glede potovanja po Londonu. Upam sicer, da sem prav razumela, ko sem se prebila čez tele strani. Torej, Oyster card sem videla na strani od EasyJeta, da lahko tam kupim, za vlak iz letališča pa moram naknadno tam kupit, ane? Najbrž najboljše da kar povratno, da ni potem še s tem komplikacij oz. dela.
S sošolci gremo in se s prevozom ne ukvarjajo ravno dosti (oz. imajo okvirno v mislih kako bo) ali pa je krivda v meni, ker sem prevelik picajzelj in hočem vse do potankosti vedet. oops.gif biggrin.gif

Aja, a je katera že šla Greenwich in okoli pogledat s Temze, torej z ladjo? Sestrične so bile in so zelo pohvalile...
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#272 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 November 2011 - 03:13 PM

Za vlak z letališča lahko kupiš na licu mesta ali prek interneta, pa potem samo na avtomatu dvigneš karte.

Po Temzi do Greenwicha sem šla, fajn stvar, je pa tako kot London Eye; enkrat greš, je fajn, ampak imaš za nekaj let dosti. Vsaj pri meni je tako, no.
  • 0

#273 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 November 2011 - 03:21 PM

Oyster lahko kupiš na licu mesta na posebnih lincah (klik: http://www.tfl.gov.u...ets/14434.aspx). Easyjet ga prodaja tudi med letom(če se ne motim za isto ceno kot jo ponujajo prek spleta). Prek spleta pa ga lahko kupiš tudi tukaj: http://visitorshop.tfl.gov.uk/

Kot je že Sinnaia rekla, karto za vlak lahko kupiš prek spleta, na letalu (Easyjet) ali na licu mesta. Če kupiš karto za Stanstead Express prek spleta (https://www.stanstedexpress.com/easyjet/Tickets.asp), je za par funtov cenejša kot pa če jo kupiš na licu mesta.

Z ladjico pa po Temzi se še nisem peljala.

Kdaj potuješ?

BTW, od 9 do 11. decembra bo v Londonu potekal Festival čokolade. woot.gif woot.gif
http://www.festivalc...stivals/london/
  • 0

#274 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 27 November 2011 - 04:03 PM

ohmy.gif Festival čokolade?! Joj, pa mi gremo takrat že domov! cry.gif Med 4. in 8. decembrom bom gor drugače. wink.gif

Hvala vam punce za pomoč! smile.gif

Sinnaia, glede na to da sploh še nisem bila v Londonu, bi mi bilo mogoče zanimivo it z ladjico. Tudi drugi iz skupine še niso bili. Bom videla kaj bodo rekli... smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#275 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 November 2011 - 04:13 PM

Ja, če se niste bili, potem pojdite.
  • 0

#276 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 November 2011 - 07:24 PM

QUOTE(Sinnaia @ 27. 11. 2011 - 17:13) View Post

Po Temzi do Greenwicha sem šla, fajn stvar, je pa tako kot London Eye; enkrat greš, je fajn, ampak imaš za nekaj let dosti. Vsaj pri meni je tako, no.

Jaz sem tudi že bila in se strinjam. Mi je bilo všeč, samo pač za enkrat, potem ni več zanimivo. smile.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#277 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 November 2011 - 07:25 PM

Še 4 dniiiiii yahoo.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#278 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 November 2011 - 07:37 PM

Fouš! woot.gif
  • 0

#279 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 27 November 2011 - 08:04 PM

Nincha, do kdaj si ti gor?? Hehe, en kup folka poznam, ki bo gor ta čas. biggrin.gif
  • 0

(taoistična modrost)

#280 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 November 2011 - 08:07 PM

Do 6., ampak imava avion že ob 10h zjutraj. sad.gif

Kdaj greš ti? Jaaa itak, lučke gledaaat! Ampak nekaj napovedujejo dež za četrtek in petek, saj vem, London, sam vseen. sad.gif Upam da ne, no.

Edit: http://www.weather.c...tenday/UKXX0085 ohmy.gif NE NO!
  • 0

After all this time?

Always.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users