Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

#261 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 08 January 2007 - 11:45 PM

QUOTE(Katrin @ 8. 1. 2007 - 23:13) View Post

Kakšna je primerjava med tem in Cottagom od Meggleja? Cena, okus, pakunga.

Težko primerjam, ker meggleja nisem jedel. Baje obstaja v 10% in 20% varjanti, kar se maščob tiče. Če je to res, je to že to, kar se primerjave tiče (Hoferjev cottage cheese = 0.9%). biggrin.gif Cena ... umm ... 159SIT imam v glavi, nazadnje ko sem v eurih plačal pa ne vem ... nisem bil pozoren.
Aja, meggle je kolikor vem 200g, tele Hoferjeve zadeve je četrt kile, klasika. smile.gif

• 0

#262 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 09 January 2007 - 12:28 AM

Kako pa izgleda?
  • 0

#263 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 09 January 2007 - 12:43 AM

Na tej sliki se vidi:
Sataraš s skuto

Bodi pozorna na rdeči znakec na pokrovčku, kjer piše "nur 0.9% fett". Embalaža one 20% varjante je namreč skoraj identična, je pa brez tega znaka, jasno. smile.gif
  • 0

#264 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 09 January 2007 - 12:49 AM

Sajčimir, a si ti levičar? laugh.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#265 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 09 January 2007 - 01:04 AM

Nego tongue.gif
  • 0

#266 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 January 2007 - 07:24 AM

Jaz skrajno ne priporočam tam kupovati kakšnih predelanih izdelkov. Tudi razni namazi so iz same kemije, salame so zanič (kot sem že včeraj napisala). Vsaj prej preglejte, kaj stvari vsebujejo, ad ne bo potem doma razočaranja, ko boste videli, da vsebuje kakšnih 10 ali 20 E-jev.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#267 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 January 2007 - 09:28 AM

No sej kakšne suhe salame že v osnovi niso zdravo živilo, ne glede kje jih kupuješ.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#268 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 09 January 2007 - 09:36 AM

Jaz nobene stvari, pa najsi bo Spar, Sosed, ali Hofer, ne kupim ne da bi podrobno pogledal sestavine, tako da s presenečenji ni problema.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#269 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 09 January 2007 - 09:40 AM

Tista hoferjeva skuta ma zgleda nepopolno sestavo napisano. Edino kar sem misill da je kemija z onega seznamčiča (je kratek) je ... eden od sladkorjev. In zgleda celo naraven. Inulin. ermm.gif
  • 0

#270 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 09 January 2007 - 10:10 AM

Inulins are a group of naturally occurring oligosaccharides. Inulin contains one-third to one-fourth the food energy of sugar or other carbohydrates and one-sixth to one-ninth the food energy of fat. Nutritionally, it is considered a form of soluble fiber.

Nekaj zanimivosti o inulinu. Torej je oligosaharaid - več enostavnih sladkorjev povezani skupaj (ni pa še kompleksen OH kot recimo škrob), da manj kalorij kot pa ostali OH, ter je tudi topna vlaknina.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#271 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 09 January 2007 - 10:12 AM

Vem, vem, I did my homework ... čudi me samo da ni kakih emulgatorjev not. Zato pa sumim, da spisek ni popoln. Ajde, grem po skuto pa napišem sestavo ... this post will be edited soon biggrin.gif

Evo:
Milfina Cottage Cheese (nur 0.9% fett)

Sestavine: sveži sir iz pasteriziranega mleka, inulin, jedilna sol. (to je to?!)
Energijska vrednost: 72kcal na 100g, v teh 100g je 11.1g beljakovin, 4.4g OH (od tega 4.1g sladkor), 0.9g maščobe, nasičenih maščobnih kislin je 0.6g. Vlaknin je 1.4g, pa natrija 0.6g.

To je vse kar gor piše. Pakunge so pa kot rečeno po 250g.
  • 0

#272 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 January 2007 - 10:39 AM

Nisem imela v mislih skute, ampak namaze - sirne. Fant si je omislil en namaz in vse, kar je bilo naravno, so bile začimbe. Vse ostalo je bila pa taka ali drugačna kemija.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#273 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 13 January 2007 - 01:20 PM

QUOTE(_v-i-k-i_ @ 4. 1. 2007 - 10:57) View Post

Ja verjtn je to problem...ker si res premalo časa vzamem za to, kljub temu da si jih redno umivam. rolleyes.gif

moje dlesni so si končno opomogle, ne krvavijo več smile.gif

QUOTE(Minnie @ 6. 1. 2007 - 0:14) View Post

mene niti ne zanima a je škodljiv al ni,dokler meni ustreza.Sej je vse škodljivo če predoziraš....Če ga pa enrkat na dan fuknem v belo kavo em pa ne bo pobralo...ali?Če me bo zarad tega naj kar me...

