Jump to content

Photo

Kruh

• Please log in to reply
500 replies to this topic

#261 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 02 July 2012 - 01:19 PM

Ni nujno, včasih recimo so notri dajali krompir, da se kruh ni tako hitro posušil.

aha, hvala za pojasnilo :)
A je isto lahko s sirom? Mi dedek pravi, ako fajn majo sir v eurospinu, ki tud v enem mesecu nič ne splesni, če je odprt. Jaz se pa kislo nasmiham, ker ne vem, če pol ni nabit s konzervansi :(

DVA TEDNA!? Wow, a se kej spomniš kateri je to kruh, ga še imajo? :lol:

Ej kateri je še en kruh ki ga tudi ful hvalite, meni se zdi da je takisto iz Hoferja, neki Wellness, a je PZ, v vrečki, kot ta?

Pismo, ne najdem! Je bil pa jumbo plakat na izvozu z avtoceste kake 2 meseca nazaj.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#262 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 July 2012 - 01:21 PM

^^ Aja, ne pojma nimam. Tukaj nisem zapazila takih plakatov.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#263 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 July 2012 - 01:36 PM

aha, hvala za pojasnilo :)
A je isto lahko s sirom? Mi dedek pravi, ako fajn majo sir v eurospinu, ki tud v enem mesecu nič ne splesni, če je odprt. Jaz se pa kislo nasmiham, ker ne vem, če pol ni nabit s konzervansi :(

Pismo, ne najdem! Je bil pa jumbo plakat na izvozu z avtoceste kake 2 meseca nazaj.

Hm, ne vem, po neki logiki bi rekla, da je sušenje bolj mehanski pojav, kvarjenje pa kemijski, zato bi mi bil na prvi pogled sir bolj sumljiv. Morda bi znala Redkvica kaj več povedat o tem (a je ona še na forumu? :hmm:). Po tem, kar sem brala o sirih ipd., je največji crap topljeni sir (je pa tovrstne stvari težko dohajat, ker vsak dan s kakšno 'še bolj inovativno' stvarjo pridejo ven). Jaz sem itak že na stopnji 'ingredient reader extraordinaire'. V bistvu mi je po eni strani ful hecno, ko vidim ljudi kar basat stvari v vozičke (že take, ki so na prvi pogled junk), do zdrave/eko/.../ hrane pa so ful nezaupljivi in skoraj gojijo kakšno fobijo do nje. Hrana se je v zadnjem času tako zelo spremenila, da ni za verjet, in to, kar se danes ponuja kot eko ipd., je bil včasih standard (če zelo poenostavim in izvzamem uredbe). Ok, sem malo zašla, skratka: če potegnem črto: težko je vnaprej sklepat, kaj je v določenih živilih, ne da bi se posvetil etiketam in tu in tam kakšno stvar pogooglal, da vidiš, kaj to čudo je in čemu služi ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 05 September 2012 - 05:25 PM

Včeraj sem spekla brezglutenski kruh s koščki suhega paradižnika. Božansko! :)
  • 0

#265 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24518 posts

Posted 01 October 2012 - 01:33 PM

A katera ve kaj vse gre v polnjen kruh Jamie Oliverja (spomnim se jajca, pršut, sir, bazilika, olive). A je še kaj?
In kaj potrebujem za testo
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#266 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 October 2012 - 02:10 PM

Upam, da tega še nobena ni objavila

Kruh - rolada ala JamieOliver

Testo:
- 1 kg moke
- 1,5 - 2 kocki svežega kvasa
- toplo pivo
- sol
- olivno olje

Kvas daš v 4dcl tople vode in primešaš žličko sladkorja. Ko kvas zavre, ga zliješ na moko, dodaš dve mali zvrhani žlički soli in malo olivnega olja. Po potrebi dodaš pivo. Zamesiš in daš vzhajat za ¾ ure. Še enkrat pregneteš in razvaljaš na 1meter x 30 cm širok trak.

