Jaz bi jim tudi sigurno pisala in zahtevala povrnjene stroške. Saj ne moreš vedeti, da boš plačal davek, če naj bi pošiljali iz EU.

Spletne trgovine
Posted 26 May 2015 - 07:41 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 May 2015 - 08:09 PM
Mah jaz sem kar plačala, ni se mi dalo še s tem, saj ni bilo sicer spet tako veliko, sem bila malo čez rob. Vem pa za naslednjič.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 26 May 2015 - 08:47 PM
Sem zasledila, da vračajo.
For deliveries into Europe, in the rare event that you are charged import duty, feelunique.com will refund these charges, provided we are notified within 30 days of despatch.
Should you wish to claim a refund, please click here to complete the contact form and attach a photo/scanned image of the customs receipt.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 May 2015 - 07:07 AM
Hrvaticam so povrnili stroške pri FU, tako da jim kar piši. Čeprav sem šla gledat in ima Jersey free trade z EU, tako da ne vem kako je sploh prišlo do postopka.
Posted 27 May 2015 - 10:43 AM
To ne vem, če bo držalo. Oni ne plačujejo VAT-a (čeprav na njihovi strani piše, da je že vštet v ceno). Tudi iz Švice itd. plačaš.
V bistvu te s tem, ko plačaš njim VAT nategnejo, ker niso v VAT območju sploh. Torej plačaš dva ''davka''. Njim imaginarnega in Sloveniji.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 May 2015 - 11:32 AM
To, da je free trade z EU, je uraden podatek. Samo ne vem kaj točno to vključuje. Meni se niti ne da več ubadat z njimi - bom že naročila kje drugje.
So pa Hrvatice začele dobivati HQ pakete iz Švice. Očitno je lastnik obeh imel konkretno poslovno rošado.
Posted 27 May 2015 - 11:45 AM
Lastnik ni isti. Si tako mislila?
Free trade je res, ampak očitno to ne pomeni brez carinjenja. Žal. Vsi se selijo
Posted 10 June 2015 - 06:34 AM
Živjo!
Dobila paket, v 8 dneh od naročila, nobenega obvestila carinske službe. Tako, da sem se kot kaže izognila davku. Je bilo pa skoraj 200 evrov.
Posted 11 June 2015 - 07:16 AM
S Feelunique si naročila?
Jaz imam nekako v spominu, da sem že pred časom paket od Feelunique dobila iz Jerseyja, pa sem naročala do 35 eur ponavadi in ni bilo nobene carine.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 June 2015 - 04:39 PM
Ja, Feelunique, pozabila napisati
Posted 08 August 2015 - 09:40 AM
Francoska spletna lekarna. V primerjavi s FU, LF itd. so cene izjemno nizke (imajo vse te znane firme: Nuxe, LRP, Vichy, Avene, Caudalie, Bioderma, Phyto...). Sicer je začetna poštnina 8€, ampak se še vedno splača, sploh pri naročilu večih izdelkov. Recimo včeraj sem mami za 23,90€ naročila 100ml Nuxe-ovega Huile Prodigieuse (s poštnino), ki na FU stane nekaj čez 40€, in dobila še 0,50€ za naslednjič.
Današnji flashsale: Caudalie Body Nourishing Duo. Enak izdelek na FU.
Kako hitro pride pa še sporočim
Posted 21 August 2015 - 02:00 PM
Kako je zdaj z davkom pri Feelunique, za naročila nad 22 €? Ga je treba vedno plačat ali očitno samo nekateri morajo? Imam nagledana dva izdelka za skupaj malo pod 40 €, pa si ne upam naročit. Kaj pa če izdelke naročiš posebej, da oddaš dve naročili, ti pošljejo ločeno? Da bi se na tak način izognila plačilu davka, ker vsak izdelek posebej je pod 20 €.
Posted 21 August 2015 - 02:51 PM
Nimam pojma, ker neprestano nekdo pritožuje nad UK trgovinami v zadnjem času, tako da sploh nimam volje naročat. Če plačaš, dobiš povrnjeno, ampak paketi se izgubljajo kot po tekočem traku iz UK.
Posted 21 August 2015 - 02:55 PM
Naroči pač posebej, Marmelada, da ne bo problemov. Morali bi poslati ločeno. Drugače pa počakaj kak dan vmes, če imaš pomisleke glede tega.
Posted 21 August 2015 - 03:11 PM
Ne da se mi namreč ukvarjati potem še z zahtevki za povračilo davka. Bi pa morala naročiti isti dan oboje. Je namreč do ponedeljka še 10 % popust na že znižane stvari, prej pa ne morem naročiti, ker si moram iti prej še naložiti denar na kartico, kar bom lahko šele v ponedeljek. A tudi če isti dan oddaš dve naročili, praviloma pošljejo ločeno?
Posted 21 August 2015 - 03:16 PM
Kako pa ti kompliciraš Marmelada, delaš doktorat iz vsake stvari. Najbrž te zaradi tistega eura, ki ga boš plačala, če ga boš, ne bo kap?
Posted 21 August 2015 - 03:22 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 August 2015 - 03:34 PM
Zakaj pa bi plačevala cca 7 € več zaradi davka, če mi ni treba?
Posted 21 August 2015 - 03:53 PM
Time is money.
Ti si zdaj z razmišljanjem in analiziranjem že zdaj zapravila več kot 7eur.
Posted 21 August 2015 - 03:56 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users