Drugač pa,če jeste vsega primerno se ne morte zredit,ne morte met špeha in nč....Tkoda če vam neki zapaše go for it.Je pogojeno s srečo. Sam ne pa zmazat bombonjere v enem dnevu,vsak dan en bombon pa naute umrle biggrin.gif

kdo to pravi...

• 0

#274 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 January 2007 - 02:40 PM

Samo ta komentar Minnie je pa res mimo. POgojeno s srečo - ja, my ass.
  • 0

#275 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 January 2007 - 04:28 PM

Meni se pa zdi komentar na mestu - vsi vemo da nam kdaj (pa čeprav izjemoma) zapaše junk food in si ga pač takrat privoščiš, je vseeno razlika če se vsak dan bašeš s tem ali ne. In ob uravnoteženi prehrani, rednih obrokih in zadostni telovadbi se res težko zrediš (je pa možno, če imaš npr težave s ščitnico, sladkor, itd).

Se pa strinjam glede salam, da so sama kemija - nam je celo gimnazijo prof. za kemijo bentila čeznje wink.gif . Takisto so juhe iz vrečke "sranje".
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#276 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 13 January 2007 - 05:46 PM

Alkohol, kofein, začinjene jedi in živila, ki vsebujejo veliko joda (npr. školjke) pospešujejo delovanje lojnic in nastajanje sebuma.
Glavobol lahko povzročajo alkohol, kofein, dolgo zoreni siri, jogurti, čokolada, nitrati v predelanem mesu, monosodium glutamat, oreščki, citrusi, banane in sladilo aspartam.

Vir: Gloss
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#277 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 13 January 2007 - 05:48 PM

banane :huh:glede na to kolk sem jih jst včasih pojedla na dan, lahko rečem da zagotovo ne povzročajo glavobolov (razen če si alergičen al pa kej), ravno nasprotno če ne pojem vsaj ene na dan je kriza tongue.gif , lahko pa seveda vprašamo še naše prijateljice - opice za drugo mnenje ermm.gif

edit: je pa tud res, da umetno dozorijo v skladiščih (kakor vsako drugo tropsko sadje) tko da zna bit tud kj na tem...
  • 0

#278 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 13 January 2007 - 07:10 PM

@Kakšno hrano naj jem? sem slabokrvna. Kaj priporočate?

@ Kaj ti lah povedo ko daš kri? A lah ugotovijo kakšno bolezen ?Mam pregled , me je strah , mi nič ni jasno....

@Koliko banan na dan bi blo priporočljivo pojest?

@Danes sem poslušala eno zdravnico in je rekla , da bi naj pojedli pol kile sadja na dan...To se men zdi full, sem eden izmed tistih ki mi sadje ne sede full, raje imam zelenjavo.Pol kile??? pa še drug problem, katerega sadja pa?

@čez dan sem pojedla: banano, jabolko( zjutraj) in dve pomaranče( zvečer). A je to dost? Še kaj manjka? Se priporoča točno kakšno sadje ali je vseeno?

@Imate kak podatek, katero sadje ali pa zelenjava se priporoča za lepšo kožo in zdravo polt?
  • 0

#279 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 13 January 2007 - 08:43 PM

QUOTE(Jinadaze @ 13. 1. 2007 - 19:46) View Post

Glavobol lahko povzročajo alkohol, kofein, dolgo zoreni siri, jogurti, čokolada, nitrati v predelanem mesu, monosodium glutamat, oreščki, citrusi, banane in sladilo aspartam.
Vir: Gloss

Kar se tiče oreščkov in citrusov, so pri meni lahko pobudniki herpesa, če so seveda še kakšna druga primerna okoliščina.
Drugače pa vse čestitke za vir biggrin.gif
  • 0

#280 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 13 January 2007 - 09:10 PM

Hvala. smile.gif Sicer si pa verjetno niso sami tega izmislili, ne? rolleyes.gif

besweety_inside, na pregledu se ugotovi, katerega minerala ti manjka. Če imaš premalo železa jej goveje, konjsko meso, velik zelenjave, suhe slive in marelice, ... Poglej si na netu.

Tok sadja, kot si naštela za danes, je čist dovolj, še čez pol kile verjetno. Zdravo je itak vse sadje, propomore tut k lepi koži.
Z bananami ni za pretiravat, in ni jih treba jesti vsak dan. huh.gif Imajo veliko več kcal od drugih vrst sadja, nekatere tut zapirajo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users