Nadev:- 20 dag pršuta
- 6 trdo kuhanih jajc (narezane po širini na 1cm)
- 30 dag naribanega trapista/gaude
- 2 hlebčka mozarele (narežeš po širini na 1cm)
- 30 kom razkoščičenih oliv (daš na polovičke)
- 3 olupljene paradižnike (daš jih v vročo vodo in kuhaš dokler ne poči koža; jih olupiš, z nožem parkrat prebodeš paradižnik in iz njih iztisneš vodo; nato narežeš po širini na 1cm)
- sveža bazilika
- sol, poper, olivno olje

Vse zložiš lepo enakomerno na testo, le zgoraj pustiš 5 cm prostega roba, da lahko kasneje "zlepiš".
Ko imaš vse zloženo posoliš, popopraš in malo preliješ z olivnim oljem.
Zrolaš testo od spodaj navzgor in lahko z zobotrebci malo spneš, da ti ne razpade.
Potem daš skupaj še skrajne robove in položiš na pekač. Od zunaj testo še malo namažeš z olivnim oljem.
Prižgeš pečico in pustiš testo vzhajati še pol ure, predno ga daš peči. Pečeš 45 min na 180°C.

Prilagam še slikco, kako naj bi izgledalo, predno dodaš sir in rolaš:
Posted Image

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#267 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24518 posts

Posted 01 October 2012 - 02:36 PM

:hooray: včasih sama sebe presenetim!
in prisežem, da meni res ni ven vrglo, pa sem iskala
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#268 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 October 2012 - 02:39 PM

:D
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#269 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 November 2012 - 08:45 PM

Kakšen recept za kruh iz pirine in bele moke, ki se bo pekel v krušni peči ( :woot: )? Sem razmišljala še o kakšnih semenih ali sušenem paradižniku/črnih olivah, še kakšna taka dobra kombinacija?
  • 0

#270 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 November 2012 - 08:47 PM

Jaz pirinega vedno delam po TEM receptu, najbrž se da tudi v krušni? Nimam pojma :) Sem tudi že dodala olive notri, zelo je dober. Zdaj imam ravno doma bučna semena, sušena oziroma pečena, in bom naslednjič to dala :njam:. Enkrat sem kupila pa že napravljeno mešanico semen Spar Natur Pur in je bil kruh božanski!
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#271 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 20 November 2012 - 09:03 PM

Meni je ful dober kruh samo s sezamom, v testu in posut po vrhu. Kot Nogometni iz trgovine, če katera pozna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#272 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 November 2012 - 09:08 PM

Sarah, hvala za recept! Pomoje bom naredila par različnih. Komi čakam! :woot:
  • 0

#273 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 25 November 2012 - 09:35 PM

Danes sem spekla svoj prvi kruh :w00t2: . Mama me je učila, ful je dober in isti kot njen,

Posted Image
  • 1
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#274 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 25 November 2012 - 09:43 PM

:thumbup:
  • 0

― V. Van Gogh

#275 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 November 2012 - 11:04 PM

Pridna, čestitam! : )
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#276 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 November 2012 - 09:04 AM

Hvala :) Meni se je to zdela ZF, predvsem zamesit se mi je zdelo težko. No, saj bomo videli kako bo izpadel, ko ga bom sama delala.
  • 0

#277 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 02 March 2013 - 04:04 PM

Danes sem spet pekla kruh, samo malo drugačnega.

Kruh z olivami

225g pšenične črne moke (tip 1100)

225g PZ pirine moke

7g suhega kvasa

žlička soli

žlica olivnega olja

olive

cca 300ml tople vode

Vse sestavine zmešamo skupaj in nasredini naredimo jamico v katero vlijemo vodo. Vse skupaj prvo mešamo s kuhlo, nato pa z roko, ko se začne tvorit kepa. Ko so sestavine koliko toliko povezane na damo na sredino grobo narezane olive in jih potisnemo v testo nato pa obrnemo robove, da pokrijemo olive. Kruh obrnemo z gladko stranjo navzgor in ga damo na pekač. Nato z ročajem kuhle pritisnemo, da dobimo vzorec, kot je na sliki. Premažemo ga z vodo in ga brez vzhajanja pečemo cca pol ure na 200 stopinj. Tako sem naredila zdaj. Naslednjič bi ga vseeno mogoče probala pustit vzhajat in malo bi zarezala noter z nožem. Pa kako minuto dlje v pečici.

p3020040.jpg

p3020041.jpg

• 1

#278 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 02 March 2013 - 04:12 PM

OMG, razturaš!

• 0

― V. Van Gogh

#279 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 March 2013 - 04:26 PM

Hočem! :o

• 0

#280 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 March 2013 - 04:29 PM

Fuuul dobro zgleda! A bi bilo kaj drugače, če bi bolje vmešala olive v testo. Zunanje bi se verjetno lahko zažgale a ne?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users